Ulkonäön muuttamista kauneusleikkauksilla

Tässä päiväkahvia hörppiessäni aloin ajattelemaan, miten oon viime aikoina ollut jotenkin tosi ahdistunut kaikkeen ulkonäköön liittyvissä asioissa. En tiedä johtuuko se siitä, että mulla on koronasta johtuen ollut enemmän aikaa selailla kuvia ja lukea aiheesta vai siitä, että mulla on puolestaan ollut vähemmän kiinnostusta panostaa omaan kauneuteen jos kasvonaamioiden tekemistä kotona ei lasketa. Multa löytyy ripsienpidennykset (toki juuri tilasin testiin magneettiripset) sekä käyn pari kertaa vuodessa kampaajalla. Siinäpä ne. En ole koskaan edes käynyt kasvohoidossa, mutta voisin kyllä joskus mennä. En vaan yksinkertaisesti ole malttanut maksaa siitä niin paljoa, kun mitään erityistä tarvetta ei ole edes ollut. Mä koen, että esimerkiksi huulitäytteet ovat ok. Niissä ei mun mielestä ole mitään pahaa ja jokainen saa tietysti itse päättää, mitä omille huulille tekee. Joissain ryppyjen tasoittamisissakin mennään mun mielestä vielä ok-linjalla, mutta se asia mistä oon ahdistunut niin on ollut kaikki nämä uudenlaiset tavat muokata kroppaa/kasvoja siinä toivossa, että näyttäisi joltain muulta henkilöltä.

Eksyin eräänä iltana Instagramissa jonkun ulkomaalaisen kauneushoitolan sivuille ja aloin tutkimaan paremmin heidän valikoimaa. Rehellisesti sanottuna hieman järkytyin, kun näin mitä kaikkea siellä on ja samalla tajusin, että oon näistä aiheista aivan pihalla. Mä joka luulin, että ulkonäön muokkausta on juuri huulitäytteet, mutta todellisuudessa sitä on aivan jotkut muut asiat :D Tältä kauneushoitolalta löytyy esimerkiksi Kim K-setti, johon kuuluu muun muassa leukalinjan muokkaus. Eli käytännössä leukaa nostetaan ja sen reunoja terävöitetään, jolloin tulee sellainen todella viivamainen leuka. Vaikka Kim Kardashian on mun mielestä todella kaunis nainen niin en mä silti koskaan voisi kuvitella lähteväni itse tavoittelemaan hänen ulkonäköään kirurgin veitsen alle. Sanon vielä tässä kohtaa, että ulkonäön muokkaus on ymmärrettävää, jos on esimerkiksi joku synnynnäinen tai tapaturmaisesti tullut näkyvä juttu, jonka haluaa korjata. Tai sun kropassa on jotain, joka vaikuttaa itsetuntoon etkä halua elää asian kanssa. Sen korjaus on okei, mutta tällainen toisen ulkonäön tavoittelu menee mun mielestä yli. Siinä unohdetaan sitten täysin se, miltä sut on luotu näyttämään.

Heidän kauttaan ilmeisesti onnistui myös pyllyn ja lantion leventäminen Kardashian tyyliin. Enempää en enää selannut vaan suljin koko instan. Koen suurta ahdistusta siitä, että ulkonäön radikaali muuttaminen alkaa koko ajan olla enemmän ja enemmän normaalia. Jokapäivästä arkea. Kohta se on varmaan sama asia käydä muokkaamassa kroppaa kuin kävisi ripsihuollossa. Väkisinkin alan miettimään, että jos tämä saa mun ajatuksissa aikaan ahdistusta niin, mites sitten mua esimerkiksi kymmenen vuotta nuoremmat tytöt ottaa asian…

Olisi kiva kuulla, millaisia ajatuksia teissä herättää tällaiset kauneusleikkaukset?

9 Comments
 • Roosa
  Posted at 16:54h, 28 huhtikuun Vastaa

  Jokainen tietty on vapaa tekemään omalle ulkonäölleen mitä haluaa, mutta itse en kyllä pystyis menemään mihinkään veitsen alle. Ainakaan vielä, voihan se olla et joskus vanhana mieli muuttuukin :D Mutta musta esim. rypyt on ihan luonnollinen juttu, mitä ei pitäis hävetä tai tavoitella jotain ”ikuista nuoruutta”. Luulen että somellakin on aika paljon vaikutusta siihen, että kauneusoperaatiot on niin yleisiä nykyään ja niistä puhutaankin paljon avoimemmin. Toivottavasti kaikki jotka operaatioihin menee, tekee sen omasta halustaan eikä yhteiskunnan painostuksen takia, että pitäisi näyttää just joltain Kardashianilta. Koska uskon, että jos oot tyytymätön itseesi ja epävarma, niin ei se korjaannu sillä, että käy leikkauksessa, vaan se itsensä ja hyväksyminen ja rakastaminen on enemmänkin henkinen prosessi.

  • Saija
   Posted at 09:45h, 29 huhtikuun Vastaa

   Tuo on varmasti totta, että somella on suri vaikutus. En mäkään olisi näihin leikkauksiin edes törmännyt, jos en olisi somea selaillut :/ Musta on kyllä kiva, että tästä aiheesta puhutaan avoimesti. Mä kans toivon, että niitä korjauksia tehdään ihan itsensä takia esim. jonkun itsetuntoon vaikuttavan jutun korjauksen ymmärtää. Mutta toisen ulkonäön tavoittelua en. Hei hyvä pointti tuo viimeinen! En olekaan asiaa ajatellut tuolta kannalta, mutta pitkää kyllä varmasti paikkansa. Kiitos sulle ajatuksia herättävästä kommentista :)

 • Minttu
  Posted at 19:02h, 28 huhtikuun Vastaa

  Oon samaa mieltä sun kanssa. Mulle itselleni on laitettu täyteainetta ja botoxia otsan ryppyihin. Nuo juonteet vaikuttivat itsetuntooni heikentävästi monen vuoden ajan ja varsinkin meikkaaminen oli hankalaa, kun meikkipohja kerääntyi aina tosi nopeasti juonteisiin ja näytin huomattavasti ikäistäni vanhemmalta. Muutoin minulla ei ole (eikä ole koskaan ollut) tarvetta muokata ulkonäköäni injektioin tai leikkauksin. Näen, että kohdallani toimenpiteet ovat olleet korjaavia, ei korostavia tai muokkaavia. Monella ystävälläni sen sijaan on huulitäytteet, leukalinjaa kavennettu ja poskipäitä kohotettu fillereillä. Aina uuden toimenpiteen jälkeen alkavat miettiä mitä seuraavaksi.. Oon kanssa huolissani, että tähänkö tää menee, että on ihan normaalia muokata koko kasvot uusiksi. Ymmärrän vielä esimerkiksi kevyet huulitäytteet tai esteettisten syiden vuoksi korjaamisen, mutta toimenpiteestä toiseen juoksemista en. Lievästi ahdistaa, että omat lapset tulevaisuudessa kuvittelevat ihmisten näyttävän luonnostaan tältä ja että vain se on ok ja hyväksyttävä ulkonäkö.

  • Saija
   Posted at 10:56h, 29 huhtikuun Vastaa

   Kiitos kommentistasi! Mahtavaa että oot avoin jutuista, joita sulle on tehty :) Ja ymmärrän oikein hyvin, että miksi olet nuo juonteet halunnut pois. Juuri tuollaisten juttujen korjaus on ok, koska ne vaikuttaa itsetuntoon ja nimenomaan, kuten sanoit niin olleet korjaavia. Muokkaavat tyylit on aivan asia erikseen ja on kiva kuulla, etten ole ainoa asiasta huolissaan oleva. Se on kyllä pelottavaa, miten helposti niihin tuntuu jäävän koukkuun. Uskon myös, että sitä ns. sokeutuu sille peilikuvalle ja koko ajan haluaa löytää itsestään jotain korjattavaa. Ja jos miettii, että mihin suuntaan tämä tästä vielä muuttuu vuosien myötä :(

 • Pohdiskelija
  Posted at 12:43h, 30 huhtikuun Vastaa

  Oletkos koskaan tullut ajatelleeksi, että myös sinun blogisi voi aiheuttaa ahdistusta ulkonäöstä jollekin lukijalle?

  • Saija
   Posted at 14:37h, 30 huhtikuun Vastaa

   Totta kai mikä tahansa tässä maailmassa saattaa aiheuttaa ahdistusta ulkonäköön liittyen, ihan kenelle vaan. Kyllä sitä voi ahdistua niin tv-mainoksista, lehtien malleista kuin blogeista. Mutta miksi luulet, että eritysesti blogistani tulisi kenellekään ahdistusta? :)

 • Annika
  Posted at 19:13h, 01 toukokuun Vastaa

  Määki aattelen, että jokaisen oma asia mitä tekee ulkonäölle. Mutta mää en vois kuvitella käyväni kauneusleikkauksessa tai ees täyttämässä huulia. Muutenkin tykkään luonnollisuudesta.
  On se vähän huolestuttavaa, kuinka tavoitellaan toisten ulkonäköä.
  Jokainen on erin näköinen ja hyvä niin :)

  • Saija
   Posted at 15:23h, 03 toukokuun Vastaa

   Joo se on jokaisen oma asia enkä ymmärrä, että esimerkiksi jonkun toisen ulkonäköä arvostellaan :/ Mä kans tykkään luonnollisuudesta ja toivon, että kohti luonnollisempia trendejä mentäisiin tulevaisuudessa. Kiitos sulle Annika kommentistasi :)!

 • katri
  Posted at 12:16h, 12 toukokuun Vastaa

  Koen hyväksyttävämpänä myös sukupuolenvaihdokseen liittyvät leikkaukset kun semmoset että haluan näyttää barbielta tai keniltä, ne on vähän sairaita koska siinä puuttuu se minä ja oman elämän linja jonka taas sukupuolenvaihtaja on löytänyt.

Post A Comment