TOIVEPOSTAUS: Vauvan asut x 6

Heissan  Nyt olisi vuorossa ensimmäinen toivepostaus! Nimittäin eräs lukija kysyi, että voisinko tehdä Danielin erilaisista asuista oman postauksen. Saan monesti myös Instagramissa kyselyitä hänen vaatteistaan aina, jos Daniel vilahtaa esimerkiksi storyn puolella. Lasten pukeutumisesta sen verran, että musta on kyllä kuoriutunut sellainen lastenvaatehullu 😀 Mä tykkään miettiä, että mitkä vaatteet näyttää kivalta yhdessä ja pitää poitsun vaatelipaston sisällön mahdollisimman monikäyttöisenä. Paljon värejä ja ihania kuoseja, mutta vastapainona neutraaleja juttuja – näistä syntyy ne arjen käytetyimmät asukokonaisuudet. Oon jo joskus aikaisemminkin maininnut, että meiltä löytyy käytöstä laajasti vaatteita eri brändeiltä. On merkkiä ja ei merkkiä.

Eilen tuli muutama kevään droppi ja erityisesti nyt iski Blaan mallisto. Tilasin Danielille isommassa koossa suloisen mangusti-kuosisen bodyn. Kuten sanoin, kaikki suloiset kuosit on vain parhaita lastenvaatteissa. Tässä nyt kuusi viimeisimpänä Danielin päällä olleita asuja.

– sisältää mainoslinkkejä –

papu polvipaikat

Body*- Baby Shop | Housut* – Papu | Sukat – H&M

Papun polvipaikat ovat varmasti käytetyimmät housut. Meillä oli aikaisemmin ne harmailla paikoilla olevat ja ne meni tosi kauan. Näissäkin on vielä kasvuvaraa, mutta eivät ole kuitenkaan liian isot. Se yhdistettynä Mini Rodinin sorsabodyyn on varmasti myös käytetyin yhdistelmä. Sukista täytyy sanoa sen verran, että etsin kauan mustia perus sukkia. Meillä on isommat mustat jarrusukat odottamassa, mutta halusin ihan normaalit. Löysin ne sitten sattumalta H&M:ltä ja on sitten maailman huonoimmat lastensukat… Noissa ei ole juuri ollenkaan kiristystä nilkan kohdalla, joten voitte vaan kuvitella kuinka nämä lentää jalasta vähän väliä Danielin heilutellessa jalkoja.

polarn o pyret

Body* – Polarn O. Pyret | Housut* – Babyshop (alessa!) | Sukat – saatu lahjaksi

Popin raitaiset kietaisubodyt ovat myös kovassa käytössä. Pidän niiden jotenkin erityisen ”jämäkästä” kankaasta. Ne on niin helppo pukea ja riisua pois! Neutraalien värien vuoksi näitä voi yhdistellä lähes minkä kanssa vain. Viimeisimpänä meillä on ollut ne noiden Mini Rodininin ”vapaudenpatsaskissa”-housujen kanssa 😀

minirodini body

Body – Mini Rodini | Housut – Reima (äitiyspakkaus | Sukat – H&M

Leobodyt on näkynyt täällä aikaisemminkin, nyt meillä on vaan isompi koko käytössä. Daniel käyttää tällä hetkellä 68/74 kokoisia vaatteita. Pelkät 68-kokoiset alkaa jäädä jo pieneksi eli voisi kai sanoa, että enemmän kokoa 74? Kyseistä kokoa on myös nuo äitiyspakkauksessa tulleet pöksyt, jotka ovat kyllä kivan pehmeät. Vaikka nyt on paljon julkisuudessa ollut juttua äitiyspakkauksen tuotteiden valmistuksesta halpamaissa. Osa tuotteista on vähän huonolaatuisempia, mutta onneksi joukosta löytyy myös hyviä.

IDKUVA

Body – saatu lahjaksi | Housut – Tinycottons (second hand) | Sukat* – Polarn O. Pyret

Jos Tatun pitäisi valita Danielin suosikkiasu näistä kaikista niin tietäisin hänen valitsevan tämän. Aina Tatun pukiessa hän valitsee juuri nämä vaatteet tai sitten Gugguun vaaleansiniset housut 😀 Mutta en ihmettele yhtään, tykkään tästä itsekin tosi paljon. Jotenkin vaaleansininen on niin suloinen väri – harmi vaan, kun tuntuu ettei sitä ole paljoa lastenvaatteissa saatavilla. Oon kauan etsinyt kuvioimatonta ihan perusbodya tässä värissä, mutta ei löydy.

gugguu housut

Body – Ristomatti Ratia | Housut* – Babyshop (alessa!) | Sukat* – Babyshop | Huivi – H&M

Jos taas pitäisi sanoa, mikä on tämän äidin eniten lapselle puettu asu niin se olisi varmasti tämä. Nuo housut on niin coolit! Ja kyseinen body taitaa olla toinen body, joka ostettiin Danielille jo ihan raskauden alussa. Nuo huivit ovat olleet pelastus, nimittäin ne on täydellisiä ”kuolalappuja” hampaita tekevälle vauvalle. Ei tarvitse olla vaihtamassa bodya puolessa välissä päivää – riittää, kun vaihtaa huivin.

minirodini housut

Body* – Babyshop | Housut* – Babyshop (alessa!) | Sukat* – Polarn O. Pyret (alessa!)

Viimeisenä asu, jonka vaatteet ovat kans olleet jemmassa jo hetken odottamassa pojan kasvamista. Mä oon sellainen, että varaudun tulevaan kokoon jo vähän etukäteen ostamalla jemmaan vaatteita. Ettei sitten tule tilannetta, että Daniel on kasvanut ja ei olekaan mitään päälle puettavaa. Mielummin ajoissa varautunut kuin viime hetken shoppailija.

Kertokaa ihmeessä, oliko tällainen postaus teidän mieleen? Entä mikä asu nousi suosikiksi?

*merkityt tuotteet saatu


No Comments
 • .
  Posted at 20:32h, 26 tammikuun Vastaa

  https://www.kappahl.com/fi-FI/lapset/bodyt-haalarit-setit/vill Ostin tuon vaaleansinisen hetki sitten omalle pojalle 😊

  • Saija
   Posted at 08:11h, 27 tammikuun Vastaa

   Jostain syystä linkki ei toiminut, mutta kiitos vinkistä <3 Täytyy käydä Kappahlin liikkeessä katsomassa! Viimeksi, kun kävin siellä niin ei ollut oikein mitään vaaleansinistä, mutta kiva jos nyt löytyy 🙂

 • Iina
  Posted at 22:19h, 26 tammikuun Vastaa

  Onpa Daniel kasvanut! Ja voi miten valloittava hymy😍

  • Saija
   Posted at 08:38h, 27 tammikuun Vastaa

   Niin on! Ei enää montaa viikkoa, kun hän on jo puoli vuotta 🙂 Hänen hymy on kyllä niin iso piristys jokaisessa päivässä <3

 • Ellunen
  Posted at 00:27h, 27 tammikuun Vastaa

  Todella kiva postaus, lisää näitä! 🙂 Eka asu on suosikki. Polvipaikat on ihan lemppareita meilläkin, poika on nyt 1 v 4 kk. Myös MR kuosit iskee ja niitäkin löytyy jonkun verran. Toinen suosikki on tuo asu missä on Gugguun leggarit, tosi kivan näköiset nekin. 🙂

  • Saija
   Posted at 09:16h, 27 tammikuun Vastaa

   Kiitoksia paljon! Niin ihana kuulla sun pitävän tästä postauksesta 🙂 Kiva, että sielläkin pidetään polvipaikoista. Ne on kyllä niin monikäyttöiset ja hyvälaatuiset housut. Ja Mini Rodinilta löytyy paljon ihania kuoseja. Heidän uuden malliston apinat on myös suloisia :p

 • Nimetön
  Posted at 09:25h, 27 tammikuun Vastaa

  Kiitos vinkistä, nyt tiedän miten yhdistää nuo vapaudenpatsas leggingsit 🙂

  • Saija
   Posted at 11:25h, 27 tammikuun Vastaa

   Voi vitsit, miten kiva kuulla sun saaneen tästä vinkin! Hyvä juttu, että miellytti 🙂 xx

 • Miia
  Posted at 13:28h, 27 tammikuun Vastaa

  Kuinka usein käytät kuivashampoota? Mietin uskaltaisko sitä käyttää pari kertaa viikossa vai rupeaako hiukset irtoilemaan.

  • Saija
   Posted at 13:40h, 27 tammikuun Vastaa

   Nykyään melko harvoin, mutta yhdessä välissä käytin viikottain eikä hiukset kärsinyt yhtään. Varmaan parempi vaihtoehto se on kuin jokapäiväinen peseminen 🙂

 • Roosa
  Posted at 13:33h, 27 tammikuun Vastaa

  Siis eikö tyylii kaikkien perus merkkien (zara h&m mango lindex ja varmaan myös suurinosa lastenvaatemerkeistä) vaatteet tehdä nimenomaan halpamaissa? En oo varmaan koskaan törmännyt vaatteeseen joka oltais tehty esim Suomessa. Voin olla toki väärässä mut tuli tosta äitiyspakkauksesta mieleen 🙂

  • Saija
   Posted at 13:39h, 27 tammikuun Vastaa

   Joo kyllä tehdään 🙂 Taitaa lähes kaikkien tuollaisten ketjujen vaatteet tehdä juuri halpamaissa. Tuossa äitiyspakkauksen keskustelussa oli siitä, kun vaatteiden laatu on huonontunut tosi paljon viime vuosina. Meilläkin muutamista saumat repsottaa, mutta ei yhdestäkään Lindexin tai H&M:n bodysta mikä on jännä. Ja oli siinä siitäkin, kun suomalaisia yrittäjiä ei suosita vaikka kyseessä on suomalainen keksintö. Sitten laatu voisi olla paljon parempaa ja kestävämpää, mutta onneksi tosiaan nytkin löytyy joukosta laadukkaita vaatteita kuten nämä housut 🙂

   • Roosa
    Posted at 17:43h, 27 tammikuun Vastaa

    Luulen ettei suosita suomalaisia (tai siis suomessa tehtyjä vaatteita) merkkejä koska sitten pakkaus tulisi olemaan kalliimpi valmistaa ja nekin rahat pitäisi sitten repiä jostain muualta. Jos miettii että halpakauppojenkin vaatteet voi välillä olla tosi kalliita laatuun/valmistuskustannuksiin nähden, niin voin kuvitella paljon hinnat oisi jos vaatteet tehtäisiin Suomessa suomalaisilla työntekijöillä. Siitä sitten palkat, verot jne jne. Kummasti aina halutaan (minä mukaan lukien) suomalaista tuotantoa mut sit hinnat kipuu helposti niin korkeiksi ettei kukaan halua maksaa niistä :/

    • Saija
     Posted at 22:35h, 27 tammikuun Vastaa

     Joo tuo on täysin totta 🙁 Joku oli Facebookin vauvaryhmässä kommentoinut, että eikö silloin tuotteita voisi olla vähemmän. Se on vähän niin ja näin. Molemissa on hyvät ja huonot puolet. Ymmärrän toki sen, että tietyt tarvikkeet täytyy saada pakkaukseen mahtumaan ja täytyy olla kiitollinen siitä, että meillä on tälläinen mahdollisuus. Jossain luki, että Kela nyt puuttuu tähän joten mielenkiintoista nähdä, että mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olisihan se tosi kiva tukea pelkkiä suomalaisia yrityksiä niin äitiyspakkauksessa kuin missä tahansa 🙂

 • Hanna
  Posted at 11:50h, 28 tammikuun Vastaa

  Suloisia asuja! Meiltä löytyy kanssa Rodinin sorsaa pienemmältä ja taitaa olla nuo samat GGn legginssitkin. 🙂 oma vauvakuume sen kuin kasvaa näitä kuvia katsellessa heh 😀

  • Saija
   Posted at 14:38h, 29 tammikuun Vastaa

   Kiitos paljon Hanna 🙂 Oi kuulostaa hyvältä! Rodinin sorsa on jotenkin suloinen kuosi. Haha voin vaan kuvitella, tuntuu että oma vauva on jo niin iso että tulee jo pienemmistä kans kuume 😀

 • SS
  Posted at 17:10h, 28 tammikuun Vastaa

  Mua jotenkin surettaa, että vauvojen-/lastenvaatteista on tullut niin merkkikeskeistä ”varusteurheilua” :/ Tottakai on kiva, että vauvankin vaatteet miellyttää omaa silmää, mutta ei se vauva niiden päälle ymmärrä. Lisäksi mun mielestä on aivan typerää käyttää satoja euroja vaatteisiin, jotka ovat jo hetken päästä liian pieniä. Jälleenmyyntiarvokaan ei ole sama kuin uutena/vähänkäytettynä ostetulla, joten se raha menee aivan hukkaan.
  Vauvojen ja lapsien pitäisi antaa olla vauvoja ja lapsia. Mulla tuli vain ikävä fiilis tästä postauksesta.

  • Saija
   Posted at 14:37h, 29 tammikuun Vastaa

   Ymmärrän sun pointin, eihän se vauva niistä ymmärrä. Mutta vauvaikä on se ainoa ikä, jolloin äiti tai isä saa olla suuremmassa roolissa päättämässä, mitä lapselle puetaan päälle 🙂 Mitä vanhemmaksi lapsi kasvaa niin sitä enemmän hän itse päättää pukeutumisesta, joten mun mielestä on kiva että nyt kun vanhemmat päättää niin silloin valitaan heitä miellyttäviä juttuja. Ja itse asiassa lastenvaate-ryhmässä oli juuri keskustelu, jossa oli tuosta jälleenmyyntiarvosta. Se nimenomaan pysyy! Eräs kertoi ostaneen käytetyt Gugguun leggarit 15€:lla ja myynyt ne puolen vuoden päästä samalla hintaa. Uutena ne on joskus vuosia sitten maksanut sen 30€. Mutta jos olisit ostanut H&M:n leggarit esim. kympillä uutena niin et saisi niistä kirpparilla kuin yhden euron. Eli enemmän tulee oikeasti säästöä, jos laittaa tietyn summan merkkivaatteisiin, myy ne eteenpäin ja samalla rahalla ostaa seuraavan koon vaatteet. Nämä on toki makuasioita ja jokainen pukee lapsensa päälle mitä haluaa, mutta tässä yksi esimerkki tuosta kun satuin sen ryhmästä bongata 🙂

Post A Comment