Miten meillä jaetaan kotityöt?

Muutama on toivonut tällaista postausta kotitöistä jossa kertoisin, että miten meidän taloudessa jakautuu kotitöiden tekeminen. Mitkä jutut teen mä ja mitkä puolestaan on Tatun hommia. Mä oon itse lukenut muutamia tällaisia postauksia ja siinä samalla on ollut mielenkiintoista verrata muiden kohtia omaan arkeen! Me ollaan Tatun kanssa molemmat sellaisia, että viihdytään siistissä kodissa, mutta kotitöistä ei oteta kumminkaan mitään stressiä. Vähän jotain joka päivä ja silloin tällöin kunnon siivous on ollut meidän taloudessa taktiikkana jo pidemmän aikaa. Kun joka päivä tekee jotain niin yleisilme pysyy siistimpänä pitkään eikä tarvitse hiki hatussa tehdä suursiivousta, jossa kestää ikuisuus. Tässä nyt tarkempi lista siitä, että kuka meillä siivoaa ja mitä ;-)

TAVAROIDEN JÄRJESTELY: Tämä on niin enemmän mun juttu! Mä en nimittäin voi sietää sellaista ”tavarakaaosta” vaan pyrin aina viemään tavarat oikeille paikoille. Aina se ei tietenkään onnistu, joten joka päivää saa järjeställä jotain. Jos ei muuta niin iltaisin Danielin lelut kasaan. Mä myös pyrin aina tyhjentämään kaikki laukut ja kassit reissujen jälkeen. Oltiin eilen mökillä ja tultiin illalla myöhään kotiin, mutta heti tänään aamulla halusin tyhjätä laukuista kaikki tavarat omille paikoilleen.

KEITTIÖN SIIVOUS: Se kumpiko sotkee, haha. Mä teen päivisin enemmän ruokaa, joten siivoan myös vähän joka välissä. Tasoja tulee muutenkin pyyhittyä useasti! Tiskikoneeseen kumpikin laittaa omat astiansa ja kumpiko vain ehtii (jaksaa) ensin sen tyhjäämään niin tekee sen.

PYYKKIEN PESEMINEN: Tatu hoitaa omat työvaatteet, mä kaikki muut. Ja tämä on ollut ihan mun oma valinta, koska Tatulla on käynyt muutama vahinko :D Haha! Esimerkkinä Marimekon uudet mustavalkoiset pussilakanat, jotka oli toista kertaa vasta pesussa ja mukana koneessa oli musta lakana. Pesun jälkeen oli muutamiin valkoisiin kohtiin tarttunut tummaa väriä… Paniikki oli aikamoinen, mutta koneessa uudelleen pyöritys värinkeräysliinan kanssa onneksi pelasti tilanteen. Eli mä hoidan tämän homman ihan mielelläni :D

IMUROINTI/LATTIOIDEN PESEMINEN: Tämä on 50/50. Mä imuroin lähes päivittäin, koska vaaleassa lattiassa näkyy niin selvästi, esimerkiksi mun hiukset. Ja meidän varsi-imuri on niin kätevä, että sillä imuroi koko asunnon hetkessä! Tatu taas tykkää enemmän pestä lattioita, joten se on nykyään lähes kokonaan hänen homma.

VESSOJEN SIIVOUS: Tämä on sellainen, jota molemmat tekee varmaan yhtä paljon. Ja uskon, että just se kumpiko näkee siivoukselle tarvetta.

ROSKIEN JA KIERRÄTETTÄVIEN JUTTUJEN VIEMINEN ULOS: Mä oon yleensä se, joka kerää kaikki vietävät jutut. Oli se sitten täysinäisen roskapussin nostaminen roskiksesta tai lehtien kerääminen yhteen pinoon. Mutta molemmat melko tasapuolisesti vie niitä taloyhtiön roskakatokseen. Yleensä se, joka on seuraavana lähdössä ulos, esimerkiksi Nemon kanssa lenkille.

PÖLYJEN PYYHKIMINEN: Tämä on sataprosenttisesti mun juttu ja mä kyllä ihan tykkään pyöriä pölyhuiskan kanssa.

IKKUNOIDEN JA PEILIEN PESU: Täytyy myöntää ettei tämä ole suosikkikotityöni, mutta Tatu sen sijaan onneksi tykkää pestä ikkunoita ja terassin lasituksia. Aika usein hän myös pyyhkii meidän kodin peilit (joita on paljon ja jotka on päivittäin täynnä Danielin sormenjälkiä, haha).

Mites teidän taloudessa jaetaan kotityöt?

10 Responses to “Miten meillä jaetaan kotityöt?”

 1. Avatar Cami sanoo:

  Meillä mä teen oikeastaan kaiken muun, paitsi Sami siivoaa vessat, viemärit yms ällöttävät jutut ja vie roskat 😀 Toki meillä käy siivooja 4 viikon välein, jolloin pääsen vähän vähemmällä ite 🙈

  Toi tavaroiden järjestely on mulle muuten sellanen terapeuttinen juttu. Jos on ollu rankka päivä töissä niin saatan purkaa stressiä järjestelemällä esim. vaatehuonetta 🤣

  • Saija Saija sanoo:

   Kuulostaa hyvältä :) Varsinkin tuo siivooja 4 viikon välein. Se kyllä helpottaa varmasti tosi paljon ja jää aikaa kaikkeen muuhun kivaan. Hei mä oon huomannut saman ja tästä oli KonMari-kirjassakin jotain juttua. Kun tavarat järjestelee niin jotenkin ajatuksetkin selkiytyy :D

 2. Avatar ida ihana sanoo:

  Mä oon onnellinen siitä, että kun pari vuotta sitten muutettiin poikaystäväni kanssa yhteen, ei olla kertaakaan riidelty tai kinasteltu kotitöistä. Onneksi, mikä nyt olisi sen turhempaa ajan ja energian käyttöä!:D
  Viikottaiset jutut lyhyesti puhuttiin, että mitä kumpikin tykkää tehdä siivoushommista ja mitä taas ei. Aika luontevasti on meille kummallekin tullut omat hommamme, ja siivoaminen sujuu nopeasti kun on kaksi tekemässä. Mä kokkaan, poikaystvä siivoaa keittiön. Mä siivoan kylppärin, kun poikaystäväni imuroi jne. Toki autetaan joustavasti toinen toisiamme, ja isommat hommat, kuten ikkunoiden pesu tehtiin heti kesäloman ekana viikonloppuna yhdessä :)
  Mukavaa loppuviikkoa, nautitaan elokuun lämmöstä!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Saija Saija sanoo:

   Ihanaa! Niin hyvä ettei kotitöistä tarvitse riidellä :) Se olisi kyllä ikävää, jos ei millään saisi sovittua kuka hoitaa ja mitä. Teidän taktiikka kuulostaa niin toimivalta. Kiva, kun jaatte töitä noin että molemmilla on tehtävää. Ja se on yllättävän kivaa, jos yhdessä saa jonkun isomman kotityön hoidettua. Esimerkiksi just ikkunoiden pesun. Kiitos ja samoin myös sinne :) Ihanaa, kun on ollut näin lämmin <3

 3. Avatar Hemppe sanoo:

  Mä oon niin tarkka kaikesta siivoukseen liittyvästä (peritty äidiltä täysin tämä piirre, haha :D) niin mä mielelläni hoidan kaikki siivoukseen liittyvät! Imuroinnin jätän välillä poikaystävän huoleksi kuin myös tiskikoneen tyhjennykset ja roskien viemiset, mutta muuten hoidan ite kaikki mielelläni. :D Eikä siinä oo mitään vikaa, mä oon niitä harvoja ihmisiä jotka nauttii siivoomisesta! Etenkin toi tavaroiden järjestely, ihan best <3

  • Saija Saija sanoo:

   Haha mä niin osaan samaistua suhun :D Tuon takia mäki hoidan just pyykkien pesun ja kaappien järjestelyn. Haluan, että ne menee just eikä melkein oikein, haha. Ihana kuulla, että sä nautit siivoamisesta :) Se on kyllä jollain tapaa niin rentouttavaa puuhaa, varsinkin sitten kun joka paikka on puhdas ja järjestely. Ah, paras tunne <3

 4. Avatar P sanoo:

  Moikka,

  Oletko ollut tyytyväinen tuohon boschin imuriin? 😊
  Harkitsen juuri tämän tai dysonin ostoa kakkosimuriksi…

  • Saija Saija sanoo:

   Oon ollut ihan älyttömän tyytyväinen :) Tehokas, ei pidä kovaa ääntä (mitä kuulemma Dyson tekee) ja laturi lataa akun nopeasti täyteen. Toki niitä tuli kaksi mukana, joten koskaan ei tarvitse odottaa että pääsee siivoamaan :D

 5. Avatar P sanoo:

  Ok, hyvä tietää 😊 meillä musta koira ja vaaleat lattiat, joten pakko mennä ostamaan tuo… 😄

Kommentoi