Paljastuksena 9 outoa tapaa

IDKUVA

1. Aina ruokakaupassa käydessä on pakko kurkata kaupan kukkahylly, vaikka en olisi silloin edes kukkia ostamassa. Ja tämä on siis tehtävä joka kaupassa! Eilen kävin hakemassa meidän lähikaupalta muutaman puuttuvan jutun ja ”nopea käynti” muuttui aika pitkäksi, kun löysin itseni ihastelemassa toinen toistaan kauniimpia kimppuja. Tiedän siis, mistä haen seuraavaksi kukkia. Tuoreet kukat on mun heikkous, ne vain piristää niin paljon ja toimii mitä parhaimpina palkintoina koko kodin siivoamisesta ;-)

2. Mulla on yksi onnenmuki, josta juon silloin kun mikään ei meinaa onnistua. Haha, esimerkiksi juuri nyt kun oon taistellut pari tuntia tekniikan kanssa. Tämä kyseinen muki on punainen pikkumyy! Muki on muuten aika sopiva tähän, koska sattumalta pikkumyy heittelee siinä kiukkuisena tavaroita. Aina välillä pyörittelen mielessäni ajatusta kaikkien muumimukien myymisestä ja jos sen vielä joskus teen niin todennäköisesti sitten säästän tämän.

3. Selailen todella usein Etuovea ja katselen kauniita taloja ympäri Suomen. Tämä on niin koukuttavaa, että voisin viettää monta tuntia selaillessa niitä. Meidän haaveissa on vielä joku päivä asua omakotitalossa, joten ehkä senkin vuoksi ne kiinnostaa.

design letters kirjainmuki

4. Oon myös erittäin utelias tietämään, miltä ihmisten kodit/sisustukset näyttää. Monesti saatan sanoa, jos näen kivan näköisen kodin että ”olisi kiva käydä tuolla sisällä katsomassa”. Kunnon Ulla Taalasmaa-meininki :D Mutta oon sitä mieltä, että parhaimmat sisustusvinkit saa muiden ihmisten kodeista. Mun täytyisi varmaan ilmoittautua Kenen kotona-sarjaan niin pääsisin kunnolla tutkimaan.

5. Kun pidän somehetken niin avaan sovellukset aina samassa järjestyksessä ja kun oon selannut kaikki käyttämäni sovellukset läpi niin aloitan alusta taas samassa järjestyksessä. Miksi?? En ymmärrä, koska tuskin sinne nyt on siinä viidessä minuutissa paljoa uutta selailtavaa tullut. Ja saatan siis toistaa tämän kierroksen monta kertaa ennen kuin ymmärrän lopettaa.

6. Mulla on tapana jättää aina liru kahvia. Ja nimenomaan painotan, että aina. Kahvia itselleni kaataessa jätän pannuun pienen lirun, kupista juodessani sinne jää pieni liru ja mä saan kuulla tästä aika usein. Tatu nimittäin huomauttelee noista kupeista, kun niistä saa aina olla kaatamassa niitä pieniä liruja pois.

tuoreet kukat säilyvyys

7. Mä ”tapitan” usein samaan kohtaan silmiä räpäyttämättä. Saatan esimerkiksi kävellä, puhua ja tuijottaa samaa kohtaa. Ja tätä tuijotuskohtausta ei katkaise edes se, vaikka joku heiluttaisi kättä silmien edessä (todistettu monta kertaa). Hauskaa on se, että mun äiti tekee tätä tosi paljon ja niin myös Daniel, kyseessä on siis perinnöllinen tapa.

8. Toinen äidiltä peritty tapa on se, etten voi sietää kuittaamattomia ilmoituksia. Esimerkiksi alkaa ahdistamaan, jos puhelimessa näkyy jossain sovelluksessa punaisella ilmoitus. Mä luen heti kaikki sähköpostit, kuittaan heti vastaamattomat puhelut, päivitän heti kaikki sovellukset jne. Mun äiti on jopa pahempi, koska hän poistaa samantien kaikki tarpeettomat viestiketjut ja kuvat. Jos kysyt, että onko sulla vielä tallella sitä ja tätä viestiä niin vastaus on aina, että ei mä poistin sen jo :D

9. Jos lämmitän jotain mikrossa niin siinä ajassa, kun ruoka lämpenee niin mun täytyy ehtiä tehdä jotain järkevää (joskus ei niin järkevää) ennen kuin mikro piippaa. Esimerkiksi tyhjentämään astianpesukoneesta kaikki juomalasit, käymään vessassa, pilkkomaan kasvikset… Jos mikro ehtii piipata ennen kuin oon valmis tehtävästä niin hävisin pelin. Haha, loistavaa ajanviihdettä – suosittelen pelaamaan tätä peliä.

outoja tapoja

Pystyykö kukaan samaistumaan näihin outoihin kohtiin?


24 Responses to “Paljastuksena 9 outoa tapaa”

 1. Suusuli sanoo:

  Mulla on sama tuo että kuittaan kaikki ilmoitukset heti pois,en voi just sietää jos on jotain ja samoin kaikki turhat apit lentää roskiin samantien jos en käytä 😀 haluan että puhelin on ”siisti”
  Samoin mua ärsyttää työsähköpostissa kun sitä käyttää muutkin niin muut vaan poistaa turhia sähköposteja ja sit ne näkyy roskiksessa lukemattomana ja se häiritsee todella paljon mua! Loman jälkeen aina kauhea homma siivota se 😅

  • Saija Saija sanoo:

   Ihanaa, että löytyy muita jolla on sama! Mä osaan niin samaistua tuohon, voisin vaan kuvitella miten mua häiritsisi tuo työsähköposti :D Se on vaan jotenkin niin ahdistavaa, jos puhelin on täynnä ilmoituksia. Parasta vaan heti kuitata kaikki pois :p

 2. Susanna sanoo:

  Hahaa, mä pelaan kans tota mikro-peliä 😂 ihan parasta. Tollon saa myös siivottua tehokkaasti!

  • Saija Saija sanoo:

   Haha, eikä :D Mahtavaa, että sä kans pelaat sitä! Niin saa, tehokkain tapa minkä tiedän :D

 3. Cami sanoo:

  No mut eihän kukkahyllyn tarkistaminen oo outo tapa xD Teen ihan samaa! :D Mun outoihin tapoihin vois listata sen, että musiikin on pakko olla parillisella luvulla esim. autossa tai muuten se häiritsee. Oon myös kova sammuttelemaan turhia valoja ja vetämään latureita pistokkeista, jotka ei lataa vaikka toki näin on ihan fiksuakin toimia. Mulla myös asioiden järjestely helpottaa kovassa stressissä. Yksikin päivä olin töiden takia henkisessä kaaoksessa ja menin järjestelmään vaatehuonetta. Järjestely auttoi ja paha mieli parani :)

  • Saija Saija sanoo:

   On se :D Jos menee kauppaan hakemaan esimerkiksi jauhoja ja poikkeaa aivan toisessa suunnassa olevalle kukkahyllylle niin kyllä se on outo tapa. Tuskin kaikki niin tekee, haha. Mä kans vedän kaikki pistokkeet aina pois seinästä ja sammutan valot perästäni, toki Nemolle joutuu aina välillä jättää valot mutta en pidä sitä mitenkään outona :) Säästää energiaa ja rahaa. Tuo asioiden järjestely on muuten mullakin! Siis mikään ei auta paremmin stressiin kuin järjestely – ihan paras keino. Kun saa jotain siistittyä niin ajatuksetkin tuntuu selkeämmiltä :)

 4. Kia sanoo:

  Heh, pystyn samaistumaan myös tuohon kahvilirun jättämiseen. Useasti multa kysytäänkin, että juonko vielä :D Myös minun pitää kuitata aina kaikki ilmoitukset, en ymmärrä, miten jotkut voivat vaan jättää ne kuittaamatta.

  • Saija Saija sanoo:

   Niinkö? Haha, huippua että sä oot samanlainen :D Tatu nimittäin joskus sanoi ettei kukaan muu tee näin. Nyt voin sanoa, että kyllä löytyy muitakin :p Jep sama, näin joskus kun jollain oli yli 2000 lukematonta sähköpostia. Mua alkoi ihan ahdistamaan se määrä :o

 5. Ellunen sanoo:

  Mullakin on onnenmuki, muumien taikuri. Oikein suututtaa jos mies on joskus juonut siitä ja se onkin tiskissä :D Ja sama toi kahvijuttu, aina jää tippa pannuun tai mukin pohjalle. Ja siitä saan kuulla :D

  • Saija Saija sanoo:

   Voi ja sullakin vielä muumimuki :D Haha, meillä kans se muki on mun ja vain mun. Kukaan muu ei saa juoda siitä ;-D Helpottavaa kuulla, että muutkin jättää lirun pannun tai mukin pohjalle. En siis olekaan ainoa :D

 6. Anni sanoo:

  Tuo sun paita on aivan ihana, mistä oot hankkinut sen? :)

 7. Marine sanoo:

  Ihana postaus, itse en juo kahvia mutta jätän lasit aina pesemättä. Eli jos juon esim.pepsiä niin ne jää pohjalle lillumaan. Mies ei voi sietää tätä tapaa ja kun hän täyttää astianpesukonetta hän aina, joka kerta muistuttaa minua tästä.
  Ja minä tykkään myös katsastaa ihmisten sisustuksen, se on todella inspiroivaa.

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hirmuisesti <3 Nyt, kun sanoit niin mulla on muuten Pepsinkin kanssa sama juttu! Tämä on selkeästi joku naisten juttu, kun niin monien miehet jaksaa tästä muistuttaa. Kiva kuulla, että sä kans tykkäät katsella muiden sisustuksia. Se on ihan parasta, kun pääsee kurkkaamaan miltä muilla näyttää :)

 8. Merja sanoo:

  2, 4, 8, 9. En oo kyllä ees tajunnut pitää näitä outoina juttuina :D

  • Saija Saija sanoo:

   Oi noin monta samaa! Mut sehän on vain hyvä, jos nämä ei ole outoja juttuja :p

 9. Katja sanoo:

  Tää oli tosi hauska postaus! Näitä on hauska lukea, kun kaikilla tämmösiä kuitenkin on. Toi mikropeli on kyllä tullut tutuksi, usein laitan vielä lisää aikaa mikroon jos en ehdi tehdä sitä asiaa ennen kuin se piippaa! :D

  • Saija Saija sanoo:

   Huippua, että pidit tästä postauksesta :) Sanos muuta! Muiden outoja tapoja on niin mielenkiintoista kuulla, koska kaikilla näitä tosiaan on. Tuo on hyvä taktiikka – ainakin voittaa pelin, kun laittaa lisää aikaa :D

 10. Heh kiva postaus ja pystyn samaistumaan tuohon mikro juttuun: monesti härvään ja yritän tehä jotakin mikrotuksen aikana :D

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hirmuisesti Tiina :) Eikä, haha. Vitsit meitä on monia, jotka pelaa tuota! Mutta se on ihan parasta ja sama käy mullakin eli aika usein häviän :-D

 11. Suvi sanoo:

  Olisi kiva nähdä esim. keittiö kaappien sisältä ja miten olet ne esim. konmarittanu :) tai esim. Danielin huoneen kaappien sisältöä/järkkäilyä :)

  • Saija Saija sanoo:

   Hei tosi kivoja ideoita, voisin näitä esitellä täällä :) Mä oon myös kiinnostunut muiden kaappien sisällöistä ja uskon, että monia muitakin voisi kiinnostaa! Laitetaan siis toteutukseen :p

 12. Hemppe sanoo:

  Samaistun erittäin hyvin kanssasi kohtiin 4, 8 ja 9! :D

  • Saija Saija sanoo:

   Piristävää kuulla, että moni pystyy samaistumaan näihin kohtiin :D!

Kommentoi