Kolme viikkoinen pikkumies

vauvat

Tämä hurmuri täytti eilen kolme viikkoa. Monet varoittelivat jo etukäteen, että pienen lapsen kanssa eläessä aika menee kuin siivillä ja se on kyllä täysin totta. Nämä päivät ja viikot kuluvat ennätysnopeaa vauhtia, mutta on tämä  kyllä elämän parasta aikaa. Päivääkään en vaihtaisi pois 

IDKUVA

Viikkojen aikana on ollut hienoa nähdä, miten hän kehittyy ja kasvaa. Päivä päivältä hän on enemmän hereillä ja ottaa selvää katsekontaktia suloisen hymyn kera. Pohdin kauan, että hankitaanko meille ollenkaan leikkimattoa kun osa sanoo sen olevan turha ostos ja osan mielestä se on ihan ehdoton. Noh, meidän poitsu on ainakin ihastunut siihen totaalisesti! Suunnittelin lisäävänä mattoon värikkäitä roikkuvia leluja (jos joku tietää mistä näitä löytäisi niin saa vinkata), mutta kuulin että ensimmäisten kuukausien aikana vauvat on kiinnostunut kontrasteista ja mustavalkoisista kuvioista, joten lisäilen leluja sitten myöhemmin.

Mun imetys on lähtenyt hyvin käyntiin, vaikka pelkäsin aluksi sektion vaikuttavan asiaan. Pelko oli kuitenkin aivan turhaa, koska pikkumiehen paino on hyvässä nousussa. Jopa niin hyvässä, että hän sai paljon kehuja neuvolatädeiltä :D

vauva blogi

Body* House of Brandon | Housut Newbie

Mulla on palautuminen lähtenyt hyvin käyntiin, kaikki kivut on kadonnut ja oon saanut lopettaa särkylääkkeiden syönnin. Sektiohaavassa oli sulavat tikit ja niistä on lähes kaikki jo sulanut. Mulla tuli haavan ympärille todella rajut mustelmat heti leikkauksen jälkeen, joita säikähdin silloin ensimmäistä kertaa peilistä katsoessa melkoisesti :D Onneksi ne on myös nyt kokonaan kadonnut! Raskauskiloja tuli kokonaisuudessaan 12 ja niistä yhdeksän jäi synnärille. Nyt kotona on lähtenyt vielä kaksi kiloa, joten melko lähtötilanteessa ollaan. Vielä täytyy kuitenkin odottaa ennen kuin pääsee kunnolla liikkumaan. Oon nyt pikkuhiljaa pidentänyt vaunulenkkien määrää oman jaksamisen mukaan. Sektiosta tuntuu paranevan nopeammin, mitä enemmän vain liikkuu!


16 Comments
 • Avatar
  Henna
  Posted at 17:49h, 25 elokuu Vastaa

  Se on totta, sektiosta palautumiseen auttaa liikkuminen ja myös sektiosta johtuviin kipuihinkin liikkuminen auttaa. Kannattaa silti muistaa liikkua omien tuntemuksien mukaan. Raskaus ja synnyttäminen millä tahansa tavalla on kova rääkki naisen kropalle, joten palautumiseen menee pitkä tovi :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 18:05h, 25 elokuu Vastaa

   Mä huomasin tuon kans, että liikkuminen auttoi kipuihin :) Osastolla ollessa heti aamulla tuntui vähän kipuja, mutta kun nousi ylös niin kipu loppui kuin seinään. Joo pikkuhiljaa omien tuntemusten mukaan säätelen lenkkien pituutta. Palautumiseen on hyvä antaa kropalle aikaa :)

 • Avatar
  Emma
  Posted at 06:27h, 26 elokuu Vastaa

  Ihanaa että vauva ja sinä voitte hyvin, ja olet palautunut upeasti :) <3 Nää vauvapostaukset kinnostaa aina, olisi kiva kuulla miten vauva nukkuu ja onko hänellä rytmiä elämässä vielä? :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 07:23h, 26 elokuu Vastaa

   On kyllä ihan mahtavaa, että palautuminen on tapahtunut näin nopeasti ja että kaikki on mennyt hyvin :) Joo pikkuhiljaa on alkanut muodostua omaa rytmiä. Hän alkaa nukkua yöunia siinä 22-23 maissa ja herää syömään 2-3 maissa sekä siitä seuraavan kerran aikaisin aamulla noin 6-7 maissa. Oon kyllä niin iloinen, että hän on näin tyytyväinen nukkumaan ja samalla antaa mammankin hieman nukkua :p

 • Avatar
  Laura
  Posted at 09:59h, 26 elokuu Vastaa

  Hei Saija! Hän on todella suloinen <3 Suuret onnittelut vielä kerran uudesta perheenjäsenestä! Hienoa, että arki on lähtenyt rullaamaan mukavasti ja olet palautunut hyvin.

  Arvaa mitä? Jätin sinulle alkuvuonna kommentin, jossa onnittelin raskaudestasi ja kerroin, että meillä on edessä hedelmöityshoidot yli kolmen vuoden raskautusmiyrityksen jälkeen. Ensimmäinen ivf toi plussan ja täällä odotellaan esikoista saapuvaksi joulukuussa! Aivan huikean onnellisia fiiliksiä siis täälläkin!

  Kiitos kivasta blogistasi ja jään innolla odottelemaan vauva- ja kotiaiheisia postauksia :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 12:35h, 26 elokuu Vastaa

   Voi kiitos paljon kommentistasi Laura <3 Sanos muuta! On kyllä ollut tosi kiva, kun arki rullaa näinkin hyvin ja että mun vointi on lähtenyt hyvään suuntaan :) Voi vitsit, tuhannet onnittelut! Ihan mahtava uutinen - tulin niin onnelliseksi teidän puolesta! Tällaiset uutiset on mitä parhaimpia. Ihanaa odotusaikaa sulle ja kiva kuulla, että oot kiinnostunut noista postausaiheista. Mä kirjoittelen niistä enemmän kuin mielelläni :)

 • Avatar
  sofia
  Posted at 12:10h, 26 elokuu Vastaa

  Voi miten ihana pikkumies <3

  • Saija
   Saija
   Posted at 12:32h, 26 elokuu Vastaa

   Hänen puolestaan iso kiitos <3 :)

 • Avatar
  M
  Posted at 17:00h, 26 elokuu Vastaa

  Suosittelen baby björnin sitteriä, on ollut täällä tosi kovassa käytössä ja vauva saa siinä kivasti otettua ”vauhtia” :) kärsitkö ollenkaan baby Bluesista vai onko senkin suhteen mennyt hyvin?

  • Saija
   Saija
   Posted at 18:48h, 26 elokuu Vastaa

   Hei meillä itse asiassa on sitteri, jossa on liikkeitä ja musiikkia. Kiitos kuitenkin vinkistä :) Joo kärsin pari ensimmäistä päivää, olin todella herkkä itkemään yms. mutta se meni onneksi pian ohi :)!

 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 18:02h, 26 elokuu Vastaa

  Eikö sinua arveluta myydä vastasyntynyttä lastasi, jolla ei ole mitään päätäntävaltaa asiaan? Olet tässä parin viikon aikana onnistunut kaupallistamaan hänet melko kattavasti. Ilmeisesti lapsen yksityisyydellä ei ole väliä, kunhan äiti saa krääsää ja vähän rahaa? Tämä lasten kaupallistaminen on mielestäni blogikulttuurissa ja somessa todella kurja ja kyseenalainen puoli. Toivottavasti olet punninnut päätöstä tarkasti.

  • Saija
   Saija
   Posted at 18:47h, 26 elokuu Vastaa

   Ymmärrän pointtisi, tämä lasten kuvien jakaminen sosiaalisessa mediassa jakaa paljon mielipiteitä. Mutta en nyt oikein ymmärrä sun kantaa tässä asiassa, joka on myyminen ja kaupallistaminen? Millä tavalla nämä ovat sun mielestä tapahtuneet? Sillä, että oon tehnyt muutaman postauksen missä näkyy hänen kasvot? Voin kertoa, että tämän(kään) postauksen klikkaaminen auki ei tuo mulle senttiäkään rahaa eikä tätä ”krääsää”. Nämä vauvapostaukset ovat tällä hetkellä toivotuimpia postauksia koko blogissa ja ovat siitä huolimatta postauksia siinä missä muutkin. Kyllä tätä päätöstä on pyöritelty kauan jo ennen pikkuisen syntymää ja päätös on tehty pitkän mietinnän jälkeen yhdessä Tatun kanssa :)

 • Avatar
  Marjo
  Posted at 18:13h, 26 elokuu Vastaa

  Tiedätkö mulle tuli heti mieleen pienokaisen kasvoista ihan sun kasvonpiirteet! Niin suloisia kuvia, tsemppiä vauva arkeen❤ Täälläkin odotellaan tulevia postauksia vauvaan liittyen:)

  • Saija
   Saija
   Posted at 19:00h, 26 elokuu Vastaa

   Voi vitsit tosi moni sanoo hänen olevan ihan mun näköinen :) Ainakin nenä on selvästi täysin samanlainen kuin mulla! Kiitos hirmuisesti ja ihana kuulla vauvapostauksien olevan tervetulleita <3 xx

 • Avatar
  Jensku
  Posted at 19:55h, 26 elokuu Vastaa

  Lastentarvikkeesta saa värikkäitä leluja leikkimattoon ja samat käyvät myös vaunuihin tarvittaessa :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 20:28h, 26 elokuu Vastaa

   Kiitos hirmuisesti vinkistä! Sieltä en olekaan tajunnut katsoa, joten täytyy käydä joku päivä paikan päällä :)

Post A Comment