Tyylikästä & ekologista siivoamista + arvonta


Postaus toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Sinituote kanssa.

mustavalkoinen keittiö

sini siivousvälineet

Oon monesti täällä blogissa maininnut, että rakastan puhdasta kotia. Nautin siitä, miten joka paikka on järjestyksessä ja kaikkialla on yleisesti siistiä. Koen siistin kodin olevan levollinen paikka asua. Nimittäin aina silloin tällöin, kun pommi räjähtää ja koko homma leviää käsiin niin koen pientä ahdistusta ja levottomuutta :D Liian sotkuisessa kodissa on vaikea keskittyä oikeastaan yhtään mihinkään. Jo pelkästään nämä tunteet motivoi siivoamaan päivittäin, mutta siihen vaikuttaa paljon myös siivousvälineet, joilla siivoamisen tekee.

Kaupallisessa yhteistyössä Sinituotteen kanssa haluan esitellä teille heidän uudet tyylikkäät siivousvälineet, jotka nostattaa varmasti siivousinpiraatiota silmissä! Sinituote on tuonut markkinoille tyylikkäät mustan väriset siivousvälineet. Trendikäs väri miellyttää tarkan sisustajan silmää ja siivousvälineet näyttää hyvältä kotona. Monesti ihan perus arjessa siivousvälineet on jollain tapaa esillä, joten nyt niitä kelpaa esitellä vaikka kuinka paljon ;-) Mä ainakin myönnän, että musta moppi houkuttelee myös kaupan hyllyllä enemmän kuin kirkkaan oranssi.

sini moppi varrella

sinituotteet,

Upean värin lisäksi näissä Sinituotteen siivousvälineissä on hienoa se, että ne ovat ekologisia! Tuotteet ovat valmistettu kierrätysmuovista ja ovat yhtä kestäviä kuin raakamuovista valmistetut versiot. Sinituote on edelläkävijä markkinoilla tämän asian suhteen ja he ovat asettaneet itselleen tavoitteen, että vuoteen 2021 mennessä heidän käyttämistään muovin raaka-aineista 30% on kierrätysmuovia. Tässä postauksessa esitellyissä tuotteissa on käytetty juurikin tuota kierrätysmuovia. Kuten aikaisemmin puhuin ilmastonmuutoksesta ja kerroin, että pienillä teoilla on merkitystä niin tässä on yksi tapa. Ensi kerralla siivousvälineitä valitsemassa kannattaa ehdottomasti valita Sinituotteen ekologisempi vaihtoehto.

iittala nappulat

karvainen pölyhuiska

Muovi ei ole paha asia suljetussa kierrossa. Kun kierrättää kaikki muoviroskat asian mukaisesti muovipakkausten kierrätyspisteeseen niin nämä pakkaukset saavat uuden elämän siivousvälineissä. Eilispäivän roska pesee tämän päivän tiskit!

mustavalkoinen keittiöliina

marimekko puffi rahi

Ajattelin listata teille muutamat mun siivousvinkit, jotka oon kokenut toimiviksi:

– Siivoa joka päivä vähän jotain. Yhtenä päivänä moppaa lattiat, toisena päivänä pese wc-pönttö, kolmantena pyyhi kaikki peilit ja niin edelleen. Näin säästyt totaaliselta kaaokselta.

– Pidä siivousvälineet näppärästi saatavilla niin niihin tulee tartuttua herkemmin. Ei siis kaikkia liinoja ja harjoja siivouskaapin ylähyllylle.

– Pölyjen pyyhkimiseen kostean rätin sijaan sopii paremmin pölyhuiska. Sillä saa pölyt pois vaikeistakin paikoista, kuten taulujen kehyksistä tai koriste-esineistä. Tämä Sinituotteen pölyhuiska on niin kaunis, että sitä kelpaa pitää vaikka missä esillä.

– Jokapäiväiset ruuan palaset ja muut sotkut keittiöstä saa kätevästi rikkasetillä pois. Ei tarvitse kantaa aina esille imuria (se voi usein tuntua liian työläältä). Tässä Sinituotteen rikkasetissä on pehmeä kumireunus, joka helpottaa roskien keräämistä ja etureunan muoto pitää myös roskat siellä!

IDKUVA

sini musta moppi

Muita valikoiman suosikkeja on muun muassa tämä talousliinarulla, josta saa liinat niin keittiöön kuin mihin tahansa siivoukseen. Olin jo ottamassa saksia käteen rullasta palan leikkaamiseen, mutta ei niitä tarvinnutkaan. Rullassa on valmiiksi katkoviivat ja siitä saa vaan nypättyä just sopivan kokoisen palan – kätevää! Tämä rulla tulee myös paljon edullisemmaksi kuin jokaisen yksittäisen liinan ostaminen. Kuulin myös, että tämän voi pestä rullattuna astiapesukoneen ruokailuvälinetelineessä. Eli tässä tulee myös lisää säästöä.

Toinen paljon käytössä ollut on musta mikrokuitua oleva siivousliina. Pyyhin sillä muun muassa meidän mattapintaisen olohuoneen pöydän ja keittiön välitilan levyn. Niihin molempiin jää normiliinasta ”raidat”, mutta tällä pyyhkiessä ei.

Kolmas tuote on moppi lasikuituvarrella ja siihen erilaiset vaihtopäät vähän tilanteen mukaan. Tähän päähän löytyy niin pölyliinaa, laminaattipyyhintä kuin mikrokuitupyyhintä.

rikkasetti

sini talousliinat

Nyt teillä on mahdollisuus voittaa näitä Sinituotteita itsellenne! Nimittäin saan arpoa uutuustuotteita sisältävän setin Palkinnon arvo on 70€. Arvontaan voit osallistua kommentoimalla:

Mikä on sun siivousvinkki?

Aikaa osallistua on tasan viikko eli arvonta sulkeutuu 14.02 klo 22:00. Tarkemmat säännöt löytyvät täältä. Paljon onnea kaikille arvontaan!


244 Responses to “Tyylikästä & ekologista siivoamista + arvonta”

 1. Jasmin sanoo:

  Laitan tavarat aina omille paikoille käytön jälkeen, ei tarvitse olla jossain vaiheessa siivomassa kaikkia tavaroita yhtäaikaa :)

  • Päivi sanoo:

   Laitan aina kaikki tavarat paikoilleen ja vaatteet vaatehuoneeseen.Joka päivä kun tekee vähän, ei synny kaaos. Teinin huone onkin ihan oma maailmansa 😫

  • Päivi S. sanoo:

   Joka päivä tiskit koneeseen ja keittiön tasojen pyyhkiminen. Roskien vienti heti, kun täynnä

 2. Sennu sanoo:

  Itse olen kyllä aika laiska siivoaja, mutta tuo mainitsemasi siivoa usein ja vähän kerrallaan on myös mun paras vinkkini. Kun putsaa heti esim. leivänmurut tai tiskaa käytetyt astiat, ei viikon lopussa odota totaalinen kaaos.

 3. Saija K sanoo:

  Tuoksuetikalla saa tehokkaasti siivottua esim. mikron ja jääkaapin, itseäni ainakin ahdistaa siivota ne ”tavallisella” pesuaineella, josta jää kuitenkin jotain myrkkyjä pinnoille. Turvallisempaa ja ekologisempaa!

 4. Marika Lassander sanoo:

  Paras siivousvinkki: konmaritus!🥰 Kun jokaiselle tavaralle on oma paikka niin se menee automaattisesti sinne käytön jälkeen. Pintojen puhdistukseen paras vinkki on se, että pinnat pyyhkii aina aamuisin, kun on tarpeeksi virkeä.

 5. Ansku sanoo:

  En omista tiskikonetta, joten minun siivousvinkki on se, että kun tulee tiskiä niin ne kannattaa tiskata heti! Mikään ei ole niin sotkuisen näköistä mielestäni kuin iso tiskivuori keittiössä.

 6. Sofia sanoo:

  Mikron putsaus puolikkaalla sitruunalla.

 7. Tuulispää sanoo:

  Viikkosiivous on välillä raskasta, joten kehitimme mieheni kanssa (tai lähinnä minä kehitin) siivouksen viikkokalenterin. Maanantaina siivotaan makuuhuone, tiistaina WC, keskiviikkona keittiö, torstaina eteinen, perjantaina kylppäri ja lauantaina olohuone. Näin vältytään isolta viikkosiivoukselta ja aina on suhteellisen siistiä.

 8. Satu-Sinikka Koivula sanoo:

  Siivoa usein vähän kerrallaan ja tavarat takaisin paikoilleen👍Kaunis koti sulla❤

 9. Emma sanoo:

  Mun vinkki on myös tuo, että siivoaa joka päivä jotain! Näin ei pääse kertymään hirveää kaaosta, minkä kimppuun on vaikea käydä.

 10. Jenni sanoo:

  Lapsiperheessä toimiva siivousvinkki on se, että joka ilta lasten kanssa siivoaa lelut yms pois ennen iltapalaa. :)

 11. Tiia sanoo:

  Paras vinkki ikinä on se, että jokaiselle tuotteelle on oma paikkansa. :) Kerran viikossa viikkosiivous riittää.

 12. Irkku sanoo:

  Siivoa joka päivä jotakin ja ota siivous liikunnan kannalta ;)

 13. Noora sanoo:

  Siivous vinkkinä: kun keittiön tasot ja keittiö on siisti tuntuu koti heti paljon siistimmältä!
  Toinen on riittävä säilytystila/lipastot! + Konmaritus viikkaus toimii oikeasti ja tuo tilaa! 👍😀

  • Tina sanoo:

   Lelut omille paikoilleen kun leikitty, joka päivä vähän kerrassaan siivota niin ei tule yhdelle päivälle liian paljon hommia, hyvät siivousvälineet A ja o

 14. Jonna sanoo:

  Lempparisiivousvinkki on siivota aina vähän kerrallaan, silloin kun sotkua ilmaantuu. Esimerkiksi pölyjä ei tarvitse tällöin aina pyyhkiä koko asunnosta kerralla, kun aina silloin tällöin siivoilee sieltä missä kulloinkin sotkua havaitsee.

 15. hennasofiaaas sanoo:

  Itseäni piristää aamulla aina siisti keittiö, joten keittiö siistiksi aina illalla ennen nukkumaanmenoa. Aamulla ei tarvitse sitten heti alkaa siivoamaan tai katsella tiskivuorta, vaan päivä alkaa ns. puhtaalta pöydältä :)

 16. Heidi Helander sanoo:

  Pölyjen pyyhintä, imurointi, lattian pesu Cifillä ja pyykinpesu värinkeräysliinoja käyttäen :) keittiön tasoihin oon käyttänyt Pirkan ihanan tuoksuista yleissuihketta ja sen nimeen vannon edelleen!

 17. Jonna sanoo:

  Siivoaa pienet sotkut heti eikä päästä pommia räjähtämään :D

 18. Vilma sanoo:

  Mun siivousvinkki on se, että laittaa tavarat aina käytön jälkeen paikoilleen ja siivoaa joka ilta pienet sotkut pois niin aamulla on mukava herätä siistiin kotiin! :)

 19. Memmu sanoo:

  Tavarat laitetaan meilläkin aina omille paikoilleen. Joka päivä tulee siivottua vähän joten koti pysyy suht siistinä aina.

 20. KaRo sanoo:

  Lidlin kertakäyttöiset siivouspyyhkeet. Niitä on aina varalla vessan kaapissa. Jos tulee yllärivieraita, voi kätevästi käydä siivoamassa edes vessan :)

 21. Jenni sanoo:

  Siivoan joka aamu jotain, pysyy siisteys yllä ja kerran viikossa vapaa päivä on mukava aloittaa kunnon siivouksella. Myöskin ruoanlaiton ohessa keittiön siistiminen helpottaa huomattavasti.

 22. Eve sanoo:

  Kaikilla tavaroilla on oma paikkansa ja tavarat viedään aina omalle paikalle sekä jäljet siivotaan. Kerran viikossa imuroidaan ja pyyhitään pölyt. Koti on aina siisti ja puhdas kun omat jäljet siivotaan.

 23. Juuls sanoo:

  Itse siivoan perussiivouksen lisäksi aina silloin tällöin isomman ja huolellisemman siivouksen lattialistojen pyyhkimisestä alkaen. Silloin siisteys pysyy aina pidempään kuin vain perussiivouksella.. :)

 24. Ani sanoo:

  Kahden pienen lapsen kanssa kokoajan on pakko siistiä jälkiä. Viikonloppua varten teen aina isomman siivouksen ja sitä varten haetaan aina motivaatiokukkia😄

 25. Amalia sanoo:

  Mun siivousvinkki on pestä ikkunanpesuaineella tiskipöydät ja hanat, niin lähtee nopeesti tahrat ja tulee tosi kiiltävää jälkeä ☺️

 26. Jenna sanoo:

  Paras vinkki että siivoaa jälkensä, näin koti ei pääse kaaokseen ja jokaiselle tavaralle oma paikka!👍

 27. Hilla sanoo:

  Paras siivousvinkkini on varmaankin se, että laittaa tavarat heti paikoilleen. Näin mikään ei jää lojumaan pitkäksi aikaa väärälle paikalle ja siivous helpottuu.

 28. Satu sanoo:

  Itse arvostan myös siistiä kotia,taapero tekee siitä hiukan haasteellista mutta joka ilta kun siivoaa keittiön ja kerää lelut pois niin aamulla on Kiva aloittaa päivä siistissä kodissa.

 29. Ida Julia sanoo:

  Siivoan ja järjestelen joka päivä vähän sekä tavarat paikoilleen käytön jälkeen 😊

 30. Milja sanoo:

  Astiat heti käytön jälkeen tiskikoneeseen. Tasot pysyy puhtaana ja haisevaa tiskivuorta ei kerry.

 31. Laura Kodis sanoo:

  Paras siivousvinkkini on se, että tavarat heti oikeille pakoille sekä pieniä siivouksia joka päivä! :)

 32. Marikki sanoo:

  Minun siivousvinkkini on tavaroiden vähentäminen. Siivoaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa kun ei tarvitse aloittaa tavaroiden raivaamisella vaan saa suoraan siirtyä pölyjen pyyhkimiseen, imuroimiseen ja moppaamiseen.

 33. Sini sanoo:

  Siivoa keittiön tasot heti, kun likaa ilmestyy. Näin se lähtee helposti eikä pinty :)

 34. M sanoo:

  Kaikilla tavaroilla oma paikka ja tuo siivoa joka päivä jotain, toimii👌

 35. Janica sanoo:

  Tavaroiden karsiminen jos on päässyt kertymään. Siivous helpottuu. Etikka ja ruokasooda sopii myös moneen 👌

 36. A sanoo:

  Joka päivä siivoan ainakin keittiön, se on isoin juttu :)

 37. Emma sanoo:

  Paras siivousvinkki on ehdottomasti se että siivoaa omat jäljet heti! Pyyhkii pöydät, laittaa tiskit ja pyykit jne. Kun tavarat on paikoillaan niin on helppo alkaa siivoamaan pintoja 😊 !
  Myös hyvät siivousvälineet on ehdottomat, homma hoituu helpommin ja nopeammin 😊.

 38. Jenna sanoo:

  Mun siivousvinkki on, että pyrin siivoamaan kaikki syntytvät sotkut melko heti, esim. tiskaamaan tiskit heti jne. :)

 39. Noora sanoo:

  Siivoan aina kun sotkua tulee/ huomaan jonkun sotkuisen kohdan. Ja tavaroilla on omat paikkansa, jonne ne korjataan kun ovat ”väärissä” paikoissa. Tykkään myös siivota isommin yhdellä kertaa ja kuluttaa siihen kunnolla aikaa hyvän musiikin tahtiin, JOS siihen on mahdollisuus. :D

 40. Noora Pauliina sanoo:

  Tavarat paikoilleen ja siivpusta silloin kun sotkua tulee vastaan! Lisälsi tykkään myös siivota isommin ja kuluttaa siihen kunnolla aikaa jos saa siihen mahdollisuuden, ja sitä aikaa :D

 41. Annika sanoo:

  Siivousvinkki: Järjestele paikkoja usein,
  että ei ehdi syntyä kaaosta.

 42. Nelliina sanoo:

  Sitruunalla saa kivasti raikastettua esim mikron. Mukaan kivaan arvontaan.

 43. Vilma V sanoo:

  Hyvän näköisiä siivousvälineitä, jotka tulisivat tarpeeseen, kun pian on edessä odotettu muutto uuteen kotiin. Itselleni parhaiten on toiminut juurikin isomman kaaoksen välttäminen laittamalla tavarat paikalleen ja pyyhimällä sotkut heti pois, jotta sotku ei pääse lamauttavalle tasolle.

 44. Sirkku sanoo:

  Tavarat aina paikoilleen ja vähän joka päivä siivoaa niin koti pysyy kunnossa ja lauantaisin vähän suurempi siivous ja sitten tuoreet kukat maljakkoon iloa antamaan

 45. Tiina sanoo:

  Ostin hetki sitten näppärän varsi-imurin, sillä saa nopsaa ja vaivattomasti imuroitua lattiat ja pöytätasot myös kiireen keskellä eikä tarvitse erikeen levitellä isoa imuria ja rättejä! Suosittelen :)

 46. Xeveliina sanoo:

  Siivoan joka päivä ainakin jotain pientä, niin sotku ei koskaan ehdi päästä valloileen ihan kokonaan! :)

 47. Ansku sanoo:

  Paras siivousvinkki on, että laittaa aina tavarat paikoilleen kun on käyttänyt niitä. Silloin välttää sekamelskan syntymisen!

 48. Jensku sanoo:

  Mun siivous vinkki on että siivoa samalla kun teet, esim kum odottelee aamukahvin tippumista voi tyhjentää tai täyttää astianpesukoneen, tai kun tekee ruokaa siivoaa koko ajan samalla niitä ruualaitosta aiheutuvia sotkuja, koska ei se oo kiva enää kun ruoka on valmis koska haluaa päästä syömään, saatika ruuan jälkeen ähkynä. Toinen vinkki jos siihen menee alle 5min tee se heti! :)

 49. Anna R sanoo:

  Jostain oon kuullut vinkin, että jos jokin tekeminen (esim. tavaroiden järjestäminen) vie aikaa vain minuutin tai kaksi, tee se heti, äläkä lykkää sitä. Toimii!

 50. Emma sanoo:

  Siivousvinkki: suihkun lattiakaivoon kannattaa laittaa lattiakaivosuodatin, jotta viemäri ei koskaan tukkeudu hiuksista! Terkuin pitkien hiuksien omistaja :D

 51. Maria sanoo:

  Ruokasooda ja väkiviinaetikka ovat ekologisia ja tehokkaita siivouksen apureita, joita voi käyttää monipuolisesti pyykinpesusta viemärin avaukseen!

 52. Rose sanoo:

  Kun laittaa hyvän musiikin soimaan ja siivoaa samalla jammaillen, koti tulee puhtaaksi melkein vahingossa! :D

 53. Lotta sanoo:

  Mulle on toiminut semmonen, et jos sattuu kertymään isompi kasa paikalle laittamattomia tavaroita kiire viikon takia, niin päivää ennen siivousta käyttää aikaa niiden paikalleen laittamiseen, jotta se ei vie sitten energiaa siivoomisesta!

 54. Taru sanoo:

  Oon tykästynyt luonnonmukaisempiin puhdistusaineisiin!
  Hammasharja on myös ihan paras pieniin koloihin😀

 55. Aada sanoo:

  Siivousvinkkini on se, että kun kodista tekee mahdollisimman mieluisan ja toimivan, niin siivous sujuu kuin itsestään. On paljon kivempi siivota rakastamaansa kotia, kuin sitä jossa tuntee olonsa epämukavaksi!

 56. Emilia sanoo:

  Mun siivousvinkki on ehdottomasti se, että siivoaa tekemänsä sotkun samantien. Silloin isompaa sotkua ei pääse kertymään 🙈

 57. Taru sanoo:

  Mun siivousvinkki on, että siivoa joka ilta 10 minuuttia! Kymmenessä minuutissa saa oikeesti yllättävän paljon aikaiseksi ja aamulla on ihana herätä siistiin kotiin! :)

 58. Nea sanoo:

  Tavarat aina paikoilleen. Esim syömisen jälkeen astiat astianpesukoneeseen, vaatteet pyykkikoriin kun ne riisuu päältä. Itse ainakin oon persoona joka ei jaksa siivota hirveetä kaaosta vaan mieluummin ylläpidän järjestystä :D

 59. Julia sanoo:

  Paras siivousniksi: hajusteettomiin, luonnollisiin ja ekologisiin pesuaineisiin siirtyminen. Ei kutita enää kemikaaleilla pestyt vaatteet ja talon pinnat kiittävät myrkkyjen pois jättämisestä. Musiikin kuuntelu siivotessa antaa myös mukavaa lisäbuustia hommaan ;)

 60. Meri sanoo:

  10minuutin pikasiivous/järjestely joka päivä. Pitää paikat järjestyksessä ja helpottaa isompaa siivousta!

 61. Maria sanoo:

  Itse tykkään siitä, että jokaiselle tavaralle on oma paikka. Sekä esim. vaatehuoneessa tavarat on laatikoissa järjestyksessä eikä vaan sinne tänne. Kaikki pysyy silloin järjestyksessä.

 62. Janica sanoo:

  Edellinen kommenttini ei tainnu tulla. 🤔 Tavaroiden karsiminen ja etikka ja ruokasooda taipuu moneen siivouksessa 👌

 63. Julia sanoo:

  Mikrokuituliinalla lähtee vaikka permanenttitussi ja steariini tahrat! 😂

 64. MarjaKoo sanoo:

  Turhan tavaran vähentäminen auttaa paljon. Koiraperheessä on imurointipakko ahkeraan, mutta parhaiten koirankarvat lähtevät matoista kostealla sienellä.

 65. rriina sanoo:

  Tavarat aina paikoilleen, niin säilyy sellainen päivittäinen yleissiisti fiilis. Kerran viikossa kunnon siivouspäivä.

 66. Pamela sanoo:

  Mieki vastaan konmaritus. Kaikki turhat tavarat pois ja kun käytät jotain tavaraa niin laitat sen omalle paikalle 😊

 67. Marine sanoo:

  Minun siivousvinkki on hyvillä ja kauniilla siivousvälineillä siivousta vähän päivittäin. On kivempi siivota kun on hyvät välineet ja koti ei pääse kaaokseen jolloin on isompi kynnys aloittaa.

 68. Saija sanoo:

  Hyvä ja energinen musiikki kuuluu siivoukseen! En todellakaan voisi siivota hiljaisuudessa, saa paljon enemmän buustia ja motivaatiota, jos hyvä musiikki soi taustalla. :)

 69. manna sanoo:

  Kunnollisilla välineillä on kivempi siivota.

 70. Heidi sanoo:

  Hyvin samalla periaatteella meidänkin kotona mennään. Joka päivä siivotaan jotain. Keittiö pitää olla siisti , huomattavasti kivempi aloittaa seuraava aamu.

 71. Eeva sanoo:

  Paras siivousvinkki on että korjaa pienet sotkut aina miltei heti pois niin ei kerry hirveää kaaosta! Ihania nuo uudet tuotteet 😍😍

 72. Mari sanoo:

  Siivoa joka päivä vähän kerrallaan ja tiskaa tiskit heti pois ettei synny kauheaa vuorta :)Myös kaikille tavaroille kannattaa olla oma paikka!

 73. Laura V sanoo:

  Minulla on 2 siivousvinkkiä:
  1. Älä päästä pommia räjähtämään, hoida tavarat paikoilleen joka ilta ja siivoa tahrat heti kun ne syntyvät.
  2. Järjestä tasasin väliajoin siivouspäivä, järjestä koirat, lapset ym. häiriötekijät muualle (miehen kanssa ulos) sillä välin ja laita hyvää musiikkia soimaan, kovalle. Tällöin siivoaminen voi olla jopa nautinnollista ;)

 74. Katja sanoo:

  Ajoita siivoaminen hetkeen kun oot hyvällä päällä etkä ärsyyntynyt :-D

 75. Sartsu sanoo:

  Mun vinkki on, että luo siivoamisesta rutiini eli käytännössä siivouspäivä joka viikko samana päivänä. Musta torstai on kiva, koska viikonloppu on kiva aloittaa puhtaassa kohdissa. Mukana arvonnassa.

 76. Ansku sanoo:

  Päivittäinen tavaroiden järjestely ja pieni siistiminen (jos huomaat roskan/tahran tms, siivoat sen heti). Siivouspäivän koittaessa hyvä musiikki buustaa siivousta!

 77. henriikkav sanoo:

  Mun siivouvinkki on varmaan se, että vältetään turhan ’krääsän’ ostamista (=minimalistinen sisustus) ja että tavaroille on omat paikat. Silloin siivoaminenkin on helpompaa :)

  Ihan konkreettinen vinkki olisi ehkä etikan käyttö siivouksessa! Viimeksi siivouspäivänä huomasin, että mikron saa älyttömän helposti siistiksi etikka-vesi seoksella! Eli mikroon laitetaan 3 minuutiksi etikkaa+vettä, kun seos höyrystyy niin se irroittaa kuivuneet ruokaroiskeet erittäin helposti!

 78. Julie sanoo:

  Oma siivousvinkkini on ehdottomasti se, että siivoaa kaiken heti. Vaatteet pyykkikoriin tai kaappiin, kaikki ruoasta tulleet muruset heti roskikseen, likaiset astiat heti tiskiin yms. Yksinkertaisesti siis se, että kaikki tavarat, joiden ei kuulu olla esillä, laitetaan heti käytön jälkeen takaisin oikealle paikalleen. Tätä luonnollisesti helpottaa se, että kaikella tavaralla tosiaan on oma paikkansa. ;)

 79. Kukka sanoo:

  Mun suosikkisiivousvinkki on laittaa tavarat aina paikalleen käytön jälkeen.

  Näin ei kerry mitään suurta sotkua :)

 80. Sanni sanoo:

  Tavaroiden paikoilleen laittaminen heti käytön jälkeen ja esimerkiksi ruokaa tehdessä siivoaa sotkut heti.

 81. Jessika sanoo:

  Mun paras siivousvinkki on se, että älä stressaa. Vaikka itsekin rakastan puhdasta ja siivottua kotia, mutta siivousfriikin äidin jäljiltä olin itsekin aika friikki. Nykyään kuitenkin huomioin sen että aina ei tarvitse jaksaa ja aina ei tarvitse olla super siistiä :)

 82. Anna sanoo:

  Ehdottomasti se, että kaikille tavaroille on oma paikka ja ne laitetaan takaisin paikoilleen käytön jälkeen. Koti on helppo pitää siistinä jos tietää minne tavarat kuuluu :)

 83. Heidi sanoo:

  Paras siivousvinkkini on tehdä siivoamisesta mukavaa! Puhtaassa kodissa on helpompi keskittyä esimerkiksi opiskeluun. Siksi pistän hyvän Spotify-listan soimaan tai kuuntelen mielenkiintoista podcastiä!

  Välillä kannattaa myös karsia kaapit turhista tavaroista, jolloin tilaa jää enemmän säilytykseen ja turhat tavarat saa pois lattioilta ja muista siivousta hankaloittavista paikoista.

 84. Katri sanoo:

  Lempivinkki? Siivoa vähän joka päivä, niin ei ole kerralla suurta urakkaa. Ja to do-lista kuukaudelle, millä viikolla imurointi, lakanat, pyyhkeet jne. täytyy hoitaa!

 85. Viivi sanoo:

  Kyllä tuo Clas Ohlsonilta ostettu Scrub Daddy on ollut keittiössä aika life saver. 😍 Suosittelen kaikille, sillä saa pöydistäkin hangattua hankalammat tahrat naarmuttamatta pintaa, astiat tiskattua, hellat puhtaaksi… Mikron pesukin tällä on tosi vaivatonta!

 86. Ellunen sanoo:

  Paras vinkki on varsi-imurin hankinta. Ainakin itse tartun nyt imuriin herkemmin, kun ennen sen kaivaminen siivouskomerosta oli olevinaan työlästä. :) Varsinkin kun meillä on keskuspölynimuri ja metrikaupalla letkua.

 87. Julia sanoo:

  Kaikille tavaroille omat paikat, ylimääräiset kierrätykseen. Iltaisin tavarat aina paikoilleen, niin aamulla saa herätä siistiin kotiin. Käytän samaa taktiikkaa, että joka päivä jotain pientä 😊

 88. Jutta sanoo:

  Paras siivousvinkki on kuunnella äänikirjaa samalla, tulee mielenkiintoa siivoukseen 👍😊

 89. Nea sanoo:

  Mun vinkki on ettei kannata käyttää pölyhuiskaa koska se vaan levittää pölyä! :D Ja toinen vinkki on et mikron ja kahvinkeittimen saa näppärästi puhdistettua ruokasoodalla :)

 90. Lotta sanoo:

  Me tehdään silleen, et siivotaan aina torstaina :-)
  On niin mukava kun perjantaina saa töiden jälkeen tulla suoraan siistiin kotiin ja alottaa viikonlopun vieton <3 Näin meillä pysyy ainakin siistinä talo.
  Toinen vinkki on et turhat tavarat kiertoon :-)

 91. Jenni sanoo:

  Siivota tavarat heti käytön jälkeen omalle paikalle. Illalla ennen nukkumaan menoa laittaa keittiö kuntoon, tässä olen vielä vähän laiska, mutta parempia tuloksia tulee koko ajan, kiva herätä aamulla puhtaaseen keittiöön laittamaan aamupalaa. 😊 ja komppaan sinua , siivota joka päivä jotain niin välttyy turhalta kaaokselta 😊👍🏻

 92. JonnaT sanoo:

  Ehdottomasti se ettei ole mitää ns ”turhaa” tavaraa ja kaikille oma paikka.
  Lapsiperheessä näin ainakin säästää energiaa ja aikaa

 93. NiinaPaju sanoo:

  Mun parhaat vinkit:

  -Tehokas tuuletus paivittain
  -Tavaroiden laittaminen omille paikoilleen ja itsekin harrastan tuota paivittain jonkun asian siivoamista
  -Tavaroille omat paikat kaappeihin, jolloin tasot pysyvat siisteina aina

 94. annem sanoo:

  Sitä mukaa kun jotain käyttää tai viimeistään iltaisin tavarat omille paikoilleen, niin on mukava herätä siistissä kodissa :) Ja rikkasetti on ihan paras nyt kun meillä on vauva, joka on ruvennut pelkäämään imuria :D Saa hiljaa ja nopeasti enimmät roskat pois ennen seuraavaa imurointia :)

 95. Emilia sanoo:

  Kun laittaa tavarat käytön jälkeen aina paikoilleen, niin säilyy paikat siistinä :)

 96. Eve_ sanoo:

  Mun siivousvinkki on se, että tiskit kannattaa tiskata heti eikä jättää niitä kasaantumaan! :)

 97. Jade sanoo:

  Tavarat paikalleen päivittäin

 98. Lotta sanoo:

  Mun vinkki motivaation sytyttämiseen siivouksen suhteen on äänikirjojen, podcastien ja musiikin kuuntelu siivotessa! Hyvän tuoksuiset siivoustuotteet ja huoneiden tuulettaminen tuo myös freesin fiiliksen asuntoon! :)

 99. Paulina sanoo:

  Tavarat heti omille paikoilleen ja esim. tiskaaminen ja pöydän pyyhkiminen heti ruokailun jälkeen. :)

 100. Jenna sanoo:

  Wc-pöntön peseminen Coca Colalla. Kyllä lähtee!👌🏼

 101. Maiju sanoo:

  Miun siivousvinkki on se että aina ennen nukkumaanmenoa kaikki tavarat omille paikoilleen mitä on päivän aikana käyttänyt sekä se että tiskaa tiskit heti käytön jälkeen niin ei kerry kasoja.

 102. Nanna sanoo:

  Mun siivousvinkki on ottaa itselle joku ”aikatavoite” esim. 15min/makuuhuoneen siivous, ja kilpailla itsensä kanssa :D Ajastukseen voi käyttää vaikka munakelloa.
  Toinen meillä toimiva siivousvinkki on listata isompia ja aikaa vievempiä siivousjuttuja paperille. Siitä on kiva valikoida minkä homman haluaa hoitaa pois alta, ja tuntee saaneensa jotain aikaan kun viivailee asioita yli:) Mikään ei myöskään pääse unohtumaan.
  Tasojen ja pöytien kanssa koitan käyttää sääntöä ”vain kolme koriste-esinettä/asiaa per taso” että siivoaminen pysyy helppona.

 103. Sini sanoo:

  Kaikille tavaroille oma paikka, mihin ne on helppo laittaa. Vähenee pöydillä ja sohvilla vaeltelevat tavarat.. :D

 104. Heli Heinonen sanoo:

  Samaa vinkkiä olen noudattanut kuin sinäkin että vähän kerrallaan, niin harvemmin tarvitsee suuriin urakoihin ryhtyä.

 105. Veronica sanoo:

  Kun joka päivä ja välittömästi pyyhkii sotkut niin pääsee helpolla.

 106. Sari sanoo:

  Se, että laittaa tavarat aina paikalleen ja siivoaa heti jäljet. Näin siivouspäivänä ei mene aikaa kuin isoimpiin asioihin kuten imurointiin, kun kaikki on jo paikallaan.

 107. -OnneliAnneli- sanoo:

  Pyyhi lasipinnat, tasot ja kaikki näkyvät pinnat. Turhat tavarat kierrätykseen, näin olet tyytyväinen kotiisi. Hyvillä tuotteilla siivous sujuu.

 108. Marja-Leena sanoo:

  En kerää turhaa krääsää, tavarat käytön jälkeen paikoilleen. Säännöllinen ylläpitosiivous, hyvät siivousvälineet ovat kaiken a ja o!

 109. Satujii sanoo:

  Tavarat järjestykseen, näyttää siistimmaltä.

 110. Kyllä turhan tavaran karsiminen on mun paras siivousvinkki. Ja itse olen todennut, että mieluummin siivoan kerralla vähän enemmän, eli imurointi, vessojenpesu jne. tehdään mieluiten kerralla. Sitten välissä riittää vain tavaroiden paikoilleen laittaminen, pyykinpesu, astianpesukoneen täyttäminen ja tyhjentäminen, ja muuten saa nauttia siististä kodista. Usein myös ostan leikkokukkia palkinnoksi siistiin kotiin, joten sillä tavoin motivoin itseäni siivoamaan.

 111. Tarja sanoo:

  Tavarat käytöstä paikoilleen, turhien tavaroiden kierrättäminen facen roskalavan ja kirppiksen kautta. Päivittäin pientä siivousta ympäri taloa ”ohimennen”, niin ei tule tarvetta suursiivoukselle eikä paniikkisiivoukselle.

 112. Laura sanoo:

  Tavarat kannattaa laittaa aina heti paikoilleen, eikä jättää lojumaan. Näin kodin yleisilme pysyy koko ajan siistinä. :)

 113. toni sanoo:

  Siivotaan sen verran usein ettei ihan kaaosta pääse syntymäänkään.

 114. Satu sanoo:

  Kun on paikka kaikelle ja järjestää kaikki paikalleen säilyy järjestys.
  Siivous sujuu mukavimmin tarkoituksenmukaisilla välineillä ja niitäkin on hyvä välillä vaihtaa uusiin.

 115. JennaO sanoo:

  Kun kaikelle tavaralle on oma paikkansa, on siivoaminen helpompaa! Myös tavaran karsiminen kotoa on ehkä paras siivousvinkki ikinä! Terkuin ex hamsteri.

 116. ninni sanoo:

  Tavarat ojennukseen, imurointi kerran viikossa väh. ja tiskausta joka päivä (ei tiskikonetta xD )

 117. Marika sanoo:

  Pidä järjestys arjessa, tavarat paikoilleen, tiskit heti koneeseen ja pois, pyykinpesu ennen kuin koko pyykkikori täyttyy, pyyhi keittuön pinnat ja kodin lavuaarit iltaisin. Esimerkiksi nuo.

 118. Marjuli sanoo:

  Rentoudun siivoamalla kotona tai siellä, missä kulloinkin olen. Hymyilytän siis kaikkia.

 119. Soikku sanoo:

  Kun illalla laittaa paikat kuntoon, niin voi aamulla aloittaa kirjaimellisesti puhtaalta pöydältä. 😉

 120. Kaija Karjalainen sanoo:

  Tiskipöytä pidetään puhtaana ja astiat pestään päivittäin.

 121. Sopo sanoo:

  Mun siivousvinkki on se että joka ilta ennen nukkumaanmenoa kerää tavarat ja vie omille paikoilleen (kuten lasten lelut, vaatteet, tiskit jne). Näin on mukava herätä joka aamu suht siistiin kotiin :)

 122. RR sanoo:

  Tavarat heti paikoilleen ja joka päivä siistii sotkut.

 123. sari sanoo:

  kaikille tavaroille pitäisi olla oma paikka, muuten kaaos on valmis, itellä on sen verran hektinen elämäntilanne tällä hetkellä että asunnossa vallitsee sellanen hallittu kaaos…huoh…

 124. Sari sanoo:

  Käytön jälkeen tavarat takaisin sinne, mistä ne on ottanutkin ja sinne, minne ne kuuluu! :)

 125. Sonja sanoo:

  Ylläpitosiivous päivittäin, vaikkakin näin 9kk pojan äitinä turhauttaa aloittaa joka päivä keittiön puunauksella kun se on pian samas jamas! :D

 126. Helka sanoo:

  Mun siivousvinkki on imuroida pölyt ja roskat lattioiden lisäksi kaikilta pinnoilta kuten pöydiltä, ikkunalaudoilta, listoilta, valonkatkasikoista yms. imurin pienellä harjaspäällä. Varsinainen kostealla rätillä pölyjen pyyhkiminen on tämän jälkeen huomattavasti helpompaa, kun pöly ja roskat ei lähde leviämään vaan voi ikään kuin vain kiillottaa kyseisen pinnan.

  Siivoussetti tulisi opiskelijakämppään tarpeeseen; ei ole tullut mopattua kertaakaan nykyisessä kämpässä, koska ei ole ollut varaa moppiin.

 127. Hoppula74 sanoo:

  Koti pysyy siistinä kun sitä huoltaa päivittäin . Kaikille tavaroille löytyy oma paikkansa. Turhat tavarat kiertoon . Tietysti lapsiperheessä sitä tavaraa vaan on enemmän välillä siinä on haastetta! Mutta se on elämää ja toimivat siivoustuotteet helpottavat arkea kummasti!

 128. Hanna sanoo:

  Pitää perus siisteystaso, niin ei ole kerralla siivoamista niin paljoo ja ei tarvi suursiivouspäivää viettää jokaviikko.

 129. Silja sanoo:

  Tavarat takaisin paikoilleen käytön jälkeen.

 130. Vuokko Korhonen sanoo:

  Siivous vinkki laita heti viikatut puhtaat vaatteet vaatekaappiin,kun ne on kuivuneet,pyyhi laipiot lattia mopilla päivä,imuroi päivittäin,kerää lehdet lehti keräykseen,pyyhi irtopölyt.pese vessa viikoittain,vie petivaatteet joka toinen viikko ulos tuulettumaan,ja vaihda puhtaat petivaatteet tilalle.

 131. Tuija sanoo:

  Itse olen keksinyt, että pienenpientä pulloharjaa muistuttavalla hammasväliharjalla saa putsattua pölyt pois kodin pienimmistäkin koloista :)

 132. Riitta sanoo:

  Kun ei sotke, niin ei tarvitse siivotakkaan. Eli toisin sanoen tavarat omille paikoilleen käytön jälkeen eikä pitkin poikin lojumaan! Jatkossa tiskikoneen puuttumisen vuoksi tämä olisi hyvä ottaa huomioon myös tiskattavien astioiden kanssa.. Tiskaus heti käytön jälkeen eikä ison vuoren kerryttyä altaaseen!

 133. Essi sanoo:

  Jokaiselle tavaralle on oma paikkansa ja aina heti käytön jälkeen pyrin laittamaan tavarat omalle paikalleensa. Myös pyrin joka ilta siivoamaan asunnon niin, että voin mennä rauhassa mielin nukkumaan ja aloitan näin uuden aamun puhtaassa kodissa.

 134. mervi sanoo:

  Minä siivoan myös pienissä erissä, ja jokapäiväinen tavaroiden järejestely on pakollistakin, kun taloudessa asuu 3 miestä. Eihän tätä taloutta saa ikinä siihen kuntoon kun toivoisin, mutta voinnin mukaan siivoilen, vaikka huone kerrallaan. Keittiön tasot pääsee pesemään joka aamu, vaikka illalla ne olisi siivottu, ja vessa on pestävä käytännössä joka päivä. Tekemistä riittää, mutta hyvät välieet ja aineen auttaa. Itse käytän vain soodaa, etikkaa ja eteerisiä öljyjä siivoamisessa, ja niillä on pärjätty mainiosti. Näin säästyy turhalta huuhtelulta ja kuivaamiselta, sekä pesuaineista tahmaisilta pinnoilta, ja voileivän voi huoletta laittaa vasta pyyhitylle pöydälle.

 135. Marjo sanoo:

  Laittamalla tavarat paikoilleen ja ylläpitämällä siivousta säännöllisesti, säästyy suurilta siivouksilta.

 136. Tuuli sanoo:

  Jos nyt kuitenkin käy niin, että se pommi joskus räjähtää, niin kuten joku jo kirjoittikin, kannattaa järjestellä edellisenä päivänä, näin varsinainen siivous käy joutuisammin ja on vähemmän hermoja raastavaa.

  Tästäkin joku jo mainitsi, itsekin tykkään siivota torstaina, niin saa aloittaa viikonlopun puhtaassa kodissa rentoutuen.

 137. Nimetön sanoo:

  Pieni järkkäily joka päivä, ja viikkosiivous. :)

 138. Heidi sanoo:

  Pitää aina tavarat ja paikat järjestyksessä niin ei edes kerkeä tulla mitään kaaosta. Ei tarvi hiki hatussa huhkia kun on aina perussiistiä :)

 139. Eeelina sanoo:

  Siivous pienissä erissä toimii meillä. Koko talon suursiivous on aikaavievää ja stressaavaa, joten mieluummin siivoan vaikkapa yhden vessan kerrallaan, pyyhin keittiönpöydän heti ruokailun jälkeen ja imurointi omana projektinaan. Välineet kannattaa olla kunnossa, koska toimivilla siivousvälineillä homma sujuu vaan niin paljon mukavammin.

 140. Elisa sanoo:

  Mun siivousvinkki on se, että jokaiselle tavaralle on oma paikkansa. Silloin ne ei jää niin helposti lojumaan mihinkään eteen! :)

 141. Heidi sanoo:

  Kun panostaa laadukkaisiin ja hyviin siivousvälineisiin niin siivoaminen on paljon mukavampaa.

 142. Manda sanoo:

  Akkukäyttöisellä varsi-imurilla on kätevä ja nopea saada siistiä. Ostin vastikään ja olen kyllä tykännyt :)
  Sinituotteista olen myös tykännyt aina! :)
  Hyvät siivousvälineet ja mikrokuituliinat tekee siivoamisesta helpompaa.

 143. Julia sanoo:

  Tärkein siivousvinkkini on, että aina pitää siivota katosta lattiaan eikä lattiasta kattoon! Sekä myös puhtaasta-likaiseen käytäntö on tärkeä (:

 144. Heidi sanoo:

  Minä olen nyt suositellut kaikille siivoamiseen etikkaa :-) itsekin jaan siivoamisen osiin eri päiville.

 145. Maiju sanoo:

  Mun siivousvinkki on sama mikä sullakin tuli tuolla esille, eli jos jotain esim. ruokaa putoaa johonkin niin pyyhkii sen heti pois eikä vasta vaikka viikon päästä. :)

 146. -mervi sanoo:

  Olen rakastunut Sinin kylppäriliinaan! Sillä saa hanat, altaat ja tiskipöydän niin puhtaaksi kalkkisaostumista jne. että ei mikään siivousaine ole siihen kyennyt, lisäksi pysyvät pidempään puhtaina niin ei tarvitse yhtä usein puhdistaa. Kunnon välineet siivoamisessa tekevät työstä vähemmän tympeää. <3

 147. Virve sanoo:

  Siivoilee jokapäivä jotakin ja pitää kodin aina yleis-siistinä niin ei tarvi pitää kuurauspäiviä kaks kertaa vuodessa

 148. Sari P sanoo:

  Tavaramäärän hallitseminen on osoittautunut parhaaksi siivousvinkiksi. Älä osta turhaa tavaraa ja laita kaikki paikalleen käytön jälkeen. Valmiissa pullossa oleva siivoussuihke (voi tehdä itse laimentamalla pesuainetta suihkepulloon) nopeuttaa myös huomattavasti. Suihkaus pinnalle ja mikrokuituliinalla pyyhkäisy. Pölyt häviävät kuin itsekseen :)

 149. Milla sanoo:

  Puhelimen kalenteriin olen merkannut esim. koska peitot ja tyynyt pitää seuraavaksi pestä, jääkaapin taustat siivota ja tuloilmaventtiilit puhdistaa. Näin tulee hoidettua säännöllisesti ja tavarat pysyvät hyvinä pitkään.

 150. Meri sanoo:

  -Sitruunan ja ruokasoodan monipuolinen käyttö siivousapuna!
  -Vanhoihin siivousaineiden suihkepulloihin laitan laimennettuna lemppari yleispuhdistusainetta ja niillä sitten helppo suihkutella & käyttää pölyjen pyyhinnässä :)
  -Kaikenlaisten tekstiilien tuuletus pakkasilla

 151. AnskuL sanoo:

  Sama eli vähäsen kerrallaan siivoamista :) Varsinkin näin pikkuvauvan äitinä

 152. Ronja sanoo:

  Tavaroitten laittaminen omalle paikalleen aina käytön jälkeen :)

 153. Hemppe sanoo:

  Mun vinkki: mä pyrin aina siistimään kaikki paikat heti, kun jotain likastaa. Esimerkiks tiskit suoraan tiskikoneeseen, leivänmurut sun muut pois pöydältä heti syömisen jälkeen, vaatteet takaisin paikoilleen/pyykkikoriin jne. Tälleen oon ite välttynyt suuremmilta kaaoksilta. :)

 154. CleanerLady sanoo:

  – Tavarat aina takaisin omalle paikalleen käytön jälkeen
  – Siivoaminen erissä
  – Kaikki turhat tavarat pois pölyä keräämästä, esim kirpputorille
  – Laadukkaisiin siivousvälineisiin ja pesuaineisiin satsaaminen

 155. Liina sanoo:

  ”Vie mennessäs, tuo tullessas”, sanoi mummoni aina, ja sehän toimii edelleen ja ikuisesti! Kun aina vähän siistii ja korjaa jotakin paikkaa ja vie tavaroita pikkuhiljaa, kuin ohimennen paikalleen, niin ei koskaan iske aivan valtava kaaos kotiin.

 156. Sikkuralla sanoo:

  Ekologiset pesuaineet, ei desinfioivia pesuaineita.

 157. Ninnis sanoo:

  Paras vinkki taitaa olla se että siivoaa joka päivä jotain ja laittaa tavarat takaisin omille paikoilleen käytön jälkeen,itse huomannut että hyvillä siivousvälineillä on mukavampi siivota ja tulee siivottuakin useammin.

 158. Johanna sanoo:

  Joka ilta tavarat omille paikoilleen ja keittiö siistiksi, jos se ei jo ole. Näin aamulla on mukava herätä siistiin kotiin.

 159. Milla-Matilda sanoo:

  Kon Mari- meininki on ainakin itsellä osoittautunut todella toimivaksi! Rakastan siisteyttä ja olen aina ollut todella sotkuinen vaikka sisustus ja siisteys on itselle todella tärkeää. Heti kun ylimääräiset romut karsii minimiin ja tavaroille on oma paikkansa, on ne myös helpompi heti laittaa omille paikoilleen ja ylläpitää siisteyttä :)

 160. Kaneli sanoo:

  Vauvan peppupyyhkeillä lähtevät käytännössä kaikki tahrat

 161. Iina sanoo:

  Mulla on toi sama kans että siivoon joka päivä jotain! Ja sen lisäksi myös tietyt jutut tulee siivottua viikoittain.

 162. Anniina sanoo:

  Pyrin siivoamaan sotkut heti tai muuten pääsevät kasaantumaan. Kodin siisteys ja mieli kulkevat käsi kädessä, koska ainakin itsellä sotkuinen koti saa päähänkin aikaan kauhean kaaoksen :D

 163. Krisse sanoo:

  Tavaroiden laittaminen paikoilleen ja kierrätys turhista tavaroista. Heti sotkun siivoaminen ja jakaminen eri päiville.

 164. Lea sanoo:

  Kunnon suursiivousta tehdessäni siirrän suosiolla huoneesta ulos suurinpiirtein kaiken, mikä nyt on jotenkin helposti siirrettävissä. Paljon helpompaa kuin tavaroiden siirtely yksi kerrallaan :D

 165. Charlotta sanoo:

  Mun siivousvinkki on pitää suurin osa tavaroista kaapeissa, jotteivät kerää pölyä. Mahdollisimman vähän avohyllyjä.

 166. Leena sanoo:

  Kaikilla tavaroilla oma paikka, tavarat paikoilleen käytön jälkeen. Pölyjen pyyhintää joka toinen päivä, kerran viikossa viikosiivous. Keittiössä joka käytön jälkeen taso pinnat sekä tiskit heti koneeseen ja ne mitä ei pestä koneessa, pestään ja kuivataan heti pois. Säännöllinen tuulettaminen ja ihania kukkia pöydällä maksimoivat siistin kodin

 167. Sarana sanoo:

  Voi apua, tarvin ennemminkin itse nämä vinkit, kuin kerron niitä muille… Mulla on itselläni paha tapa jättää tavaroita väärään paikkaan. No ehkä paras vinkki itselleni olisikin petrata vielä paremmin tässä. Eli tavarat paikoilleen käytön jälkeen ja hyvät siivousvälineet toki innostaa paremmin siivoamaan.

 168. Hennaj sanoo:

  Juurikin sama, minkä mainitsit että siivotaan joka päivä vähän jotain :) Myös ruuanlaiton yhteydessä siivoan samalla, jotta kaikki sotku ei jää sitten ruuan laiton jälleen siivottavaksi. Itse viihdyn myös puhtaassa kodissa.

 169. Marianne Sandberg sanoo:

  Vinkkini olisi että karsia kaikki ylimääräinen tavara pois ja siivota vähän kerralla.

 170. Anna sanoo:

  Jos pitäisin blogia niin tää olisi kanssa aihe mihin tykkäisin tarttua, kiitos siitä!

  Mun suositukseni on panostaa isoon lattiakuivaimeen (siivoajat/siistijät mm. käyttää) ja hankkia siihen sopivat liinat koko kämpän saa muutamalla liikkeellä irtoroskasta ja samalla välineellä sit myös lattian pesu eri liinalla.

  Tiskikoneessa jossa on aterintaso suositan laittamaan samanlaiset aterimet vierekkäin täyttövaiheessa, jolloin niitä mahtuu koneeseen myös enemmän ja tyhjentäminen käy muutamassa sekunnissa, kun saman lokeron aterimet saa yhdellä kädellä kahmaistua kerralla.

 171. joanna sanoo:

  laita tavarat aina heti takaisin paikoilleen, älä jätä likaisia astioita lojumaan ja huuhtele ne heti, jos ei ole aikaa esim tyhjätä tiskikonetta :)

 172. Salla sanoo:

  Inhoan pölyjen pyyhkimistä, joten tämä homma tulee usein hoidettua imurin pienen harjapään avulla. Lattian imuroinnin yhteydessä tulee samalla imuroitua pölyt myös tasoilta :)

 173. Sannukka sanoo:

  Tiskit aina heti käytön jälkeen koneeseen. Siisti keittiö vaikuttaa niin paljon koko kodin yleisilmeeseen ainakin meillä! 😊

 174. Riiti sanoo:

  Kaikille tavaroille oma paikka, tavaroiden laittaminen paikalleen iltaisin ja turhista tavaroista luopuminen.

 175. Julia sanoo:

  Paras vinkki; pyyhi ruokapöytä (ja keittiön tasot) heti ruokailun jälkeen! Mä oon aika huono siinä, ja kiroonki joka kerta ku pojan levittämät ketsupit, jugurtit, rahkat tai ihan mitkä tahansa on liimautunu pöytään kiinni ja joudun jynssäämään niitä irti :D Vaikka muuten ois ollu helppo homma heti tuoreeltaan pyyhkiä!

 176. Terhi J. sanoo:

  Laittamalla tavarat paikoilleen käytön jälkeen ja siivoamalla joka päivä vähäsen.

 177. Noora sanoo:

  Vähän joka päivä – ei kasva kynnys siivoamiseen!
  Avopuolisoa ärsyttää ehkä tää tyyli, kun oon kokoajan järjestelemässä, mutta semmosella perus ”pintapyyhkäsyllä” saa jo levollisen mielen ja perussiistin kodin :)

 178. Aino sanoo:

  Siivoa jälkesi heti kun olet sotkua aiheuttanut 😊

 179. Rosa sanoo:

  mun vinkki on että jos kodista löytyy pieniä lapsia niin nekin kannattaa ottaa mukaan siivoamiseen, meillä ainakin löytyy erittäin innokkaita pölyjen pyyhkijöitä, imuroinnissa, pyykkäyksessä ja astianpesukoneen tyhjennyksessä ollaan mielellään apuna :)

 180. Elisa sanoo:

  Kannattaa siivota sotkut ihan saman tien kun sotkua tulee. Näin ei koskaan tarvitse siivota paljoa :)

 181. klaara sanoo:

  Jokaisella tavaralla on oma paikkansa, johon ne käytön jälkeen palautetaan. Yritä pitää kaikki tavarat kaapeissa ja laatikoissa ettei ne ole pölynkerääjänä pöydillä ja tasoilla. Illalla voi tehdä perustarkastuksen niin aamulla on kivampi herätä järjestettyyn kotiin.

  Mukana arvonnassa.

 182. Helena sanoo:

  Kaikille tavaroille oma paikka ja tilaa kaapissa, mahdollisimman vähän sälää kotona tasoilla esillä ja että tavarat yrittää laittaa heti käytön jälkeen omalle paikalle :)

 183. Anastasia sanoo:

  Tavarat paikoilleen (kaappiin piiloon), pikaimurointi useasti.

 184. Iita sanoo:

  Jokaisella tavaralla on oma paikka, joten tavarat eivät jää pyörimään jalkoihin. Lisäksi kerran viikossa siivous. Raitis ilma tekee kodin, joten tuuletus ja petivaatteiden ja irtoavien sohvatyynyjen tuuletus tekee niin hyvää!

 185. Jaana Kainu sanoo:

  Yhdellä sanalla Enjo!

 186. julmu sanoo:

  Säännölliset siivouspäivät viikottain samaan aikaan!

 187. NK sanoo:

  Kodin järjestely/siistiminen illalla

 188. Kultalahti Emilia sanoo:

  Tavarakori, jonne laitetaan kaikki epämääräiset tavarat, joille ei tunnu löytyvän paikkaa heti siivouksen yhteydessä. Sitten lopuksi kori tyhjätään ja tavaroille etsitään paikat.
  Säästää aikaa kun ei tarvitse siivouksen tiimellyksessä alkaa miettiä, minne mikäkin kirja ja neppari kuuluikaan :)

 189. Maria sanoo:

  Siivousvehkeet helposti esille, laadukkaat aineet, säännöllinen siivous.

 190. Julia sanoo:

  Illalla tavaroiden järjestely. Aamulla mukava herätä kun koti on siisti.

 191. Susanna sanoo:

  Isomman siivouksen kun jakaa pienempiin osiin niin se motivoi tehdä urakan paremmin. ”Siivousmusiikista” saa myös puhtia.

 192. elinap sanoo:

  Pyrin laittamaan tavarat paikoilleen heti käytön jälkeen. Ja esimerkiksi tiskaan tiskit saman tien kun niitä tulee.

 193. Mira sanoo:

  Ylimääräiset tavarat karsin säännöllisesti ja laitan ne kiertoon. Varsinkin 6-vuotiaalla tyttärellä on niin paljon tavaraa, että hänen huoneessa pätee sääntö, kun jostain luopuu niin saa uutta tilalle. Näin on huomattavasti helpompi pitää huone siistinä. Tärkein juttu siivouksessa on kunnon välineet. Joka päivä kun siivoaa vähän, niin suursiivouksia tarvitsee vain harvoin. Yhdessä siivoaminen on kivaa, koitan aina huokutella tytärtäni mukaan, vähän hyvää musiikkia ja iloista mieltä :)

 194. Ida sanoo:

  Mun vinkki on käyttää taikasientä pinttyneisiin tahroihin kovilla pinnoilla ja kylppärin seiniin ja vaikka mihin. Aina, kun muu ei tehoa, taikasieni toimii :D

 195. Heli sanoo:

  Hyvää musiikkia soimaan ja rätti heilumaan. iivous sujuu kuin huomaamatta.

 196. Pia sanoo:

  Kannattaa laittaa tavarat heti takaisin omalle paikalleen niin ei kerry kerralla liikaa järjesteltävää.
  Viikko siivous: musat korville ja siivous menee kepeemmin.
  Wc:n voi siivota vaikkauseamminkin..vaikka aina siellä käydessä vähän kerrallaan pyyhkiä hana/lavuaari ovien pieliä ym. ja vaihtaa pyyhkeitä jne sellaista pientä pikku hiljaa. Säästyy isommalta urakalta, kun vähän ohimennen siivoilee vaikka pyyhkäsee pölyjä tai lakaisee murususia lattialta.

 197. OutiJM sanoo:

  Kerralla ei tarvitse tehdä koko asunnon siivoamista.

 198. Eeva sanoo:

  Noudatan äitini neuvoa ”vie mennessäsi, tuo tullessasi” eli tavarat kulkeutuvat omille paikoilleen ohimennen.

 199. Reetta sanoo:

  En tiiä onko tää varsinainen siivousvinkki mut kannattaa sijoittaa oikeesti kunnollisiin siivousvälineisiin! Esimerkiks hyvin toimivalla ja kevyesti rullaavalla imurilla on kiva siivota kun taas jotain perässä raahattavaa romua ei halua kaivaa kaapista ulos ikinä :D

 200. Jenna sanoo:

  Ehdottomasti tavarat aina paikoilleen käytön jälkeen ja keittiö siivotaan heti ruuanlaiton yhteydessä jne. Rakastan siisteyttä, voisin aina olla järjestelemässä hyllyä ja tavaroita että ne olisivat esteettisempiä!:)

 201. Hanna sanoo:

  Mun vinkki on että panosta kaikkiin siivousvälineisiin. Älä siirrä likaa huonoilla mopeilla ja räteillä. Sini on hyvä😊 ja osta hyvä imuri😉

 202. Merja Tähti sanoo:

  Laita ihan parasta musaa soimaan ja homma kunnon siivousvermeet – sinituote – niin siivous sujuu

 203. Marita sanoo:

  Kaikki osallistuu siivoukseen tai ainakin tavaroiden järjestelyyn paikoilleen,taitojen tai ikänsä mukaan.

 204. Minni sanoo:

  Mun vinkki on se, että pitää kiinni tietystä siivouspäivästä, jolloin siitä tulee rutiini😊

 205. Ni.a sanoo:

  Kellottaa siivoamiselle ajan, niin ei tule keskityttyä mihinkään muuhun

 206. Elise H. sanoo:

  Kannattaa laittaa kaikki tavarat paikoilleen viimeistään päivän päätteeksi, ja siivota pikana pois kaikki päivän aikana ilmestyneet liat. Helppo homma kun sen tekee riittävän usein, ja kun lisäksi vielä huolehtii ettei kotiin kerry liikaa tavaraa :)

 207. Matti Viitasalo sanoo:

  Itse jaan usein kahdelle päivälle siivoomisen, kun inhoon sitä. Ekana päivänä imurointi ja toisena oäivänä pölyt ja lattian moppaus.

 208. Mari V sanoo:

  Tavarat aina paikoilleen heti ja säännöllinen siivoaminen.

 209. Tanja sanoo:

  Mulla on Sinin lattialasta aina käsillä, sillä pn helppo vetäistä koirankarvat (ja muut roskat) lattioilta päivittäin.

 210. Silvia sanoo:

  Sellaiset siivousvälineet joilla oon hyvä siivota ja hyvän tuoksuiset pesuaineet tekevät siivouksesta huomattavasti mukavampaa! :)

 211. Kati sanoo:

  Kahden kissan omistajana voin kertoa, että meillä on imuri melkein aina esillä :D Se on jo ihan sisustuselementti. Sohvat imuroin ja sinin tarrarullalla teippailen säännöllisesti.

 212. Emssu sanoo:

  Kertakäyttöset siivouspyyhkeet! Parhautta.

 213. Emmi sanoo:

  Hyvät siivousvälineet ja aina tavarat takaisin omille paikoilleen. :)

 214. Anna sanoo:

  Vie mennessäs, tuo tullessas.

 215. viivikiivi sanoo:

  Mun siivousvinkki on pistää joku tv-sarja päälle. TV-sarja saisi olla hyvä ja viihdyttävä siivouksen lomassa, mutta ei liian hyvä, vaan sellainen jota voi välillä kuunnella katselemattakin. Omat ikisuosikit Frendit ja How I met your mother on hyviä tähän.

 216. Tina sanoo:

  Lelut omille paikoilleen kun leikitty, joka päivä vähän kerrassaan siivota niin ei tarvitse niin paljon yhtenä päivänä huhkia, kunnon siivousvälineet A ja O

 217. Laura sanoo:

  Etikka ja ruokasooda ovat mainio apu siivoukseen.

 218. Emilia sanoo:

  Jokaiselle tavaralle on oma paikkansa ja käytön jälkeen palautetaan omalle paikalleen. Pientä siivoilua joka päivä. :)

 219. Taina sanoo:

  Tavarat heti omille paikoilleen, turhan tavaran karsiminen ja järjestyksen ylläpitäminen myös kiireen keskellä.

 220. mervi sanoo:

  tavarat oikeille paikoilleen kun et tarvi niitä enää ja siivoa joka päivä jotain,niin ei tule kaaosta

 221. Elizza sanoo:

  Taaperon ja vastasyntyneen äitinä, vinkkini on siivota joka päivä vähän ettei kaaos valtaa kotia. Myös, että tavaroille on oma paikkansa helpottaa yleisilmeen siistinä pysymiseen. Mutta, joskus on myös aihetta sulkea silmänsä sotkuilta ja pysähtyä hetkeen lasten kanssa.

 222. Riikka Metsoila sanoo:

  Tiskaa aina, kun olet kokannut ja syönyt. Imuroi joka toinen päivä myös imuroi ”tyhjää” että imurin putki vetää leijuvia pölypalloja pois. Tuuleta jos on parveke ja ikkunoita. Pyyhi pinnat ennen kuin imuroit. Älä pidä mattoja niin on siistimpää.

 223. pipsa possu sanoo:

  Astiat heti koneeseen/tiskata käytön jälkeen.

 224. Vilma sanoo:

  Keittiön siivous aina ennen nukkumaan menoa on nykyisin tapa, jotta aamulla on mukava nousta siistiin keittiöön syömään aamupalaa. :)

 225. Teija sanoo:

  Meillä jokaisella tavaralla on oma paikkansa ja ne laitetaan myös käytön jälkeen paikoilleen, näin siivous on helppoa ja nopeaa.

 226. Piijuli sanoo:

  Ihana arvonta!
  Mä oon laiska siivooja, joten joka päivä joku pikku siivous niin ei oo sit kamalasti hommia siivouspäivänä :)

 227. Emmi sanoo:

  Pidä työtasot mahdollisimman tyhjinä jolloin ne on helpompi pitää puhtaina.

 228. Lille Velmishi sanoo:

  Siivoan vähän joka päivä. Tiskipöydän ja käsienpesualtaan puhdistamiseen olen löytänyt loistavan aineen. Siivous pro yrityksen puhdistus saven. 30 v vanha tiskipöytä on kuin uusi.

 229. Nina sanoo:

  Käytetyt astiat heti koneeseen. Keittiö näyttää silloin siistimmältä. Tavaroiden kerääminen omille paikoilleen päivittäin. Pyykkietikan käyttö huuhteluaineen tilalla.

 230. Airi sanoo:

  Laattamoppi on paras keksintö, helppoa ja aina on siistit lattiat, nihkeällä siivousliinalla lähtee pölyt hyvin pois. Sinituote on paras ja kestävin merkki.

 231. Petri sanoo:

  Robotti-imuri on helppo, ei tarvitse kontata parisängyn tai sohvien alta.

 232. Henna Holappa sanoo:

  Taaperon äitinä pidän rikkalapio-settiä aina keittiössä/siivouskaapissa lähellä jotta saan isommat sotkut heti pois.

 233. Pauliina.K sanoo:

  Laitan tavarat omille paikoilleen heti käytön jälkeen ja siivoan esim. keittiön heti kokkailujen jälkeen :)

 234. Veera sanoo:

  Siivoan aina vähän kerrallaan, jotta ei tarvitsisi kaikkea siivota yhdellä kertaa :)

 235. Rosa-Maria sanoo:

  Tiskaan joka ilta päivän astiat niin aamulla on ihana herätä puhtaaseen keittiöön❤️

 236. Anna sanoo:

  Laadukkaat välineet ja se, että tekee joka päivä jotain –> ei tarvetta suursiivoukseen :)

 237. Eija sanoo:

  Ei päästä kämppää liian pahaan kuntoon, niin jaksaa siivotakin. Vähän kerrallaan ja kunnon välineet.

 238. Riia sanoo:

  Kaikilla tavaroilla on omat paikkansa – ja ne myös laitetaan sinne heti käytön jälkeen. Tiskipöydälle tai pöydille ylipäätään ei saa kerryttää MITÄÄN! Astiat heti koneeseen ja muut rojut kaappeihin.

 239. Päivi S. sanoo:

  Joka päivä tiskit koneeseen ja keittiön tasojen pyyhkiminen. Roskien vienti heti, kun astiat ovat täynnä.

 240. Mira sanoo:

  Paras vinkki on varmaan tavaroiden laittaminen aina paikoilleen ja täten riittävä säilytystila asioille. Muuten siivoaminen on ihan hirveä työmaa kun kaikki tavarat on siellä sun täällä vaikka viikon ajan. Mielummin siivoa joka päivä vähän kuin pitää kerran viikossa hirveän siivouspäivän :D

 241. Johanna sanoo:

  Pidän imuria aina esillä, niin tulee herkemmin imuroitua, kuin että jos sen joutuisi kaivamaan jostain kaapista tai nurkasta. Hyvät siivousvälineet myös innostavat siivoamaan useammin.

Kommentoi