Helppo mansikkafrappé

Kesä on herkullisten jälkkäreiden kulta-aikaa  Tänä kesänä on tullut testattua jo muutamia erilaisia reseptejä ja halusin nyt tulla jakamaan yhden niistä myös teille. Tässä yhdistyy kaksi kesän suosikkia: mansikat ja jäätelö. Eli kyseessä on herkullinen, nopea ja helppo mansikkafrappé! Mä rakastan tilata erilaisia frappéja kahviloissa ja siitä syystä halusin kokeilla tehdä kyseistä juomaa myös kotona. Googletin erilaisia reseptejä ja parin testauksen jälkeen sain miksailtua omaan makuun sopivan version. Tämän tekeminen oli helpompaa kuin osasin edes odottaa ja maku on just samanlaista kuin kahviloissa. Täydellistä viilentävää juotavaa (vai syötävää?) kesäpäiville ja sopii hyvin jälkkäriksi tai vaikka välipalaksi!

2 ANNOKSEEN TARVITSET:

1/2 l tuoreita mansikoita
2 dl maitoa
1 dl kylmää vettä
400 g vaniljajäätelöä
1/2 dl sokeria
Loraus mansikkamehukeittoa
3 jääpalaa, jotka murskataan

Mittaa tehosekoittimeen nesteet, jäätelö ja mansikat. Pyöräytä niin kauan, että seos alkaa olla tasaista ja hieman vaahtomaista. Lisää joukkoon vielä jääpalat ja pyöräytä lisää. Tarjoile heti frapén ollessa kylmää!

Voit tuoreiden mansikoiden sijaan käyttää myös pakastemansikoita ja näin vähentää jääpalojen määrää tai jopa jättää ne pois. Mutta nyt kesällä on tuoreet suomalaiset mansikat niin maukkaita, että suosittelen käyttämään niitä.

Frapén koristeluun sopii hyvin myös mansikat tai sitten halutessaan voi vatkata kermaa. Joka tapauksessa tästä tulee niin hyvää, että kaksi lasia katosi meillä ainakin alta aikayksikön ;-)


8 Comments
 • Heeled Adventures
  Posted at 12:35h, 10 heinäkuun Vastaa

  Aivan ihanan näköinen, täytyy kyllä testata! :)

  https://heeledadventures.wordpress.com/

  • Saija
   Posted at 17:20h, 10 heinäkuun Vastaa

   Tämä on kyllä niin herkkua :p Testaa ihmeessä <3

 • Linda
  Posted at 12:51h, 10 heinäkuun Vastaa

  Tämä menee ehdottomasti testiin, mutta pakko sanoa ettei tämä ole frappe. Frappe on kahvista tehty, joten tämä on pikemminkin joko milkshake tai frappucino.

  • Saija
   Posted at 17:20h, 11 heinäkuun Vastaa

   Huippua, että aiot testata :) Hei niin taitaakin olla! Monessa kahvilassa vaan käytetetään myös näistä juomista nimitystä frappe. Ja varmaan pirtelöstä eroaa just sen takia, että näissä käytetään jäämurskaa. Joka tapauksessa herkullinen juoma :p

 • ida ihana
  Posted at 19:24h, 11 heinäkuun Vastaa

  Oi, tämä kuulostaa niin täydelliseltä kesän jälkkäriltä tai välipalalta!<3 Viime viikolla Tukholman-reissulla nautimme niin herkullisia pirtelöitä ja smoothieita, ja puhuimme poikaystäväni kanssa, että pitää ottaa tuo tehosekoitin (eli smoothiekoneemme) taas käyttöön :)
  Kiitos ihanasta reseptistä ja inspiraatiosta!
  Mukavia keäspäiviä!<3
  Ida
  Kotona kaupungissa -blogista

  • Saija
   Posted at 21:04h, 11 heinäkuun Vastaa

   Sitä tämä kyllä on :p Oi sitten tämä resepti tuli juuri oikeaan aikaan! Kannattaa ehdottomasti testata reseptiä :p Kiitos sulle kommentistasi ja kivoja kesäpäiviä myös sinne <3 xx

 • Hemppe
  Posted at 10:52h, 12 heinäkuun Vastaa

  Kuulostaapa herkulliselta, pitää itsekin testailla! :)

  • Saija
   Posted at 13:23h, 14 heinäkuun Vastaa

   Kiva, jos innostut testaamaan! Tämä maistuu vielä paremmalta kuin miltä näyttää :p

Post A Comment