Faktoja joulun lahjakäyttäytymisestä

 postaus sisältää mainoslinkkejä/*tuotteet saatu Kekäle.fi

reima villahaalari

Reiman villahaalari* – täältä

⭐️ Rakastan antaa lahjoja. Niiden antaminen on vain parasta, erityisesti silloin kun lahjan saaja on aidosti iloinen saamastaan jutusta. Oli se sitten konvehtirasia tai uusi tuoksu.

⭐️ Alan suunnitella läheisille ostettavia lahjoja jo syyskuussa. Vanha sananlasku pitää paikkansa eli hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty. I know, I know… Kuulostaa se silti hullulta. Varsinkin, jos avaan suuni joululahjoista silloin syyskuun alussa niin kaikki katsoo mua kuin jotain hullua.

⭐️ Käynnissä ollut ilmastokeskustelu on saanut ajattelemaan joulun lahjahankintoja uudelta kannalta. Oon käyttänyt entistä enemmän aikaa miettien, että jokainen lahja olisi saajalle oikeasti tarpeellinen ja mieluisa.

calvin klein alusasut

Calvin Kleinin yöpaita* – täältä (alessa)

⭐️ Eli oon sitä mieltä, että laatu korvaa määrän. Me tiedetään kummatkin Tatun kanssa lahjat, jotka saadaan toisiltamme koska molemmat osasi toivoa jotain tarpeellista ja kauan haluttua. Sen vuoksi uskalsin ottaa joitain juttuja tähän postaukseen ;-)

⭐️ Toivon melkein aina yöasua, pörrösukkia tai oloasua… Niin, kun ihan oikeasti joka vuosi. Mä käytän todella harvoin villasukkia, mutta pörrösukkia niidenkin edestä eli niille on tarvetta ympäri vuoden. Ja kotona on vain parasta hengailla rennoissa vaatteissa  

⭐️ Nemolle täytyy tietysti myös olla yksi tai kaksi lahjaa. Tänä vuonna se saa esimerkiksi hampaille hyväksi olevia Dentax-luita.

IDKUVA

Kynttilänjalka & lasikupu – H&M | Marmorialusta – H. Skjalm PBalmuirin kynttilä* – täältä (alessa)

⭐️ Sallin kuitenkin itseni ostaa yhden lahjan itselleni. Jotain sellaista, mitä ei ehkä joka päivä tulisi hankittua. Ja samalla se on myös sellainen, jota ei tulisi pyydettyä keneltäkään esimerkiksi hinnan puolesta.

⭐️ Mä oon maailman huonoin pitämään lahjoja salassa :D Koska kun on käyttänyt aikaa lahjojen miettimiseen ja keksinyt hyvät niin sitä ei malttaisi odottaa niiden antamista.

⭐️ Tänä vuonna ei itse osteta Danielille leluja aiemmin esiteltyä Nalle Puh-soittorasiaa lukuunottamatta. Tiedetään, että hän saa niitä muilta lahjaksi joten olisi hölmöä hankkia niitä älyttömän paljon.

levis t-paita

Leviksen t-paita* – täältä

⭐️ Meillä on aina ollut tapana antaa Nemon avata ensimmäinen lahja jouluaaton aamuna. Tänä vuonna taidetaan ottaa perinteeseen Daniel mukaan ja antaa hänen avata yksi lahja.

⭐️ Aikaisemmin ajattelin, että jokaisen lahjan täytyy olla tosi spesiaali. Ei yhtään mitään arkista juttua. Hölmöä, koska jos toisella on tarvetta boksereille niin miksi ihmeessä ei sitten ostaisi niitä.

⭐️ Mulla on aina ongelmia pakettikorttien kanssa :D En löydä mieluisia vaan joka vuosi tyydyn kirjoittamaan vain kuulakärkikynällä paketin päälle. Onneksi tänä vuonna oon tajunnut hyödyntää Dymo-kirjoitinta – sillä kohokuviolla saa kivasti nimet paketteihin!

hilfiger bokserit

Tommy Hilfigerin bokserit* – täältä

⭐️ Haluan myös aina, että lahjapaperi on just eikä melkein kivannäköistä. Ostin yhden rullan (ja vielä tosi ohuen) tuota ruskean sävyistä ja suunnittelin hankkivani sen kaveriksi erään punaisen pallopaperin. No nyt ne on loppuunmyyty ja niin on myös tuo mitä tarvitsisin lisää. Taas kerran tuli todistettua se, että pitäisi olla ajoissa asialla. Eli jos sä tiedät, missä on kivoja punaisia tai vaikka hopeisia lahjapapereita niin auta mua :D

⭐️ Aina joku lahja jää viime tippaan. Kyllä, minä joka kerroin suunnittelevani kaikki ajoissa. En tiedä mikä siinä on, mutta näin käy joka vuosi! Ja niin myös tänä vuonna. Viikonloppuna metsästetään Tatun kanssa vielä yksi eräälle läheiselle (en voi kertoa kenelle, jos hän lukee tätä).

⭐️ Vaikka lahjat eivät ole tärkeitä eikä hankita niitä tänä vuonna mitenkään älyttömästi niin kyllä ne silti mun mielestä kuuluu jouluun. Sen vuoksi on ollut kiva osallistua keräyksiin vähävaraisille. Jokainen on ansainnut edes yhden lahjan.

samsoe & samsoe pipo

Samsoe & samsoen pipo* – täältä

Mites te – tunnistatteko samoja juttuja? Entä onko kaikki lahjat jo hankittu?


8 Responses to “Faktoja joulun lahjakäyttäytymisestä”

 1. Avatar Marine sanoo:

  Minun mielestä myös lahjat kuuluvat jouluun mutta yritän välttää ostamasta turhaa tilpehööriä. Minä ostin tämän vuoden ekat lahjat jo heinäkuussa :) ja loputkin on onneksi jo hommattu ja paketoitu. Ennen olin sitä mieltä että lahjakortti on persoonaton lahja ja että boksereita ei voi miehelle lahjaksi hankkia. Nykyään olen eri mieltä,olen toivonut kasvohoitolahjakorttia mieheltäni. Niin kuin viime vuonnakin, itse en raaski usein käydä. On tosi ihana että alkuvuodesta tietää pääsevänsä hoitoon.
  Ja toiselta on lahjapaine pois. Itse tein miehelleni tänä vuonna joulukalenterin, johon joka aamu sujautan jotain kivaa/ tarpeellista. Juurikin niitä boksereita, ravintolalahjakortti, hammasharjoja. Se on hänen tämän vuoden lahja ja on tykännyt.

  • Saija Saija sanoo:

   Onpas mukava nähdä sun olevan samaa mieltä monesta jutusta :) Ja wau! Vitsit osaisipa sitä itsekin jo ostaa heinäkuussa ensimmäiset. Ei ainakaan tulisi kiire lahjojen kanssa. Mä oon kans ajatellut lahjakortista noin, vaikka nyt tulisin itse sellaisesta ainakin älyttömän iloiseksi. Tuollainen kasvohoito on kyllä ihana lahja, just sellainen mitä ei välttämättä itse tulisi itselle ostettua. Teidän joulukalenteri kuulostaa myös kivalta, ihana idea <3 :)

 2. Avatar Jensku sanoo:

  Mä kans alotan lahjojen suunnittelun tosi aikasin ja välillä jopa alotan hommaamisenkin :D mut silti aina osa lahjoista jää ihan viime tippaan, esim vieläki puuttuu yhelle lapsista lahjat ja miehen lahja, enkä edes vielä oo keksiny miehelle mitään, vaikka yleensä se on se kelle ihan ekana keksin, se joka on aina ollu helpoin, ni nyt ei mitään ideaa :D

  • Saija Saija sanoo:

   Eikä! Tiedätkö jotenkin helpottavaa kuulla, että jollain muulla on sama homma :D Miten sitä aina osaakin jättää jotain viime tippaan. Ja mulle kans tuotti miehen lahjan miettiminen tänä vuonna eniten hankaluuksia. Onneksi Tatu osasi jotain toivoa niin se helpotti :) Tsemppiä sinne viimeisiin lahjapohdintoihin <3

 3. Avatar Niina sanoo:

  Moi,

  Punainen Marimekon unikkokuosinen lahjapaperi on ihana joululahjojen paketoinnissa, mutta menee myös ympäri vuoden muiden lahjojen kanssa :)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi vitsit, sä sen sanoit! Kiitos vinkistä, mä käyn katsomassa löytyisikö tätä vielä Marimekon myymälästä :)

 4. Avatar xod sanoo:

  Ihania juttuja <3 Itsellänihän oli jo syyskussa kaikki joululahjat ostettu ja paketoitu, ja tiedän jo ensi vuoden lahjatkin :D (teen itse saman jutun kaikille läheisille)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hirmuisesti <3 Ei vitsit, nyt oon kateellinen!! Ihanaa, kun oot noin ajoissa koska varmasti välttyy kaikelta lahjoihin liittyvältä stressiltä. Vau, tästä täytyy ottaa mallia :p

Kommentoi