Kodin valmistelua jouluun

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Tokmannin kanssa

IDKUVA

Vuoden taianomaisin, tunnelmallisin ja paras (jos multa kysytään) juhla on pian täällä  Monet blogia pidempään seuranneet tietävät, että oon todellinen jouluhullu! Oon aina ollut. Rakkaus joulua kohtaan on syttynyt jo lapsuudessa äidin ja mummun jouluvalmisteluja seuraillessa. Muiden lapsuuden kavereiden luona kuusi koristeltiin päivää ennen joulua, mutta meille kuusi laitettiin jo hyvissä ajoin marraskuun alussa. Ja se koristeltiin yhdessä joululauluja kuunnellessa. Arvaatte varmaan, kuka laittoi joulutähden paikoilleen? Minä tietysti. Jos olisin saanut päättää niin joulu olisi voinut kestää vaikka koko vuoden.

Omille muuton jälkeen oon pitänyt näistä jouluperinteistä kiinni ja joulun valmistelut on aina aloitettu hyvissä ajoin. Nyt äidiksi tulon myötä oon miettinyt, millaisen joulun haluan lapselleni tehdä. Vastaus on ollut helppo – ehdottomasti yhtä taianomaisen ja tunnelmallinen kuin mikä mulla on ollut. Daniel on vielä niin pieni, että tänä jouluna hän ei ehkä ymmärrä sen ideaa, mutta uskon hänestä tulevan yhtä joulufani kuin äidistä ;-)

Kysyin muutama päivä sitten Instagramissa, että onko jo liian aikaista aloittaa jouluvalmistelut ja 92% äänestäjistä oli sitä mieltä että ei. Oon täysin samaa mieltä! Joulu kestää niin hetken ja miksi sitä ei nauttisi siitä mahdollisimman pitkään fiilistelemällä ajoissa? Joulukuusi saa vielä odottaa koristelua, mutta valmisteltiin kotia kaupallisessa yhteistyössä Tokmannin kanssa muun muassa näin:

jouluvalot tokmanni

pallovalot

lahjapaketit valo

Asettelemalla tunnelmallisia valoja

Marraskuu on sen verran pimeää aikaa, että tunnelmalliset valot on ihan must-juttu. Erilaisia pallovaloja voi mun puolesta pitää vaikka vuoden ympäri. Tokmannilta löytyi valkoiset pallovalot, jotka toimii paristolla – se lisää käyttömahdollisuuksia huomattavasti! Näitä voi ripustaa käytännössä ihan mihinkä ikinä sitä keksiikään.

Lahjapaketti-valot olivat itse asiassa Tatun idea, hän keksi niille heti paikan ja sanoi, että varmasti tykkään. Ja todellakin tykkään, nämä on aivan ihanat! Lisäsin näistä Instagramin storyyn kuvan ja hetken päästä kuvan lisäyksestä mun direct-boksi räjähti. Kaikki halusivat tietää, että mistä nämä ihanuudet on löytynyt. Seuraavana päivänä sain muutamilta seuraajilta kuvia, kuinka he olivat käyttäneet näitä lahjapaketteja omassa kodissaan.

iisi tokmanni

Tekemällä perusteellisia siivouksia

Rakastan puhdasta kotia, joten siivous on ihan arkipäivää, mutta ennen joulua on kiva tehdä vähän enemmän työtä vaativampia siivouksia. Sellaisia, mitä ei ihan joka päivä muuten tee. Joulukinkkua me ei paisteta meillä, mutta bataattilaatikkoa haluan ainakin tehdä. Niinpä, päätettiin pestä uuni kunnolla Tokmannilta löytyvällä Iisi-merkin Uuni & Grilli-suihkeella. Saman merkin yleispuhdistussuihkeella puhdistui näppärästi kaikki kodin peilikaapit. Ja se on arjessa ahkerassa käytössä kaikenlaisten pintojen puhdistuksessa.

led kynttilät lyhtyyn

led kynttilät

Polttamalla iltaisin kynttilöitä

Tokmannin Kotikulta-merkiltä löytyi kivat valkoiset led-kynttilät, jotka asettelin etupihalle ulko-oven eteen. Parasta, kun nämä toimii ajastimella niin ei tarvitse itse käydä joka ilta erikseen sytyttämässä niitä. Sisällä sen sijaan palaa aidot oikeat kynttilät. Rakastan mietoja tuoksukynttilöitä, jotka on yhdessä puhtaan kodin kanssa täydellinen yhdistelmä.

torkkupeitto

chihuahua

Tuomalla tunnelmallisuutta tekstiileillä

Mä en erityisemmin vaihda kodin tekstiilejä vuodenaikojen mukaan, mutta joulu on poikkeus. Sillon on ihana tuoda ”koristelua” myös tekstiilien muodossa. Tokmannin Kotikulta-merkiltä löytyi super pehmeä ja lämmin torkkupeitto, jossa on ihana hopea kuviointi. Tähän on ihana käpertyä katsomaan vaikka joululeffoja! Siitä tuli heti myös Nemon suosikki. Se kyllä löytää aina kodin pehmeimmän paikan nukkumiselle :D Myös keittiö sai ripauksen joulua saman merkin harmaalla keittiöpyyhkeellä, jossa on valkoisia lumihiutaleita.

Pieniä ja isompia juttuja, joista nousee joulufiilis päivä päivältä enemmän  Seuraavaksi onkin sitten se kuusen koristelun vuoro. Saa nähdä kauanko maltan odottaa, heh.

tekstiilit tokmanni

lahjapaketit jouluvalo

Tokmannilta löytyi kattavasti koko kodin joulukoristeet ja siivoustarvikkeet. Jos sulta puuttuu vielä koristeet tai tunnelmalliset valot niin kannattaa käydä tutustumassa Tokmannin myymälässä paikan päällä koko valikoimaan. Tiesittekö, että Tokmannin myymälöitä löytyy ympäri Suomea 177 kappaletta?

Joko te ootte aloittanut kotona jouluvalmistelut?

10 Responses to “Kodin valmistelua jouluun”

 1. Avatar Nicola sanoo:

  Teillä on niin kaunista.! Itsekkin olen paljonkin jouluihminen, mutta parempi fiilis tulee vasta sitten kun pääsemme kakkoskotiimme. :)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi kiitos paljon :) Ihana kuulla sun tykkäävän! Oi kakkoskoti kuulostaa kivalta ja varsinkin jos se nostattaa joulufiiliksen <3

 2. Katsoin tota samaa vilttiä tokmannilta kun sielä just vierailin, pitää katsoa jos ostaisin meille olkkariin uudet oloviltit just noi samat harmaana tai valkosena :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kuulostaa hyvältä suunnitelmalta :) Nuo on kyllä aivan ihanat viltit, niihin on kiva käpertyä iltaisin katsomaan sarjoja <3

 3. aivan ihanat nuo lahjapakettivalot, käyn heti ostamassa kun tilaisuus tulee! tänään ajattelin hakea varastosta jo jotain pieniä joulukoristeita ja -valoja sekä pikkuhiljaa alkaa suunnitella joululahjoja läheisille! ❤️ piristää kummasti marraskuisia pimeitä iltoja!

  • Saija Saija sanoo:

   Voi käy ihmeessä <3 Ne on kyllä niin ihanat! un suunnitelmat kuulostaa oikein hyvältä. Lahjojen kanssa, kun on ajoissa niin ei tule kiirettä. Ja oon samaa mieltä, jouluvalot ja-koristeet piristää kummasti tätä pimeää marraskuuta :)

 4. Avatar Jessika sanoo:

  Mistä toi tv-taso on? :)

  • Saija Saija sanoo:

   Se on Ikean Bestå-sarjaa ja suunniteltu itse sillä suunnitteluohjelmalla :)

   • Avatar Jessika sanoo:

    Ahaa, en tiennytkään tälläisestä mahdollisuudesta! 🙈🙄 saako kysyä paljon tuli hintaa tollaiselle? 😊

    • Saija Saija sanoo:

     Joo se on tosi näppärä, kun saa sen kokoisen ja näköisen kun haluaa :) Apua en yhtään muista! Olisiko ollut reilut 200€ tai jotain hyvin siinä paikkeilla :)

Kommentoi