Ympäristöystävällistä puhdistusta + arvonta

Toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Lumme & Indieplace kanssa

Kaunis auringonpaiste on vallannut koko meidän kodin viime viikkoina. Vaikka kuinka nautin siitä, että se paistaa koko ajan syvemmälle asuntoon niin on se myös tuonut esiin monia siivouksen tarpeessa olevia paikkoja. Niinpä on ollut aika tehdä vuosittainen kevätsiivous! Rakastan puhdasta kotia, joten siivottua tulee joka päivä jotain. Silti haluan pari kertaa vuodessa tehdä perusteellisen siivouksen, jolloin pestään kaikki hyllyjen päällisetkin. Kaupallinen yhteistyö Lumme kanssa tuli sopivaan aikaan, nimittäin pääsin heti kokeilemaan heidän tuotteitaan tähän siivoustehtävään.

Mä itse asiassa ehdin jo tovin mielessäni haaveilla kaikkien meidän kodin puhdistusaineiden vaihtamista ympäristöystävällisempiin versioihin. Moni ajattelee, että voi tehdä vain suuria ratkaisuja/muutoksia ympäristön hyväksi ja sen vuoksi kokea ne liian vaikeana toteuttaa. Todellisuudessa ne arjen pienetkin teot ja valinnat merkitsee. Jokainen voi löytää ne omat jutut, joissa haluaa omassa arjessa tehdä vihreämpiä ratkaisuja. Kuten Lumme-merkin slogan sanoo: puhtaita tekoja joka päivä.

Lumme-merkiltä löytyy laaja valikoima erilaisia tuotteita niin kodin puhdistukseen, astioiden kuin pyykin pesuun. Meidän kodissa varsinkin keittiö oli kevätsiivouksen tarpeessa, koska vaikka sitä siivoaa jopa monia kertoja päivässä niin yllättävistäkin paikoista löytyy esimerkiksi ruokatahroja. Tai mun tapauksessa kahvitahroja. Onnistun levittämään niitä mitä ihmeellisimpiin paikkoihin. :D Suosikiksi nousi muun muassa Keittiö-puhdistusliinat, jotka ovat uudelleen suljettavassa pakkauksessa. Näissä on mieto ja raikas metsän tuoksu. Tällaiset kosteat liinat on niin näppäriä ja nopeita, mutta myös todella tehokkaita! Näillä lähtee myös vaikeat ja pinttyneet tahrat + tällaisella liinalla pääsee pieneenkin väliin. Sen jälkeen, kun liinan on käyttänyt niin sen saa heittää kompostiin – sillä Lumme-puhdistusliinat ovat 100% uusiutuvia.

Heiltä löytyy myös laaja valikoima eri käyttötarkoituksiin olevia puhdistussuihkeita. Tämä Keittiö-puhdistussuihke tehoaa super hyvin rasvatahroihin! Meillä haasteita tuo keittiön taustalevy, joka on hieman mattainen ja siitä syystä jokainen pienikin roiske ruuasta tarttuu siihen kiinni. Tällä suihkeella sain siitä vaikeimmatkin pisarat irti. Todella hyvä myös just rasvaiselle liedelle. Pakko vinkata, että Lumme-puhdistussuihkeisiin kuuluu myös oma suihke kylpyhuoneeseen sekä yleispuhdistussuihke. Näistä molemmat on myös ylittänyt mun odotukset! Kaikille näille Lumme-puhdistussuihkeille sekä heidän nestemäisille pyykinpesuaineille on myönnetty Pohjoismainen Ympäristömerkki eli Joutsenmerkki.

Konetiskitableteissa arvostan laatua, nimittäin aivan liian monen tabletin kanssa on käynyt niin ettei se ole pesun aikana sulanut koneeseen. Oli ihan mahtavaa huomata, että Lumme on tehnyt myös konetiskitabletit. Ollaan käytetty näitä nyt kuukauden ajan eikä yksikään ole jäänyt sulamatta pesun aikana. Mahtavaa, että nyt voi tässäkin asiassa suosia ympäristöystävällisempää valintaa.

Haluaisitko säkin vaihtaa kodin puhdistustuotteet näihin? Nyt saan arpoa 2 kpl Lumme-paketteja, jotka sisältää heidän erilaisia tuotteita. Osallistua voit näin:

1. Kommentoi sun siivousvinkki!

Oli se sitten ihan mihin tahansa siivoukseen, pyykinpesuun yms. liittyvä vinkki. Muista jättää kommenttiboksiin myös sähköpostiosoitteesi. Aikaa osallistua on 10.5. asti. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä.

Paljon tsemppiä kaikille arvontaan!


96 Responses to “Ympäristöystävällistä puhdistusta + arvonta”

 1. Avatar Sanni sanoo:

  Meillä on jokaiselle tavaralle kodissa oma paikka ja tavarat laitetaan heti käytön jälkeen paikalleen. Pysyy siistinä.

 2. Avatar Annika sanoo:

  Puhdistaa paikat sen jälkeen, kun on sotkenut, niin ei jää pitemmäksi aikaa esim.keittiö likaiseksi. :)

 3. Avatar Kaisa Hollanti sanoo:

  Pintojen pyyhkiminen aina kokkailun jälkeen ja työtasojen pitäminen mahdollisimman tyhjänä tavarasta.

 4. Avatar Katja sanoo:

  Jos meikinpuhdistusliinat/baby wipesit pääsee kuivahtamaan, niitä voi käyttää myös mikrokuituliinana pölyjen pyyhintään (tää oli ihan tajunnan räjäyttävä keksintö, hah). Ja arjessa jo varttikin päivässä siivoomista riittää eikä sotkuja pääse pahemmin kertymään!

 5. Avatar Emmi S sanoo:

  Kaikkein paras siivousvinkki on siivota/pestä/ järjestellä vähän joka päivä. Näin sotkua ei pääse syntymään paljon eikä sitä myötä valtavaa urakkaa. Koti pysyy siistinä kuin itsestään.

 6. Avatar Emmi sanoo:

  Siivoaa joka päivä vähäsen, niin ei ole kerralla niin paljoa siivottavaa!

 7. Avatar Pajulintu sanoo:

  Olisi mielenkiintoista saada kokeiltavaksi Lumme-pyykinpesuaineita. En ole löytänyt niitä kotipaikkakuntani kaupoista. Ovatkohan ne liian suosittuja?
  Terveisin Pajulintu

  • Saija Saija sanoo:

   Meillä on myös ne käytössä :) Eikö ole löytynyt isoista kaupoista, esim Prismasta tai Citymarketista? Toivotaan, että pian saisit niitä :)!

 8. Avatar Laura sanoo:

  Tykkään siivota heti jäljet! Pidän myös siististä kodista, joten pyyhdin milloin mitäkin nurkkaa :)

 9. Avatar Heidi sanoo:

  Tiskaan tiskit heti syötyäni :)

 10. Avatar Petra sanoo:

  Ruokasoodalla saa lavuaarit kiiltämään.

 11. Avatar Veera sanoo:

  Oma niksi on monessa edelleen etikka, ikkunoiden pesussa ja pyykeissä. Heti etikka tuotteet on ollut hyviä, nyt vois verrata Lummen puolia. Ja aina se palkinto, kun ollaan siivottu! Tuorepuristettua appelsiinimehua!

 12. Avatar Martina sanoo:

  En keksi muutakuin _säännöllinen_ siivoaminen! Ei siis kannata odottaa kunnes on ”pakko” siivota! Siivoaminen on silloin nopeampaa, helpompaa ja kivempaa. :)

 13. Avatar Maria sanoo:

  Ruokasooda, etikka ja taikasieni 😃 pyhä kolminaisuus moneen pinttyneeseen likaan

  • Avatar Ellunen sanoo:

   Sappisaippua on parhainta tahranpoistoon. Ja esim. mustikkatahra lähtee kokonaan, kun kaadat vedenkeittimestä kuumaa vettä tahralle. Jatkaa vain kaatamista niin kauan kunnes tahra on poissa. 🙂

 14. Avatar Tuuli sanoo:

  Joka viikkoinen perussiivous, jolloin ei pääse paikat pölyyntymään liikaa! Tätä helpottaa se, että matot ovat sopivan kokoisia (ja niitä on sopivan vähän), jolloin niitä ei tarvitse ujuttaa huonekalujen alle. Siivouksen jälkeen tuoreet eukalyptuksen oksat maljakkoon ja tadaa, raikas ja puhdas koti 🌿💚

 15. Avatar Juuli sanoo:

  Universal Stone on toinen todella hyvä ja myrkytön puhdistusaine, jolla saa esimerkiksi uunin hyvin puhtaaksi

 16. Avatar Henna sanoo:

  Siivous on helpompaa, kun on vähemmän tavaraa. Vinkkini on siis karsia tiloista ylimääräiset tavarat ja jättää vain ne tarpeelliset ja lempparit.

 17. Avatar Karoliina sanoo:

  Siivous sujuu mukavammin kun kuuntelee samalla podcasteja tai äänikirjaa.

 18. Avatar Anneli sanoo:

  Tasot keittiössä kannattaa pyyhkiä joka päivä.

 19. Avatar Jenna sanoo:

  Jokaiselle tavaralle oma paikka, näin paikat pysyy siistinä ja helpompi puhdistaa myös!

 20. Avatar Maarit sanoo:

  Sappisaippualla saa helposti esim rasvatahrat irti vaatteista.

 21. Avatar Elisa sanoo:

  Sappisaippua on ihan ykkönen vaatteiden tahroihin!

 22. Avatar Tiik sanoo:

  Hiuslakalla saa kuulakärkikynätahrat pois

 23. Avatar Mari sanoo:

  Satsaaminen hyviin mikrokuituliinoihin :)

 24. Avatar Jenni sanoo:

  Joka päivä jotain pientä siivousta pienen hetken. Tavaroiden säilytys omilla paikoilla. Keittiön siivous heti kokkailujen jälkeen. 😊👍🏻

 25. Avatar Satu sanoo:

  Jälkien siivoaminen samantien esimerkiksi ruoanlaiton jälkeen, ei pääse koskaan keittiö räjähdyskuntoon vaan perussiisteys säilyy koko ajan :) + aina silloin tällöin pikainen lattioiden lakaisu, mitä teen itse usein kun huomaan roskaa tai pölyä lattialla mutta ei ole aikaa alkaa imuroimaan :D

 26. Avatar Rosie sanoo:

  Sokeripalalla saa puhdistettua esimerkiksi uunin ja lieden! Myrkytöntä ja tehokasta. :)

 27. Avatar Sofia sanoo:

  Taikasieni pinttymiin ja vaikeisiin tahroihin, toimii erittäin hyvin. 🙂

 28. Avatar Hanna Kooo sanoo:

  Nopea siivousvinkkini on robottipölynimuri. :)

 29. Avatar Sennu sanoo:

  Pyrin tekemään kerran viikossa pikasiivouksen, joka koostuu pölyjen pyyhinnästä ja imuroinnista. Kun taustalle laittaa lempimusat soimaan, käy siivous kuin tanssi yhdessä hujauksessa :)

 30. Avatar Maija sanoo:

  Ihmesienellä saat puhtaaksi kuran tahrimat valkoiset kengät!

 31. Avatar Anna sanoo:

  Paras siivousvinkkini varsinkin 2-kerroksisessa talossa on ”vie mennessäs, tuo tullessas”. Eli tavarat aina heti omille paikoilleen. Pikkusotkut kannattaa siivota heti, niin yleisilme pysyy siistinä koko ajan. Ja tietysti kunnon siivousaineet ja -välineet helposti ja nopeasti saatavilla. :)

 32. Avatar Sini sanoo:

  Peilien ja muiden lasipintojen puhdistukseen paras aine on Tolun Helppo Puhdistaja -niminen suihkepullossa oleva tuote. Sitä kun ruiskuttaa lasipinnalle ja pyyhkii kuivalla rätillä, lopputulos on uskomattoman kiiltävä *.*

 33. Avatar Airi sanoo:

  Siivoan heti sotkut pois etteivät leviä tai kuivetu.

 34. Avatar Teija sanoo:

  Tavarat aina käytön jälkeen omille paikoilleen, näin viikkosiivous on nopeaa.

 35. Avatar Henna Holappa sanoo:

  Kunnon viikkosiivos kerran viikossa pitää kodin puhtaana.

 36. Avatar Nelliina sanoo:

  Etikkaa pyykin huuhteluveteen, tulee raikasta pyykkiä. Kiva arvonta! Suosin kotimaisia tuotteita mieluusti – tuo töitä Suomeen :)

 37. Avatar memmu sanoo:

  Meillä pidetään tavarat omilla paikoillaan ja tasot siistinä. Kun vähän tekee joka päivä, koti myös pysyy siistinä. Kaapeista heivaan aina turhat tavarat kierton. Myös tekstiilit pesen todella usein, ja se jättää kotiin raikkaan tuoksun.

 38. Avatar Oona Huttunen sanoo:

  Pidän kaikkia käytetyimpiä siivousvälineitä korissa niin sen saa helposti tempastua mukaan kun tarvii siivota jossain! :)

 39. Avatar Laura sanoo:

  Oon säästäny vanhan hammasharjan ja tiskiharjan, näillä onnistuu esim lavuaarin puhdistaminen helposti. Tosi kätevät kaikkeen kodinhoitohuoneen/wc puhdistamiseen :)

 40. Avatar rriina sanoo:

  Laadukkaiden siivoustuotteiden käyttö, ja toisena vinkkinä se, että pientä siivousta joka päivä (vie tavarat paikoilleen jne) ja kerran viikossa isompi siivous, jolloin siivouksesta ei tule hirveää urakkaa.

 41. Avatar Emma sanoo:

  Kun siivoaa jälkensä heti, ei tarvitse tehdä isoja raivaus-siivouksia koskaan :)

 42. Avatar Elina sanoo:

  Pyykinpesussa kannattaa välillä käyttää vähän korkeampaa lämpötilaa esim vaihtaa 40C:stä 60 asteeseen. Toimii puuvillapyykissä!

 43. Avatar Noora sanoo:

  Etikka huuhteluaineen tilalla, hajustettuna tai ilman! Pyykit ja pesukone kiittää :)

  • Avatar Essi sanoo:

   Pientä siivoilua joka päivä! Ja varsinkin keittiö oltava aina mintissä, sielu ei lepää ennen ku keittiö on siivottu!!

 44. Avatar Sanna P sanoo:

  Toimivin ollut se, että palkattu siivooja käy kahden viikon välein :D Siinä välissäkin kun siivota pitää, niin olen itse käyttänyt sellaista taktiikkaa, että aina ohimennessä jotain järjestelen tai puhdistan.

 45. Avatar Jassu sanoo:

  Sokeripalalla saa hyvin puhdistettua palaneen kattilan ja liedeltä palaneen ruoan pois!

 46. Avatar Vilma sanoo:

  Montakin siivousvinkkiä löytyy, mutta tärkein on mielestäni se että laittaa tavarat käytön jälkeen paikoilleen ja siivoaa joka päivä vähän! 😊

 47. Avatar Helena sanoo:

  Yritän viedä irtotavarat het paikalleen ja ylipäätään pitää niiden määrän mahdoilisimman vähäisenä. Tykkään tehdä pientä siivousta ja korjata jäljet vähintään kerran päivässä, niin koti ei pääse räjähtämään :D

 48. Avatar Marine sanoo:

  Vauva-arkeen toimivin siivousvinkki onvie mennessäs, tuo tullessas toimii hyvin. Myös se että ottaa päivittäin vaikka 15min.että saa tehtyä pikasiivouksen. Toimii 👌

 49. Avatar Ulrika sanoo:

  Pyykkietikka pyykinpesussa hajunpoistajana/raikastajana/tahranpoistajana tai jopa siivouksessa moniin eri tarkoituksiin!

 50. Avatar Emilia sanoo:

  Ikkunoiden ja peilien pesuun Tupperwaren ikkunaliinat ovat olleet mahtavat, pelkällä vedellä onnistuu pesu!
  Yleisesti tällein lapsiperheessä ei auta muu kuin siivota joka päivä vähän jotain. :-D
  + Jos vaatteissa on pinttyneitä tahroja, jotka ei pesussa lähde, niin ulos aurinkoon kuivumaan – johan lähtee!

 51. Avatar Siri sanoo:

  Vie mennessäs, tuo tullessas on jo kotona opittu tapa, joka on jäänyt myös aikuisiällä käyttöön. :) Kun siivoilee ja järjestelee joka päivä vähän ohimennen, pysyy koti kivan näköisenä ja välttää pahimmat suursiivoukset.

 52. Avatar Irkku sanoo:

  Viikkosiivous viikonloppuna ja viikolla pieniä siivouksia ;)

 53. Avatar Maiju sanoo:

  Mun siivousvinkki on, että siivoaa heti kun jotain sotkee niin lika ei ehdi pinttymään ja siivoaminenkin on helpompaa.

 54. Avatar Nelli sanoo:

  Puhdista lattiakaivot, viemärit ja tuuletusventtiilit säännöllisesti niin kodin sisäilma säilyy laadukkaana! 🙏

 55. Avatar Anu sanoo:

  Siivoa joka päivä vähän! Järjestä tavaroita ohikulkumatkalla ja pyyhkäise liat pois heti kun huomaat ne.

 56. Avatar MarjaKoo sanoo:

  Jos ei koirankarvat irtoa imurilla matossa, niin kostea suti on tehokas apu.

 57. Avatar Pamela sanoo:

  Kaikille tavaroille on oma paikkansa ja käytön jälkeen viedään heti tavarat paikoilleen. Näin oon saanut asunnon pysymään siistinä.

 58. Avatar Pinja sanoo:

  Vanhoista lakanoista/pyyhkeistä saa hyviä vessanpesuluutuja.

 59. Avatar Jenna sanoo:

  Sotkun siivoaminen välittömästi ja se että tavaroille on omat määrätyt paikkansa. :)

 60. Avatar Sari P sanoo:

  Valmiit siivousliinat ovat ihan ykköset lemmikkiperheessä. Eläinten aiheuttamat sotkut saa helposti ja nopeasti putsattua. Toinen suosikki on mikrokuituliinat ja valmiit siivoussuihkeet. Jos rakkaat karvakaverit ovat sotkeneet esim. mattoa, niin suihkeilla (+tarvittaessa jytkymmällä putsarilla) ja kuituliinalla hinkkaamalla sotkut eivät jää pinttymään materiaaleihin.

 61. Avatar Noora sanoo:

  Pientä siivoamista päivittäin, niin koti on siistimpi kokoajan :) mulla on tapana tehdä pika siivous & astianpesukoneen täyttö/tyhjennys aamusin ennen töihin lähtöä. On super ihana tulla iltapäivällä kotiin kun ei oo tiskivuori & sotku edessä! :)

 62. Avatar Donja sanoo:

  Termoskahvinkeittimen pannun saa kirkkaaksi ruokasoodalla ja kiehuvalla vedellä. Samoin jos paistinpannuun alkaa ruoka tarttua kiinni, liotan sitä soodalla.

 63. Avatar Mari sanoo:

  Viimeistään illalla järkkää yleisistä tiloista lelut ym.omille paikoilleen ja keittiön tip top. 👍 Kivempi aamulla herätä, kun on siistiä.

 64. Avatar Jenna sanoo:

  Ihmesienellä saa niin hyvin pois kaikkea, mitkä ei helposti lähde. Pyykinpesussa pyykkietikka ehdoton.

 65. Avatar Petri sanoo:

  Puhdistusliinat ja -suihkeet helpottavat siistijää kummasti.

 66. Avatar klaara sanoo:

  Joka päivä siivotaan sen päivän sotkut ja tavarat laitetaan paikoilleen. Isompia ja tarkempia siivouksia ei tarvitse tehdä kuin ehkä kerran kuukaudessa.

 67. Avatar Inka sanoo:

  Minulle on tärkeää pitää koti aina järjestyksessä, näin on myös mukava ryhtyä siivouspuuhiin :)

 68. Avatar Sarde sanoo:

  Päivittäinen pikkusiivous ja tahrojen pyyhkiminen tuoreeltaan..

 69. Avatar Nixu sanoo:

  Vauhdilla valmista on minun vinkkini! Hyvät välineet ja hyvät aineet.

 70. Avatar Taru sanoo:

  Oi näitä ois monta.. yksi kiva on kuivattaa pyykkejä ulkona aina kun mahdollista.

 71. Avatar Eve sanoo:

  Lempparimusiikkia soimaan niin siivouskin sujuu kuin siivillä! :)

 72. Avatar Heinik sanoo:

  Taikasieni/ihmesieni, kummalla nimellä nyt kulkeekaan, on ehdoton apu siivouksessa! Esimerkiksi kylpyhuoneen hanat ja kromiset osat kiiltävät sillä hetkessä.

 73. Avatar piitu sanoo:

  Perus fairy (se vihreä) on ehdoton ikkunanpesussa.

 74. Avatar Vilkku sanoo:

  Etikan monikäyttöisyydestä minäkin vinkkaisin! Toimii pyykkietikkana huuhteluaineen sijaan ja esimerkiksi tosi hyvä kylpyhuoneen kalkinpoistoon. :)

 75. Avatar Maiju sanoo:

  Sitruunahapolla saa puhdistettua tiskikoneen ja pyykinpesukoneen!

 76. Avatar Sari sanoo:

  Illalla viimeiseksi pieni siistiminen, niin aamulla on mukavampi nousta siistiin kotiin.

 77. Avatar tiiu sanoo:

  Älä anna lian pinttyä vaan siivoa heti! Pääset helpommalla.

 78. Avatar annemaria sanoo:

  Kun kotona on vähän tavaraa, siivoaminenkin on helpompaa. Laita illalla tavarat omille paikoilleen, niin aamulla on mukava herätä siistiin kotiin :)

 79. Avatar Taru sanoo:

  Oma siivousvinkkini on että siivoa vähän joka päivä, eikä jätä sotkuja odottamaan isompaa siivousta.

 80. Avatar Lotta sanoo:

  Kalkkeutunut suihkun pää kannattaa laittaa yöksi likoamaan coca colaan. Kalkkeutuma irtoaa ja suihkusta tulee taas paremmin vettä.

 81. Avatar ansu sanoo:

  Taikasieni on kyllä ehdoton!

 82. Avatar Kati sanoo:

  Imuri esillä, ei tungettuna siivouskaappiin. Tulee imuroitua useammin. Toki kovin kaunis huonekalu se ei ole :D :D

 83. Avatar Laura V sanoo:

  perussiivousta kannattaa harrastaa joka päivä 5 min, eli tavarta paikoilleen ja roskien imurointi. Kerran viikossa sitten hyvää musiikkia ja vähän perusteellisempi siivous (joka onkin huomattavasti nopeampaa kun kaikki tavarat on omilla paikoillaan).

 84. Avatar Mardi sanoo:

  Pyykkietikka raikastaa hyvin pyykin!

 85. Avatar Milla sanoo:

  Torstai on meillä hyvä siivouspäivä! Viikonloppua varten kämppä kiiltämään, mutta perjantaina saa ottaa iisisti. Ikkunanperussa meillä on Kärcher ja se on ollut hyvä!

 86. Avatar Minja sanoo:

  Olen ennen (hajun takia) arkaillut käyttää etikkaa pyykin mukana. Nyt kuitenkin rohkaistuin käyttämään etikkaa huuhteluaineen sijasta ja voi juku! Hienhaju ja tunkkainen haju on tipotiessään. Mahtavaa.

 87. Avatar Eeva sanoo:

  Taikasieni on mun salainen siivousase!

 88. Avatar Hemppe sanoo:

  Laitan aina tavarat paikoilleen, kun olen niitä käyttänyt. Näin pysyy paikat järjestyksessä! Lisäksi pyykkietikkaa oon käyttänyt pyykinpesussa. :)

 89. Avatar sarita sanoo:

  Pyykkietikka on parempi kuin huuhteluaine. Ainakin omasta mielestäni.

 90. Avatar Sara sanoo:

  Ottaa usein imurilla/kostealla liinalla suurpiirteisesti keskeisimmät lattiapinnat, ja tekee huolellisemman siivouksen harvemmin. Todettu toimivaksi pienessä asunnossa :)

 91. Avatar Kadri sanoo:

  Oon huono siivoamaan jälkiäni heti, mitä monet ehdottavat siivousvinkiksi. Itse nojaan oikeasti hyviin välineisiin siivouksessa, helpottaa älyttömästi kun kaikelle on oma tuotteensa mihin sitten tarttua kun aikaiseksi saa!

 92. Avatar Tiinuli sanoo:

  Se, että joka päivä tekee jotain auttaa ihan todella paljon. Vähentää viikkosiivoukseen kuluvaa aikaa huomattavasti.

 93. Avatar Noora sanoo:

  Tiskikoneen tyhjentäminen illalla, niin saa heti aamulla aloittaa täyttämään sitä. Muutenkin tarkistaa siisti yleisilme ennen nukkumaanmenoa. Parasta lajitella ja täyttää pyykkikone valmiiksi, niin saa aamulla vain laittaa sen päälle :)

Kommentoi