Lomautus

Tällä viikolla tapahtui asia, jota oon hieman osannut odottaa tässä viimeisten viikkojen aikana… Nimittäin sain tästä uudesta työpaikastani lomautusilmoituksen. Mulla oli keskiviikkona ”viimeinen työpäivä”, mutta itse lomautus alkaa virallisesti tulevana maanantaina ja kestää kuukauden. Nyt koronan aikaan ei lomautusilmoitusta tarvitse antaa kahta viikkoa etukäteen vaan aikarajana taitaa olla viisi arkipäivää. Monessa paikassa on nyt yt-neuvottelut menossa ja lukuisia ihmisiä on lomautettuna. Osa jopa todella pitkäksikin ajaksi. Oon kiitollinen siitä, että tällä tietoa lomautus ei mulla ole kuukautta pidempi. Haluankin lähettää isot tsempit kaikille, jotka on lomautettuna tällä hetkellä, oli kyse sitten lyhyemmästä tai pidemmästä pätkästä.

Ennen lomautusta fiilis oli epätietoinen, kun ei oikein tiennyt mitä tapahtuu ja koska. Sitten, kun selvyys tuli niin fiilis muuttui surulliseksi. Onhan lomautukset aina vähän harmillisia juttuja… Viimeisenä tuli tunne, että noni! Nyt on aika etsiä tästä tilanteesta positiiviset jutut – niin kuin teen aina. Pienestä saakka oon pyrkinyt löytämään asiasta kuin asiasta ne hyvät puolet. Koen, että tämä on mun taito, joka auttaa pääsemään yli mistä tahansa.

Mitä ne hyvät asiat sitten on, joita löysin tästä? Mulla ehdottomasti se, että nyt on aikaa panostaa tähän toiseen hommaani eli somekanaviin, kuten blogiin. Haluaisin myös päivittää ulkoasun, mutta sen suhteen tarvin apua blogiportaalini ammattilaiselta. Päivitin tänään kuitenkin jo tuon pienen ikonikuvan, joka näkyy koneella osoiterivissä. Pieniä muutoksia, mutta vitsit miten innoissani olin jo siitäkin :D Oon aika kotihiiri, joten itse hengailu neljän seinän sisällä ei tuota ongelmia. Nyt on kuitenkin aikaa käydä jokainen pienikin nurkka läpi, karsia tavaraa ja järjestellä paikkoja. Mä laitoin jo osaa tavaroista myyntiin mun Zadaa-tilille ja aion laittaa lisää sitä mukaa, kun kirppiskasa täyttyy. Jos teitä kiinnostaa niin koodilla SR7900 saatte ilmaiset postit siellä. Mulla on ollut myös pitkään listalla monia leffoja ja sarjoja, joita olisin halunnut katsoa. Nyt on aikaa! Keittiön puolella on odottanut testausta muutama eri resepti, joten innolla odotan kokkailua. Yksi hyvä vinkki on tehdä nyt kaikkia asioita, jotka helpottaa arkea sitten kun se muuttuu taas normaaliksi. Leipoa pakastimeen, hoitaa rästiin jääneitä asioita ja vaikka mitä. Kannattaa ajatella aika hyödyllisenä keinona tyhjentää to do-listaa. Viimeisimpänä se, että luottaa siihen että elämässä kaikki tapahtuu tarkoituksella. Se mikä tämän tarkoitus on, jää vielä kysymysmerkiksi. Eiköhän se silti vielä joskus selviä vai mitä?

Olisi kiva kuulla, että onko teistä joku lomautettu? Joka tapauksessa nyt aivan ihanaa pääsiäistä kaikille, xx.


8 Comments
 • Jonna
  Posted at 09:35h, 11 huhtikuun Vastaa

  Niin ne lomautukset iski tännekin ja kestävät 90pv eli kesäkuun loppuun. Vaikka takana on puoltoista viikkoa niin rupeaa nyt jo aika käymään pitkäksi. Mutta nyt vain odotellaan että tilanne helpottuu ja soitetaan että saisi palata töihin..
  Positiivista on se että on aikaa panostaa niihin asioihin mihin normaalisti ei
  ”kerkeäisi” :)

  • Saija
   Posted at 12:17h, 11 huhtikuun Vastaa

   Voi eikä! Niin harmi kuulla, että oot kans saanut lomautuksen :/ Toki se on nyt enemmän sääntö kuin poikkeus ja on se ymmärrettävää ettei tässä tilanteessa ole juuri muita vaihtoehtoja. Toivotaan, että tilanne muuttuisi pian normaaliksi ja saisit kutsun takaisin töihin. Voin vaan kuvitella, miten aika käy pitkäksi. Ja vielä se, kun mihinkään ei voi mennä vaan pääsääntöisesti täytyy olla vain kotona. Mutta tästä selvitään :) Paljon tsemppiä sinne <3

 • Janina
  Posted at 12:00h, 11 huhtikuun Vastaa

  Täällä kans mut lomautettiin 90 päiväks… Toki se voidaan tilanteen tullen lopettaa aiemmin jos tämä tilanne helpottuu.

  Alkuun olin ihan hädässä, koska tää on niin uus tilanne. Tosin siinä vaiheessa kun tiesi jo tulevansa lomautetuks niin ootin vaan sitä virallista päätöstä.

  Nyt aion panostaa myös enemmän omaan someen sekä tärkeimpänä omaan hyvinvointiin! Syön paremmin ja liikun enemmän ☺️

  Ajattelen vaan positiivisesti, että kyllä tästä selvitään ❤️

  • Saija
   Posted at 13:04h, 11 huhtikuun Vastaa

   Tuo 90 päivää näyttää olevan se yleisin lomautusaika :/ Ja se tuntuu kyllä hurjan pitkältä. Toivotaan, että tilanne muuttuu hyvinkin pian ja lomautus lyhentyisi. On tämä niin kurja tilanne, mutta positiivisella asenteella selvitään. Hei tuo itseen panostaminen on tosi hyvä idea – nyt on niin hyvin aikaa siihen :) Tsemppiä sinne lomautukseen <3

 • Susanna
  Posted at 18:12h, 11 huhtikuun Vastaa

  Itsekin olen lomautettuna, enkä saa edes tukia mistään mutta silti olen eniten huolissani yrittäjistä ja oma lomautukseni tuntuu heidän ahdinkoonsa nähden pieneltä. Oma äitini toimii yrittäjänä ja hänen puolestaan on tullut itkettyä jo monet itkut. Kotona olemisessa yksin en ole löytänyt vielä mitään negatiivista eikä tekeminenkään ole loppunut, ennemminkin aika on mennyt todella nopeasti. Toivottavasti ihmiset noudattaisivat ohjeita ja määräyksiä niin voitaisiin vielä palata normaaliin elämään! Ja kiitos sinulle mukavasta somesisällöstä, se piristää aina päivää ja mukavaa pääsiäistä! <3

  • Saija
   Posted at 09:40h, 12 huhtikuun Vastaa

   Ääh eikä :( Onpas typerää, että et saa mistään tukia! Oot kyllä oikeassa, yrittäjien ahdinko on kaikista pahin. Varsinkin pienyrittäjien :/ Pidetään peukut pystyssä, että tilanne palaisi normaaliksi niin pian kuin mahdollista. Ja nimenomaan siihen vaikuttaa juuri se, että ihmiset noudattaa ohjeita. Mahtava kuitenkin kuulla, että sulla on aika mennyt nopeasti! Se jos mikä on positiivista tämän tilanteen ja lomautuksen aikana :) Voi kiitos sulle paljon ihanista sanoista ja kivaa pääsiäistä myös sinne <3 xx

 • Jasmin
  Posted at 16:26h, 12 huhtikuun Vastaa

  Hei! Tuli mieleen että onko teillä vielä se kotiteatteri mikä teillä oli joskus? Oon itse miettinyt sellaista ja mietin että mistä se teidän on ostettu?

  • Saija
   Posted at 10:38h, 13 huhtikuun Vastaa

   Tarkoitatko sitä, missä oli isot kaiuttimet? Se meni valitettavasti rikki :/ Nykyään meillä on tv:n alapuolella pitkä ohut JBL merkkinen soundbar sekä langaton bluetooth subwoofer-kaiutin sille :) Tuo soundbar on ostettu Gigantista!

Post A Comment