Tapa, josta haluaisin päästä eroon

leopardipusero

musta hiusväri

Mä oon muutaman kuukauden ajan ”tarkkaillut” itseäni ja tehnyt huomion, että mulla on yksi ärsyttävä tapa. Rehellisesti sanottuna, kun huomasin tämän tavan itsessäni niin alkoi ärsyttämään eli sen vuoksi tämä nimivalinta sille :D En edes tiedä, millä nimellä tätä voisi kutsua… Eli mä oon luonteeltani sellainen, että mun on koko ajan pakko tehdä jotain. Todella harvoin pystyn rentoutua vain esimerkiksi makaamalla tekemättä mitään. Tästä syystä en myöskään pysty kauaa maata kotona kipeänä tai ottaa aurinkoa aurinkotuolissa, jos mulla ei ole mitään konkreettista tekemistä samalla. Mä siis touhuan kotona päivittäin kaikenlaista, mutta se ärsyttävä tapa on etten hoida mitään loppuun saakka. Usein huomaan aloittavani jonkun jutun, mutta hetken päästä siirryn aloittamaan seuraavan jutun ja taas seuraavan.

Hyvänä esimerkkinä se, että mä saatan viikata pyykkitelineestä kivoimmat pyykit (eli helpoiten laitettavat), sitten siirryn tyhjäämään astianpesukonetta, josta otan vain muutaman astian ja siitä laittamaan ruokaa. ÄRGH :D Sitten meillä saattaa olla puoliksi tehtyjä töitä kotona vaikka kuinka paljon. Tämä aiheuttaa usein myös stressiä, koska saatan aloittaa to do-listalla olevista jutuista vaikka kuinka monia, mutta en  tee mitään loppuun saakka. Ja tästä syystä en sitten voi myöskään yliviivata sieltä kohtia pois eli lista vain kasvaa kasvamistaan.

daniel wellington kello

siniset farkut

Heti, kun huomasin tämän tavan itsessäni niin sanoin siitä Tatulle ja hän oli kuulemma huomannut tämän jo aikoja sitten. Heh…  Tatua tämä ei kuulemma häirinnyt, mutta mua senkin edestä. Niinpä aloin heti opettelemaan tästä tavasta pois. Oon kokeillut muun muassa:

– Päättää, etten saa siirtyä to do-listalla eteenpäin ennen kuin järjestyksessä oleva ensimmäinen kohta on tehty. KOKONAAN.

– Yritän aloittaa tylsistä ja ei niin kivoista jutuista. Sitten siitä pikkuhiljaa siirtyä kivempiin niin, että parhaimmat jää viimeiseksi. Oli kyseessä sitten pyykkien laittaminen tai vaikka laskujen maksaminen (toki en kyllä tiedä yhtäkään kivaa laskua…)

– Pyrin kiinnittämään tähän tapaan huomiota joka päivä, kaikissa asioissa mitä teen. Ja nyt mitä enemmän sitä on huomioinut niin sitä paremmin on mennyt. Ehkä kuukauden päästä en enää edes muista koko tapaa.

musta takki.

IDKUVA

Jacket* – HERE | Shirt* – HERE | Jeans – Only | Shoes – Flattered | Sunnies – H&M (*gift/adlink)

Onko teillä joitain tapoja, jotka ärsyttää teitä itseä? Ootteko saanut opeteltua pois niistä?

18 Responses to “Tapa, josta haluaisin päästä eroon”

 1. Avatar mietiskelijä sanoo:

  Heippa Saija!

  Hieman postauksestasi aiheesta poiketeten, ajattelin kysyä sulta tyylivinkkiä, kun mulla on lähes samanlainen takki kuin sulla tuossa kuvassa ja mulla on pieni ongelma että minkälaiset kengät hankkisin sen kanssa, muut kuin ballerinat.. olisko sulla antaa mitään ehdotusta? Pitäis olla sellaset mitä vois käyttää missä vain ja tietysti kesällä. :)

 2. Avatar Taru sanoo:

  Hahah, oon monessa kotityössä ihan samanlainen! :D Tiskivuoren kasvaessa tiskaan mieluummin vaan lautaset ja jätän aina inhokit, eli ruokailuvälineet, tiskaamatta! Kotia siivotessa aloitan pölyjen pyyhkimisellä, mutta imuroinnin jätän lähes aina seuraavaan päivään! Puhtaita lakanoita vaihtaessa vien likaiset petivaatteet pesuun, mutta niiden puhtaiden laittaminen on niiiin vaikeaa! Näitähän olis vaikka kuinka! :D

  • Saija Saija sanoo:

   Eikä! Ihanaa :D Helpottavaa kuulla, että löytyy muita joilla on sama tapa. Mulla on tuo petivaatteiden vaihto toisin päin – saan kyllä vaihdettua ne uusiin, mutta vanhojen pesu saattaa venähtää. Mä kans tiskikonetta tyhjätessä otan sieltä just ekana lautaset ja viimeisenä sitten, kun jaksan hoitaa homman loppuun niin tyhjään ruokailuvälineet pois. Kieltämättä näitä esimerkkejä löytyy paljon :-D

 3. Avatar Kata sanoo:

  Mul on ihan sama ongelma, et keskeytän ekan jutun, siirryn toiseen jonka myös keskeytän siirtyen kolmanteen jne. Tosin mä kyllä saan kaikki tehtyä pois alta loppujen lopuksi, mutta oon siis huomannu ittessäni saman asian et saatan pyörittää neljää juttua samaan aikaan hyppien jutusta toiseen :D et siis ole ainoa. :)

  • Saija Saija sanoo:

   Vitsit, miten kiva nähdä etten ole ainoa joka tekee näin :D Joo mulla sama – saatan pyörittää neljää juttua ja vaikka kuinka pitkään, haha. Mäki sitten aina lopulta saan jonkun homman päätökseen, mutta siinä menee kyllä kauan. Toivottavasti sitä oppii tästä tavasta eroon mahdollisimman pian :-D

 4. Niin samaistun tohon :D. Huomaan tuon kyllä ihan joka päiväisessä toiminnassa, valitettavasti. Keskittyminen on hankalaa varsinkin jos on joku tylsempi homma kyseessä. Pyykkejä nykyisin taittelen musat päällä tai katson sarjaa samalla niin sukkien parituskin tuntuu ei-niin-ärsyttävältä hommalta :)

  • Saija Saija sanoo:

   Ihanaa!! Että samaistut :D Sanoss muuta… Keskittyminen tuottaa niin paljon vaikeuksia, jos homma ei ole omasta mielestä yhtään mieluisa. Kiitos vinkistä, täytyy kans alkaa katsomaan jotain sarjaa samalla – ehkä kaikki työt alkaa sitten paremmin luistamaan :)!

 5. Avatar ida ihana sanoo:

  Mulla on valitettavasti tämä sama usein. Vaikka isompiin juttuihin kärsivällisyyttä riittää, pikkujuttuja kuten kotihommia en voi tehdä kerralla loppuun. Muiden keskeytysten lisäks usein esim pyykkienripsutamisen välissä tulee pakko esim googlettaa vaikkapa jotakin :D
  Mä liitän tän mulla sellaseen mielen levottomuuteen, ja siihen, että ajatukset on jossain muualla kuin tehtävässä asiassa. Mutta kyllä munkin pitää tsempata, että tästä pääsen eroon!

  Kiitos kun jaoit, oli kiva huomata, etten ole ainoa!
  Ida
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

  • Saija Saija sanoo:

   Tuo on muuten varmasti totta, että ajatukset on jossain muualla kuin siinä mitä tekee! Mulla ainakin saattaa pyöriä mielessä tyyliin ruokakaupan ostoslista, joten ei ihmekään kun mieli on levoton :D Täytyy kokeilla, että onko sitä enemmän motivaatiota juttujen loppuun suorittamiseen, jos ei mieti mitään sen ihmeellisempää. Kiitos sulle, kun kommentoit :) xx

 6. Avatar Iita sanoo:

  Mulla on ihan sama tyyli arjessa :D Samalla tapaa lähdin myös opettelemaan siitä pois ja nyt parin kuukauden jälkeen oon huomannut olevani aika tehokas tekijä (kotona etenki), kunhan pidän siitä kiinni, että yksi asia kerrallaan loppuun.

  • Saija Saija sanoo:

   Niinkö?? Tämä motivoi mua, kun tiedän että joku muukin on päässyt tavasta eroon :D Täytyy ehdottomasti opetella lisää ja lisää niin ehkä mäki oon todella tehokas parin kuukauden päästä. Kiitos motivaatiosta :p

 7. Avatar Cami sanoo:

  Täällä myös yksi samaistuja. Mulla jää myös helposti ne inhottavat jutut kesken niin töissä kuin vapaa-ajallakin ja oon hyvä välttelemään näitä juttuja. Mun kärsivällisyys ei myöskään aina oikein riitä leffojen katsomiseen ja siksi katon mieluummin sarjoja.

  • Saija Saija sanoo:

   Kiva, että meitä on useampi jolla on sama ”ongelma”. Joo mä oon kans tosi hyvä sitten välttelemään niitä juttuja, joita ei jaksa hoitaa loppuun. Mä kans tykkään katsoa mielummin sarjoja ja jos ei jaksa kauaa keskittyä niin sarja on paljon helpompi ns. jättää kesken :)

 8. Avatar Katja sanoo:

  Apua mä olen aivan samanlainen! Oon huomannut tän kun tuntuu, että koko ajan on tekemässä jotain mutta mistään ei saa oikeen enää semmoista ns. tyydystystä kun kaikki jää kesken. Tää asioiden loppuun saattaminen on kuitenkin aika tärkeä taito ja ihailen suuresti ihmisiä joilla on parempi itsekuri, niin tätä pitää alkaa noilla sun vinkeillä itsekin treenaamaan!

  • Saija Saija sanoo:

   JOO!! Niin sama juttu. Se on kyllä oikeasti tosi tärkeä taito, joka olisi kiva osata paremmin. Mutta näillä vinkeillä oon saanut jo vähän hiottua tätä, joten suosittelen testamaan kans! Paras on ehkä tuo, että aloittaa siitä kaikista inhottavimmasta jutusta ja siirtyy kivoimpaan niin mielenkiinto säilyy :)

 9. Kuulostaa siltä, että keskittymiskykysi on heikko, kun tulee jatkuvasti poikkoiltua aiheesta toiseen. Some (ja ylipäänsä kaikki nopea informaatiotulva) valitettavasti tuhoaa meidän keskittymiskykyä aika pahasti, joten ei ehkä olisi yhtään paha asia tehdä myös asioita, jotka kehittävät keskittymiskykyä. Lukeminen esimerkiksi on todettu tehokkaaksi tavaksi parantaa keskittymiskykyä, joten ehkä sen ottaminen osaksi päivittäistä rutiinia voisi auttaa treenaamaan mieltä. Tsemppiä haasteisiisi! ♥

  • Saija Saija sanoo:

   Se voi hyvinkin johtua tuosta huonosta keskittymiskyvystä :( Mulla tuntuu olevan taas hemoglobiini alhaalla ja se ainakin lisää huonoa keskittymiskykyä. Mulla on aikaisemmin ollut anemiaa ja oon syönyt sen vuoksi rautalisää. Täytyy ottaa se nyt uudestaan käyttöön, jos se tehoaisi myös tähän. Toki tuo some varmasti vaikuttaa myös. Kiitos vinkistä, täytyy alkaa lukea entistä säännöllisemmin. Nyt oon tehnyt sitä vain muutamana päivänä viikossa. Kiitos <3 :)

Kommentoi