Meidän astiakaapilla

Kodin kunnon esittely saa odottaa vielä hetken muutamaa puuttuvaa yksityiskohtaa, mutta sitä ennen teen pienempiä esittelyjä eri jutuista. Yksi paljon kysytty aihe on meidän käytössä olevat astiat. Ei nyt varsinaisesti mikään sisustukseen liittyvä juttu, mutta kyllä mä koen niiden kuuluvan kodin esineisiin. Ja mun sisäinen Ulla Taalasmaa on ainakin aina kiinnostunut kurkkimaan muiden kaappeihin ;-) Mulla on kuiva-aineiden ja mausteiden purkittaminen KonMarin tyyliin käynnissä, joten saa nähdä vaikka innostuisin jossain välissä jakamaan myös kaappien muita sisältöjä tänne. Olisitteko kiinnostuneita näkemään kuvia esimerkiksi kuiva-aineiden säilytysratkaisuista? Tästä siis mahdollisesti lisää myöhemmin, mutta nyt niihin astioihin.

mustavalkoinen keittiö

mustavalkoinen keittiö saareke2

Meillä on kotona sopivasti säilytystilaa juuri meidän tarpeisiin. Löytyy niin keittiönkaapit, laatikostot kuin saareke, jossa on myös hyllyt. Kaapeissa on lasit ja mukit, laatikoissa lautaset ja kulhot sekä saarekkeessa puolestaan paistinpannut, kattilat, leikkuulaudat yms. Ollaan yritetty laittaa ne mahdollisimman loogisesti, että kun syö niin lasin ottaa ylhäältä – lautasen alhaalta.

Mä en lukeudu niihin ihmisiin, jotka olisivat jo nuorena alkaneet kerätä jotain tiettyä astiasarjaa. Tai no kyllä mulle oltiin muutama satunnainen lautanen ostettu, mutta niitä ei voi sarjaksi laskea. Tatun kanssa 18-vuotiaana yhteen muuttaessa otettiin hänen muutamat Iittalan lautaset, pari muumimukia ja Savonia-setti mukaamme ja kaikki loput haettiin Ikeasta. Näin mentiin aika monta vuotta, kunnes aloin todella kiinnostumaan astioista. Haluttiin molemmat meille arkinen sarja, joka olisi simppeli ja tarpeen tullen sopisi jonkun näyttävän sarjan kanssa yhteen. Päädyttiin Iittalan valkoiseen Teemaan ja täytyy sanoa, että ei oltaisi parempaa valintaa voitu tehdä. Myöhemmin sen kaveriksi tuli Kastehelmen kirkas ja Marimekon mustavalkoiset Räsymatto- sekä Siirtolapuutarha-astiat. Näiden kaikkien kombo on ollut vuosien ajan toimiva ja käytännöllinen. Eikä kyllästymisen merkkejä ei ole näkyvissä! Mulle on erityisen tärkeää, että astiat ovat ajattomia. En haluaisi olla joka vuosi ostamassa uusia vaan tykkään siitä, että ne menee vuodesta toiseen.

muumimuki kokoelma

muumimuki myynti

Kahvikuppeina käytetään isoja Marimekon Räsymatto-mukeja (nämä on koossa 4dl) sekä Iittalan valkoisia Teema-mukeja. Välillä käytössä on myös muumimukit, kuten se mun mainitsema onnenmuki. Aikaisemmin kirjoittelinkin, että oon alkanut pyöritellä ajatusta kaikkien muumimukien myymisestä ja suunnittelin jo hankkivani tilalle samassa koossa Marimekon Siirtolapuutarha-mukeja. Ne on samantyyppiset kuin nuo isot, mutta niissä olisi pieniä palloja. Toisaalta taas oon kerännyt näitä muumeja niin monta vuotta, että pelkään katuvani päätöstä. Jos siellä on joku innokas ostamaan koko kokoelman niin ilmoittaudu – saatat helpottaa mun päätöstä. Tatulle oli kuulemma ihan sama, hän käyttää muutenkin vain noita Marimekon isoja :D Teetä juon/tarjoilen vieraille joskus noista Siirtolapuutarhan ja Teeman pienistä mukeista. Jos oon ymmärtänyt oikein niin ne on teen juomiseen myös tarkoitettukin.

iittala juomalasit

Ikea juomalasit

Juomalaseina meillä on käytössä Iittalan Kartiot sekä Kastehelmet ja Ikean valkoiset (sarjan nimeä en valitettavasti muista). Nuo Ikean lasit ovat molempien suosikkeja ja harmittaa tosi paljon, että niitä ei saa enää. Nimittäin yksi iso on mennyt rikki. Mulla on aina ollut pakkomielle omistaa kaikkia laseja kuusi kappaletta :D Ja nyt, kun noita isoja on vain viisi niin ahdistaa… Tämän kaapin ylhäältä löytyy Tatun olutlaseja, muutama shottilasi, mun yksi smoothielasi ja harvoin käytössä olevat Iittalan Essence-juomalasit. Alaosasta löytyy Danielin astiat, joille ei ole vielä toistaiseksi ainakaan löytynyt parempaa paikkaa. Toki nyt, kun hän sormiruokailee niin varsinkin lautanen on koko ajan käytössä, joten olkoot nyt tuolla.

iittala essence lasit

iittala essence viinilasit

Mikron ylhäältä löytyy meidän viinilasit ja ne on kaikki Iittalan Essence-sarjaa. Täytyy myöntää, että vasta viikonloppuna siirsin nämä tänne! Innostuin vähän järkkäilemään muutamien juttujen paikkoja eri tavalla ja nämä sai paikkansa täältä. Mun mielestä ehdottomasti keittiön paras paikka! Siirron aikana onnistuin sitten taas kerran myös hajottamaan yhden lasin… ÄRGH! Meiltä löytyy valko- ja punaviinille, skumpalle ja drinkeille omat. Tai noihin ”drinkkilaseihin” eli Iittalan Malja-laseihin tulee tehtyä enemmän smoothieta tai jälkkäriä kuin mitään drinkkiä :D

Kysyin muuten hetki sitten IG-storyssani, että kuinka moni poistaa Iittalan tarrat astioista. Sain lähes sata vastausta ja aika hyvin tämä asia jakoi porukan kahtia. Ehkä pikkusen enemmän oli heitä, jotka ei poista. Mä itse poistelen tarrat aina lautasista ja eniten käytössä olevista juomalaseista. Joistakin viinilaseista oon myös nyppinyt, mutta kuten huomaatte niin osassa on edelleen. Myös tarjoiluastioista oon ollut laiska poistamaan.

iittala teema tarjous

iittala teema

Lautaset on tosiaan myös valkoista Teemaa ja Marimekkoa + muutama kirkas Kastehelmi. Valkoista Teemaa taitaa löytyä jokaisessa koossa :D Mutta niitä myös tarvii! Tuo 6 kpl jokaista on aika hyvä määrä. Toki esimerkiksi pienempiä kulhoja löytyy enemmän, mutta yleisesti kaikkea on aina tuo sama kuusi, haha.

marimekko mustavalkoiset astiat

IDKUVA

Alimmaisessa laatikossa on lisää lautasia, kulhoja sekä tarjoiluastioita. Noista Marimekon syvistä lautasista syödään aina keittoa, Teeman vastaavista syön taas enemmän smoothieta ja puuroa. Pikkukulhoja käytetään vähän milloin minkäkin pienen napostelun tarjoiluun.

savonia aterimet

Aterimet on Savonia-sarjaa. Tatulla oli siitä sellainen iso setti ja ollaan siihen vuosien mittaan ostettu muutama täydennyssetti. Nämä on ihan parhaat aterimet – en keksi mitään huonoa sanottavaa tältä lähes seitsemän vuoden ajalta. Meillä on myös saman sarjan salaatinottimet, mutta nyt en kuvannut ollenkaan kauhoja yms. tähän postaukseen mukaan.

string hylly

Keittiönpöydän päällä on hylly, jossa säilytetään myös muutamia astioita. Hobstarin juomalasit on aina välillä käytössä kahvin tai smoothien juomisessa. Muut kulhot toimii myös tarjoiluissa apuna aina silloin tällöin.

Löytyykö teiltä jotain tiettyä astiasarjaa, mitä keräätte/käytätte? Entä mitä piditte tästä postauksesta?

29 Responses to “Meidän astiakaapilla”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Ehdottomasti lisää tämän tyylisiä postauksia! Astiat mielestäni oleellinen osa sisustusta kattauksen muodossa sekä tietenkin esillä säilyttäessä :)

  Meillä kerätään myös hyvin skandinaavisia ja simppelin kauniita astioita: Iittalan valkoista Teemaa, kastehelmeä, Essenceä sekä Arabian valkoista Koko -sarjaa. Juomalaseina Ikean ”kopiot” Hobstareista, joissa hinta/laatusuhde 5/5 :)

  • Saija Saija sanoo:

   Ihana kuulla, että toivot tällaisia lisää :) Ehdottomasti voin tehdä! Mä oon samaa mieltä, ne kuuluu myös jollain tapaa sisustukseen. Oi teillä kerätään ihania astiasarjoja. Valkoinen Teema on vaan niin toimiva, kun on ajaton ja yksinkertainen. En olekaan nähnyt noita Ikean omia, mutta kuulostaa hyvältä. Se on parasta, jos löytää jotain missä oikeasti toimii hinta-laatusuhde :)!

 2. Avatar Toinen Ulla Taalasmaa sanoo:

  Ehdottomasti lisää säilytys vinkkejä ja kaappien sisältöjä! :) meillä on samanlaiset vedettävät laatikot ja laitoin omat viinilasit sinne kun eivät kaappeihin korkeutensa takia mahtuneet. Noh, niistä osa hajosi heti tupareissa kun laatikon avasi ja lasit kaatuivat joka kerta nurin. Nytpä tajusin että mikron yläpuolelle ne meilläkin mahtuu :) kiitos vinkistä!

  • Saija Saija sanoo:

   Huippua, että sä oot innokas näkemään lisää :) Eikä! Ikävä kuulla, että teillä hajosi viinilaseja :/ Mitä jos siihen alaosaan olisi laittanut sellaisen kumisen alustan, joka pitää ne paikoillaan? Mutta hei mahtavaa, jos sait tästä postauksesta vinkin uuteen paikkaan <3 Mikron yläpuolella ne on tosi kätevät! Saa olla vähän korkeammalla, kun ei tule joka päivä käytettyä. Oli ilo olla avuksi ja kiitos sulle kommentistasi :)

 3. Avatar Katri sanoo:

  Ihana postaus, todella mielenkiintoista nähdä toisten kaappeja! ja siis kaikki astiat teillä aivan ihania, haluaisin itsekin hankkia kastehelmeä ja tuota siirtolapuutarhaa enemmän meillekin :) Klassiset tuotteet eivät koskaan vanhene.

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitoksia kovasti Katri :) Kiva kuulla, että pidit tästä postauksesta! Munkin mielestä on mielenkiintoista kurkata muiden kaappien sisälle. Iso suositus Kastehelmelle ja Siirtolapuutarhalle. Juuri niin kuin sanoit, ne on tosi klassisia. Ja menee niin arkena kuin myös juhlatarjoiluissa :)

 4. Avatar Amanda sanoo:

  Eikös sulla ollut myös kultaisen väriset aterimet?

  • Saija Saija sanoo:

   Joo on ollut, mutta hetki sitten annoin ne äidilleni. Niitä tuli käytettyä koko ajan vain harvemmin ja harvemmin, kun ne piti pestä käsin :/

 5. Avatar Meri sanoo:

  Kiva postaus:)

 6. Avatar Satsu sanoo:

  Myin itse kans kaikki muumimukini, lukuun ottamatta 4 mukia, jotka oon saanu kun oon lähteny töistä pois niin muistoksi.. En oo kyllä katunu mukien myymistä ja nuo neljä joutais kans pois :) tuli siistimpi kaappikin ku lähti kaikki värioksennusreaktio-mukit pois :D

  • Saija Saija sanoo:

   Ei vitsit nyt sä sait mut entistä enemmän miettimään noiden myyntiä :D Joo mäki kaipaan tuota samaa värilinjaa kaappeihin ja muumit myymällä se onnistuisi, hmm. Mukava kuulla, että sä et ole ainakaan katunut niiden myyntiä. Täytyy siis kans harkita lisää, jos uskaltaisi laittaa ne kiertoon :p

 7. Avatar Julia sanoo:

  Ihana postaus ja ehdottomasti lisää tällasia! Astiat kiinnostaa itteäki kovasti! :-) Meillä nyt iittalan teemaa ja sen lisäksi muumiastioita, mutta niistä oon itekki miettiny luopumista, mutta en tiiä raaskinko :D Meillä poika nimittäin syö niistä aina melkein :D Ite en niitä oikeestaan käytä ollenkaa. Kastehelmi ja marimekko kiinnostaa muakin!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos tuhannesti :) Ilo nähdä astioiden kiinnostavan myös sua! Tosi moni on näköjään miettinyt muumeista luopumista. Mä kans mietin samaa :D Pelkään, että sitten myöhemmin iskee kunnon katumus päälle. Mäki käytän niistä vain muutamia ja joskus vieraille laitan ne. Marimekon astiat on kyllä niin kauniita, että niihin tuskin koskaan kyllästyy :D

 8. Avatar EE sanoo:

  Oi mikä ihana postaus <3 Niin kauniita ja ajattomia astioita. Täältä löytyy paljon samoja tuotteita, helppo yhdistellä toisiinsa ja toimii aina :)
  Täällä ollaan kanssa mietitty muumimukien myyntiä ja vaihtamista marimekon mustavalkoisiin mukeihin, mutta katsotaan miten käy.

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hurjasti <3 Oon sun kanssa samaa mieltä – nämä on kyllä toiminut tosi hyvin kaikki vuodet ja just tuo on hyvä, että näitä on helppo yhdistellä keskenään. Tuo muumimukien vaihto Marimekon omiin voisi olla toimiva ratkaisu myös teillä. Saa nähdä innostunko itsekin myymään nuo :p

 9. Avatar Hemppe sanoo:

  Lisää ehdottomasti tämänkaltaisia postauksia, terkuin toinen Ulla Taalasmaa! :D Mä niin tiedän ton tunteen, meillä meni rikki yks Iittalan Kartio-lasi ja nyt kun niitä on piru vie vaan kolme kappaletta kaapissa niin ärsyttää!! :D Meiltä löytyy jotain perus Ikean lautasia monen vuoden takaa, mutta ne alkaa vetelemään viimeisiään niin tollaset perus valkoiset Teema-astiat vois olla hyvät siihen tilalle. Ja niinkuin taisin sun IG-kuvaankin kommentoida, niin ehdottomasti noita Marimekon astioita haluan lisää! <3

  • Saija Saija sanoo:

   Voi sun kommentti oli mennyt roskapostiin :( Onneksi huomasin sen siellä <3 Ihana nähdä, että löytyy muitakin jotka on Ulla Taalasmaa-henkisiä :D Mä niin tiedän tuon tunteen, kun jotain hajoaa ja niitä on sitten outo määrä. Se on niin ärsyttävää! Suosittelen lämpimästi noita Iittalan Teema-astioita - ne on tosi kestäviä ollut jo monen vuoden ajan päivittäisessä käytössä. Ja Marimekot, niin ihania <3

 10. Avatar Lena sanoo:

  Päädyin tänne blogiin kun etsin inspiraatiota Instagramissa. Minulla on tällä hetkellä sekalainen kokoelma Teemaa, Iittalaa ja muumimukeja… Tosi hieno ja yhtenäinen kokoelma teillä! :) Näinkö oikein, että kaapissa on Teeman 0,22l kahvikuppeja (onko niitä myös 6kpl) – onko niihin myös asetit+pullalautaset eli kahviastiasto? Koetko, että 6kpl riittää jos tulee enemmän vieraita vai yhdisteletkö silloin astioita? :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiva kuulla, että päädyit tänne :) Kiitos hirmiisesti! Joo niitä on myös 6 kpl ja niihin lautaset näkyy tuossa lautaspinon päällimmäisenä. Mä koen, että meillä 6 kpl riittää hyvin vieraille mutta jos tulee enemmmän (ehkä kerran vuodessa) niin sitten yhdistelen :)

 11. Avatar Suvi sanoo:

  Multa löytyy tismalleen sama astia kombo! :D juomalasien roolia tosi näyttelee hobbstarin lasit, mutta muuten kaikki samat :D Ja noi marimekon 4dl mukit on best, kaikki muut mukit tuntuu niiden jälkeen ärsyttävän pieniltä, haha.

  • Saija Saija sanoo:

   Mitä eikä :D Olipas sattuma! Meillä joskus on nuo Hobbstarit juomalaseina mutta aika harvoin. Sanos muuta :D Nuo on ihan parhaat, varsinkin jos haluaa vähän enemmän juomaa kerralla. Ei tarvitse koko ajan täyttää <3

 12. Avatar Satsu sanoo:

  Joo, mukavasti tuli rahaa ja niillä sain sitten marimekkoa tilalle ja kaikkea muuta mukavaa:)

  • Saija Saija sanoo:

   Uu nyt alkoi houkutella! Mä suunnittelin, että jos ne myy niin ostaisin tilalle 6 kpl Marimekkoja eikä muuta. Kyllä siitä jäisi ylimääräistä säästöön :p

 13. Avatar Satsu sanoo:

  He mistä on noi sun tähti kipot hommattu? :)

 14. […] Kuten astiapostauksessa kerroin niin mulla on ollut käynnissä kuiva-ainekaapin järjestäminen ja kyselin, että olisitteko kiinnostuneita näkemään aiheesta oman postauksen. Moni teistä osoitti kiinnostuksensa ja oon huomannut myös sen, että aina kun nämä meidän keittiön säilytysboksit vilahtaa Instagramissa storyn puolella, niin ne herättää paljon kysymyksiä. Niinpä tässä tulisi nyt aiheesta oma postaus! Ja oon tästä erityisen innoissani ♥ Koska mä oon aika järjestelyfriikki, jos näin voi sanoa :D Joten luonnollisesti tykkään myös kirjoittaa aiheesta ja samalla mahdollisesti inspiroida muita järjestelemään. Parasta on pitää kaappien sisällöt tiptop. Näin tarvitsema tavara/asia löytyy helposti eikä juuri koskaan synny kaaosta! […]

 15. Avatar Mirilli sanoo:

  Heippa! Minkäverran sulla on noita marimekon kulhoja/lautasia? Mikä ois hyvä määrä olla :D

  • Saija Saija sanoo:

   Mukia sekä lautasia niin isoja, pieniä kuin syviä on kaikkia kuusi ja se on tullut todettua hyväksi määräksi :) Pienempiä kulhoja käytän tarjoiluastioina ja niitä on kaikkia kolme. Ja ne on aina riittänyt :)!

Kommentoi