Kuiva-aineet ja mausteet järjestykseen!

Kuten astiapostauksessa kerroin niin mulla on ollut käynnissä kuiva-ainekaapin järjestäminen ja kyselin, että olisitteko kiinnostuneita näkemään aiheesta oman postauksen. Moni teistä osoitti kiinnostuksensa ja oon huomannut myös sen, että aina kun nämä meidän keittiön säilytysboksit vilahtaa Instagramissa storyn puolella, niin ne herättää paljon kysymyksiä. Niinpä tässä tulisi nyt aiheesta oma postaus! Ja oon tästä erityisen innoissani  Koska mä oon aika järjestelyfriikki, jos näin voi sanoa :D Joten luonnollisesti tykkään myös kirjoittaa aiheesta ja samalla mahdollisesti inspiroida muita järjestelemään. Parasta on pitää kaappien sisällöt tiptop. Näin tarvitsema tavara/asia löytyy helposti eikä juuri koskaan synny kaaosta!

Meidän kuiva-ainekaappien järjestyksen salaisuus piilee näissä Gastromaxin säilytyspurkeissa! Näitä muovisia ilmatiiviitä purkkeja on myynnissä eri kokoisina, joten jokaiselle kuiva-aineelle löytyy varmasti sopiva versio. Purkin koko kannattaa valita niin, että kyseisen kuiva-aineen myyntipakkaus mahtuu kokonaan kaatamaan purkkiin. Tarvittaessa voit liimata käyttöohjeet/parasta ennen-päivämäärän purkin reunaan tai pohjaan.

Kun jokaiselle aineelle oli löytynyt oikean kokoinen purkki ja aineet oli kaadettu niihin niin mä tein jokaiseen purkkiin oman nimilapun Dymo-kohokirjoittimella. Näin jokainen perheenjäsen tietää, mitä missäkin purkissa on ja ne saa napattua esiin nopeasti ruokaa tehdessä.

Meillä ei ole mitään älyttömiä määriä kuiva-aineita, joten niille riittää paikka keittiön vedettävästä laatikosta. Tästä ne on kätevä napata ruokaa tehdessä! Keittiön kaapista löytyy sitten satunnaisia ruoka-aineita, jotka eivät tarvitse omaa purkkia. Tällaisia on esimerkiksi mahdolliset herkut. Myös Danielin ruuat löytyy kaapista, mutta niistäkin esimerkiksi nuo Talk-murot laitoin omaan purkkiin.

Kuiva-aineiden lisäksi oon laittanut kaikki meidän mausteet omiin Ikeasta ostettuihin lasisiin maustepurkkeihin ja tehnyt myös niiden eteen Dymolla nimilaput. Näin maustekaappi on siistin näköinen ja kaupasta saa aina mausteiden loputtua ostettua näihin näppäriä täyttöpusseja.

Mitäs piditte postauksesta? Entä ootteko te järjestänyt kuiva-aineita jotenkin?

6 Comments
 • Avatar
  Annika
  Posted at 20:31h, 17 heinäkuun Vastaa

  Ihanan siistiä, mullakin on noita Gastromaxin purkkeja käytössä ja ovat kyllä käteviä. Ja kiitos sulle, sain tästä postauksesta idean käydä kanssa ostamassa maustepurkit, koska tällä hetkellä maustekaapin avaaminen saa aikaan lähinnä pahan mielen :D Osaatko sanoa, koska olet tekemässä teidän kodin esittelyä? :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:54h, 18 heinäkuun Vastaa

   Hei tosi kiva, että sullakin on nämä Gastromaxin purkit käytössä :) Ja mahtavaa, että tästä sai inspiraatiota myös maustepurkkeihin liittyen. Nuo Ikean lasiset purkit on kyllä käteviä, kun niissä on kaksi eri korkkia. Toisesta saa sirottelemalla ja toisesta vähän reippaammin. Täytyy ehdottomasti toteuttaa kodin esittely mahdollisimman pian :)!

 • Avatar
  ida ihana
  Posted at 11:20h, 18 heinäkuun Vastaa

  Kiitos inspiraatiosta! Tämä pitäisi kyllä saada tehtyä täälläkin nyt kesän aikana, samoin käytyä muutkin keittiön kaapit ja laatikot läpi. Paljon kaikkea turhaksi käynyttä on siellä niitä turhaan täyttämässä ja epäjärjestyksessä…
  Onneksi ikkunat on sentään jo pesty!;)
  Kivoja kesäpäiviä ja motivaatiobuustauksesta kiitellen
  Ida Kotona kaupungissa -blogista

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:57h, 18 heinäkuun Vastaa

   Ihana kuulla tämän inspiroineen <3 Tämä on kyllä kiva kesäprojekti toteutettavaksi esimerkiksi sadepäiville. Meillä oli kans paljon turhaa, jotka laitoin kierrätykseen. Turha pitää mitään kaapissa, jolle ei tule käyttöä. Ikkunoiden pesun jälkeistä fiilistä ei voita mikään! Voi, kun jaksaisi kans vielä pari lasia pestä :D Kiitos sulle ja kivoja kesäpäiviä sinnekin <3 xx

 • Avatar
  Katta /Arki(paska)ruokaa
  Posted at 19:49h, 20 heinäkuun Vastaa

  Ihanan siistiä. Käytän kans erilaisia purkkeja kuivatuotteiden säilyttämiseen. Tuleva keittiöremontti on laittanut pohtimaan miten ja missä haluan niitä jatkossa säilyttää. Vetolaatikko lähellä ruuanlaittopistettä olisi hyvä. Silloin ei nykyiset purkkini kävisi enää. Isosta korkeasta kaapista haluaisin ehkäpä eroon. -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:18h, 22 heinäkuun Vastaa

   Kiitos paljon :) Mä voin ainakin suositella tuollaisia vetolaatikoita! Niin näppärä vetää auki ja ottaa sen mitä haluaa. Toki huono puoli teillä olisi sitten se, että purkit pitäisi uusia. Jos ei sitten löydy tarpeeksi syviä laatikoita :)!

Post A Comment