Vauva 5kk: Kasvu, kehitys & kiinteät

IDKUVA

vimma housut

7510g & 64,5cm

Daniel täyttää tänään 5 kuukautta  Voitteko kuvitella, että ensi kuulla hän on jo puoli vuotta? Tuntuu, että just hän vasta syntyi :D Meillä sattui olla tänään aamulla myös neuvola, joten kuten lupailin niin tuun nyt suoraan sen jälkeen kirjoittelemaan kuulumisia meidän vauvasta.

Vaikka vauva ei enää tunnu vauvalta, sen verran nopeasti pikkumies tuntuu kasvavan! Hän oppi reilun 3 kuukauden iässä kääntymään molemmin päin ja nyt hän jo kovaa yrittää mahallaan päästä eteenpäin. Pylly nousee, mutta vielä ei liikuta. Välillä hän tulee aivan kiukkuiseksi, kun ei pääse eteenpäin. Mutta ei siihen varmasti kauaa mene! Leikkimatolla kiinnostaa myös kaikki lelut ja niihin tartutaan hienosti kiinni. Ja kaikki lelut on tietysti vietävä suuhun. Muutama viikko sitten hän myös löysi sitterissä ollessa omat varpaansa, joten niistä pitää ottaa kiinni monta kertaa päivässä. Eilen yllätin hänet syömässä lelun sijaan tällä kertaa omaa sukkaansa.

vauvan vaatteet

vauva kääntyy

Oli pakko jakaa tämä kuva tänne, kun sattumalta tallentui kameraan. Tämä on just sitä aitoa materiaalia kuvien takaa :D

Mä imetän edelleen ja maitoa tuntuu riittävän, kun painokäyräkin on nouseva. Ollaan kuitenkin aloitettu jo pikkuhiljaa kiinteiden maistelu. Oon tehnyt Danielille itse soseita, mutta joitain hedelmäsoseita ollaan ostettu valmiina. Ne on kätevä sit napata mukaan, jos on päivällä menossa. Tähän asti maistelluista jutuista maissi on ollut suosikki. Tatu sanoikin, että hän on selkeästi tullut isäänsä, kun tykkää makean sijaan suolaisesta. Tatu ei siis syö juuri ollenkaan mitään makeaa. Nyt, kun on viisi kuukautta ikää täynnä niin saa aloittaa maistelemaan lihaa, kanaa, kalaa yms. Ja neuvolassa suositeltiin myös puuroa iltapalaksi. Toivotaan, että puuro maistuu, koska siitä saattaisi olla apua meidän öihin.

Nimittäin meillä on käynnissä aikamoiset yöhulinat :D Daniel nukahtaa puoli yhdeksän maissa, mutta herää jo ensimmäisen kerran ennen kahtatoista ja siitä jopa tunnin välein melkein aamuun saakka. Yöt, jolloin nukuttiin hyvin ja herättiin vain kaksi kertaa on nyt enää muisto, haha. Hän myös kääntyilee sängyssään, joten taitoja täytyy kokeilla myös öisin… Noh neuvolassa lohdutettiin, että tämä vaihe tuskin kestää kauaa. Ja tuosta iltapuurosta saattaa olla apua eli pidetään peukut pystyssä.

mainio lastenvaatteet

vauva viisi kuukautta

Body – HERE | Pants – HERE (gifts/adlinks)

Pikkumies on kova höpöttelemään ja nauramaan oikein kunnolla ääneen. Mikään ei ole parempaa kuin nähdä joka päivä ne ilon ja naurun hetket. Joka kerta naurun kuullessa sitä alkaa aivan itseäkin naurattamaan ♥ 


16 Comments
 • Avatar
  8kk
  Posted at 21:00h, 03 tammikuun Vastaa

  Voi mikä ihanapikkumies siellä :)! Alkoi naurattamaan tuo neuvolan lohdutus niin oli pakko tulla sanomaan että joo oikeassa ovat että tuo vaihe loppuu pian, mutta siitä se kaikki lähtee :D sen vaiheen jälkeen tulee lukuisia muita vaiheita ja hyvät unet on pieni muisto enää :D meillä tällä hetkellä menossa kuuluisat 8kk hulinat ja hampaita puskee kaksin kappalein :D ja puurosta ei tosiaankaan ollu juurikaan apua paitsi ekana iltana, kannattaa välillä antaa ihan liha/kasvisruokaa puuron sijasta, täyttää enemmän, meillä neuvolassa sanottu että järjestyksellä niinkään ei väliä, kunhan ruokaa saa ja kasvaa hyvin :) tsemppiä teille hirmuisesti ja tuosta kun yöt villiintyvät niin yritä saada nukutuksi päikkäreitä niin ihmeen kaupalla sitä jaksaa laittaa tuttia yöllä 20 kertaa ’:D

  • Saija
   Saija
   Posted at 08:35h, 04 tammikuun Vastaa

   Daniel kiittää :) Haha, näin mä vähän oon kuullut! Vauvavuosi on täynnä vaiheita, seuraavaa odotellessa :D Mä oon myös kuullut, että juuri tuossa 8kk iässä on kans hulinoita. Okei kiitos vinkistä, mä voisin kokeilla sitten tehdä puuroon myös vaihteluja. Eilen maistettiin puuroa ja tänään aloitetaan sitten illalla antamaan sitä. Katsotaan kuinka käy! Joo mä yritän nukkua noita päikkäreitä. Ei vain saisi juoda aamulla paljoa kahvia niin ne onnistuu paremmin. Sanos muuta, ihan käsittämätöntä miten sitä vain jaksaa ja jaksaa :D Sinne myös paljon tsemppiä hulinoihin <3

 • Avatar
  Tiia
  Posted at 21:42h, 03 tammikuun Vastaa

  Meillä tuli 4kk iässä juuri tuo vaihe, että nukuttiin toosi huonosti. Ja kiukkuiltiin jokavälissä, kunnon 4kk hulinat. Puolenvuoden jälkeen oli tosi helppoa ja 8kk iässä tuli taas joku kamala vaihe nukkumisen ja kiukun suhteen :D vähän kuin vuoristorataa menee aina nuo vaiheet, mutta kaikissa on onneksi myös hyviäkin juttuja! :)

  Hurmaava pienimies<3

  • Saija
   Saija
   Posted at 08:42h, 04 tammikuun Vastaa

   Voi ei :D Täytyy siis nauttia puolen vuoden kohdalla siitä, että on helpompaa. Tuo 8kk on ilmeisesti monilla se rankin vaihe :/ Se on totta, jokaisessa hetkessä on myös jotain hyvää. On ihana nähdä pikkumiehen kehitys :) Kiitos sulle kommentistasi <3

 • Avatar
  Inka
  Posted at 22:37h, 03 tammikuun Vastaa

  Aivan ihana Daniel, en kestä kuin suloinen! 😍🥰

  • Saija
   Saija
   Posted at 08:43h, 04 tammikuun Vastaa

   Voi kiitos paljon :) Sitä hän on, niin hurmaava <3

 • Avatar
  Taru
  Posted at 00:22h, 04 tammikuun Vastaa

  Voi kun toinen on suloinen! <3

  • Saija
   Saija
   Posted at 08:32h, 04 tammikuun Vastaa

   Hihi hän on kyllä sellainenkin hurmuri <3

 • Avatar
  Suvi
  Posted at 11:50h, 04 tammikuun Vastaa

  Nuo katkonaisiksi muuttuneet yöt johtuu aika usein luontoäidin hyvin organisoidusta ”prosessista”, jonka tarkoituksena on nostattaa rintamaidon määrää vauvan tarvitsemalle tasolle. Suloinen poika :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 10:41h, 06 tammikuun Vastaa

   Niinkö? En ole kuullutkaan, mutta se kyllä kuulostaa järkevältä selitykseltä! Kiitos sulle Suvi kommentistasi :)

 • Avatar
  Jensku
  Posted at 13:12h, 04 tammikuun Vastaa

  Meillä 9kk ikänen ja 4kk hulinat oli ainoa vaihe meillä, meillä oli pinnasänky sivuvaununa mutta otrttiin se ihan kunnon pinnasängyksi kun vauva rupesi nukkumaan täydet yöunet, silloin oli vähän ongelmia nukahtamisessa, kun oli tottunut että minä olen vieressä, mutta nyjyöän sekin jo sujuu ihan hyvin :) mistä olinkin ihan kauhuissaan koska meillä myös 3 ja 4 vuotiaat lapset ja heillä ei mitään oista hulinoista ollut vaan esikoinen rupes 3kk ikäsenä nukkumaan täyden yöt ja keskimmäinen 5kk ikäsrnä täydet yöt mutta koskaan ei ole yli 3 kertaa herännyt (paitsi vatsataudissa) mutta zemppiä sinne!

  • Saija
   Saija
   Posted at 12:28h, 06 tammikuun Vastaa

   Oi onpa kiva, että oli vain tuo yksi vaihe :) Ja tosi hyvin on kyllä nukkunut sun muutkin lapset! Meillä kävi nyt hassusti, että viimeiset pari viikkoa on ollut hulinaa ja viime yönä tuli sitten pisin nukkumispätkä koskaan! En tiedä oliko kyeeessä vain tämä yksi yö vai olisiko tämä ollut lopetus hulinoille. Saa nähdä, pidetään peukut pystyssä :) Kiitos sulle <3

 • Avatar
  Cami
  Posted at 11:15h, 05 tammikuun Vastaa

  Vauvathan on tosi persoja makealle, kun rintamaito on niin makeaa! :) Eve tykkäs pienenä paljon porkkanasta ja kukkakaali oli kamalinta mitä suuhun saattoi pistää. Nykyisin maistuukin sitten aikalailla kaikki ja klementiinejä neiti söisi vaikka jatkuvasti jos vaan saisi :D

  Yöhulinat menee onneksi ohi! Jaksamisia ❤️

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:17h, 06 tammikuun Vastaa

   Haha meillä ei ilmeisesti, kun kaikki suolaiset on mieluisempia :D Kiva kuulla, että vaikka pienenä oli juttuja, mitkä ei maistunut niin nyt menee jo kaikki! Niinpä, onneksi menee :) Nyt oli jo vähän parempi yö. Kiitos paljon <3 xx

 • Avatar
  Evira
  Posted at 18:02h, 09 tammikuun Vastaa

  Hei! Tuli vain mieleen kun itse noita soseita teet, niin olethan perehtynyt Eviran sivuilta raaka-aineisiin joita ei saa alle vuosikkaalle antaa :)? Kannattaa liittyä simppeli sormiruoka keittiö nimiseen ryhmään Facebookissa. Ja tuli vielä mieleen että kun näin Instagramissa jonkun videon missä olitte autolla liikenteeessä niin miksi et istu lapsen kanss takana, tai käsittääkseni on hyvin yleistä että jompikumpi vanhemmista on lapsen kanssa takana, varsinkin kun lapsi on vielä noin pieni? :) Tarkoitus ei ole kritisoida, mielenkiinnosta kysyn miksi olette päätyneet tuohon :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:01h, 09 tammikuun Vastaa

   Kyllä olen perehtynyt hyvin aiheeseen ja meillä ainakin neuvolasta annettiin paljon hyödyllisiä tietolappuja ja lehtisiä soseiden tekemiseen. Ja kyllä mä aina välillä istun takana, jos esim Danielia täytyy viihdyttää, mutta suurimman osan ajasta hän aina nukkuu autossa joten se häiritsisi häntä jos mä höpöttelisin takaa kuskin kanssa. Meillä on nykyään myös takana peili kiinni, josta Daniel näkyy joten senkin vuoksi voi ihan huoletta istua edessä :)

Post A Comment