Vauva 8kk – kehitys, taidot & haasteet

gugguu pipo

Pitkästä aikaa toivottuja kuulumisia Danielista – tuosta pikkujäbästä, joka täytti tällä viikolla jo hurjat 8 kuukautta!! Jos aika meni ennen lapsia jo nopeasti niin se on mennyt lapsen saannin jälkeen vielä kolme kertaa nopeammin. Nykyään päivät täyttyy siitä, että saan olla silmä tarkkana katsomassa hänen peräänsä. Oikeastaan silmät saisi löytyä myös selästä, haha. Hän oppi silloin puolivuotiaana ryömimään (niitä kuulumisia voi lukea täältä), seitsemän kuukauden iässä istumaan itse lattialla ja nyt vähän aikaa sitten konttaamaan sekä nousemaan tukea vasten seisomaan. Tällä viikolla hän oppi liikkumaan sivuttain meidän sohvaa päästä päähän. Moni kehuu taitavaksi ja tämän äidin mielestä hän on jopa liian taitava, koska en omista enää vauvaa vaan melkein taaperon :D

Daniel osaa puhua jo tavuja, mutta vielä ne on melko epämääräisiä. Mä-mä-mmämmä taitaa olla suosituin. Ja yleensä nämä ilmenee silloin, kun hän innostuu jostain tosi kovaa. Silloin myös kädet heiluu lujaa tai jos innostumisen kohde on kauempana (esim. imuri) niin hän kiitää täysiä sitä kohti.

mini rodini pico

Haasteita viime aikoina on tuottanut se, ettei Daniel tykkää enää juoda pullosta. En tiedä onko tähän vaikuttanut saapuneet neljä hammasta ja uudet tulevat vai eikö pullo kiinnosta jostain muusta syystä. Tämä tietysti tuotti hankaluuksia meidän synttärijuhlien aikaan, kun Tatun äiti yritti häntä syöttää pumpatulla maidolla. Onneksi Daniel huoli maitoa edes nokkamukista! Imetän edelleen ja vaikka mun puolen vuoden tavoite jo täyttyi niin en osaa sanoa, että koska lopetan. Nyt, kun se on sujunut ongelmitta niin oon vain jatkanut. Lopettamisen ajankohtaan vaikuttaa nyt sitten jatkossa se, että huoliiko Daniel sitä pulloa enää ollenkaan. Toki eipä tässä nyt ole mikään erityikiire lopettaa, joten en ota asiasta stressiä.

Daniel herää vähän yöstä riippuen 2-4 kertaa. Joka kerralla hän ei syö vaan rauhoittuu myös, jos antaa tutin. Mutta huomaa kyllä, että jotkut hormonit on poistunut kehosta kun oon paljon väsyneempi kuin ensimmäisinä kuukausina. Se on myös jännä, että mulle on tullut vaikeuksia nukahtaa päikkäreille. Saatan vai pyöriä ja pyöriä, mutta uni ei tule. Ei edes kymmeneksi minuutiksi, paitsi nyt kipeänä. Ennen raskautta taas olisin voinut nukkua päikkärit vaikka joka päivä. Jos yöt nyt alkaa mennä ihan mahdottomiksi niin varmasti jossain välissä aloitetaan unikoulu. Ollaan suunniteltu, että pääsiäisen reissun jälkeen siirrettäisiin hänet omaan huoneeseen nukkumaan.

IDKUVA

Sormiruokailu aloitettiin kuuden kuukauden iässä ja se on käsittämätöntä, miten nopeasti hän on oppinut syömään! Aluksi suuhun ei mennyt mitään ja nyt hän syö jo esimerkiksi vauvan jauhelihapihviä itse omasta kädestä välillä paloja napsien. Suosikeiksi tässä parissa kuukaudessa on muodostunut kurkku ja appelsiini. Jälkimmäisin saa aina ensin aikaan kunnon irvistykset ja sitten sitä vedetään reilusti lisää.

Tällä hetkellä kiinnostavampia leluja on kaikki mitkä ei ole leluja ja mihin ei saisi koskea, kuten Iittalan kynttilätuikut tai äidin puhelin, heh. Leikkimatto tai siinä olevat lelut ei ole kiinnostanut pitkiin aikoihin, joten sen saisi laittaa varastoon. Onneksi yksi oma lelu alkaa olla hitti ja se on pallomeri. Ja siinä paras juttu on pallojen heitteleminen pois :D

lasten vk haalari

Tänään me puetaan vähän juhlavemmat vaatteet päälle, kun suunnataan eräille 6-vuotissynttäreille. Ihanaa sunnuntaita kaikille Toivottavasti joka puolella Suomea on tänään aurinkoinen päivä!


8 Comments
 • Avatar
  Marine
  Posted at 11:20h, 07 huhtikuun Vastaa

  Ihania kuulumisia ja on huippua kun koko viikon on paistanut aurinko ☀️.
  Me olemme reilun vuoden yrittäneet lasta ja toivon että jossain vaiheessa saamme on ihanan lahjan.
  Siihen asti on ihana lukea muiden kokemuksia 😊.

  • Saija
   Saija
   Posted at 11:43h, 07 huhtikuun Vastaa

   Sanos muuta :) Aurinko piristää kyllä niin paljon! Voi että, toivon sydämeni pohjasta että saatte toivomanne lahjan <3 xx

 • Avatar
  Rr
  Posted at 11:43h, 07 huhtikuun Vastaa

  Minkä ikäisenä aloititte kiinteiden maistelun vai aloititteko vasta sormiruokailulla? 😊

  • Saija
   Saija
   Posted at 11:46h, 07 huhtikuun Vastaa

   Aloitettiin neljän kuukauden iässä maistelemaan soseita. Daniel näytti niin kovaa kiinnostusta ruokaa kohden, joten ei sitten viitsitty odotettaa sormiruokailuun saakka :)

 • Avatar
  Suvi
  Posted at 13:38h, 07 huhtikuun Vastaa

  Voi ihana Daniel <3 koska D oppi kääntymään mahalleen/selälleen muuten? :) Mä oon miettiny kans tuota että jännä kun ei saa nukuttua päikkäreitä vaikka kuinka väsyttäisi ja nyt jos on ollut huonoja öitä niin on tosiaan paljon väsyneempi kun silloin 1-3kk iässä :o

  • Saija
   Saija
   Posted at 16:54h, 07 huhtikuun Vastaa

   Hän on kyllä sellainenkin hurmuri <3 Daniel oppi kahden ja puolen kuukauden iässä kääntymään :) Siis se on kyllä niin jännä! Mä en keksi muuta syytä kuin jotkut hormonit. Olisi kyllä niin kiva saada nukuttua päikkärit edes joskus :D

 • Avatar
  Suvi
  Posted at 17:25h, 14 huhtikuun Vastaa

  Siis miten joku voi olla noin suloinen 😍

  • Saija
   Saija
   Posted at 08:10h, 15 huhtikuun Vastaa

   Voi Daniel kiittää paljon näistä sanoista :)<3

Post A Comment