Ystävänpäivän Oscar-leffailta + arvonta

Kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn ja Indieplace kanssa

Maanantaina juhlittiin vuoden 2020 Oscar-gaalaa – kuinka moni katsoi?? Mä katsoin pienen hetken ja onhan se ihan super mielenkiintoista katseltavaa. Ja tietysti kiinnostaa, että mitkä leffat saa palkinnot. Aina, jos kuulen jonkun leffan voittaneen Oscarin niin kiinnostun siitä jotenkin paljon enemmän. Koska eihän se silloin voi olla huono! Kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn kanssa pääsin tutustumaan heidän Oscar-painotteiseen valikoimaan tarkemmin.

Viaplaysta löytyy laaja valikoima Oscarin voittaneita leffoja niin kuluneilta vuosilta kuin muutamia ihan tuoreitakin vaihtoehtoja. Osa niistä on tullut katsottua jo, mutta kyllä meidän leffalistalle (kyllä meillä on lista leffoista, jotka halutaan katsoa seuraavaksi) pääsi monta pakko katsoa-leffaa. Aiotaankin huomenna ystävänpäivänä viettää kunnon leffailtaa ja katsoa listalta ainakin yksi Oscar-leffa. Mikä olisikaan parempi tapa viettää ystävänpäivää kuin katsoa läheisen kanssa leffoja ja tietysti herkutella samalla 😉 Ajattelin nyt esitellä teillekin mun mielestä mielenkiintoisimmat ja katsomisen arvoiset Oscar-gaalasta tutut leffat Viaplayn valikoimasta. Sieltä löytyy myös erikseen kategoria nimeltä Oscar-bileet, josta pääset valitsemaan mieluisan leffan omiin bileisiisi!

If Beale Street Could Talk

Mielenkiintoinen yhden Oscarin voittanut elokuva 19-vuotiaasta tytöstä, joka tulee raskaaksi ja kertoo siitä poikaystävälleen vankilan lasiseinän läpi. Poikaystävä on syytön ja tyttö yrittää saada hänet vapaaksi, mutta se ei ole helppoa. Elokuva epäreilusta maailmasta ja rakkaudesta. Täydellinen just ystävänpäivän leffavalinnaksi!

The Fighter

Leffa, joka sai seitsemän ehdokkuutta! Pääosaa esittää taitava Mark Wahlberg, joka saa mut ainakin heti kiinnostumaan leffasta kuin leffasta enemmän. Leffa on sekoitus draamaa ja urheilua, se keskittyy ammattilaisnyrkkeilyyn. Meillä Tatu tykkää erityisesti tällaisista leffoista! Hän on katsonut varmaan kaikki nyrkkeilyleffat ja muistan, kun joskus pidettiin tämän parissa leffailta. Juoni keskittyy Wahlbergin pääosan, hänen velipuolensa ja heidän valmentajan väleihin.

Toy Story 4

Tämä voitti juuri uusimmassa gaalassa Paras Animaatioelokuva-palkinnon enkä ihmettele yhtään! Toy Story oli jo lapsena ihan lemppari ja vähän mietin, että pitäisikö katsoa tämä joku viikonloppu. Olisi ihana samalla muistella omaa lapsuutta tämän leffan myötä.

Green Book

Tony Lip palkataan leffassa kahdeksi kuukaudeksi mustalle miehelle Dr. Don Shirleyn (Ali) autonkuljettajaksi konserttikiertueelle. Kiertuematkallaan miehet luottavat ”vihreään kirjaan”, josta he näkevät ainoat turvalliset paikat afroamerikkalaiselle. Matka on jännittävä, jossa he kohtaavat vaarallisia tilanteita, rasismia ja ystävyyttä. Tämä leffa voitti kolme Oscaria viime vuoden gaalassa.

BlacKkKlansman

Leffa kertoo afroamerikkalaisesta etsivästä Ron Stallworthista, joka onnistuu soluttautumaan Ku Klux Klan -salaseuraan. Ronin noustessa organisaation hierarkiassa ja päästessä jopa itsensä suurvisiirin suosioon myös paljastumisen riski kasvaa päivä päivältä. Tämä leffa oli Suomessa viidenneksi katsotuin vuonna 2018 ja se sai kuusi ehdokkuutta Oscar-gaalassa.

The Shape of Water

The Shape of Water on kertomus mykästä Elisasta, joka työskentelee siivoojana huippusalaisessa laboratoriossa, jossa tuttava voikin olla vakooja. Puolivahingossa Elisa kohtaa laboratorioon tuodun uuden lajin, joka elää vedessä mutta muistuttaa kuitenkin ihmistä. Valtion pukumies uhkaa tappaa olennon, jolloin Elisa pyytää ystävänsä apuun. Leffa sai gaalassa useita ehdokkuuksia, joista voitto tuli jopa neljästä.

Her

Viisi Oscar-ehdokkuutta saanut leffa miehestä, joka rakastuu tietokoneen käyttöjärjestelmään. Kyllä luit oikein. Tämä kuulostaa mun mielestä super mielenkiintoiselta, joten tämä pääsi leffalistalle ensimmäiseksi! Saatetaan katsoa tämä jo huomenna. Leffassa älykäs käyttöjärjestelmä ”Samantha” on kaikkea, mitä päänäyttelijä keksii naiselta toivoa.

Nyt sulla on mahdollisuus voittaa ilmaiseksi 2 kuukauden Viaplayn Leffat & Sarja-paketti! Osallistua voit vastaamalla kysymykseen:

1. Mitä sä katsoisit Viaplaysta ystävänpäivänä?

Oscar-leffoja, rakkaushömppää, toimintapätkän vai pitäisitkö maratonin jonkun sarjan parissa? Minkä? Aikaa osallistua on viikko eli skaba sulkeutuu 20.2. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät täältä. Tasapuolisesti kaikille onnea arvontaan!


No Comments
 • Roosa
  Posted at 18:42h, 13 helmikuun Vastaa

  If Beale Street Could Talk on ollut täälläkin katselulistalla jo pitkään, sen siis! 😍

 • Minna
  Posted at 19:29h, 13 helmikuun Vastaa

  Jonkun hyvän romanttisen elokuvan ja vielä perään komedian 🙂

 • Annnsku
  Posted at 19:54h, 13 helmikuun Vastaa

  Mitä tahansa romanttista hömppää ystävänpäivän kunniaksi 😀

 • Maija
  Posted at 20:45h, 13 helmikuun Vastaa

  Voisin katsoa vaikka leffan Pretty Woman! Klassikko 🙂

 • Katja
  Posted at 21:23h, 13 helmikuun Vastaa

  Joku romanttinen komedia 😍

 • Emilia
  Posted at 21:47h, 13 helmikuun Vastaa

  Rakkaushömppää tietty. 😉

 • Heidi
  Posted at 22:04h, 13 helmikuun Vastaa

  Rakkaushömppää tottakai😍

 • Minja
  Posted at 22:20h, 13 helmikuun Vastaa

  Luultavasti romanttista komediaa, se upponeisi ystävänpäivänä myös miehellekkin. 😀

 • Anneli
  Posted at 22:39h, 13 helmikuun Vastaa

  kaikenlaista hömppää

 • Johanna P
  Posted at 22:50h, 13 helmikuun Vastaa

  Jonku romanttisen elokuvan

 • Mari
  Posted at 23:47h, 13 helmikuun Vastaa

  Katsoisin Forever my girl leffan.

 • Johannan
  Posted at 03:53h, 14 helmikuun Vastaa

  Katsoisin miehen kanssa The Fighterin ja sen jälkeen rakkaushömppää tai komediaa itselleni.

 • Airi
  Posted at 06:36h, 14 helmikuun Vastaa

  Her kuullostaa minustakin todella jännältä.

 • Jenni
  Posted at 06:46h, 14 helmikuun Vastaa

  The Fighter kuulostaa kivalta 🙂

 • Hanna Kooo
  Posted at 07:24h, 14 helmikuun Vastaa

  Greyn anatomiaa ystävänpäivän kunniaksi 🙂

 • Pauliina.K
  Posted at 11:46h, 14 helmikuun Vastaa

  The Fighter olisi oma valinta!

 • Anuliini
  Posted at 11:59h, 14 helmikuun Vastaa

  Romanttisen komedian, tai useammankin 🙂

 • Roosa
  Posted at 13:59h, 14 helmikuun Vastaa

  Kattoisin jonkun romanttisen komedian 🙂

 • Tiina
  Posted at 15:17h, 14 helmikuun Vastaa

  Toimintaleffat ovat minun juttuni:)

 • saya
  Posted at 16:24h, 14 helmikuun Vastaa

  Näistä leffoista kiinnostaisi ainakin Her ja Green Book. En tiedä mitä sarjoja Viaplayssa on, mutta eiköhän sieltä löytyisi joku kiva sarja aloitettavaksi 🙂

 • Maiju
  Posted at 18:41h, 14 helmikuun Vastaa

  The Notebook ehdottomasti! 🙂

 • Milla
  Posted at 20:33h, 14 helmikuun Vastaa

  Komediaa 🙂

 • Tiina
  Posted at 00:45h, 15 helmikuun Vastaa

  Rakkaushömppää mut jos oo realistinen niin päivä menis katsoen pipsa possua lapsen tahdosta 😁

 • Mipzu
  Posted at 04:14h, 15 helmikuun Vastaa

  Katsoisin varmaan jotain jännitystä ja ehkä jonkun komedialeffan illan päätteeksi.

 • Katri
  Posted at 14:48h, 15 helmikuun Vastaa

  Katsoisin the real house wifes !,,! 😀

 • Päivi
  Posted at 15:13h, 15 helmikuun Vastaa

  Katsoisin romanttisen komedian

 • Emilia
  Posted at 17:02h, 15 helmikuun Vastaa

  Kiinnostuin If Beale Street Could Talk -leffasta! Ystävänpäivänä tuli katsottua yhtä mun lempparisarjaa, Greyn Anatomya. 😀

 • Jaana K
  Posted at 18:39h, 15 helmikuun Vastaa

  Jotain ihanaa romanttista hömppää katsoisin.

 • ninni
  Posted at 20:29h, 16 helmikuun Vastaa

  Katsoisin jotain toimintaa, jossa olisi mukana myös vähän romanttisia piirteitä James Bond tyyppisesti!

 • Sannamarianna
  Posted at 21:45h, 16 helmikuun Vastaa

  Kattosin ihanan, romanttisen elokuvan. <3

 • Aino
  Posted at 10:22h, 17 helmikuun Vastaa

  Täydellisiä naisia

 • Sofia
  Posted at 17:57h, 17 helmikuun Vastaa

  Her kuulostaa mielenkiintoselta!

Post A Comment