Ystävänpäivän Oscar-leffailta + arvonta

Kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplace kanssa

Maanantaina juhlittiin vuoden 2020 Oscar-gaalaa – kuinka moni katsoi?? Mä katsoin pienen hetken ja onhan se ihan super mielenkiintoista katseltavaa. Ja tietysti kiinnostaa, että mitkä leffat saa palkinnot. Aina, jos kuulen jonkun leffan voittaneen Oscarin niin kiinnostun siitä jotenkin paljon enemmän. Koska eihän se silloin voi olla huono! Kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn kanssa pääsin tutustumaan heidän Oscar-painotteiseen valikoimaan tarkemmin.

Viaplaysta löytyy laaja valikoima Oscarin voittaneita leffoja niin kuluneilta vuosilta kuin muutamia ihan tuoreitakin vaihtoehtoja. Osa niistä on tullut katsottua jo, mutta kyllä meidän leffalistalle (kyllä meillä on lista leffoista, jotka halutaan katsoa seuraavaksi) pääsi monta pakko katsoa-leffaa. Aiotaankin huomenna ystävänpäivänä viettää kunnon leffailtaa ja katsoa listalta ainakin yksi Oscar-leffa. Mikä olisikaan parempi tapa viettää ystävänpäivää kuin katsoa läheisen kanssa leffoja ja tietysti herkutella samalla ;-) Ajattelin nyt esitellä teillekin mun mielestä mielenkiintoisimmat ja katsomisen arvoiset Oscar-gaalasta tutut leffat Viaplayn valikoimasta. Sieltä löytyy myös erikseen kategoria nimeltä Oscar-bileet, josta pääset valitsemaan mieluisan leffan omiin bileisiisi!

If Beale Street Could Talk

Mielenkiintoinen yhden Oscarin voittanut elokuva 19-vuotiaasta tytöstä, joka tulee raskaaksi ja kertoo siitä poikaystävälleen vankilan lasiseinän läpi. Poikaystävä on syytön ja tyttö yrittää saada hänet vapaaksi, mutta se ei ole helppoa. Elokuva epäreilusta maailmasta ja rakkaudesta. Täydellinen just ystävänpäivän leffavalinnaksi!

The Fighter

Leffa, joka sai seitsemän ehdokkuutta! Pääosaa esittää taitava Mark Wahlberg, joka saa mut ainakin heti kiinnostumaan leffasta kuin leffasta enemmän. Leffa on sekoitus draamaa ja urheilua, se keskittyy ammattilaisnyrkkeilyyn. Meillä Tatu tykkää erityisesti tällaisista leffoista! Hän on katsonut varmaan kaikki nyrkkeilyleffat ja muistan, kun joskus pidettiin tämän parissa leffailta. Juoni keskittyy Wahlbergin pääosan, hänen velipuolensa ja heidän valmentajan väleihin.

Toy Story 4

Tämä voitti juuri uusimmassa gaalassa Paras Animaatioelokuva-palkinnon enkä ihmettele yhtään! Toy Story oli jo lapsena ihan lemppari ja vähän mietin, että pitäisikö katsoa tämä joku viikonloppu. Olisi ihana samalla muistella omaa lapsuutta tämän leffan myötä.

Green Book

Tony Lip palkataan leffassa kahdeksi kuukaudeksi mustalle miehelle Dr. Don Shirleyn (Ali) autonkuljettajaksi konserttikiertueelle. Kiertuematkallaan miehet luottavat ”vihreään kirjaan”, josta he näkevät ainoat turvalliset paikat afroamerikkalaiselle. Matka on jännittävä, jossa he kohtaavat vaarallisia tilanteita, rasismia ja ystävyyttä. Tämä leffa voitti kolme Oscaria viime vuoden gaalassa.

BlacKkKlansman

Leffa kertoo afroamerikkalaisesta etsivästä Ron Stallworthista, joka onnistuu soluttautumaan Ku Klux Klan -salaseuraan. Ronin noustessa organisaation hierarkiassa ja päästessä jopa itsensä suurvisiirin suosioon myös paljastumisen riski kasvaa päivä päivältä. Tämä leffa oli Suomessa viidenneksi katsotuin vuonna 2018 ja se sai kuusi ehdokkuutta Oscar-gaalassa.

The Shape of Water

The Shape of Water on kertomus mykästä Elisasta, joka työskentelee siivoojana huippusalaisessa laboratoriossa, jossa tuttava voikin olla vakooja. Puolivahingossa Elisa kohtaa laboratorioon tuodun uuden lajin, joka elää vedessä mutta muistuttaa kuitenkin ihmistä. Valtion pukumies uhkaa tappaa olennon, jolloin Elisa pyytää ystävänsä apuun. Leffa sai gaalassa useita ehdokkuuksia, joista voitto tuli jopa neljästä.

Her

Viisi Oscar-ehdokkuutta saanut leffa miehestä, joka rakastuu tietokoneen käyttöjärjestelmään. Kyllä luit oikein. Tämä kuulostaa mun mielestä super mielenkiintoiselta, joten tämä pääsi leffalistalle ensimmäiseksi! Saatetaan katsoa tämä jo huomenna. Leffassa älykäs käyttöjärjestelmä ”Samantha” on kaikkea, mitä päänäyttelijä keksii naiselta toivoa.

Nyt sulla on mahdollisuus voittaa ilmaiseksi 2 kuukauden Viaplayn Leffat & Sarja-paketti! Osallistua voit vastaamalla kysymykseen:

1. Mitä sä katsoisit Viaplaysta ystävänpäivänä?

Oscar-leffoja, rakkaushömppää, toimintapätkän vai pitäisitkö maratonin jonkun sarjan parissa? Minkä? Aikaa osallistua on viikko eli skaba sulkeutuu 20.2. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä. Tasapuolisesti kaikille onnea arvontaan!


32 Responses to “Ystävänpäivän Oscar-leffailta + arvonta”

 1. Avatar Roosa sanoo:

  If Beale Street Could Talk on ollut täälläkin katselulistalla jo pitkään, sen siis! 😍

 2. Avatar Minna sanoo:

  Jonkun hyvän romanttisen elokuvan ja vielä perään komedian :)

 3. Avatar Annnsku sanoo:

  Mitä tahansa romanttista hömppää ystävänpäivän kunniaksi :D

 4. Avatar Maija sanoo:

  Voisin katsoa vaikka leffan Pretty Woman! Klassikko :)

 5. Avatar Katja sanoo:

  Joku romanttinen komedia 😍

 6. Avatar Emilia sanoo:

  Rakkaushömppää tietty. ;-)

 7. Avatar Heidi sanoo:

  Rakkaushömppää tottakai😍

 8. Avatar Minja sanoo:

  Luultavasti romanttista komediaa, se upponeisi ystävänpäivänä myös miehellekkin. :-D

 9. Avatar Anneli sanoo:

  kaikenlaista hömppää

 10. Avatar Johanna P sanoo:

  Jonku romanttisen elokuvan

 11. Avatar Mari sanoo:

  Katsoisin Forever my girl leffan.

 12. Avatar Johannan sanoo:

  Katsoisin miehen kanssa The Fighterin ja sen jälkeen rakkaushömppää tai komediaa itselleni.

 13. Avatar Airi sanoo:

  Her kuullostaa minustakin todella jännältä.

 14. Avatar Jenni sanoo:

  The Fighter kuulostaa kivalta :)

 15. Avatar Hanna Kooo sanoo:

  Greyn anatomiaa ystävänpäivän kunniaksi :)

 16. Avatar Pauliina.K sanoo:

  The Fighter olisi oma valinta!

 17. Avatar Anuliini sanoo:

  Romanttisen komedian, tai useammankin :)

 18. Avatar Roosa sanoo:

  Kattoisin jonkun romanttisen komedian :)

 19. Avatar Tiina sanoo:

  Toimintaleffat ovat minun juttuni:)

 20. Avatar saya sanoo:

  Näistä leffoista kiinnostaisi ainakin Her ja Green Book. En tiedä mitä sarjoja Viaplayssa on, mutta eiköhän sieltä löytyisi joku kiva sarja aloitettavaksi :)

 21. Avatar Maiju sanoo:

  The Notebook ehdottomasti! :)

 22. Avatar Milla sanoo:

  Komediaa :)

 23. Avatar Tiina sanoo:

  Rakkaushömppää mut jos oo realistinen niin päivä menis katsoen pipsa possua lapsen tahdosta 😁

 24. Avatar Mipzu sanoo:

  Katsoisin varmaan jotain jännitystä ja ehkä jonkun komedialeffan illan päätteeksi.

 25. Avatar Katri sanoo:

  Katsoisin the real house wifes !,,! :D

 26. Avatar Päivi sanoo:

  Katsoisin romanttisen komedian

 27. Avatar Emilia sanoo:

  Kiinnostuin If Beale Street Could Talk -leffasta! Ystävänpäivänä tuli katsottua yhtä mun lempparisarjaa, Greyn Anatomya. :D

 28. Avatar Jaana K sanoo:

  Jotain ihanaa romanttista hömppää katsoisin.

 29. Avatar ninni sanoo:

  Katsoisin jotain toimintaa, jossa olisi mukana myös vähän romanttisia piirteitä James Bond tyyppisesti!

 30. Avatar Sannamarianna sanoo:

  Kattosin ihanan, romanttisen elokuvan. <3

 31. Avatar Aino sanoo:

  Täydellisiä naisia

 32. Avatar Sofia sanoo:

  Her kuulostaa mielenkiintoselta!

Kommentoi