Älä unohda välipaloja kiireen ja stressin keskellä

Kaupallisessa yhteistyössä: Marli Kauranen

Kirjoitin aiemmin, että säännöllinen ruokailurytmi on ollut viime aikoina lievästi sanottuna hakusessa. Se on ensimmäinen asia, missä mulla kiire ja stressi näkyy… Sitä saattaa inhottavasti yrittää ”nipistää aikaa” syömisestä, vaikka päinvastoin se on juuri se, mikä auttaa jaksamaan kiireisenkin arjen keskellä. Mä huomaan, että mulla iltapäivä on kaikista haasteellisinta aikaa, kun lounaasta on kulunut jo hetki ja väsymys alkaa painaa. Monesti sitä yrittää kahvikupilla paikkailla tilannetta, mutta eihän se auta. Silloin suuri apu löytyy välipalasta!

Välipalan tarve saattaa olla aamupalan ja lounaan välillä, iltapäivästä ruokailuvälien venyessä, illalla ennen treenejä, sen jälkeen jne. Tärkeä osata kuunnella sitä omaa kroppaa, että koska se tarvitsee lisäenergiaa! Mulle haasteita välipalojen nauttimisessa on tuonut se kiire siinä kohtaa, kun pieni nälkä alkaa iskeä. Iltapäivällä saatan hoitaa viimeisiä työjuttuja, täytyy rientää hakemaan lapsi päiväkodista, käydä tekemässä perheen ruokaostokset kaupassa (nälkäisenä kauppaan meneminen ei ainakaan ole hyvä vaihtoehto), mennä kotiin, alkaa tekemään päivällistä jne. Siinä kohtaa ei ole aikaa tehdä sitä välipalaa, joten onneksi on keksitty käteviä mukaan otettavia helppoja versioita. Tämä Marli Kauranen on juuri sellainen! Sen voi napata taskuun tai laukkuun mukaan, rientää omiin menoihinsa ja nauttia vaikka matkalla. Mä monesti otan tällaisen autoon mukaan ja juon sen matkalla, kun haen Danielin päiväkodista. Välipalan jälkeen jaksan huomattavasti paremmin hoitaa iltapäivän askareet loppuun eikä nälkäkiukku pääse yllättämään tätä äitiä!

Suomessa valmistettava sekä pakattava juotava välipala Marli Kauranen on helppo ottaa mukaan, kun lähdet vaikka kotoa, työpaikalta, koulusta yms. ja nauttia vaikka liikkeessä. Se sisältää suomalaista täysjyväkauraa ja runsaasti marjoja tai hedelmiä. Siinä on vain hedelmien sekä marjojen oma sokeri ja se on kuitupitoisuuden vuoksi hyvä kuidun lähde. Pitää kylläisenä pitkään! Tämä on myös maidoton, joten sopii vegaaniseen ruokavalioon.

Marli Kauranen makuvaihtoehtoja on kaksi: marjainen Vadelma-mustikka-mansikka sekä hedelmäinen Appelsiini-ananas

Tässä on uudelleen suljettava pakkaus, joten esimerkiksi autossa juodessa ei tarvitse pelätä sotkemista, kun pakkauksen saa välissä kiinni. Pakkaus on myös kierrätettävä! Löydät Marli Kaurasen kaupan kylmähyllystä.

Stressi aiheuttaa sitä, etten saa keskityttyä ajatuksiin niin hyvin kuin haluaisin. Saatan stressaantuneena tehdä vähän tuota ja vähän tätä – tuntuu etten saa mitään konkreettista aikaiseksi. Tässä kohtaa myös säännöllinen ateriarytmi on jo hyvä keino stressin helpottamiseen. Kun on kylläinen niin myös kroppa ja ajatukset toimii sujuvammin. Joten älä missään nimessä unohda välipalaa, vaikka olisit kuinka kiireinen tai stressaantunut – Vaikka et ehtisi pysähtyä niin Marli Kaurasen voit nauttia liikkeessäkin!

Mä oon tänä vuonna kokenut normaalia enemmän stressiä ja tässä on mun vinkit sen helpottamiseen:

1. Nuku milloin tahansa pystyt. Mulla yöunet menee heti pilalle, jos ilmassa on stressiä. Mä nukahdan helposti, mutta herään aamuyöllä miettimään ja pohtimaan asioita, joille en edes niissä tilanteissa voi tehdä mitään. Niinpä oon tullut siihen tulokseen, että nuku silloin kun pystyt. Oli ne sitten yöunet tai päikkärit missä vaiheessa päivää tahansa niin kaikki uni on tarpeen.

2. Syö säännöllisesti. Verensokeri on hyvä pitää tasaisena niin ei tule napsittua mitään makeaa – Marli Kauranen auttaa myös makeanhimoon 😉 Terveellinen ruoka tuo energiaa ja auttaa jaksamaan.

3. Tee välillä jotain stressiaiheen ulkopuolelta. Jos esimerkiksi stressiä aiheuttaa työt niin lähde ystävän kanssa kahville keskustelemaan aivan muista asioista. Ajattele se aihe aivan vastakohtana. On hyvä päästä välillä irti ja saada aivoille muutakin ajateltavaa.

4. Liiku. Tässä on säännöllisen syömisen lisäksi toinen juttu, josta nipistää myös kiireessä aikaa. Kuitenkin edes happihyppely pienen lenkin muodossa rentouttaa jo kehoa ja näin jaksat stressaantuneena paremmin suoriutua.

5. Rentoudu. Joskus kuullut sanottavan, että minkä voit tehdä jo tänään niin tee. Se ei kuitenkaan aina pidä paikkansa vaan saattaa lisätä kiirettä sekä stressiä. Jos tiedät, että sulla on viikon ainoa mahdollisuus nyt rentoutua niin käytä se siihen eikä mihinkään muuhun.

Jos sua kiinnostaa Marli Kauranen niin suuntaa mun Instagram -tilille @saijis, nimittäin siellä käynnistyy arvonta. Osallistujista arvotaan kolme voittajaa, jotka saavat itselleen Marli Kaurasen 10 kappaleen tuotesetin.

Käy tutustumassa Marli Kauraseen tarkemmin kampanjasivuilla, josta löydät myös arvonnan. Sieltä voit voittaa esimerkiksi 100€ lahjakortin Zalandolle. Tätä ei kannata missata!

Ootteko te jo ehtinyt maistamaan näitä?

No Comments
 • Nimetön
  Posted at 13:59h, 09 lokakuun Vastaa

  Minkä merkkinen auto teillä on? 🙂

  • Saija
   Posted at 09:51h, 10 lokakuun Vastaa

   Volkswagen 🙂

 • Nimetön
  Posted at 06:52h, 24 lokakuun Vastaa

  Tilasitko mitään vaatteiden yöstä?

  • Saija
   Posted at 08:51h, 24 lokakuun Vastaa

   En tilannut tällä kertaa, kun tilasin jo aikaisemmin viikolla Mini Rodinia heidän omilta sivuilta. Siellä oli tarjous silloin ja sain tarvitsemani 🙂

 • Nimetön
  Posted at 12:45h, 25 lokakuun Vastaa

  Mitä tilasit sieltä? 🙂

  • Saija
   Posted at 08:00h, 28 lokakuun Vastaa

   Kisapaidan ja leokuosia seuraavassa koossa 🙂

 • nata
  Posted at 18:42h, 28 lokakuun Vastaa

  Miksi postauksia tulee nykyisin niin harvoin? Oletko lopettamassa bloggaamisen? 🙁

  • Saija
   Posted at 18:50h, 28 lokakuun Vastaa

   En ole lopettamassa! Oon tällä hetkellä tosi huonossa kunnossa 🙁 Kerron tästä lisää myöhemmin, kun olo paranee <3

 • Sara S.
  Posted at 21:01h, 30 lokakuun Vastaa

  Mäkin olen ollut huolissani kun postauksia ei ole näkynyt. Toivottavasti kyseessä ei mitään vakavaa ja pystyt pian tännekin päivitellä. 🙁 <3

  • Saija
   Posted at 16:09h, 01 marraskuun Vastaa

   Ihanaa, kun huolehditte <3 Ei nyt mitään kovin vakavaa, pikkuhiljaa onneksi parempaan päin. Päivittelen mahdollisimman pian 🙂

 • Anna
  Posted at 19:10h, 05 marraskuun Vastaa

  Toivottavasti vointisi on helpottanut. Täällä varmasti moni lukija odottaa jo innolla sinun postauksiasi! =)

 • Elli
  Posted at 02:00h, 07 marraskuun Vastaa

  Oletko ollut koskaan ruokakaupassa/marketissa töissä? Oliko haastavaa, tykkäsitkö? 🙂

 • Nimetön
  Posted at 07:27h, 28 marraskuun Vastaa

  Ootko raskaana?

  • Saija
   Posted at 19:25h, 29 marraskuun Vastaa

   Kyllä oon 🙂

 • Johanna
  Posted at 13:05h, 01 joulukuun Vastaa

  Moikka! Mitkä nuo sun ihanat kengät on?

  • Saija
   Posted at 18:04h, 02 joulukuun Vastaa

   Ne on H&M:stä ostettu :)!

Post A Comment