Seven weeks old boy

levis lastenvaatteet

IDKUVA

Body House of Brandon | Pants House of Brandon (gifts/adlinks)

Danielille tuli tänään ikää täyteen seitsemän viikkoa! Poitsu on kasvanut niin nopeasti, tämän viikkoisessa neuvolassa hän painoi 5010g ja oli 54cm pitkä. Hänestä on kadonnut sellainen ”vastasyntyneen kasvot” ja tilalle on tullut omia selkeitä piirteitä. Näistä kasvojenpiirteistä silmät ja nenä on selvästi kuin mulla, mutta puolestansa suu ja leuka on peritty isältä. Ollaan päästy nauttimaan hänen leveästä hymystään sekä hassuista ilmeistä päivittäin ja tällä viikolla hän on selkeästi alkanut jo höpöttelemään. Hoitopöydän päällä oleva hymynaama on saanut aikaan jo myös pieniä naurukohtauksia :D

Hän on siis kaikin puolin hyväntuulinen kaveri. Masuvaivoja on ollut todella vähän (onneksi) ja niistäkin ainoat on ilmestynyt D-vitamiinin aloituksen jälkeen. Täysimetys on edelleen käynnissä ja oonkin pyrkinyt vielä varmuuden vuoksi välttää ruoka-aineita, joita ei ihmetyksen aikana suositella syötäväksi tai juotavaksi. Kahvin juonnin iltapäivästä/alkuillasta oon huomannut vaikuttavan hänen vireystilaan, joten juon nykyään vain ja ainoastaan aamulla kupin tai kaksi.

Yörytmi hänellä on ollut sama syntymästä saakka eli Daniel syö siinä yhdeksän jälkeen ja yleensä nukahtaa tissille kymmenen maissa. Siitä hän nukkuu kahteen saakka, tankkaa maitoa ja jatkaa unia aamuun noin puoli kuuteen. Sitten hän tankkaa taas ja kunnolla ylös noustaan kahdeksan ja yhdeksän välillä. Asia mikä on muuttunut näiden viikkojen aikana on ihmetyskertojen kesto ja varsinkin yöimetysten. Alkuaikoina hän saattoi syödä reilun tunnin ajan, mutta nyt ollaan jopa yli puolet nopeampia. Ja tämä näkyy parhaiten meidän unen määrässä, kun nyt nukkumaan pääsee takaisin nopeammin. Jes!

Hän alkaa olla koko ajan kiinnostuneempi väreistä sekä esineistä ja leluista. Esimerkiksi tuo kuvissa näkyvä lelu on yksi hänen suosikeistaan. Meillä on sitteri, joka liikkuu ja tärisee sekä siinä soi erilaista musiikkia. Sitterin yläpuolella on pari lelua roikkumassa, mutta pienempänä hän ei välittänyt niistä. Nyt puolestaan hän ”hyppii” sitterissä ja yrittää osua leluihin. Välillä lelut heiluukin siinä ihan miten sattuu, haha.

Pian onkin vuorossa ensimmäinen rokote ja se on nimeltään rotarokote. Vähän jännittää jo, että tuleeko siitä kuinka vaivoja pikkuiselle. Oon kuullut, että siitä voi nousta kuume yms. ja neuvolan täti sanoi, että masu voi mennä pahastikin sekaisin. Pidetään kuintenkin peukut pystyssä ja toivotaan, että kaikki menee hyvin 


12 Comments
 • Avatar
  Hanna
  Posted at 08:55h, 22 syyskuun Vastaa

  Varaa nestemäistä panadolia kotiin, meillä nosti rokotteet pientä lämpöä mutta panadolilla selvittiin :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:35h, 22 syyskuun Vastaa

   Hei kiitos paljon vinkistä! Täytyy ostaa sitä seuraavan kerran, kun käy apteekissa niin on sit valmiina :)

   • Avatar
    NK
    Posted at 14:43h, 24 syyskuun Vastaa

    Alle 3kk ikäistä ei tietääkseni saa lääkitä ja siksi ekat piikkirokotteet alotetaankin vasta sillon. Tuosta rotasta ei pitäis kuumetta tulla.

    • Saija
     Saija
     Posted at 13:36h, 26 syyskuun Vastaa

     Okei hyvä, jos ei tule kuumetta! Neuvolantäti puhuikin vain mahan sekaisin menosta :)

 • Avatar
  Mummuilija
  Posted at 18:36h, 22 syyskuun Vastaa

  Ihana poikavauva. Olen itse mummu mutta olen saanut onnea siinä määrin, että olemme mieheni kanssa saaneet hoitaa vauvasta saakka tyttäremme kahta poikaa, pojat ovat 2 ja 5 mutta niin rakkaita ja tuttuja kuin omat. Ihanaa vauva aikaa sinulle ja miehellesi. Muistaakseni ei kummallakaan pojista ole tullut enempää vaivoja piikeistä ja vatsa saattaa olla useinkin välillä löysänä muutenkin.

  • Saija
   Saija
   Posted at 13:39h, 26 syyskuun Vastaa

   Voi ihanaa, että sulta löytyy lapsenlapsia <3 Ja mahtavaa, että ootte saaneet hoitaa niitä miehesi kanssa! Se on tärkeää, että isovanhemmat pääsevät lastenlapsien elämään jo pienestä saakka. Ihana kuulla myös, että ei ole tullut piikeistä mitään vaivoja. Toivotaan, että me kans säästytään niiltä :)

 • Avatar
  Enni
  Posted at 19:59h, 22 syyskuun Vastaa

  Onnea pikkumiehelle. :) Söpö vauva! Annetaanko teidän pikkuiselle rotavirusrokote suun kautta? Meillä eo onneksi tullut siitä mitään, viimeinen satsi meni toissapäivänä masuun neuvolassa. Samalla bebe sai 5kk rokotteet molempiin reisiin. Vähän inahti, mutta ei syntynyt edes parkua. Illalla vähän kitistiin ja annoin myös nestemäistä Panadolia! :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:59h, 24 syyskuun Vastaa

   Kiitoksia paljon Enni :) Joo annetaan! Okei, tämä on helpottavaa kuulla. Ehkä se on sitten ystävällisempi, kun annetaan suun kautta. Mahtavaa, että teillä ei tullut noistakaan rokotteista mitään. Pidetään peukut pystyssä, että meilläkin menee noin hyvin. Ja tuota nestemäistä Panadolia täytyy kans ostaa :)!

 • Avatar
  äitiäiti
  Posted at 09:04h, 23 syyskuun Vastaa

  Voi mikä hymy! <3 Meillä on kaksi viikkoa nuorempi tyttö, joten on kiva aina lukea Danielin kuulumisia :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:55h, 24 syyskuun Vastaa

   Eikö olekin suloinen hymy <3 Oi onpa kiva, että meillä on näin saman ikäiset lapset :)!

 • Avatar
  TP
  Posted at 04:28h, 25 syyskuun Vastaa

  Rotarokote on tosi makean makuista ja oman kokemuksen mukaan vauvelit oikeen rakastaa sitä, maiskuttelee ihan viimesen päälle :D Muistaa vaan ite pestä kädet hyvin n. viikon ajan vaipan vaihtojen jälkeen eikä suulle pusuttelua.

  • Saija
   Saija
   Posted at 11:01h, 25 syyskuun Vastaa

   Oi niinkö :D Tuosta neuvolassa ei sanottu mitään, mutta tosi hyvä juttu! Joo hyvä huomio, tuo täytyy muistaa :)

Post A Comment