Nettikirppiksellä huijatuksi tuleminen

IDKUVA

Mun on pitänyt kirjoittaa tästä aiheesta jo pitkään, koska tämä tuntuu olevan valitettavan ajankohtaista. Nimittäin nettikirppiksillä hyväuskoisten ihmisten huijaaminen. Kuten allekirjoittaneen. Jälleen kerran.

Mä oon pyrkinyt lisäämään kirppariostoksia. Laukkuja ja asusteita on tullut ostettua jo pidempään käytettyinä, mutta nyt oon alkanut tehdä löytöjä myös Danielille. Kätevinä oon todennut erilaiset lastenvaatteille tarkoitetut Facebook-kirppikset, mutta kivoja juttuja on löytynyt myös Torista. Kuten täällä postauksessa kerroin niin osa siinä näkyvistä vaatteista on ostettu FB:n kautta eri myyjiltä. Mitään ongelmia ei ole ollut yhdenkään tuotteen kohdalla. Noh muutamat onnistuneet ostokokemukset ei tarkoita sitä, että kaikki olisivat sellaisia. Tämä tuli taas todettua kantapään kautta.

cluse rannekello

mustat isot aurinkolasit

Näin muutama viikko sitten Torissa ilmoituksen tuotteesta, minkä ostamista oon pohtinut jo hetken aikaa. Tuotteesta oli pari eri kuvaa, ihan ok kunto ja ihan ok hinta. Lisätiedoissa luki, että nouto mutta myös postitus onnistuu, jolloin ostaja vastaa postikuluista. Laitoin myyjälle viestiä ja kysyin onko tuote vielä saatavilla, nimittäin ilmoitus oli jo muutaman päivän vanha. Hän vastasi samana iltana ja kertoi, että kyllä on. Vastasin hänelle välittömästi takaisin ja kerroin, että otan tuotteen jos postitus tosiaan on ok. Hänen vastauksensa tuli jälleen nopeasti. Kertoi, että todellakin se onnistuu ja samassa viestissä oli tilinumero, mihin maksu tulisi suorittaa eli hinnaksi tuli tuote + postikulut. Maksoin tuotteen heti, otin maksusta screenshotin ja lähetin kuvan hänelle osoitteen kera.

Seuraavalla viikolla aloin muutamana eri päivänä odottamaan pakettia, mutta sitä ei kuulunut. Olin tehnyt maksun viikonloppuna, joten ajattelin että ehkä maksu ei näkynyt heti alkuviikosta. Perjantaina jälleen muistin ostokseni, kävin postilaatikolla eikä pakettia tullut. Laitoin samana iltana hänelle viestiä, että ootko lähettänyt tuotteen kun ei sitä vieläkään ole tullut. Sain lauantaina vastauksen, missä luki ”lähetetty :)”. Ajattelin, että asia ok, se tulee ensi viikolla. Kului päiviä ja taas päiviä, mutta pakettia ei edelleenkään kuulunut tai näkynyt. Laitoin jälleen viestiä ja kyselin onko hän todella lähettänyt paketin. Ei vastausta enää.

dad sneakers kengät

dad sneakers

Nyt, kun maksusta oli kulunut melkein kolme viikkoa niin laitoin hänelle viestin että jos rahat ei palaudu tai tuote saavu tiettyyn päivään mennessä niin teen rikosilmoituksen.

Oon Facebookissa ryhmässä nimeltä Huijarit Pois, jossa ihmiset saa vinkata muille mahdollisista huijareista. Kertoa heidän netissä käyttämät nimet, tilinumerot yms. Ryhmän seinä on surullista luettavaa. Viikottain jos ei jopa päivittäin joku tulee huijatuksi nettikirpparilla. Miettikää miten monta huijausta tapahtuu vuodessa?? Ja hyvällä tuurilla kukaan huijareista ei joudu vastuuseen.

Mulle on käynyt näin aikaisemminkin ja niin surullista kuin se on niin en aio enää tehdä ostoksia muualla kuin Facebookissa tai kasvokkain. Facessa homma on edes vähän luotettavampaa, kun ihmisestä näkyy tiedot, kuva yms. Toki huijareita löytyy varmasti sieltäkin, mutta riski tulla huijatuksi on edes vähän pienempi. Mun edellinen huijaus tapahtui myös Torissa, mutta vuosia vuosia sitten. Olin tehnyt ostoilmoituksen Iittalan valkoisista Teema-astioista. Sain monta eri yhteydenottoa, mutta kiinnostuin erityisesti erään tytön tekstiviestistä. Hän sanoi, että hänellä on käyttämätön setti lautasia ja mukia. Sovittiin hinnaksi 30€, hän antoi tilinumeron, tein maksun ja hän kiitti. Ja siinä se. Pakettia ei kuulunut eikä vastausta mun soittoon tai puheluun. Kerran hän vastasi Tatun numeroon ja kun Tatu kysyi, että ootko lähettänyt Iittalan paketin niin hän löi luurin korvaan. Tein rikosilmoituksen, johon kerroin kaikki mitä vain tiesin hänestä; puhelinnumeron, tilinumeroni ja käyttämänsä nimen. Kerroin rikosilmoituksessani vaativani rangaistusta ja sain postissa poliisilta kirjeen, jossa kerrottiin jutun menevän syyttäjälle. Tästä muutaman kuukauden kuluttua tuli toinen kirje, jonka teksti oli huonompi mun kannalta. Huijattu summa oli niin pieni ettei poliisilla ole resursseja lähteä selvittämään sitä. Todella harmi juttu. Tilinumeron perusteella olisi saanut heti selville tekijän, mutta nyt tyttö ei saanut minkäänlaista rangaistusta vaan pahimmassa tapauksessa jatkoi huijaamista. Oon kyseisestä Facebook-ryhmästä lukenut, että ihmisiä on huijattu eniten ostoilmoitusten kautta. Niissä, kun on huijarin helppo keksiä omistavansa jonkun tuotteen, ottaa kuvat netistä ja huijata hyväuskoisia ihmisiä.

syystakit

mustat aurinkolasit

Jacket HERE | Sweater – Gina Tricot | Jeans HERE | Shoes HERE | Watch Cluse | Sunnies H&M (gifts/adlinks)

Oon oppinut ryhmästä, että kannattaa ottaa myös yhteyttä Toriin. Sen aion tehdä seuraavaksi ja sitten rikosilmoituksen. Ja sen jälkeen kirjoitan hänestä myös ryhmän seinälle aloituksen. Jos vain voin edes yhtä ihmistä auttaa ettei joutuisi huijatuksi niin tulisin enemmän kuin iloiseksi. Hyvällä tuurilla sitä voisi joskus saada jonkun vastuuseen. Näin ainakin toivon.

Samaan aikaan mua surettaa, mutta todella vihastuttaa. Arvaatteko mikä? Se, että kyseessä oli Danielille talveksi Mini Rodinin ”töppöset”. Ne maksoi postikulujen kanssa 15€. Summa ei ollut mikään iso (isompaa en olisi edes siirtänyt), mutta kyllä ihmetyttää että millainen ihminen huijaa lastenvaatteilla?? Oikeasti.

Tällainen tarina tähän päivään. Kuvissa hymyilyttää, mutta tätä asiaa miettiessä paremminkin vihastuttaa.

Olisi mielenkiintoista kuulla, onko siellä joku joutunut huijauksen kohteeksi?

No Comments
 • Marine
  Posted at 05:15h, 19 lokakuun Vastaa

  Tämä aihe saa kyllä niin vihaiseksi. Tässä on juuri syy miksi en ikinä maksa tilille ennen kuin olen saanut tuotteen. Eli siis otan mielummin postiennakolla tuotteen vaikka tulee kalliimmaksi. Saan maksaa sitten postissa vasta kun tuote on kädessä. Ja facebook on ihan jees, toki siellä tulee usein peruutuksia mutta muuten on rehellistä.

  • Saija
   Posted at 08:00h, 19 lokakuun Vastaa

   Niin kyllä saa :/ Ei voi kuin ihmetellä… Itse en edes kehtaisi tehdä tällaista ja laittaa vielä perään viestin, että lähetetty. Postiennakolla oon joskus ostanutkin kalliimman laukun, mutta tällaisissa muutaman kympin jutuissa se ei oikein kannata, kun tuote tulee uuden hintoihin ja joskus jopa yli sen 🙁

 • SL
  Posted at 07:42h, 19 lokakuun Vastaa

  Hei! Vinkkini tähän on, että maksat tuotteesta vain puolet tai vasta sitten, ku tuote on saapunut. Näin vältyt huijaamiselta, sillä yleensä (rehelliset) ihmiset suostuvat tällaiseen järjestelyyn

  Postissa on myös muistaakseni sellainen pakettien nouto-ohjelma, jossa paketin saapuessa se maksetaan ja sitten sen saa itselleen. Myös on hyvä pyytää seurantatunnusta, niin näkee missä se paketti menee!

  Itse olen myös joutunut huijauksen kohteeksi, tosin tämä mies huijasi sen verran montaa ja esitti olevansa toinen henkilö, että joutui kyllä vastuuseen Toivottavasti saat tilaamasi tuotteen jostain❤️

  • Saija
   Posted at 11:11h, 19 lokakuun Vastaa

   Tuo onkin kätevä tapa, että maksaa vain puolet! Rehelliset ihmiset varmasti suostuu tuohon käytäntöön 🙂 Mä oon postiennakolla ostanut joskus laukun, mutta näissä muutaman kympin jutuissa se ei ole oikein järkevä kun tuote tulee uuden hintoihin. Ja tuossa Iittalan-jutussa pyysin seurantatunnuksen, mutta koska myyjä ei ikinä lähettänyt tuotteita (niitä ei ollut edes olemassa) niin en myöskään saanut seurantatunnusta 🙁 Ohoh! Mutta tosi hyvä, että joutui vastuuseen. Toivotaan, että muutkin huijarit joutuisivat. Mä ostin sitten nämä töppöset Danielille uutena 🙂

  • Marjo
   Posted at 13:23h, 21 lokakuun Vastaa

   Myyn paljon Torissa ja FB-kirppareilla (ja vaikka se on tarpeetonta sanoa, olen rehellinen myyjä :)) ja pakko sanoa myyjän näkökulmasta katsottuna etten ikinä suostuisi lähettämään tuotetta ilman, että olen saanut koko summan etukäteen. En myöskään postiennakolla, koska niin moni jättää noutamatta paketin, jolloin postikulut tulee tappioksi itselle. Muuten pyrin kaikin tavoin tuottamaan ostajaehdokkaalle luottavaisen fiiliksen minusta. Lähetän lisäkuvia tuotteista, kuvia joissa on nimeni ja päivämäärä ja muutenkin vastaan nopeasti ja fiksusti. Se nyt vain on fakta, että mikäli haluaa täysin skipata huijauksen mahdollisuuden, ei tule ostaa mitään muuten kuin face to face.

   • Saija
    Posted at 11:34h, 25 lokakuun Vastaa

    Tuota mäki aloin miettimään myyjän näkökulmasta! Voi se ostajakin huijata jättää maksamatta ne puolet tai pahimmassa tapauksessa jättää noutamatta koko paketin. Tämä on niin hankalaa, täytyisi löytää hyvä keino niin myyjän kuin ostajan näkökulmasta. Se on hyvä, että näytät olevasi rehellinen myyjä. Se tekee ostajallekin luotettavamman kuvan, kun saa myyjältä lisäkuvia ja vastauksen nopeasti 🙂

 • Johanna
  Posted at 08:36h, 19 lokakuun Vastaa

  Mä niin ymmärrän sun fiiliksen! Ja kyseessä vieläpä lastenvaatteet, käsittämätöntä…

  Itse oon joutunut myös muutaman kerran huijauksen kohteeksi, viimeksi kesällä kun olin ostamassa vanhempaa muumimukia. Sitä edellisellä kerralla ostin Timberlandit, joita ei myöskään koskaan näkynyt (tein molemmat ostot Torissa). Todella surullista miten yleistä huijaaminen nykyään on ja että tuomioita ei voida antaa. Ties kuinka montaa ihmistä nämä tyypit pystyy käyttämään hyväkseen kun rajaa ei tule vastaan 🙁 Toi faceryhmä kuulostaa kyllä hyvältä, pakko varmaan itsekin liittyä sinne!

  • Saija
   Posted at 11:15h, 19 lokakuun Vastaa

   Älä muuta sano! Miten jotkut edes kehtaa 😮 Eikä… Ikävä kuulla, että oot joutunut kans huijauksen kohteeksi 🙁 Se on kyllä tosi kurjaa, miten paljon tätä tapahtuu ja vain harva joutuu vastuuseen. Toki rikosilmoitukset kannattaa aina tehdä, koska varsinkin ne joilla on useampi tällainen ilmoitus takana niin joutuu paremmin vastuuseen. Oon kuullut, että joskus uhkailu rikosilmoituksella auttaa, mutta ei kyllä tässä tilanteessa. Kannattaa liittyä, sieltä voi tsekata ainakin jos epäilee jonkun huijaavan. Katsoo vaikka, että onko kyseisellä tilinumerolla tehty huijauksia 🙂

 • Veera
  Posted at 09:53h, 19 lokakuun Vastaa

  Ompa törkeetä! Kiva juttu, että perinteisten kirpparien sijaan voi ostaa netistä, mutta aina löytyy tommosia ihmisiä, jotka käyttää muita hyväkseen :/ toivottavasti tekijä jäisi kiinni, ihan hölmöä, että tommoset huijarit vielä pääsee pälkähästä ilman seurauksia!

  • Saija
   Posted at 11:20h, 20 lokakuun Vastaa

   Oon sun kanssa samaa mieltä :s Niinpä… Sitä voisi ostaa useamminkin, mutta kyllä tämän jälkeen miettii kaksi kertaa ennen kuin ostaa mitään. Olisi kyllä kiva, jos tämä huijari jäisi kiinni! Toivotaan parasta 🙂

 • Helmi
  Posted at 10:36h, 19 lokakuun Vastaa

  Hei! Itse en ole tullut huijatuksi (ainakaan vielä). Mutta tuli mieleen erittäin toimiva systeemi! Löysin Torista ilmoituksen iphone 6:sta, myyjä sanoi että tuote on uusi ja myy koska oli voittanut puhelimen ja itsellä jo kyseinen puhelin. Sovittiin yhdessä että maksan postikulut, postissa saan avata tuotteen, katsoa ja mikäli tuote vastaa oikeeta niin maksan summan postille! Oli toimiva, tuote oli muoveissa ja ihka uusi. Ei moitittavaa 🙂 Maksoin siis postiin koko tuotteen

  • Saija
   Posted at 11:22h, 20 lokakuun Vastaa

   Oi hyvä niin 🙂 Toivottavasti et koskaan tulekaan! Joo mä oon kans joskus lähettänyt paketin noin, että ostaja saa katsoa sen. Se toimii parhaiten juuri tuollaisissa kalliimmissa jutuissa, mutta edullisempia (muutaman kympin juttuja) ei oikein kannata lähettää kalliilla postikuluilla, kun ne tulee sitten uuden hintoihin. Mutta tätä taktiikka aion kyllä käyttää jatkossa, jos tulee jotain vielä ostettua :)!

 • Kati
  Posted at 11:14h, 19 lokakuun Vastaa

  Ystävä joutui kans huijatuksi, mutta hänen kohdallaan rikosilmoitusuhkaus onneksi tehosi. Suututtaa vietävästi ihmisten omahyväisyys ja empatiakyvyttömyys. Itse joskus tein kaupat facebook -ryhmän kautta, mutta niin, että tavattiin kasvotusten.

  • Saija
   Posted at 11:20h, 19 lokakuun Vastaa

   Eikä :/ Vitsit, miten paljon tätä tapahtuu. Ärgh! Onneksi uhkaus rikosilmoituksella tehosi. Toivoin kans sen tehoavan, mutta ei… Sanos muuta, mä en käsitä miten ihmiset kehtaa. Monesti puhutaan, että ihmisten pitäisi ostaa enemmän kirppiksiltä ja netin kautta onkin tehnyt hyviä löytöjä, mutta näiden huijausten vuoksi kukaan ei kohta uskalla enää ostaa mitään 🙁

 • Vivie
  Posted at 12:23h, 19 lokakuun Vastaa

  Onpa ikävää :/ toisaalta olla helppo vaan sanoa että pikkujuttuhan tuo on mutta ei, kyllä siinä on periaatteesta kyse!

  Mulle on käynyt myös niin että olen ostanut vestiaire collectiven kautta laukun, jonka myyjä toimitti mutta ilman laukun hihnaa. Eli ei sitä voi käyttää. Olin useampaan kertaan yhteydessä myyjään joka kiisti kaiken ja sitten sivuston asiakaspalveluun kuvien ja kuittien kera. He sanoivat että eivät voi tehdä mitään, ainoa mitä voin tehdä olisi lähettää laukku takaisin myyjälle omakustanteisesti! Koska olin jo kerran maksanut postikulut ja tuote tuli ulkomailta olisi näistä tullut yhteensä jo monta kymppiä hintaa, joten lopulta annoin olla. Myyjä myy edelleen monilla nettikauppasivuilla.

  Tästä opin ettei välttämättä auta jos on ns. Hyvämaineinen, kansainvälinen myyntisivu, kannattaa ihan aina tarkasti myös lukea myös se pieni präntti palautusehdoista yms…

  • Saija
   Posted at 11:25h, 20 lokakuun Vastaa

   Sanoppa :/ Joo ei mua haittaa yksi viisitoista euroa, mutta ihan periaatteesta olisi kiva saada tekijä vastuuseen. Varsinkin, jos hän jatkaa muiden ihmisten huijaamista. Voi ei 😮 Ikävä kuulla, että sulla on tuollainen kokemus. Onpas törkeää! Miten edes kehtaa lähettää tuollaisen laukun. Kyllä aina saa näköjään olla tarkka, jos ostaa netistä jotain. Oli se sitten mistä tahansa :s

 • Hemppe
  Posted at 12:24h, 19 lokakuun Vastaa

  Ihana tuo sun takki! <3 Pistää kyllä vihaksi tollanen käytös, miten joku voi olla noin idiootti että huijaa toista?! Itseäni ei (vielä ainakaan) ole huijattu, mutta ilmeisesti tuo on todella yleistä. :/

  • Saija
   Posted at 11:26h, 20 lokakuun Vastaa

   Eikö olekin! Tämä oli kyllä hyvä valinta syksyksi <3 Tai no itse asiassa tämä menee myös talvella 🙂 Älä muuta sano! Joo on valitettavan yleistä ja ikävä huomata, miten moni jo lukijoistakin on joutunut huijauksen kohteeksi :/

 • anonyymi
  Posted at 13:32h, 19 lokakuun Vastaa

  Heippa! Itse asun peräkylässä ja en omista fb: tä. Joten olen ostanut pajon torin kautta. Lähes kaikki paketit ovat saapuneet, vaikka joitain olen jännittännyt että tuleeko perille asti. Myös osa myyjistä on loukaantunut tai olleet suuttuneen oloisia jos olen pyytänyt tuoteesta lisäkuvia tai lisä tietoja… Kerran torissa on huijattu minua. Ostos oli 80€ arvoinen. Tein rikosilmoituksen ja sain kirjeen postissa että saan rahat takaisin. Kysesiset henkilöt (kaksi jotka olivat olleet mukana huijaamassa, olivat tehneet 70 huijausta. Kyseessä oli muumimukeja, lippuja, huivi, takki jne. Aivan tavallista tavaraa. He olivat myös esitöytyneet erinimillä eri tuotteissa. Noh, he saivat ehdollista vankeutta näistä. Valitettavaa on vain se, että suurinosa huijauksista ei päädy yleensä mihinkään. Ja huijareilla ei ole mitään menetettävää(luottotiedot menneet ja kaikki ulosotossa). Olen myös ostanut tuotteita jotka eivät ole vastanneet kuvausta ja myyjä kadonnut tämän jälkeen. Sanottiin että takki siistissä kunnossa, ja aivan likainen kun minulle saapui ja takin täyteet littanana (vanha takkia…) Olen myös pohtinut zadaan:n? kautta ostamista, mutta sinnekkin pitäisi tehdä profiili ja laittaa kuva itsestään 😀
  Nooh, siinä minun kokemukseni 🙂

  • Saija
   Posted at 17:35h, 22 lokakuun Vastaa

   Voi tosi kiva kuulla, että suurin osa ostoista on mennyt hyvin, mutta ikävä kuulla mukaan mahtuneen myös huijaus 🙁 Ohoh, miten iso määrä huijauksia! Todella törkeää. Mutta tuo on aivan totta, heillä ei ole mitään menetettävää. Suurimmalla osalla näistä huijaajista on juuri ulosotossa kaikki ja luottotiedot mennyt. Osalla saattaa olla jo valmiiksi rikostaustaa 🙁 Voi tuo on myös inhottavaa, jos tuote ei vastaa odotuksia tai ole kuvatun tapainen. Facebookissa on osassa ryhmässä mahdollisuus ilmiantaa myyjät, joiden tuotteet ei koskenut odotuksia niin ryhmien ylläpitäjille. He voivat saada varoituksen. Mä oon käyttänyt jo reilun vuoden Zadaata niin ostajana kuin myyjänä ja se on toiminut tosi hyvin! Zadaa turvaa lähetyksen 10 000 asti, joten ei tarvitse pelätä paketin rikkoontumista yms. Ja myyjä ei tosiaan saa rahoja ennen kuin on lähettänyt tuotteen + että ostaja on saanut sen. Mutta harmi, kun sieltä ei löydä kaikkea. Esim. huonekaluja 🙁

 • Riina
  Posted at 14:28h, 19 lokakuun Vastaa

  Kannattaa semmoistakin käytäntöä harkita että pyytää myyjältä tuotteesta kuvan omalla nimellä ja päivämäärälapulla 🙂 tätä tapaa käytetään muumiryhmissä, estää vähä mahdollista huijaus yritystä. Rehellinen myyjä toteuttaa tollasen pyynnön.

  • Saija
   Posted at 11:28h, 20 lokakuun Vastaa

   Joo mä oon tätä käyttänyt, kun oon joskus myynyt muumimukin 🙂 Mutta tässä tapauksessa myyjällä oli tossuista itse ottamat kuvat eli tuote oli hänellä, mutta hän ei vaan ikinä lähettänyt sitä. Eli periaatteessa olisi voinut ottaa mulle tuollaisen kuvan, mutta jättää kuitenkin lähettämättä. En edes tiedä, kuinka monta kertaa hän huijaa ihmisiä samalla tuotteella 🙁

 • Maija
  Posted at 15:02h, 19 lokakuun Vastaa

  Omaa tyhmyyttäänhän se on jos menee maksamaan tuotteen ennen kuin saa sen käsiinsä 😀 Kyllä nyt pitää olla sen verran älliä päässä, että ymmärtää että liikenteessä on aina huijareita ja siinä on aina riski, jos ostaa tuotteen ja maksaa sen etukäteen… Harvemmin viranomaiset lähtee puuttumaan tommosiin asioihin varsinkin jos kyseessä on pikkusumma ja jos huijari on pikkutekijä… ja vaikka rikosilmoitus tehoaisikin: niitä huijareita tulee aina olemaan. Vaikka olisit elämäsi aikana tehnyt kymmenen rikosilmoitusta, niin sulla on vähintään yhtä suuri riski tulla taas huijatuksi.

  Eli kannattaa itse kyllä miettiä että ottaako riskin vai ei. Itse en ole koskaan maksanut mistään ennakkoon, teen kaikki kirppisostokset aina, poikkeuksetta kasvokkain.

  • Saija
   Posted at 11:31h, 20 lokakuun Vastaa

   Niinhän se on. Kuten postauksessa kerroin niin hyväuskoisten ihmisten huijaus. Itse nimittäin oon luottanut näköjään vähän liikaakin myyjiin. Suurin osa ostoista on kuitenkin sujunut hyvin 🙂 Ja mä oon saanut silloin Iittalan tapauksessa poliisilta neuvon, että AINA kannattaa tehdä rikosilmoitus. Oli kyseessä sitten 1€ tai 100€. Koska vaikka huijari tuntuu ”pikkutekijältä” niin hänellä voi olla näitä rikoksia takana jo kymmeniä. Tai parhaassa tapauksessa juuri tuo sun tekemä rikosilmoitus vie huijarin jäljille esim. tilinumeron kautta. Joo eihän sitä riskiä kannata ottaa, jos ei halua joutua huijatuksi. Mutta aika huonot mahdollisuudet on myös ostaa mitään käytettynä netistä, kun suurin osa myyjistä asuu eri puolilla Suomea 🙂

 • Annika
  Posted at 15:34h, 19 lokakuun Vastaa

  Moi!

  Minuukin on huijattu tori.fissä. Tein asiasta rikosilmoituksen ja vuoden prosessin jälkeen sain rahani korkojen kera takaisin ja huijari sai itselleen tuomion. Kävi ilmi, että hän oli huijannut useita samalla tavalla. Työssäni nään usein myös tapauksia, jossa on ollut kyse monesta pienestä huijauksesta (puhutaan esim. 10€) ja kun tarpeeksi moni on tehnyt samasta huijarista ilmoituksen, niin poliisillakin on resursseja tutkia asiaa. Kannustan siis tekemään rikosilmoituksen aina, vaikka olisi kyse kuinka pienestä jutusta tahansa. Myös huijarille ilmoittaminen rikosilmoituksen tekemisestä saattaa toimia pelotteena. Ainakin se kertoo huijarille, että tämän toiminta on väärin ja asia on viety eteenpäin.

  • Saija
   Posted at 11:33h, 20 lokakuun Vastaa

   Voi ei 🙁 Mutta ihan mahtavaa, että sait rahat takaisin ja vielä korkojen kera! Oon sun kanssa samaa mieltä ja kirjoitin tästä juuri ylempään kommenttiin. Sain silloin Iittalan tapauksessa poliisilta saman neuvon eli aina kannattaa tehdä rikosilmoitus, koska huijaus on aina rikos ja hyvässä tapauksessa tekijä voi jäädä kiinni juuri sun huijatun rahan kautta. Mä kokeilin pelotella tekijää, mutta ei ainakaan tässä tapauksessa auttanut. Toivotaan, että rikosilmoituksesta on apua :)!

 • Marjut
  Posted at 19:50h, 19 lokakuun Vastaa

  Mua myös huijattu. Ostin iPhone 5 puhelimen myös Torin kautta ja ei koskaan saapunut. Tein rikosilmoituksen ja vuoden päästä tuli paperit kotiin ja selvisi, että tämä 17 -vuotias tyttö oli murtautunut muutamaan kioskiin ja apteekkeihin sekä huijannut muita ihmisiä torin kautta.. syyttäjä oli päättänyt että kaikki summat on maksettava takaisin.. paperissa oli kaikkien noin. 25 ihmisen/yrityksen nimet ja maksettava summa… Ei oo rahaa näkynyt :/

  • Saija
   Posted at 11:34h, 20 lokakuun Vastaa

   Mitää 😮 Huh huh! Tuo rahojen palautus voi olla pitkä prosessi, jos hänellä on ulosotossa kaikki. Mutta toivotaan, että rahat vielä palautuu ja parasta olisi jos tulisi korkojen kera. Kyllä aina kannattaa tehdä rikosilmoitus, koska tekijä voi olla huijannut vaikka kuinka monia ihmisiä. Ääh, tämä on aivan liian yleistä 🙁

 • Anna
  Posted at 01:13h, 20 lokakuun Vastaa

  Ääh, varsinkin nuo töppöset. Itse ostan torista arvokkaampia tavaroita vain kasvokkain Myös miestäni huijattiin torissa hiljattain. Huijari sai lopulta 8kk yhdyskuntapalvelua. Petoksia tyypillä oli siihen aikaan takanaan jo 91, mikä on ihan hullu määrä!

  • Saija
   Posted at 10:43h, 21 lokakuun Vastaa

   Sepä :/ Voi eikä! Ikävä kuulla sun miehen joutuneen huijauksen kohteeksi. Mutta herranen aika, mikä määrä huijauksia. Huh huh! Onneksi tekijä joutui vastuuseen. Toivottavasti tämäkin tekijä joutuu :s

 • Marianne
  Posted at 11:38h, 20 lokakuun Vastaa

  Voi eikä, pistää niin vihaksi tommonen toiminta! Ja juurikin se, miten paljon huijaamista tapahtuu. Itse en ole tullut varsinaisesti huijatuksi, mutta olen kokenut muuten ihan käsittämätöntä toimintaa ja kohtelua ihmisiltä kun olen itse myynyt tavaraa esim just torissa, että nykyään en sitä kanavaa juurikaan käytä kun pahan mielen siitä vaan itselleen saa ja siellä tuntuu se sakein porukka liikkuvan. Milloin jätetään tulematta ja ostamatta tavara, jonka noudosta ja ostosta on jo sovittu tai tullaan ostamaan 10€ tavara sadan euron setelillä tai oletetaan että ostoilmoituksen kuvassa näkyvä toinen huonekalu kuuluu kaupanpäällisiksi vaikka siitä ei mitään sellaista mainintaa ole ilmoituksessa.

  Ja yksi törkeä tapaus sattui äidilleni. Hän oli ostamassa lasten polkupyörää ja vielä vähän kauempaa, että sinne oli tunnin ajomatka. Kaikki oli sovittu etukäteen ja äippä oli sovittuna aikana sovitussa paikassa. Myyjää ei näkynyt. Äiti laittoi viestiä ja koitti soittaa. Myyjä vastasi viestiin että lähtivät juuri kauppaan ettei nyt pysty tulemaan. Äidillä kiehui jo tässä vaiheessa, siis kuka lähtee kauppaan juuri silloin kun olisi ostotreffit sovittuna ja tietää että ostaja on tullut kaukaa. No äiti hyväuskoisena aatteli että ehkä myyjällä tuli sitten joku akuutti tarve kauppaan. Äiti laittoi viestin sitten, että no tuot varmaan pyörän kun kaupasta pääset? Ei vastausta. Eikä vastannut soittoonkaan. Eikä siitä sen jälkeen kuulunut enää ikinä mitään. Yhteensä siis kahden tunnin ajomatka plus odottelu paikanpäällä eikä kauppoja tullutkaan. Ilman mitään pahotteluja tai syytä miksi ei nyt pyörää myykään tai saavu paikalle. Ei voi ymmärtää, että joku tekee tollasta ja vielä kun myyjä ei edes hyötynyt tästä millään tavalla kun ei saanut edes rahoja niin mitä ihmettä!! Harvemmassa on siis ne kerrat kuin torin kaupoista olisi hyvä mieli jäänyt, joten mielummin annan ystäville ja tutuille ilmaseksi kuin saan parikymppiä ja pahan mielen torikaupoista 😀 Ja eipä kyllä tee mieli sieltä myöskään ostaa mitään, kun sama homma, pettyy vaan!

  • Saija
   Posted at 11:42h, 25 lokakuun Vastaa

   Älä muuta sano! On kyllä niin törkeää :/ Ja tuo on käsittämätöntä, että varataan tuote, ei otetakaan, otetaan, luvataan hakea ja ei lopulta haetakaan. Ja vitsit, miten törkeää käytöstä tuolta myyjältä antaa äitisi odottaa tuolla tavalla. Mitä ihmettä hän edes hyötyi tuosta 😮 Ei yhtään mitään. Jotkut ihmiset ei mieti kuin itseään tällaisissa asioissa. Mä oon kans pari kertaa pahoittanut mieleni muutaman ostajan kanssa, joten tuo oli hyvin sanottu. Mielummin antaa tuotteen läheiselle kuin muutaman kympin takia pahoittaa mielensä 😀

 • Katri / More or Less Katri
  Posted at 11:47h, 20 lokakuun Vastaa

  Onneksi en ole itse tullut ikinä huijatuksi, nettikirppistely on kyllä vähentynyt. Mutta ite jos oon myynyt posteilla niin lähetän heti kun on tilillä raha, usein paketin laitan valmiiksi odottamaan jo osoitetietoineen kunnes raha kilahtaa näkyviin.

  • Saija
   Posted at 10:42h, 21 lokakuun Vastaa

   Se on hyvä, että oot välttynyt siltä 🙂 Ja toivottavasti vältyt jatkossakin! Mä oon kans tosi tunnollinen myyjä, lähetän heti kun rahat on tilillä. Harmi, että kaikki ei ole tällaisia :/

 • Tiia
  Posted at 13:27h, 20 lokakuun Vastaa

  Oon monesti miettinyt, että minkälaiset ihmiset kehtaa huijata tuolla tavalla, oli kyse sitten 10e tai 150e. Onko nämä kaikki mieleltään sairaita, eivät omaa mitään tunteita vai esimerkiksi ”tavallisia” perheenäitejä, jotka kituuttaa kotona kodinhoidontuella.. Jos itse huijaisin ja saisin 15e ylimäärästä rahaa, niin kyllä takaraivossa kummittelis koko ajan lause olet varas ja huijari.

  Kurjaa, että jouduit huijatuksi. Vaikka summa ei ollut suuri, niin vauva arjessa kaikki rahat ovat tarpeellisia! 🙁

  • Saija
   Posted at 10:47h, 21 lokakuun Vastaa

   Mä en käsitä 🙁 Ja just tuo, että eikö omatunto kolkuta, kun käytät sitä rahaa. Ja se, että miten moni pitää tällaista huijaamista sallittuna. Luulis, että ahdistaisi tehdä tuollainen pienikin rikos… Joo summa ei onneksi ollut suuri, mutta periaatteesta ärsyttää ja vihastuttaa. Toivotaan, että tekijä joutuu vastuuseen 🙁

 • Mau
  Posted at 15:38h, 20 lokakuun Vastaa

  Itsekin olin liian hyväuskoinen ja jouduin ensimmäistä kertaa petoksen uhriksi. Todella monta kauppaa tehty netin kautta eikä ikinä ole mitään ongelmia ollut, mutta nyt sitten sattui huono tuuri. Harmittaa niin paljon, mutta tästä oppii ainakin nyt sitten kantapään kautta. Rikosilmoitus tehty heti kun todettu, ettei tuotetta minulle lähetetä ja nyt asia on selvitettävänä. Toivon, että tässä kävisi onni ja saisin rahani vielä korkojen kera takaisin, mutta aika näyttää. Kuitenkin asia on nyt viety eteenpäin ja yritän olla miettimättä asiaa nyt sen enempää. Hyvä kuitenkin juuri lisätä ihmisten tietoisuutta miten yleistä nettihuijareiden toiminta on.

  • Saija
   Posted at 17:33h, 23 lokakuun Vastaa

   Eikä!! Tuntuu niin pahalta, että näin moni on joutunut petoksen uhriksi 🙁 Tämä on aivan liian yleistä… Onneksi säkin teit rikosilmoituksen, toivotaan siitä olevan apua. Mä olin kans liian hyväuskoinen, mutta jatkossa varmasti mietin kaksi kertaa ennen kuin ostan jotain netistä. Toivon, että kaikki huijarit joutuisi vastuuseen enemmin tai myöhemmin :s

 • Jensku
  Posted at 20:34h, 20 lokakuun Vastaa

  Mä olen joutunut torin kautta hujatuksi ja summa oli myös 15e tein rikosilmoituksen ja tämä henkilö joutui vastuuseen koska moni oli tehnyt rikosilmoituksen samasta henkilöstä ja toisilla oli isompia summia kyseessä ei kuitenkaan ollut miköön lastentavara, onneksi. Itse toivon että nuo huijarit joutuvat itsekkin huijatuksi että oppivat…
  Mutta sitten mulla myös tapaus missä posti oli unihtanut kirjata pakettini ja odottelin 3viikkoa sitä olin yhteydessä paketin lähettäjään moneen kertaan ja olin aivan varma että hän oli huijannut minua, koska sanoi että on kadottanut kuitin lähetys tapahtumasta, mutta kun soitin sitten poistille niin siellä se paketti oli odottamassa ollut jo parisen viikkos, sitä ei vaan ollut kirjattu…

  • Saija
   Posted at 17:18h, 23 lokakuun Vastaa

   Voi ei :/ Ikävää huomata näin monien joutuneen huijatuksi! Onneksi tekijä joutui vastuuseen. Mä toivon, että tämäkin 15€ vie tekijän vastuuseen ja vaikka ei veisi niin toivon, että hänellä on edes kunnon huonon omantunnon tuskat. Postin kanssa saa myös olla tarkkana, mullakin on yksi paketti kadonnut heidän jäljiltä kokonaan. Aina se vika ei ole myyjässä, mutta toki lähetykset on hyvä saada jotenkin todistettua. Mun tilanteessa olisi ollut mahdollista myös kadonnut paketti, mutta kerran hän ei enää vastannut viestiin niin se kertoo huijauksesta 🙁

 • Ilona
  Posted at 17:21h, 21 lokakuun Vastaa

  Tuo on kyllä niin syvältä! Tosi outoa ettet saanut rahoja takaisin, nimittäin mun mies joskus osti kirjan mulle torista hinta oli vain 10e ja hän siirsi summan, kirjaa ei tullut ja viesteihin ei vastattu, rikosilmoitus kehiin, ja me saatiin rahat takaisin! Summa pieni mutta ihan periaatteesta tuollaiset huijarit saatava vastuuseen vaikka kyseessä olisi 1 euro

  • Saija
   Posted at 02:37h, 25 lokakuun Vastaa

   Niin on!! Hei onpa kiva, että sun mies sai rahat takaisin. Kyllä kannatti tehdä rikosilmoitus. Ja oon ehdottomasti samaa mieltä, aina kannattaa tehdä rikosilmoitus vaikka olisikin pieni summa kyseessä. Pidetään peukut pystyssä, että tämä tekijä joutuisi vastuuseen :/

 • pahus
  Posted at 08:45h, 22 lokakuun Vastaa

  Tuokin käytäntö, että maksaa vasta kun saa tuotteen on tietenkin arveluttava myyjälle. Omalla kohdalla kävi niin että laitoin tuotteen postiin ja kun kyselin sitten pitkän ajan kuluttua maksun perään, ostaja ilmoitti ettei ole saanut lähetystä. Jos kyseessä on pienempi lähetys, josta ei ole seurantaa on taas sana sanaa vastaan. Postikin voi kadottaa lähetyksiä, mutta ainahan näissä on ne riskinsä, valitettavasti aina mahtuu mukaan epärehellisiä tapauksia ja välillä asioita voi sitten olla hankala selvittää.

  • Saija
   Posted at 02:35h, 25 lokakuun Vastaa

   Voi ei 🙁 Oot oikeassa, aina se ei tarkoita myyjän rehellisyyttä vaan myös ostaja voi huijata. Tästä syystä taas olisi hyvä lähettää seurantatunnuksella, mutta aina sekään ei ole hinnan vuoksi järkevää. Äh, vaikeita juttuja :s

 • Ellu
  Posted at 09:13h, 22 lokakuun Vastaa

  Käytetyn tavaran nettiostokset olen tehnyt huutonetistä. Siellä on myyjien kohdalla näkyvissä asiakkaiden palautekommentteja, joista voi aika hyvin päätellä kuinka kaupat ovat sujuneet. Pääosin kaikki on minullakin mennyt hyvin.
  Yhden kerran koen tulleeni harhaanjohdetuksi, ostamani vaate ei todellakaan ollut mitoiltaan myyjän ilmoittama, vaan kaksi numeroa pienempi. En tästä kaupasta laittanutkaan kiittävää palautetta, ja lähetin myyjällekin huomautuksen, mutta pidin vaatteen ja annoin sen kaverilleni, jolle se sopi.

  Kerran ostin huutonetistä lautasia, joita myyjä kehui moitteettomiksi. Joo, olihan niistä noin puolet hyväkuntoisia, mutta muut olivat naarmuja täynnä. Tässä tapauksessa otin tiukkaan sävyyn yhteyttä myyjään ja sanoin palauttavani kaikki lautaset, enhän voi pöytään laittaa yhtäaikaa siistejä ja rumia lautasia.
  Myyjä ryhtyi töykeäksi, mutta pitkin hampain suostui kaupan purkamiseen, olin nimittäin tosi tiukkana.
  Pelkäsin ettei palautusrahoja tule, mutta kyllä ne tulivat.
  Aina on ihmisiä, jotka kokeilevat meneekö suurempi tai pienempikin huijaus läpi. Onneksi suurin osa on ihan rehellisiä myyjiä.

  • Saija
   Posted at 11:27h, 25 lokakuun Vastaa

   Vitsit täytyisi palata käyttämään tuota Huutonettiä! Mä oon nimittäin joskus vuosia sitten käyttänyt sitä ja niiltä ajoilta on vain positiivisia kokemuksia 🙂 Ohoh, törkeää tuollainenkin ”huijaus”. Onneksi olit tiukka ja sait rahaa takaisin. Kyllä kannattaa pitää omia puolia. Mutta oot oikeassa, onneksi suurin osa myyjistä on rehellisiä. Vaikka jatkossa tuleekin mietittyä kaksi kertaa ennen kuin ostaa jotain käytettynä. Ja ensi kerralla mietin tarkkaan myös lähetystavan yms. kaikki mahdolliset, että sitä välttyisi huijaukselta 🙂

 • SEITSEMÄN SYKSYISTÄ - Saijis Syksyn asuja
  Posted at 10:46h, 09 marraskuun Vastaa

  […] 1. Vaaleanpunainen pörrö (koko asupostaus ja vaatetiedot täällä) […]

 • IN & OUT // Loppuvuoden trendeistä - Saijis IN & OUT trendit
  Posted at 19:34h, 13 joulukuun Vastaa

  […] trendiä tulee nähtyä nyt joka paikassa ja testasin sitä itsekin näihin asukuviin. Välillä ärsyttää, kun isokokoinen neule roikkuu päällä ja peittää farkut. Joten […]

 • Rikosilmoituksen tekeminen kannatti - Saijis
  Posted at 20:20h, 15 lokakuun Vastaa

  […] teille siitä, miten olin tullut huijatuksi nettikirppiksellä? Postaus aiheesta löytyy TÄSTÄ. Lyhyesti kerrattuna mua siis huijattiin Torissa, jossa maksoin lasten töppöset myyjälle eikä […]

 • Samuel john
  Posted at 12:06h, 04 helmikuun Vastaa

  Onko sinua koskaan huijattu bitcoinin, kryptovaluutan tai millä tahansa muulla tavalla? kokeile Global Funds Recovery Experts -asiantuntijoita, jotka auttavat minua saamaan takaisin 18 000 dollarini huijareilta ( www. gfrexperts. com

Post A Comment