Meidän vauva on tänään puoli vuotta

Päivälleen tasan puoli vuotta sitten Daniel syntyi, teki musta äidin, Tatusta isän ja meistä perheen 

Muistan niin hyvin sen hetken, kun sektiosalissa kuulin yhtäkkiä pienen pienen nyytin itkun ja sain hänet poskeani vastaan. Myöhemmin synnytyssaliin palatessa vielä rinnalle. Ensimmäisiä yhteisiä hetkiä, joita ei varmaan koskaan tule unohtamaan. Tuosta pienestä vastasyntyneestä ihmisen alusta on kasvanut näiden kuukausien aikana nauravainen hymypoika.

papu vinoraita

vauva puolivuotta

Vauvavuosi on nyt puolessa välissä. Käsittämätöntä, miten nopeasti tämä aika on mennyt! Mutta toisaalta taas, kun alkaa miettimään mitä kaikkea näihin kuluneisiin kuukausiin on kuulunut niin tajuaa, että onhan tässä tapahtunut paljon asioita! Vauva-arki on tähän asti ollut opettavaista, myös hieman väsyttävää, mutta ennen kaikkea maailman parasta. Hetki sitten puhuttiin Tatun kanssa näistä kuluneista kuukausista ja kysyin häneltä, että ”mitä ihmettä me tehtiin ennen Danielia?”. Aikaa ennen hänen syntymää on niin hassu miettiä. Danielin syntymä muutti kertaheitolla kaikki uusiksi rutiineista lähtien ja nyt, kun asiaa miettii niin tulee vain fiilis, että näin sen kuuluukin olla – paras asia, mitä tässä elämässä on koskaan tapahtunut 

Mitäs Danielille kuuluu? Jos asiaa kysyttäisiin häneltä niin vastaus olisi varmaan, että hyvä meno on päällä :D Nimittäin viikko sitten hän oppi ryömimään, eilen hän meni jo lujaa eteenpäin ja pari viimeistä päivää hän on harjoitellut kovasti konttausasentoa. Se löytyy hyvin ja siinä on selvästi ollut hauska treenailla vielä käsivoimia. Ollaan huomattu, että jos hän ottaa katseen johonkin tiettyyn esineeseen niin sitä kohti mennään ja lujaa. Selvästi määrätietoinen poika, kun ottaa sen mitä haluaa. Viimeisimpänä eilen Nemon vesikulho oli pitkin keittiötä… Tässä täytyy pikkuhiljaa alkaa valmistautua siihen, että tavarat jotka on käden ulottuvissa on myös oikeasti otettavissa, haha.

papu polvipaikat

papu lastenvaatteet

Nyt, kun viiden kuukauden ikäisenä siirryttiin maistelemaan lihasoseita niin hän on innostunut ruokailusta aivan uudella tavalla. Soseet maistuu ja nyt jopa lähes kaikki on hänen lemppareitaan. Paitsi se iltapuuro, jota ollaan yritetty maistattaa. Se ei vieläkään ole hänen lemppariaan. Mun äiti kertoi, että mä olin pienenä myös sellainen, etten syönyt puuroa edes yhtä lusikallista. Nyt aikuisena sitä sitten taas menee vaikka kuinka paljon. Sormiruokailusta ollaan ”opiskeltu” ja se olisi tarkoitus startata ensi viikolla! Imetän edelleen, mutta ruokailutottumukset rinnalla ovat muuttuneet aivan täysin. Hän malttaa olla rinnalla maksimissaan sen viisi minuuttia, kun täytyy taas jo päästä touhuamaan muuta. Yöt ovat onneksi nyt rauhoiuttuneet (*kop, kop). Enää ei ole hulinoita havaittavissa ja yöllä syödään se tuttu määrä eli kaksi kertaa. Jossain vaiheessa aloitetaan varmasti unikoulu ja katsotaan, kuinka yöunet ja syömiset sitten muuttuu.

Hampaita ei vielä näy, mutta ikeniä kutittaa päivittäin. Ei siis varmaan mene kauaa, kun ensimmäinen puhkeaa läpi. Hän istuu jo hyvin syöttötuolissa, mutta pulkassa hän vielä nojautuu vähän eteenpäin eli sillä ajelua täytyy vielä muutama viikko odotella. Kuten eräässä postauksessa mainitsin niin Daniel rakastaa musiikkia ja viime viikolla aloitettiin muskari. Voi sitä ilon ja onnen päivää! Hän oli joukon nuorin, mutta se ei menoa haitannut.

Daniel painaa tällä hetkellä jotain kahdeksan kilon paikkeilla (neuvola meillä on ensi viikolla, joten sitten tietää tarkan painon ja pituuden). Hänellä on nyt vaatteissa käytössä koko 74cm. Ja tästä puheenollen haluan vinkata teille eräästä verkkokaupasta.

IDKUVA

papu drop 1

Nimittäin hetki sitten on avattu lastenvaatteisiin, lastenhuoneen sisustus- ja lifestyletuottesiin erikoistunut verkkokauppa nimeltä Aala. Heillä on myynnissä paljon suosittuja merkkejä, kuten Blaa, Papu, Pono, Aarrekid, LukLabel, Taival ja niin edelleen. He toimittavat luonnollisesti ympäri Suomen, mutta syy miksi halusin heidät nostaa esille on se, että tämä on Seinäjoelta lähtöisin. Heidän varasto toimii täällä, joten myös nouto sovitusta sieltä onnistuu. Mun mielestä on ihana nostaa esille paikallisia yrityksiä Käykää ihmeessä tutustumassa valikoimaan täällä. Ja näin vinkkiniä, kun oon saanut paljon kysymyksiä Danielin neuvolakortin kuorista, jotka ovat LukLabelin pandat – nämä kuoret ovat heillä nyt melkein puoleen hintaan!

Kuvissa näkyvät Danielin vaatteet ovat saatu heiltä. 


7 Responses to “Meidän vauva on tänään puoli vuotta”

 1. Avatar Maaju sanoo:

  Ittee jännittää nuo kiinteiden ruokien aloitukset ihan hirveästi, miten usein teillä niitä syödään päivän aikana. 😊 Toki jokainen vauvahan on erilainen, ja oppii eri tavalla, syö eri määriä..

  • Saija Saija sanoo:

   Muakin jännitti! Mutta jännitys lähti pois, kun pääsi vauhtiin :) Nyt jännittää tosi paljon sormiruokailu. Saa nähdä kuinka hysteerisenä oon aina, kun Daniel syö :D Meillä syödään kaksi kertaa päivässä tällä hetkellä. Ensin maisteltiin uusia makuja pikkuhiljaa ja nyt sitten menee jo hyvä määrä kerralla :)

 2. Avatar Marju sanoo:

  P.s Ootte ihania, aina eniten odottaa näitä Daniel postauksia kun omakin vauveli tulee perässä 4kk iällään :)

  • Saija Saija sanoo:

   Oi onpa kiva, että sieltä löytyy kans pieni! Mukava kuulla, että Danieliin liittyvät postaukset ovat sellaisia, joita odotat eniten :) xx

 3. Avatar Saara sanoo:

  Niin ne lapset kasvavat nopeasti. Et huomaa edes kun se on kohta koulussa

  • Saija Saija sanoo:

   Niin kasvaa! Apua, sanos muuta. Jos aika menee tätä vauhtia niin se on edessä nopeammin kuin osaan odottaa :D

 4. […] myös selästä, haha. Hän oppi silloin puolivuotiaana ryömimään (niitä kuulumisia voi lukea täältä), seitsemän kuukauden iässä istumaan itse lattialla ja nyt vähän aikaa sitten konttaamaan […]

Kommentoi