Ympäristöystävällistä puhdistusta + arvonta

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lumme & Indieplace kanssa

Kaunis auringonpaiste on vallannut koko meidän kodin viime viikkoina. Vaikka kuinka nautin siitä, että se paistaa koko ajan syvemmälle asuntoon niin on se myös tuonut esiin monia siivouksen tarpeessa olevia paikkoja. Niinpä on ollut aika tehdä vuosittainen kevätsiivous! Rakastan puhdasta kotia, joten siivottua tulee joka päivä jotain. Silti haluan pari kertaa vuodessa tehdä perusteellisen siivouksen, jolloin pestään kaikki hyllyjen päällisetkin. Kaupallinen yhteistyö Lumme kanssa tuli sopivaan aikaan, nimittäin pääsin heti kokeilemaan heidän tuotteitaan tähän siivoustehtävään.

Mä itse asiassa ehdin jo tovin mielessäni haaveilla kaikkien meidän kodin puhdistusaineiden vaihtamista ympäristöystävällisempiin versioihin. Moni ajattelee, että voi tehdä vain suuria ratkaisuja/muutoksia ympäristön hyväksi ja sen vuoksi kokea ne liian vaikeana toteuttaa. Todellisuudessa ne arjen pienetkin teot ja valinnat merkitsee. Jokainen voi löytää ne omat jutut, joissa haluaa omassa arjessa tehdä vihreämpiä ratkaisuja. Kuten Lumme-merkin slogan sanoo: puhtaita tekoja joka päivä.

Lumme-merkiltä löytyy laaja valikoima erilaisia tuotteita niin kodin puhdistukseen, astioiden kuin pyykin pesuun. Meidän kodissa varsinkin keittiö oli kevätsiivouksen tarpeessa, koska vaikka sitä siivoaa jopa monia kertoja päivässä niin yllättävistäkin paikoista löytyy esimerkiksi ruokatahroja. Tai mun tapauksessa kahvitahroja. Onnistun levittämään niitä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. :D Suosikiksi nousi muun muassa Keittiö-puhdistusliinat, jotka ovat uudelleen suljettavassa pakkauksessa. Näissä on mieto ja raikas metsän tuoksu. Tällaiset kosteat liinat on niin näppäriä ja nopeita, mutta myös todella tehokkaita! Näillä lähtee myös vaikeat ja pinttyneet tahrat + tällaisella liinalla pääsee pieneenkin väliin. Sen jälkeen, kun liinan on käyttänyt niin sen saa heittää kompostiin – sillä Lumme-puhdistusliinat ovat 100% uusiutuvia.

Heiltä löytyy myös laaja valikoima eri käyttötarkoituksiin olevia puhdistussuihkeita. Tämä Keittiö-puhdistussuihke tehoaa super hyvin rasvatahroihin! Meillä haasteita tuo keittiön taustalevy, joka on hieman mattainen ja siitä syystä jokainen pienikin roiske ruuasta tarttuu siihen kiinni. Tällä suihkeella sain siitä vaikeimmatkin pisarat irti. Todella hyvä myös just rasvaiselle liedelle. Pakko vinkata, että Lumme-puhdistussuihkeisiin kuuluu myös oma suihke kylpyhuoneeseen sekä yleispuhdistussuihke. Näistä molemmat on myös ylittänyt mun odotukset! Kaikille näille Lumme-puhdistussuihkeille sekä heidän nestemäisille pyykinpesuaineille on myönnetty Pohjoismainen Ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.

Konetiskitableteissa arvostan laatua, nimittäin aivan liian monen tabletin kanssa on käynyt niin ettei se ole pesun aikana sulanut koneeseen. Oli ihan mahtavaa huomata, että Lumme on tehnyt myös konetiskitabletit. Ollaan käytetty näitä nyt kuukauden ajan eikä yksikään ole jäänyt sulamatta pesun aikana. Mahtavaa, että nyt voi tässäkin asiassa suosia ympäristöystävällisempää valintaa.

Haluaisitko säkin vaihtaa kodin puhdistustuotteet näihin? Nyt saan arpoa 2 kpl Lumme-paketteja, jotka sisältää heidän erilaisia tuotteita. Osallistua voit näin:

1. Kommentoi sun siivousvinkki!

Oli se sitten ihan mihin tahansa siivoukseen, pyykinpesuun yms. liittyvä vinkki. Muista jättää kommenttiboksiin myös sähköpostiosoitteesi. Aikaa osallistua on 10.5. asti. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä.

Paljon tsemppiä kaikille arvontaan!


96 Comments
 • Avatar
  Sanni
  Posted at 16:22h, 03 toukokuun Vastaa

  Meillä on jokaiselle tavaralle kodissa oma paikka ja tavarat laitetaan heti käytön jälkeen paikalleen. Pysyy siistinä.

 • Avatar
  Annika
  Posted at 16:46h, 03 toukokuun Vastaa

  Puhdistaa paikat sen jälkeen, kun on sotkenut, niin ei jää pitemmäksi aikaa esim.keittiö likaiseksi. :)

 • Avatar
  Kaisa Hollanti
  Posted at 17:36h, 03 toukokuun Vastaa

  Pintojen pyyhkiminen aina kokkailun jälkeen ja työtasojen pitäminen mahdollisimman tyhjänä tavarasta.

 • Avatar
  Katja
  Posted at 17:37h, 03 toukokuun Vastaa

  Jos meikinpuhdistusliinat/baby wipesit pääsee kuivahtamaan, niitä voi käyttää myös mikrokuituliinana pölyjen pyyhintään (tää oli ihan tajunnan räjäyttävä keksintö, hah). Ja arjessa jo varttikin päivässä siivoomista riittää eikä sotkuja pääse pahemmin kertymään!

 • Avatar
  Emmi S
  Posted at 18:20h, 03 toukokuun Vastaa

  Kaikkein paras siivousvinkki on siivota/pestä/ järjestellä vähän joka päivä. Näin sotkua ei pääse syntymään paljon eikä sitä myötä valtavaa urakkaa. Koti pysyy siistinä kuin itsestään.

 • Avatar
  Emmi
  Posted at 18:32h, 03 toukokuun Vastaa

  Siivoaa joka päivä vähäsen, niin ei ole kerralla niin paljoa siivottavaa!

 • Avatar
  Pajulintu
  Posted at 18:35h, 03 toukokuun Vastaa

  Olisi mielenkiintoista saada kokeiltavaksi Lumme-pyykinpesuaineita. En ole löytänyt niitä kotipaikkakuntani kaupoista. Ovatkohan ne liian suosittuja?
  Terveisin Pajulintu

  • Saija
   Saija
   Posted at 20:51h, 03 toukokuun Vastaa

   Meillä on myös ne käytössä :) Eikö ole löytynyt isoista kaupoista, esim Prismasta tai Citymarketista? Toivotaan, että pian saisit niitä :)!

 • Avatar
  Laura
  Posted at 19:10h, 03 toukokuun Vastaa

  Tykkään siivota heti jäljet! Pidän myös siististä kodista, joten pyyhdin milloin mitäkin nurkkaa :)

 • Avatar
  Heidi
  Posted at 19:15h, 03 toukokuun Vastaa

  Tiskaan tiskit heti syötyäni :)

 • Avatar
  Petra
  Posted at 19:16h, 03 toukokuun Vastaa

  Ruokasoodalla saa lavuaarit kiiltämään.

 • Avatar
  Veera
  Posted at 19:30h, 03 toukokuun Vastaa

  Oma niksi on monessa edelleen etikka, ikkunoiden pesussa ja pyykeissä. Heti etikka tuotteet on ollut hyviä, nyt vois verrata Lummen puolia. Ja aina se palkinto, kun ollaan siivottu! Tuorepuristettua appelsiinimehua!

 • Avatar
  Martina
  Posted at 19:50h, 03 toukokuun Vastaa

  En keksi muutakuin _säännöllinen_ siivoaminen! Ei siis kannata odottaa kunnes on ”pakko” siivota! Siivoaminen on silloin nopeampaa, helpompaa ja kivempaa. :)

 • Avatar
  Maria
  Posted at 19:58h, 03 toukokuun Vastaa

  Ruokasooda, etikka ja taikasieni 😃 pyhä kolminaisuus moneen pinttyneeseen likaan

  • Avatar
   Ellunen
   Posted at 13:09h, 04 toukokuun Vastaa

   Sappisaippua on parhainta tahranpoistoon. Ja esim. mustikkatahra lähtee kokonaan, kun kaadat vedenkeittimestä kuumaa vettä tahralle. Jatkaa vain kaatamista niin kauan kunnes tahra on poissa. 🙂

 • Avatar
  Tuuli
  Posted at 19:58h, 03 toukokuun Vastaa

  Joka viikkoinen perussiivous, jolloin ei pääse paikat pölyyntymään liikaa! Tätä helpottaa se, että matot ovat sopivan kokoisia (ja niitä on sopivan vähän), jolloin niitä ei tarvitse ujuttaa huonekalujen alle. Siivouksen jälkeen tuoreet eukalyptuksen oksat maljakkoon ja tadaa, raikas ja puhdas koti 🌿💚

 • Avatar
  Juuli
  Posted at 20:01h, 03 toukokuun Vastaa

  Universal Stone on toinen todella hyvä ja myrkytön puhdistusaine, jolla saa esimerkiksi uunin hyvin puhtaaksi

 • Avatar
  Henna
  Posted at 20:03h, 03 toukokuun Vastaa

  Siivous on helpompaa, kun on vähemmän tavaraa. Vinkkini on siis karsia tiloista ylimääräiset tavarat ja jättää vain ne tarpeelliset ja lempparit.

 • Avatar
  Karoliina
  Posted at 20:12h, 03 toukokuun Vastaa

  Siivous sujuu mukavammin kun kuuntelee samalla podcasteja tai äänikirjaa.

 • Avatar
  Anneli
  Posted at 20:12h, 03 toukokuun Vastaa

  Tasot keittiössä kannattaa pyyhkiä joka päivä.

 • Avatar
  Jenna
  Posted at 20:19h, 03 toukokuun Vastaa

  Jokaiselle tavaralle oma paikka, näin paikat pysyy siistinä ja helpompi puhdistaa myös!

 • Avatar
  Maarit
  Posted at 20:20h, 03 toukokuun Vastaa

  Sappisaippualla saa helposti esim rasvatahrat irti vaatteista.

 • Avatar
  Elisa
  Posted at 20:35h, 03 toukokuun Vastaa

  Sappisaippua on ihan ykkönen vaatteiden tahroihin!

 • Avatar
  Tiik
  Posted at 20:36h, 03 toukokuun Vastaa

  Hiuslakalla saa kuulakärkikynätahrat pois

 • Avatar
  Mari
  Posted at 21:06h, 03 toukokuun Vastaa

  Satsaaminen hyviin mikrokuituliinoihin :)

 • Avatar
  Jenni
  Posted at 21:14h, 03 toukokuun Vastaa

  Joka päivä jotain pientä siivousta pienen hetken. Tavaroiden säilytys omilla paikoilla. Keittiön siivous heti kokkailujen jälkeen. 😊👍🏻

 • Avatar
  Satu
  Posted at 21:15h, 03 toukokuun Vastaa

  Jälkien siivoaminen samantien esimerkiksi ruoanlaiton jälkeen, ei pääse koskaan keittiö räjähdyskuntoon vaan perussiisteys säilyy koko ajan :) + aina silloin tällöin pikainen lattioiden lakaisu, mitä teen itse usein kun huomaan roskaa tai pölyä lattialla mutta ei ole aikaa alkaa imuroimaan :D

 • Avatar
  Rosie
  Posted at 21:17h, 03 toukokuun Vastaa

  Sokeripalalla saa puhdistettua esimerkiksi uunin ja lieden! Myrkytöntä ja tehokasta. :)

 • Avatar
  Sofia
  Posted at 21:31h, 03 toukokuun Vastaa

  Taikasieni pinttymiin ja vaikeisiin tahroihin, toimii erittäin hyvin. 🙂

 • Avatar
  Hanna Kooo
  Posted at 21:31h, 03 toukokuun Vastaa

  Nopea siivousvinkkini on robottipölynimuri. :)

 • Avatar
  Sennu
  Posted at 21:32h, 03 toukokuun Vastaa

  Pyrin tekemään kerran viikossa pikasiivouksen, joka koostuu pölyjen pyyhinnästä ja imuroinnista. Kun taustalle laittaa lempimusat soimaan, käy siivous kuin tanssi yhdessä hujauksessa :)

 • Avatar
  Maija
  Posted at 21:50h, 03 toukokuun Vastaa

  Ihmesienellä saat puhtaaksi kuran tahrimat valkoiset kengät!

 • Avatar
  Anna
  Posted at 21:50h, 03 toukokuun Vastaa

  Paras siivousvinkkini varsinkin 2-kerroksisessa talossa on ”vie mennessäs, tuo tullessas”. Eli tavarat aina heti omille paikoilleen. Pikkusotkut kannattaa siivota heti, niin yleisilme pysyy siistinä koko ajan. Ja tietysti kunnon siivousaineet ja -välineet helposti ja nopeasti saatavilla. :)

 • Avatar
  Sini
  Posted at 21:55h, 03 toukokuun Vastaa

  Peilien ja muiden lasipintojen puhdistukseen paras aine on Tolun Helppo Puhdistaja -niminen suihkepullossa oleva tuote. Sitä kun ruiskuttaa lasipinnalle ja pyyhkii kuivalla rätillä, lopputulos on uskomattoman kiiltävä *.*

 • Avatar
  Airi
  Posted at 22:09h, 03 toukokuun Vastaa

  Siivoan heti sotkut pois etteivät leviä tai kuivetu.

 • Avatar
  Teija
  Posted at 22:17h, 03 toukokuun Vastaa

  Tavarat aina käytön jälkeen omille paikoilleen, näin viikkosiivous on nopeaa.

 • Avatar
  Henna Holappa
  Posted at 22:39h, 03 toukokuun Vastaa

  Kunnon viikkosiivos kerran viikossa pitää kodin puhtaana.

 • Avatar
  Nelliina
  Posted at 23:19h, 03 toukokuun Vastaa

  Etikkaa pyykin huuhteluveteen, tulee raikasta pyykkiä. Kiva arvonta! Suosin kotimaisia tuotteita mieluusti – tuo töitä Suomeen :)

 • Avatar
  memmu
  Posted at 23:34h, 03 toukokuun Vastaa

  Meillä pidetään tavarat omilla paikoillaan ja tasot siistinä. Kun vähän tekee joka päivä, koti myös pysyy siistinä. Kaapeista heivaan aina turhat tavarat kierton. Myös tekstiilit pesen todella usein, ja se jättää kotiin raikkaan tuoksun.

 • Avatar
  Oona Huttunen
  Posted at 00:31h, 04 toukokuun Vastaa

  Pidän kaikkia käytetyimpiä siivousvälineitä korissa niin sen saa helposti tempastua mukaan kun tarvii siivota jossain! :)

 • Avatar
  Laura
  Posted at 06:05h, 04 toukokuun Vastaa

  Oon säästäny vanhan hammasharjan ja tiskiharjan, näillä onnistuu esim lavuaarin puhdistaminen helposti. Tosi kätevät kaikkeen kodinhoitohuoneen/wc puhdistamiseen :)

 • Avatar
  rriina
  Posted at 06:51h, 04 toukokuun Vastaa

  Laadukkaiden siivoustuotteiden käyttö, ja toisena vinkkinä se, että pientä siivousta joka päivä (vie tavarat paikoilleen jne) ja kerran viikossa isompi siivous, jolloin siivouksesta ei tule hirveää urakkaa.

 • Avatar
  Emma
  Posted at 07:03h, 04 toukokuun Vastaa

  Kun siivoaa jälkensä heti, ei tarvitse tehdä isoja raivaus-siivouksia koskaan :)

 • Avatar
  Elina
  Posted at 07:38h, 04 toukokuun Vastaa

  Pyykinpesussa kannattaa välillä käyttää vähän korkeampaa lämpötilaa esim vaihtaa 40C:stä 60 asteeseen. Toimii puuvillapyykissä!

 • Avatar
  Noora
  Posted at 10:27h, 04 toukokuun Vastaa

  Etikka huuhteluaineen tilalla, hajustettuna tai ilman! Pyykit ja pesukone kiittää :)

  • Avatar
   Essi
   Posted at 13:55h, 04 toukokuun Vastaa

   Pientä siivoilua joka päivä! Ja varsinkin keittiö oltava aina mintissä, sielu ei lepää ennen ku keittiö on siivottu!!

 • Avatar
  Sanna P
  Posted at 10:39h, 04 toukokuun Vastaa

  Toimivin ollut se, että palkattu siivooja käy kahden viikon välein :D Siinä välissäkin kun siivota pitää, niin olen itse käyttänyt sellaista taktiikkaa, että aina ohimennessä jotain järjestelen tai puhdistan.

 • Avatar
  Jassu
  Posted at 11:18h, 04 toukokuun Vastaa

  Sokeripalalla saa hyvin puhdistettua palaneen kattilan ja liedeltä palaneen ruoan pois!

 • Avatar
  Vilma
  Posted at 11:26h, 04 toukokuun Vastaa

  Montakin siivousvinkkiä löytyy, mutta tärkein on mielestäni se että laittaa tavarat käytön jälkeen paikoilleen ja siivoaa joka päivä vähän! 😊

 • Avatar
  Helena
  Posted at 11:34h, 04 toukokuun Vastaa

  Yritän viedä irtotavarat het paikalleen ja ylipäätään pitää niiden määrän mahdoilisimman vähäisenä. Tykkään tehdä pientä siivousta ja korjata jäljet vähintään kerran päivässä, niin koti ei pääse räjähtämään :D

 • Avatar
  Marine
  Posted at 11:36h, 04 toukokuun Vastaa

  Vauva-arkeen toimivin siivousvinkki onvie mennessäs, tuo tullessas toimii hyvin. Myös se että ottaa päivittäin vaikka 15min.että saa tehtyä pikasiivouksen. Toimii 👌

 • Avatar
  Ulrika
  Posted at 12:22h, 04 toukokuun Vastaa

  Pyykkietikka pyykinpesussa hajunpoistajana/raikastajana/tahranpoistajana tai jopa siivouksessa moniin eri tarkoituksiin!

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 12:32h, 04 toukokuun Vastaa

  Ikkunoiden ja peilien pesuun Tupperwaren ikkunaliinat ovat olleet mahtavat, pelkällä vedellä onnistuu pesu!
  Yleisesti tällein lapsiperheessä ei auta muu kuin siivota joka päivä vähän jotain. :-D
  + Jos vaatteissa on pinttyneitä tahroja, jotka ei pesussa lähde, niin ulos aurinkoon kuivumaan – johan lähtee!

 • Avatar
  Siri
  Posted at 12:59h, 04 toukokuun Vastaa

  Vie mennessäs, tuo tullessas on jo kotona opittu tapa, joka on jäänyt myös aikuisiällä käyttöön. :) Kun siivoilee ja järjestelee joka päivä vähän ohimennen, pysyy koti kivan näköisenä ja välttää pahimmat suursiivoukset.

 • Avatar
  Irkku
  Posted at 13:10h, 04 toukokuun Vastaa

  Viikkosiivous viikonloppuna ja viikolla pieniä siivouksia ;)

 • Avatar
  Maiju
  Posted at 14:17h, 04 toukokuun Vastaa

  Mun siivousvinkki on, että siivoaa heti kun jotain sotkee niin lika ei ehdi pinttymään ja siivoaminenkin on helpompaa.

 • Avatar
  Nelli
  Posted at 15:27h, 04 toukokuun Vastaa

  Puhdista lattiakaivot, viemärit ja tuuletusventtiilit säännöllisesti niin kodin sisäilma säilyy laadukkaana! 🙏

 • Avatar
  Anu
  Posted at 16:00h, 04 toukokuun Vastaa

  Siivoa joka päivä vähän! Järjestä tavaroita ohikulkumatkalla ja pyyhkäise liat pois heti kun huomaat ne.

 • Avatar
  MarjaKoo
  Posted at 17:44h, 04 toukokuun Vastaa

  Jos ei koirankarvat irtoa imurilla matossa, niin kostea suti on tehokas apu.

 • Avatar
  Pamela
  Posted at 17:58h, 04 toukokuun Vastaa

  Kaikille tavaroille on oma paikkansa ja käytön jälkeen viedään heti tavarat paikoilleen. Näin oon saanut asunnon pysymään siistinä.

 • Avatar
  Pinja
  Posted at 18:47h, 04 toukokuun Vastaa

  Vanhoista lakanoista/pyyhkeistä saa hyviä vessanpesuluutuja.

 • Avatar
  Jenna
  Posted at 19:17h, 04 toukokuun Vastaa

  Sotkun siivoaminen välittömästi ja se että tavaroille on omat määrätyt paikkansa. :)

 • Avatar
  Sari P
  Posted at 19:19h, 04 toukokuun Vastaa

  Valmiit siivousliinat ovat ihan ykköset lemmikkiperheessä. Eläinten aiheuttamat sotkut saa helposti ja nopeasti putsattua. Toinen suosikki on mikrokuituliinat ja valmiit siivoussuihkeet. Jos rakkaat karvakaverit ovat sotkeneet esim. mattoa, niin suihkeilla (+tarvittaessa jytkymmällä putsarilla) ja kuituliinalla hinkkaamalla sotkut eivät jää pinttymään materiaaleihin.

 • Avatar
  Noora
  Posted at 19:55h, 04 toukokuun Vastaa

  Pientä siivoamista päivittäin, niin koti on siistimpi kokoajan :) mulla on tapana tehdä pika siivous & astianpesukoneen täyttö/tyhjennys aamusin ennen töihin lähtöä. On super ihana tulla iltapäivällä kotiin kun ei oo tiskivuori & sotku edessä! :)

 • Avatar
  Donja
  Posted at 21:50h, 04 toukokuun Vastaa

  Termoskahvinkeittimen pannun saa kirkkaaksi ruokasoodalla ja kiehuvalla vedellä. Samoin jos paistinpannuun alkaa ruoka tarttua kiinni, liotan sitä soodalla.

 • Avatar
  Mari
  Posted at 22:40h, 04 toukokuun Vastaa

  Viimeistään illalla järkkää yleisistä tiloista lelut ym.omille paikoilleen ja keittiön tip top. 👍 Kivempi aamulla herätä, kun on siistiä.

 • Avatar
  Jenna
  Posted at 22:56h, 04 toukokuun Vastaa

  Ihmesienellä saa niin hyvin pois kaikkea, mitkä ei helposti lähde. Pyykinpesussa pyykkietikka ehdoton.

 • Avatar
  Petri
  Posted at 22:56h, 04 toukokuun Vastaa

  Puhdistusliinat ja -suihkeet helpottavat siistijää kummasti.

 • Avatar
  klaara
  Posted at 04:48h, 05 toukokuun Vastaa

  Joka päivä siivotaan sen päivän sotkut ja tavarat laitetaan paikoilleen. Isompia ja tarkempia siivouksia ei tarvitse tehdä kuin ehkä kerran kuukaudessa.

 • Avatar
  Inka
  Posted at 09:18h, 05 toukokuun Vastaa

  Minulle on tärkeää pitää koti aina järjestyksessä, näin on myös mukava ryhtyä siivouspuuhiin :)

 • Avatar
  Sarde
  Posted at 12:26h, 05 toukokuun Vastaa

  Päivittäinen pikkusiivous ja tahrojen pyyhkiminen tuoreeltaan..

 • Avatar
  Nixu
  Posted at 12:28h, 05 toukokuun Vastaa

  Vauhdilla valmista on minun vinkkini! Hyvät välineet ja hyvät aineet.

 • Avatar
  Taru
  Posted at 15:51h, 05 toukokuun Vastaa

  Oi näitä ois monta.. yksi kiva on kuivattaa pyykkejä ulkona aina kun mahdollista.

 • Avatar
  Eve
  Posted at 17:55h, 05 toukokuun Vastaa

  Lempparimusiikkia soimaan niin siivouskin sujuu kuin siivillä! :)

 • Avatar
  Heinik
  Posted at 18:05h, 05 toukokuun Vastaa

  Taikasieni/ihmesieni, kummalla nimellä nyt kulkeekaan, on ehdoton apu siivouksessa! Esimerkiksi kylpyhuoneen hanat ja kromiset osat kiiltävät sillä hetkessä.

 • Avatar
  piitu
  Posted at 18:28h, 05 toukokuun Vastaa

  Perus fairy (se vihreä) on ehdoton ikkunanpesussa.

 • Avatar
  Vilkku
  Posted at 19:50h, 05 toukokuun Vastaa

  Etikan monikäyttöisyydestä minäkin vinkkaisin! Toimii pyykkietikkana huuhteluaineen sijaan ja esimerkiksi tosi hyvä kylpyhuoneen kalkinpoistoon. :)

 • Avatar
  Maiju
  Posted at 21:05h, 05 toukokuun Vastaa

  Sitruunahapolla saa puhdistettua tiskikoneen ja pyykinpesukoneen!

 • Avatar
  Sari
  Posted at 21:50h, 05 toukokuun Vastaa

  Illalla viimeiseksi pieni siistiminen, niin aamulla on mukavampi nousta siistiin kotiin.

 • Avatar
  tiiu
  Posted at 22:19h, 05 toukokuun Vastaa

  Älä anna lian pinttyä vaan siivoa heti! Pääset helpommalla.

 • Avatar
  annemaria
  Posted at 06:26h, 06 toukokuun Vastaa

  Kun kotona on vähän tavaraa, siivoaminenkin on helpompaa. Laita illalla tavarat omille paikoilleen, niin aamulla on mukava herätä siistiin kotiin :)

 • Avatar
  Taru
  Posted at 11:21h, 06 toukokuun Vastaa

  Oma siivousvinkkini on että siivoa vähän joka päivä, eikä jätä sotkuja odottamaan isompaa siivousta.

 • Avatar
  Lotta
  Posted at 17:57h, 06 toukokuun Vastaa

  Kalkkeutunut suihkun pää kannattaa laittaa yöksi likoamaan coca colaan. Kalkkeutuma irtoaa ja suihkusta tulee taas paremmin vettä.

 • Avatar
  ansu
  Posted at 19:40h, 06 toukokuun Vastaa

  Taikasieni on kyllä ehdoton!

 • Avatar
  Kati
  Posted at 10:09h, 07 toukokuun Vastaa

  Imuri esillä, ei tungettuna siivouskaappiin. Tulee imuroitua useammin. Toki kovin kaunis huonekalu se ei ole :D :D

 • Avatar
  Laura V
  Posted at 10:24h, 07 toukokuun Vastaa

  perussiivousta kannattaa harrastaa joka päivä 5 min, eli tavarta paikoilleen ja roskien imurointi. Kerran viikossa sitten hyvää musiikkia ja vähän perusteellisempi siivous (joka onkin huomattavasti nopeampaa kun kaikki tavarat on omilla paikoillaan).

 • Avatar
  Mardi
  Posted at 12:16h, 07 toukokuun Vastaa

  Pyykkietikka raikastaa hyvin pyykin!

 • Avatar
  Milla
  Posted at 10:51h, 08 toukokuun Vastaa

  Torstai on meillä hyvä siivouspäivä! Viikonloppua varten kämppä kiiltämään, mutta perjantaina saa ottaa iisisti. Ikkunanperussa meillä on Kärcher ja se on ollut hyvä!

 • Avatar
  Minja
  Posted at 14:32h, 08 toukokuun Vastaa

  Olen ennen (hajun takia) arkaillut käyttää etikkaa pyykin mukana. Nyt kuitenkin rohkaistuin käyttämään etikkaa huuhteluaineen sijasta ja voi juku! Hienhaju ja tunkkainen haju on tipotiessään. Mahtavaa.

 • Avatar
  Eeva
  Posted at 15:20h, 08 toukokuun Vastaa

  Taikasieni on mun salainen siivousase!

 • Avatar
  Hemppe
  Posted at 20:36h, 08 toukokuun Vastaa

  Laitan aina tavarat paikoilleen, kun olen niitä käyttänyt. Näin pysyy paikat järjestyksessä! Lisäksi pyykkietikkaa oon käyttänyt pyykinpesussa. :)

 • Avatar
  sarita
  Posted at 20:41h, 08 toukokuun Vastaa

  Pyykkietikka on parempi kuin huuhteluaine. Ainakin omasta mielestäni.

 • Avatar
  Sara
  Posted at 20:11h, 09 toukokuun Vastaa

  Ottaa usein imurilla/kostealla liinalla suurpiirteisesti keskeisimmät lattiapinnat, ja tekee huolellisemman siivouksen harvemmin. Todettu toimivaksi pienessä asunnossa :)

 • Avatar
  Kadri
  Posted at 08:13h, 10 toukokuun Vastaa

  Oon huono siivoamaan jälkiäni heti, mitä monet ehdottavat siivousvinkiksi. Itse nojaan oikeasti hyviin välineisiin siivouksessa, helpottaa älyttömästi kun kaikelle on oma tuotteensa mihin sitten tarttua kun aikaiseksi saa!

 • Avatar
  Tiinuli
  Posted at 18:07h, 10 toukokuun Vastaa

  Se, että joka päivä tekee jotain auttaa ihan todella paljon. Vähentää viikkosiivoukseen kuluvaa aikaa huomattavasti.

 • Avatar
  Noora
  Posted at 08:22h, 19 toukokuun Vastaa

  Tiskikoneen tyhjentäminen illalla, niin saa heti aamulla aloittaa täyttämään sitä. Muutenkin tarkistaa siisti yleisilme ennen nukkumaanmenoa. Parasta lajitella ja täyttää pyykkikone valmiiksi, niin saa aamulla vain laittaa sen päälle :)

Post A Comment