Asiat, jotka on muuttunut äitiyden myötä

nike vaatteet

Mä oon saanut paljon kysymyksiä koskien äitiyttä ja vauva-arkea. Moni kysyy, että tuliko joku asia yllätyksenä niin oon vastannut, että periaatteessa ei. Mutta moni asia on muuttanut merkitystään ja tämän reilun yhdeksän kuukauden aikana oon oivaltunut omasta elämästä asioita, joita en ollut aikaisemmin edes osannut ajatella näin. Päätin nyt listata hieman juttuja, jotka on muuttunut Danielin syntymän jälkeen.

Tärkeiden asioiden arvostus. Ennen sitä piti liiankin itsestäänselvyytenä joitain asioita, kuten esimerkiksi terveyttä. Lapsen saaminen on opettanut arvostamaan aivan erilaisia asioita kuin ennen – nykyään sitä on niin kiitollinen pienistäkin niistä entisistä ”itsestäänselvyyksistä”. Sitä osaa olla joka päivä kiitollinen siitä, että on katto pään päällä, kaikki ollaan terveitä jne.

Ennakointi. Kun on rajoitetusti aikaa hoitaa kaikki hommat niin vitsit, miten tehokas oon silloin ennakoimaan asioita! Saatan Danielin nukkuessa laittaa kaikki valmiiksi seuraavalle ruualle eli usein just valmistaa ruuan alusta asti, kattaa pöydän jne. Tai jos seuraavana päivänä on lähtö jonnekin niin heti, kun tulee vain ylimääräistä aikaa niin alan jo etsimään valmiiksi silloin tarvittavia tavaroita sekä pakkaamaan hoitolaukkua. Näin mikään ei jää viime tippaan!

emmaljunga vaunut

nike huppari

rayban aurinkolasit

Talouden hallinta. Se mun nuoruuden ”kaikki mitä tuli niin myös meni”-käsitys muuttui jo pari vuotta ennen lapsen saamista, mutta nykyään oon vielä entistä tietoisempi asioista ja tarkempi rahankäyttäjä. Tähän vaikuttaa varmasti myös se, että ikää tulee koko ajan enemmän mutta koen myös lapsen saamisen avartaneen ajatusmaailmaa.

Pelko. Negatiivisin muutos on varmaan se, että pelkään enemmän. Kaikista eniten lähellä on menettämisen pelko, mutta se on varmasti jokaisella äidillä. Sitä pelkää kaikkea jo raskautumisesta asti, lapsen kouluun menemiseen ja aikuisikään saakka. Pelko tuskin poistuu koskaan, joten sen kanssa on vain osattava elää.

Emmaljunga valkoiset vaunut

nike leggingsit

IDKUVA

Hoodie – HERE | Tights* – HERE | Shoes* – HERE | Sunnies – HERE (*gift/adlink)

Tunteet omasta kropasta. Vaikka mulla on aina ollut suhteellisen hyvä itsetunto niin myönnän, että sitä on joskus tullut katsottua itseään peilistä ja ajateltua jostain asiasta negatiivisesti. Nyt, jos tuntuu että esimerkiksi maha vähän pömpöttää niin ajattelen vain, että so what… Käsittämätöntä, miten omaa kroppaa arvostaa näin paljon raskauden ja synnytyksen jälkeen!

Ajatus arjesta. Tietysti arki muuttuu radikaalisti jo siinä vaiheessa, kun vauva tulee taloon mutta nyt korostuu entistä enemmän se, että elämä on tässä ja nyt. Myönnän eläneeni välillä niin, että odotan seuraavaa lomaa, seuraavaa reissua, seuraavaa viikonloppua ja niin edelleen. Vaikka tuntuu kivalta odottaa seuraavaa viikonloppua, kun on kivoja suunnitelmia niin silti sitä haluaa nykyään tehdä kaikkensa että se arki on just sellaista, mistä nauttii. Meillä on vain yksi elämä, joten nautitaan sen joka hetkestä 


10 Comments
 • Avatar
  Cami
  Posted at 21:21h, 22 toukokuu Vastaa

  Tuo pelko on mullakin ja niin se taitaa mennä, että se pelko pysyy koko ajan mukana, mutta vain sen muoto ja aihe vaihtuu. Tällä hetkellä itse pelkään Even satuttavan itsensä esim. leikkipuistossa, kun taas ihan vauvana pelkäsi tietysti eri juttuja.

  Rahankäytön olen minäkin viimeistään nyt oppinut ja olenkin melko paha penninvenyttäjä nykyään 🙈

  • Saija
   Saija
   Posted at 10:00h, 23 toukokuu Vastaa

   Näin se taitaa olla! Vaikka kuinka lapsi kasvaa niin aina löytyy uusia juttuja, joita alkaa pelkäämään. Se on varmaan sellainen äidin suojeluvaisto, joka tulee automaattisesti. Haha, mutta hei penninvenyttäminen on välillä ihan hauskaa puuhaa :D

 • Avatar
  Helmi
  Posted at 11:00h, 23 toukokuu Vastaa

  Tämä oli tosi ihana postaus! Sun blogi on kyllä pysynyt mielenkiintoisena jo ihan siitä asti kun aloin tätä lukemaan (about 5 vuotta sitten) :-) Olis kiva jos tekisit taas jossain vaiheessa mydayn (tai useammankin päivän, jos vaan jaksamista ja aikaa löytyy) videolla. Kesäaikaan päivät saattaa kuitenkin olla vähän erilaisia! Kivaa kesän alkua sulle! :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 08:20h, 24 toukokuu Vastaa

   Voi kiitos paljon Helmi ihanista sanoista <3 Tuli niin hyvä mieli tällaisesta palautteesta! Hei joo mä itse asiassa hetki sitten mietin, että olispa kiva kuvata joku my day nyt kesällä ja kun Danielkin on niin kasvanut niin tulee erilasempaa materiaalia kuin edelliseen. Eli laitetaan toteutukseen! Ihanaa kesän alkua myös sinne :) xx

 • Avatar
  Pinja
  Posted at 00:02h, 24 toukokuu Vastaa

  Moi!
  Ihana asu ja ajatuksia. Tuo pelko on varmasti sellainen asia, joka seuraa läpi lapsen elämän ja siihen pystyy vähiten vaikuttamaan. Ensin pelko siitä, että kohdussa on kaikki hyvin, lapsen syntymän jälkeen pelko kehittyy ja tuskin koskaan poistuu. Rakkaat asiat pelottvat eniten ❤️

  Pinja // http://www.pinaycoco.fi

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:34h, 24 toukokuu Vastaa

   Kiitos hirmuisesti Pinja <3 Sanos muuta! Joo pelko alkaa siitä, että miettii onko kohdussa kaikki hyvin, sitten meneekö synnytys hyvin ja niin edelleen. Aiheet muuttuu, mutta ei tälle pelolle oikein voi mitään muuta kuin oppia elämään sen kanssa <3

 • Avatar
  Marine
  Posted at 09:04h, 24 toukokuu Vastaa

  Kiva lukea näitä postauksia, aihe on itselle ajankohtainen. Olen raskausviikolla 11 enkä millään malttaisi odottaa ensimmäistä ultraa joka on kesäkuun alussa.
  Ihanaa kesää teidän perheelle!

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:33h, 24 toukokuu Vastaa

   Oi ihanaa, paljon onnea tulevasta pienokaisesta <3 Ja kiva kuulla, että tykkäät lukea näitä postauksia! Ihanaa odotusta ja tulevaa kesää sinne :) xx

 • Avatar
  Niina
  Posted at 13:20h, 25 toukokuu Vastaa

  Kiva postaus! Ihanan urheilullinen asu! :) Postausideana olisi kiva kuulla miten teillä jakaantuu kotityöt huushollissa? Joissakin blogeissa on pyörinyt tälläistä postausta niin kiinnostaisi miten se teillä menee.

  • Saija
   Saija
   Posted at 07:23h, 27 toukokuu Vastaa

   Isot kiitokset sulle Niina :) Hei tosi kiva idea! En olekaan varmaan koskaan tehnyt mitään kotitöihin liittyvää postausta. Laitetaan tämä siis toteutukseen :p

Post A Comment