Vauvan talvivarusteet

Heii  Huh, huh mitä kiirettä viime päivät ovat olleet! Viikonloppuna mun äiti eli Danielin mummu tuli meille yökylään. Käytiin kaupoilla, syömässä ja lauantaina illlalla hän katsoi poikaa sen aikaa, kun käväistiin kavereiden yhteissynttärillä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun olin tunnin kauemmin erossa pojasta. Iiks, olihan se jännittävää  kun tiedossa oli yhden tunnin sijaan muutama ja hoitajana joku muu kuin Tatu. Jännitys oli kuitenkin ihan turhaa, koska hyvin heillä oli mennyt ja Daniel nukkui, kun tultiin kotiin :) Mutta oli kyllä kiva nähdä kavereita edes näin nopealla käväisyllä. Nyt ollaan oltu koko perhe pari yötä Tatun isovanhemmilla ja tänään oli aika palata takaisin kotiin. Siellä odottaa iso määrä kotitöitä, kuten pyykkien pesua. Tätä pyykkiä tuntuu lapsiperheessä riittävän loputtomiin, haha. 

Nyt, kun päästiin Danielin juttuihin niin jatketaan samalla teemalla. Nimittäin eräs lukija toivoi laajempaa postausta vauvan talvivaatetuksesta ja tämä toive on kuultu! Esittelen vähän, mitä varusteita meiltä löytyy ja mitkä mä koen tärkeiksi ominaisuuksiksi.

gugguu haalari

Sininen haalari – Gugguu | Keltainen haalari – Reima (saatu/mainoslinkki)

Tämän Gugguun haalarin esittelinkin jo aikaisemmin eräässä vaatepostauksessa, mutta laitoin sen vielä tähän uudelleen. Mä pohdin kauan aikaa, että minkä kokoisen haalarin ostan, ostanko ollenkaan (koska mahdollisuus myös lämpöpusseihin) vai kuinka teen :D Tulin siihen tulokseen, että haalari on varmasti tarpeellinen varsinkin sitten, jos talven aikana siirrytään vaunuissa ratasosaan tai jos ulkona iskee Danielille nälkä ja täytyy imettää.

reima haalari

Ja koska lapsi kasvaa hurjaa vauhtia koko talven niin meillä on nyt sitten myös toinen kokoa isompi haalari. Tämä on varmasti tarpeellinen, jos lähdetään taas keväällä Pohjoiseen. Nämä Reiman tuotteet on todella suosittuja enkä yhtään ihmettele, että miksi. Tämäkin haalari pitää vettä, hylkii likaa (tämä on varmasti monen äidin mielestä paras juttu :D), siitä löytyy takamuksesta lämmike, joten ei haittaa vaikka Daniel istuskelee kylmällä alustalla. Lisäksi silikoniset jalkalenkit, heijastimet jne.

Tämä on House of Brandonilta saatu ja jos ette vielä tienneet niin heiltä löytyy laaja valikoima lastenvaatteita. Merkkejä on monia, kuten suosittu Vimma, sitten tämä Reima, Pippi, Name It, Levi’s Kids jne. Kannattaa käydä tutustumassa!

IDKUVA

Pipo & lapaset – Gugguu

Sitten asusteisiin, jotka on myös Gugguulta! Kuten haalaria niin näitäkin jonotin dropista eli pienet vauvan paksut lapaset + furry kypärämyssy. Daniel on vielä niin pieni talvella, että kypärämyssy on varmasti paras ratkaisu ja hei, onhan tämä nyt suloinen  Lapasten lisäksi ovat äitiyspakkauksessa tulleet rukkaset, mutta ne ovat ainakin alkutalvesta vielä liian isot.

gugguun karvapipo

Tässä näkyy vielä sovituskuvaa pikkumiehen piposta. Pelkäsin, että mitenköhän hän reagoi pipoon mutta ilmeestä päätellen se oli ihan kiva juttu :D

mini rodini tossut

Töppöset – Mini Rodini (mainoslinkki)

Kenkiä pikkuinen ei ainakaan alkutalvesta tarvitse, joten nämä Alaska-nimiset vauvantossut riittää. Nämä on tosiaan ne, mistä puhuin edellisessä postauksessa. Koska en tossuja koskaan saanut niin ostin ne sitten uutena. Näissä on tosiaan pehmeä ja lämmin fleecevuori sekä nämä pitää vettä ja tuulta. Varressa on säädettävä tarrakiinnitys, mikä tekee niistä helposti puettavat. Plussaa siitä, että nämä on valmistettu kokonaan kierrätysmateriaalista. Näiden lisäksi meillä on lukuisia tuttujen kutomia sekä synnäriltä lahjaksi saatuja villasukkia lämmikkeeksi.

lämpöpussi

Lämpöpussi – Second hand

Iris teki kirpparilta edullisen löydön ja kysyi multa, tarvitaanko me lämpöpussia. En ollut vielä aivan satavarma, mutta koska sillä oli vain muutama kymppi hintaa niin ei sitä voinut jättää ostamatta! Tämä menee nyt kylmillä pakkasilmoilla syyshaalarin kanssa vaunulenkillä, mutta on sitten varuuksi myös talveksi olemassa. Mä oon myös miettinyt, että tarvitaanko kaukaloon omaa lämpöpussia. Oon kuullut niistä paljon hyvää palautetta ja varsinkin, kun nykyään ei suositella kaukalossa käytettävän kovin paksua haalaria. Onko teillä kenties kokemuksia niistä? Onko hankkimisen arvoinen?


28 Comments
 • Avatar
  Maarit
  Posted at 19:41h, 23 lokakuu Vastaa

  Ois kiva kuulla muita juttuja kun vauva juttuu koko ajan..

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:39h, 23 lokakuu Vastaa

   Pahoittelut! Näitä vauva-aiheisia postauksia on viime aikoina toivottu paljon ja mä tykkään aina toteuttaa toiveita. Mutta seuraavaksi on luvassa paljon muuta :) xx

 • Avatar
  -
  Posted at 22:00h, 23 lokakuu Vastaa

  Mun mielestä vauvajutut taas on jees, se on nyt sitä teidän elämää. Vaikka tiestysti luen mielelläni myös muita postauksia! Meillä kaukalopussi oli ihan super ja paljon käytössä, juurikin tuosta syystä että toppahaalaria ei suositella pidettäväksi kaukalossa:)

  • Saija
   Saija
   Posted at 11:36h, 24 lokakuu Vastaa

   Ihana kuulla, että sä tykkäät näistä postauksista :) Oot oikeassa, se on sitä meidän elämää nyt. Vaikka haluan ehdottomasti tehdä myös muita postauksia. Voi vitsit, täytyy varmaan kans hankkia tuo kaukalopussi. Se kuulostaa niin kätevältä :-)!

   • Avatar
    Tiia
    Posted at 15:36h, 24 lokakuu Vastaa

    Kaukalopussille suositus myös täältä! Niin kätevä, kun ei tarvi alle paljoa vaatetta ja saa lämpöiseen pussiin. Vielä kun daniel on niin pieni, että kaukalo teillä varmasti kulkee sisälle aina mukaan? :)

    Luin kans siitä, ettei toppahaalaria suositella pienillä käytettäväksi kaukalossa. Vyöt joutuvat olemaan yllättävän löysällä vauvaan nähden, eikä kaukalo tämän vuoksi ole turvallinen. Jossain testeissä oli vauvanukke lentänyt kolarissa kaukalosta pois, kun paksut haalarit päällä ja vyöt löysällä.

    • Saija
     Saija
     Posted at 05:32h, 25 lokakuu Vastaa

     Oi mahtavaa! Joo kyllä se kulkee ainakin vielä :) Tuollaisen kaukalopussin voisi kyllä hommata, kun se kuulostaa niin kätevältä. Toki poika kasvaa koko ajan hurjaa vauhtia, mutta eiköhän sille käyttöä olisi. Joo mä kans luin ja hyi olkoon! Tuota ei varmaan moni aikuinen edes tajua ennen kuin lukee jostain :(

 • Avatar
  Ulla/unelmienelämistä blogista
  Posted at 22:36h, 23 lokakuu Vastaa

  Niin ihania nämä sun hankinnat!!Meillä tais olla nuorimmalla ekana talvena myös kaks haalaria, ihan vaan kun en osannu päätyä kumman ostan
  Kaukalopussille iso peukku täältä suunnalta. Se on yhtä tuskaa jos joutuu talvihaalari päällä yrittää laittaa kaukaloon!niin paljon helpompi laittaa vaan joku kevyt jumpsuit päälle ja pipo+lapaset ja pussiin. Kaupassakin kätevä kun saa pussin nopsaan auki,ettei pieni läkähdy!
  Ihania päiviä teille♡♡

  • Saija
   Saija
   Posted at 02:40h, 25 lokakuu Vastaa

   Kiitos hirmuisesti sulle :) Joo haalarien välillä on niin vaikea valita – ne on kaikki niin suloisia. Mukava kuulla teillä kans olevan hyviä kokemuksia kaukalopussista. Täytyy kyllä alkaa katselemaan niitä ja etsiä sellainen talveksi – kuulostaa niin näppärältä :) Kiitos sulle vielä tästä kommentista <3

 • Avatar
  Helmi
  Posted at 08:14h, 24 lokakuu Vastaa

  Tuostakin voi olla niin montaa mieltä, että paljonko vauvapostauksia on hyvä määrä.. mun mielestä niitä ei voi ikinä olla liikaa :D ❤️

  • Saija
   Saija
   Posted at 12:55h, 24 lokakuu Vastaa

   Voi ihana sinä :D Tämä on niin kiva kuulla! Mun mielestä näitä on kiva toteuttaa. Vaikka haluan kyllä tehdä muitakin, pitäen sellaisen mahdollisimman monipuolisen sisällön :) Kiitos sulle kommentistasi <3

 • Avatar
  Saija
  Posted at 12:28h, 24 lokakuu Vastaa

  ^ Minuakaan ei vauvapostaukset haittaa! ♥ Kun tietysti sen ymmärtää, että se on niin suuri osa teidän arkea, että väkisinkin postaukset sisältää lapsiasiaa.

  Mutta aivan ihania haalareita ja asusteita – Daniel näyttää tosiaan sangen tyytyväiseltä pipoonsa! :-D

  • Saija
   Saija
   Posted at 02:42h, 25 lokakuu Vastaa

   Voi tämä on ihana tietää <3 Joo sepä :) Arki koostuu 90% vauvasta ja hänen jutuistaan, joten niin myös kirjoitukset. Ilo nähdä sun pitävän näistä, mä kans tykkään tosi paljon. Joo hän selkeästi pitää pipoa ihan ok-juttuna :D<3

 • Avatar
  len
  Posted at 13:06h, 24 lokakuu Vastaa

  kaukaloon turvallisinta laittaa ihan ohkasissa vaatteissaa, ei siis toppapuvussa eli kannattaa hankkia sinne oma kaukalopussi, sitä voi sitten avata kun autossa on lämmin! voit laittaa vaunuissakin villahaalarissa lämpöpussiin jos ei ole ihan hirveä pakkanen, ei siis toppavaatteissa toppapussiin, ei kahta toppaa päällekäin. meidän poika viihtyi merinohaalarissa pussissa ja sitten ihan toppapuvussa ja viltti enintään päälle. mukavaa talvea!

  • Saija
   Saija
   Posted at 05:25h, 25 lokakuu Vastaa

   Joo näin oon lukenut :) Tuo kaukalopussi on varmasti kätevä sitten, kun vauvalla tulee kuuma esim. autossa. Ja juuri noin ajattelin käyttää tuota isompaa lämpöpussia vaunuissa, mutta varmaan pääsääntöisesti eniten pelkkää haalaria (ja mahdollisesti sit viltti mukana), jos täytyy esim. nostaa Daniel jostain syystä pois vaunuista. Kiitos samoin sinne :)

 • Avatar
  Mami
  Posted at 13:15h, 24 lokakuu Vastaa

  Vauva jutut kiinnostaa myös täällä! :) mielellään luen vauva-aiheisia juttuja. Toki muutkin postaukset kiinnostavat aina :-)

  T. Mamma

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:08h, 24 lokakuu Vastaa

   Niin piristävää kuulla tällaisten postausten olevan mieluisia :) Tuun varmasti jatkossa toteuttamaan näitä lisää, mutta myös muita <3

 • Avatar
  nadjastrange
  Posted at 15:46h, 24 lokakuu Vastaa

  Teidän pikkunen on niin söpö <3

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:55h, 25 lokakuu Vastaa

   Voi kiitos paljon Nadja <3 Hän on kyllä sellainenkin hurmuri :)!

 • Avatar
  H
  Posted at 16:27h, 24 lokakuu Vastaa

  Suosittelen kaukalopussia. Niin näppärä kun vauva pärjää kylmälläkin ilmalla kun laittaa vaan villapuvun ja pussukkaan pikkuisen. Kun autossa tai kaupassa tulee kuuma niin pussi vaan auki eikä tarvii herätellä pientä että täytyisi puku riisua.
  Harmi vaan että meidän neiti jo 9kk ja ei enää viime talven pussukkaan mahdu.

  Ihana lukea vauvajuttuja. Mitä kokoa otit haalarit? Meillä on talveksi sama Reiman puku tulossa vauvalle.

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:55h, 25 lokakuu Vastaa

   Täytyy kyllä hankkia se :) Meidän pojalla tulee nyt jo välillä autossa kuuma ja siitä seuraa huutoa, joten kaukalopussi olisi kyllä siitäkin syystä hyvä. Ihana nähdä sun pitävän vauvajutuista <3 Ja kiva, että sinne on sama haalari tulossa. Otin pienimmän mitä oli eli 74 ja Gugguun oma on 68. Toinen on sit hyvä alkutalvesta ja toinen lopputalvesta :)

 • Avatar
  sofie
  Posted at 18:25h, 24 lokakuu Vastaa

  Meidän poika syntyi vuosi sitten lokakuussa ja lämpöpussi kaukaloon oli niiin hyvä! Jo sairaalasta lähtiessä kun oli lunta, niin pienelle sai pukea paaljon vähemmän. :) Pysyi meidän kuumakalle ainakin tyytyväisenä ja taisi siitä tykätäkkin, kun nukahti sinne jo laskuvaiheessa :–D Turvallinen olla sielä kapalossa. <3

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:56h, 25 lokakuu Vastaa

   Oi kuulostaa ihanalta <3 Ja voin vaan kuvitella tuon turvallisuuden tunteen. Meidän poika tykkää jo nyt nukahtaa heti kaukaloon, joten tuonne pussiin nukahtaa varmasti myös heti. Se lähtee nyt ehdottomasti hankintaan :) xx

 • Avatar
  M
  Posted at 22:07h, 24 lokakuu Vastaa

  Ehdottomasti kaukaloon lämpöpussi, niin kätevä kun voi esim kauppareissulle pukea vaan sisävaatteet lämpöpussin alle. :) Ja tosiaan ihan vaan turvallisuussyistäkin kannattaa hommata, koska toppavaatteissa kaukalossa (tai isompana turvaistuimessa) oleminen on kolarin sattuessa todella vaarallista.

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:46h, 25 lokakuu Vastaa

   Niin moni on tätä suositellut, että lähtee hankintaan :) Mä jo katselin niitä netistä. Kiitos teille suosituksista <3 Tuosta kaukalosta luinkin, mutta mielenkiinnosta kysyn että miten sit isompien lasten kanssa jotka istuu istuimessa? Eihän niihin oikein saa lämpöpussia? :o

   • Avatar
    Maria
    Posted at 09:33h, 26 lokakuu Vastaa

    Itse pärjäsin ilman kaukalopussia mutta vaikuttaa kyllä tosi kivalta. Nykyäänkin valitsen vaan automatkalle kevyimmän haalarin ja istuimessa oleva pitää aina nostaa niin ei varmaan hyödy samalla lailla kuin vauva kaukalopussista. Mutta lämpöpussit rattaisiin on ehdoton :)

    • Saija
     Saija
     Posted at 11:54h, 27 lokakuu Vastaa

     Se kyllä vaikuttaa niin näppärältä, että täytyy ostaa se meille :) Totta muuten! Nostaessa siitä ei kyllä ole niin paljoa hyötyä. Kiva kuulla, että oot tykännyt rattaissa olevasta lämpöpussista :)

     • Avatar
      Linda
      Posted at 09:24h, 30 lokakuu

      Kaukalopussi on tosi hyvä. Alkuvuodesta syntyneellä ei ollut ollenkaan haalaria ensimmäisenä talvena kun ei liikkunut. Turvaistuimessa voi käyttää esim ohutta haalaria alla ja lisäksi kylmällä peittoa tai takkia väärinpäin eli kädet hihoista mutta vetskari auki sivuilla jos ymmärsit :D Fb:n Turvaistuimet/bilbarnstolar -ryhmästä saa hyvin tietoa jos kiinnostaa enemmän :)

     • Saija
      Saija
      Posted at 15:30h, 30 lokakuu

      Kiva kuulla, että teillä on kans ollut siitä hyötyä :) Joo ymmärsin! Tuo ei olekaan käynyt mielessä. Täytyy varmaan kokeilla tuota kylmillä ilmoilla. Kiitos ryhmävinkistä, voisin tutustua tuohon lisää :)

Post A Comment