RISTIÄISET 9.9.2018

kastetilaisuus tarjoilut

Kiitos kaikille nimiveikkauksien laittaneille  Niitä tuli todella iso määrä ja joukosta löytyi jopa muutaman kerran oikea veikkaus ;-) Eilen tosiaan juhlittiin pikkumiehen ristiäisiä sukulaisten ja ystävien kanssa. Ristiäisiä suunnitellessa huomattiin, että kutsuvieraslistalle kertyi sen verran monta nimeä että päätettiin vuokrata juhlapaikka tilaisuutta varten. Ja näin jälkikäteen ajateltuna se oli todella hyvä päätös! Ei tarvinnut sen kummemmin miettiä etukäteen siivoamista, joten järjestämisessä oli yksi stressinaihe vähemmän.

ristiäiset pappi

Vieraita oli kaikenkaikkiaan reilu 40 ja oli kyllä mukava huomata, että lähes kaikki kutsutut pääsivät paikalle. Vieraista en viitsinyt laittaa blogiin kuvia, koska kaikki eivät halua täällä näkyä. Ymmärrätte varmasti :) Kummeiksi me oltiin pyydetty kummankin hyvät ystävät, jotka iloksemme suostuivat tehtävään mielellään. Kastehetkellä poitsu oli onneksi todella rauhallinen, hän käytännössä nukkui koko ajan. Edes pään kastuminen ei häntä haitannut! Kastemekkona toimi Tatun suvussa kulkeva perintömekko. Kasteen virsiksi Jumalan kämmenellä sekä Ystävä sä lapsien. Lisäksi Tatun pikkuveli luki pätkän lasten evankeliumista.

IDKUVA

Poika sai nimekseen Daniel Veikko Juhani

ristiäis kakku

Daniel on meitä molempia miellyttävä nimi ja sattumalta hänellä on myös nimipäivä Tatun kanssa samana päivänä, mikä sitten vahvisti valintaa vielä lisää. Veikko puolestaan on mun edesmenneen paapan nimi ja Juhani tulee Tatun suvusta. Daniel sai Tatun sukunimen.

Tarjoiluina meillä oli kaksi voileipäkakkua, kinkkupiirakkaa, mokkapaloja, macaronseja, keksejä sekä tämä upea täytekakku, jonka täytteenä oli päärynä-kinuski.

ristiäiset

Dress – HERE (adlink)

Oli kyllä niin ikimuistoinen päivä ja niin onnistuneet juhlat  Ja hei nyt ei tarvitse enää salailla nimeä vaan puhua Danielista!

Kuvat: Joni Mäntyharju


22 Responses to “RISTIÄISET 9.9.2018”

 1. Avatar J sanoo:

  Ihanan perinteinen nimi! Nykyään monet yrittää hakemalla hakea tosi erikoisia nimiä jotka kuullostaa hassulta perus suomalaisen sukunimen kanssa. Olin positiivisesti yllättynyt nimestä :D sopii hyvin kantajalleen. Ja ootte Tatun kanssa hyvännäkönen pari! Kaikkea hyvää teille ja teidän pienelle perheelle :) <3

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitoksia kovasti :) Kiva kuulla sun pitävän nimestä. Ollaan siihen itekin todella tyytyväisiä! Joo me haluttiin, että etunimi on erikoinen mutta ei liian ja toisiksi nimiksi puolestansa kummankin suvussa kulkevat nimet. Ihanasti sanottu, kiitos vielä :)<3

 2. Avatar Anna sanoo:

  Olette kyllä tosi ihana perhe! Ihan mielenkiinnosta kyselen: kumman teistä sukunimen Daniel sai?

  • Saija Saija sanoo:

   Voi kiitos hirmu paljon <3 Ai niin se unohtui kertoa! Hän sai Tatun sukunimen :)

 3. Avatar Hihii sanoo:

  Hei saako udella missä piditte ristiäiset ja oliko teillä joku pitopalvelu? Itselläkin ristiäiset järjestettävä seinäjoella ensivuoden puolella ja paikka täytyy myös vuokrata ja mietityttää mikä olisi hyvä! Ja kakun/tarjoilujen tekijöistä olisi myös mukava kuulla ja ihana nimi tuli poitsulle! Mun mielestä aivan äitinsä näkönen poitsu olis hauska nähdä susta ja tatusta vauvakuvia kummalta oikeesti näyttää! Kiitos jos viitsit vastata kysymyksiin!

  • Saija Saija sanoo:

   Me pidettiin ristiäiset Kurikassa, se on 30 kilometrin päässä Seinäjoelta :) Aluksi meinattiin pitää täällä, mutta ei löydetty kivaa paikkaa ja lopulta päädyttiin tuohon, kun suurin osa sukulaisista on siellä + paikka miellytti meitä molempia. Ei ollut pitopalvelua vaan kaikki tarjoilut teki läheiset ja sitten meillä oli yksi henkilö tarjoilijana. Onneksi molempien sukulaisista löytyy taitavia tekijöitä niin saatiin tarjoilut järjestettyä melko helpolla :p Mutta jos Seinäjoelta etsit kivaa paikkaa niin mä tykkään ainakin Almasta ja Uppalan Kartanosta – niille suositus! Kiva idea, katsotaan jos löytyisi vauvakuvia mitä saisi tänne blogiinkin jossain muodossa esille. Kysy ihmeessä, jos tulee vielä jotain kysyttävää! Vastaan mielelläni :) xx

   • Avatar Hihii sanoo:

    Oon miettinyt almaa ja uppalaa myös, mutta jotenkin tommoset ravintolat ei jotenkin tunnu mun mielestä sellasilta ”ristiäispaikoilta” kun siis tarkotus olisi itse siunaustilaisuus pitää samassa tilassa. Oliko teillä kirkossa erikseen siunaus? Voi vitsi, olispa itelläkin suvussa noin taitavia leipureita mutta luulen, että turvallisempaa ottaa tarjottavat ammattilaiselta.. Kakku on kyllä upean näköinen! Mikä paikka oli kurikassa? Eihän sekään tosiaan kovin kaukana ole. Olitteko tyytyväisiä paikkaan?

    • Saija Saija sanoo:

     Joo ymmärrän hyvin :) Mäki halusin enemmän juhlatilan tyyppisen paikan. Meillä oli kans siunaustilaisuus samassa ja tuolla se onnistui todella hyvin. Keskellä juhlatilaa oli kastepöytä ja ympärillä reilusti pöytiä sekä tuolia. Paikka on nimeltään Jowima ja me ainakin tykättiin älyttömästi! Myös muut vieraat tykkäsivät paikasta, moni alkoi jo suunnittelemaan omien juhlien pitoa siellä :p

 4. Avatar Roosa sanoo:

  Hyvä nimi ja jotenkin poitsu onkin ihan Danielin näköinen :) Musta on tosi kiva että nimessä on mukana myös teille tärkeitä nimiä kummankin suvusta. Ihania myös nää ristiäiskuvat, iloisuus ja onnellisuus kyllä loistaa teistä!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos paljon Roosa :) Eikö olekin! Joo haluttiin, että mukana on jotain perinteistä suvusta ja mulle oli tosi tärkeää saada paapan nimi toiseksi. Voi miten ihanasti sanottu, tämä oli niin kiva kuulla <3

 5. Avatar Vauva sanoo:

  Hei! Olis kiva kuulla mitä Daniel sai ristiäislahjaksi? Teetkö niistä postausta entä onko tullut jotain vastoinkäymisiä vielä vauvan kanssa? Esim, yöunien laatu,pituus, miten nukkuu päikkäreitä? :) Entä onko ollut itkuinen, vatsavaivoja? Vai onko kaikki sujunut hyvin vauvan kanssa ? :-) minkä kokoinen/pituinen hän on tällä hetkellä? :)

  • Saija Saija sanoo:

   En usko, että omaa postausta teen mutta voin joissakin postauksissa esitellä osaa :) Hän sai muun muassa lasten astiasetin, ensilusikat, muutaman vaatteen, vauvaleluja yms. Ja kummeilta säästöpossun ja kastesormuksen. Siinä muutama esimerkki. Mä voisin tehdä taas pian uuden postauksen vauva-arjesta ja kirjoitella noista asioista siihen paremmin. Sekä laittaa samaan postaukseen painon ja pituuden :) Meillä on ensi viikolla neuvola niin siellä kuulee taas uudet mitat niin sen jälkeen voisin kirjoitella. Koska edellisistä mittauksista hän on kasvanut taas älyttömästi :D

 6. Avatar Nelliina sanoo:

  Onnea koko perheelle <3 Komea, miehekäs nimi! Ihania kuviakin :)

  • Saija Saija sanoo:

   Super isot kiitokset sulle Nelliina <3 Niin kiva nähdä, että pidit nimestä sekä näistä kuvista :)

 7. Avatar Eeva sanoo:

  Onnea! <3

 8. Avatar Helmi sanoo:

  Todella kaunis ja teidän pojalle sopiva nimi! Ja on hän kyllä suloinen! Täytyy muuten sanoa että postauksen viimeinen kuva susta on varmasti kaunein kuva susta minkä oon nähnyt :-) hymyilet niin aidon onnellisen näköisenä!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos tuhannesti Helmi näistä sanoista <3 Tuli niin hyvä mieli sun kommentista! Tuo jälkimmäinen kuva on niin tilannekuva (en edes tajunnut, että mua kuvataan) ja silloin yleensä syntyy juuri ne parhaimmat kuvat :)

 9. Avatar Thea sanoo:

  Wow, toinen veikkaukseni menikin sitten oikein, ja onhan hän todellakin Danielin näköinen. Onnea pikkuiselle ja koko perheelle!

  • Saija Saija sanoo:

   Hei tosi kiva, että sun veikkaus meni oikein :) Kiitoksia kovasti kommentistasi <3

 10. Avatar Pauliina sanoo:

  Kaunis nimi pojalla ja positiivinen yllätys! Itseäni ärsyttää nykypäivän kansainvälinen villitys, kun annetaan nimiksi Lucasta ja Alexia. Miksei vaan voi olla suomalaisittain Luukas tai Aleksi, kyllä nekin helposti ymmärretään ulkomailla. Ihanaa, että teillä oli oikeasti suomalainen nätti nimi, joka sellaisena toimii myös kansainvälisesti :)

  Kaunis poika teillä <3

  • Saija Saija sanoo:

   Suuren suuret kiitokset sulle Pauliina <3 Oon sun kanssa samaa mieltä. Kun Suomessa asutaan niin miksei nimi voisi olla myös sen mukainen. Ja jos kansainvälisen haluaa niin Aleksi taipuu hyvin ulkomailla tuohon Alexiin, vaikka ei virallisesti sitä olisikaan. Ollaan kyllä itsekin niin tyytyväisiä tähän nimivalintana :')

Kommentoi