Laskettu aika meni jo

Raskauden eri vaiheilla oon vitsaillut siitä, että tämän kaverin syntymä tulee varmasti menemään yli lasketun ajan…

Noh, hän on selvästi kuullut mun vitsailut ja päättänyt juuri toimia niin :D Nyt on menossa raskausviikko 41+2 ja edelleen hän viihtyy pienessä yksiössään. Viime viikon perjantaihin eli laskettuun päivään saakka raskaus on mennyt älyttömän nopeasti. Olin jo ihan varma, että aika hurahtaa niin nopeasti myös lopussa etten ehdi edes odotella synnytystä. Ehkä tämän vuoksi hän sitten päättääkin viettää masussa lisäpäiviä, jotta mä saan kokea ”odottavan aika on pitkä”-tunteen. Nyt tällä viikolla päivät ovat tuntuneet paremminkin viikoilta ja niin synnytys kuin tuleva pienokainen on mielessä taukoamatta. Ja varsinkin tämän helteen johdosta, kun ei sitä meinaa jaksaa tehdä muuta kuin maata tuulettimen edessä. Tapaamani kätilö vitsaili, että kiva kesä mutta jonkun muunlainen kesä olisi sopinut raskauden osalta paremmin ja se on aivan totta :D

raskausmekot

pieni musta laukku

IDKUVA

raskausmaha

raskaus blogi

Dress HERE (gift) | Shoes H&M | Bag HERE (adlink)

Mulla oli tosiaan perjantaina aika äitiyspolille, jossa ensin otettiin käyrää vauvan liikkeistä ja sen jälkeen tavattiin lääkäri. Tutkimuksissa ei selvinnyt mitään poikkeavaa vaan niin vauva kuin mä voidaan älyttömän hyvin. Tämä on myös syy siihen, ettei käynnistelyjä vielä aloitettu. Mulla on ensi viikon keskiviikolle uusi aika ja tällä kertaa synnytysosastolle. Siellä sitten katsotaan tilanne uudestaan ja suurella todennäköisyydellä käynnistellään.

Tällä viikolla on jokaisena päivänä tullut muutamia kipeitä supisteluja peräkkäin säännöllisesti, mutta ne ovat kuitenkin jääneet vain niihin muutamiin. Eilen ne jatkuivat hieman pidempään, joten elättelen vielä toivoa sellaisesta extempore alkamisesta. Vaikka en toki laita pahakseni, jos en saa kokea nyt sellaista vaan joudun käynnistykseen. Tärkeintä, että saadaan pikkuinen syliin  Häntä nimittäin odottaa täällä malttamattomana jo kaikki!

Millaisia kokemuksia teillä on mahdollisesti synnytyksen käynnistyksistä?

30 Comments
 • Avatar
  Essi
  Posted at 22:07h, 29 heinäkuun Vastaa

  Moi. Jos cytotec lääkettä määräävät niin se ainakin mulla tuplasi supistus kivut ja se lääke on aiheuttanut monia hätä sektioita Suomessa ei onneksi minulle, mutta vauvan sydän ääner silti romahtivat. Saksassa ja Ranskassa on kiellettyä käyttää sitä synnytyksen käynnistykseen. Toivon sinulle hyvää ja mukavaa synnytystä ❤

  • Saija
   Saija
   Posted at 10:15h, 30 heinäkuun Vastaa

   Heippa! Ou nouu :( Tiedätkö, kun mä just yksi päivä luin jonkun uutisen tuosta, että joissain maissa se on kokonaan kiellettyä. Alkoi pelottamaan, että ”hyvällä” tuurilla käyttävät sitten juuri sitä. Mutta toivotaan, että kaikki menee joka tapauksessa hyvin. Kiitos paljon Essi <3

 • Avatar
  Emmi
  Posted at 22:19h, 29 heinäkuun Vastaa

  Mun toinen raskaus meni 2vk yli lasketun ajan ✌ synnytys käynnistettiin 42+0 ja käynnistetty synnytys oli kyllä paljon kivuttomampi kuin olin pelännyt kauhutarinoiden perusteella. Supistuskivut olivat todella paljon lievempiä kuin ekassa, spontaanisti alkaneessa synnytyksessä. Toki sekin saattoi vaikuttaa, kun kyseessä ei ollut ensimmäinen synnytys. Ja käynnistystapakin ehkä vaikuttaa, minulta puhkaistiin suoraan kalvot, koska paikat oli jo niin ylikypsät

  Ne viimeiset päivät oli kyllä elämäni pisimpiä päiviä.

  • Saija
   Saija
   Posted at 10:29h, 30 heinäkuun Vastaa

   Ihanaa kuulla tällainenkin kokemus <3 Tuntuu nimittäin, että monella on supistukset tuntuneet kovempina käynnistäessä. Mä niin toivon, että en ainakaan ihan maailmanlopulta tuntuisi :D Joo se saattaa vaikuttaa paljonkin, että sulla oli toinen synnytys ja käynnistystapa. Jos perjantaina olisi jouduttu käynnistää niin silloin olisi käytetty lääkkeitä, mutta keskiviikkona katsotaan tilanne uudelleen. Helpottavaa, kun moni raskaana ollut tietää viimeisten päivien pitkältä tuntumisen... Sitä täytyisi yrittää keksiä jotain kivaa tekemistä, mutta koko ajan vain odottaa synnytyksen alkua :-D

 • Avatar
  Ilona
  Posted at 22:50h, 29 heinäkuun Vastaa

  Mulla alkanut molemmat synnytykset rytinällä, ei mitään suppareita ennen h-hetkee. Ensimmäinen syntyi 5 päivää etuajassa ja toinen 40+1, hän tulikin sitten vauhdissa kaikkineen niistä todella kipeistä supistuksista meni parisen tuntia ja vauva olikin sylissä, meinasi syntyä kotiin, mutta onneksi kerettiin sairaalaan. :D tsemppiä synnytykseen ja jos suinkin jaksat niin liikettä paljon, vaikka varmasti olet kaikkea tehnytkin. Kaverilla synnytys lähti käyntiin vadelmalehti teellä, se pehmentää kohdunkaulaa ja saa lopussa juoda sitä. Clippriltä löytyy ;)

  • Saija
   Saija
   Posted at 14:14h, 30 heinäkuun Vastaa

   Oi ihanaa! Alkaisipa mullakin noin, mutta varmasti turha toivo :D Huh, tuo kotiin syntymisen jännittäminen oli varmasti hurja kokemus. Onneksi kuitenkin ehditte sairaalaan :) Joo kaikkia on kokeiltu kolmesta ässästä reippaaseen lenkkeilyyn ja jumppaan, haha. Mutta tuota vadelmalehtiteetä täytyy vielä testata! Oon aikaisemminkin juonut sitä, mutta käsittänyt ettei raskaana saa juoda. Hyvä, jos lopussa on sallittua eli tämä lähtee testiin :p

   • Avatar
    Ilona
    Posted at 16:45h, 30 heinäkuun Vastaa

    Joo ei saa juoda ennen kuin on toivottua vauvan syntyminen, koska tosiaan pehmentää paikkoja ja voi saada keskenmenon/ennenaikainen synnytys, mutta nyt huoletta vetele niin paljon kuin jaksat :D

    • Saija
     Saija
     Posted at 15:11h, 31 heinäkuun Vastaa

     Okei tämä oli hyvä tietää! En tiedä ehtiikö se tässä vaiheessa enää auttaa, kun huomenna käynnistys mutta aina kannattaa yrittää :D

 • Avatar
  Riikka
  Posted at 22:55h, 29 heinäkuun Vastaa

  Meidän tyttö syntyi rv 42+1 ja se kaks viikkoa yli lasketun ajan tuntui siinä hetkessä kyllä ikuisuudelta.. :D 42+0 menin sairaalaan käynnistykseen. Heti aamusta laitettiin ballonki-katetri ja sain jäädä sen kanssa osastolle onneksi, olin päättänyt että kotiin en enää mene, vaikka asunkin alle kilsan päässä sairaalasta :D Heti alkoi supistelemaan kipeästi, mutta iltaa kohti supistukset laantui ja ballonki tuntui vain epämukavalta… yöllä kahdeltatoista se alkoi vuotamaan ja kätilö nyppäsi sen irti. Supistuksia ei tuntunut senkään jälkeen ja olinkin varma että aamulla alotetaan sit lääkkeillä käynnistelemään… Onneksi kuitenkin puol viideltä aamulla säännölliset supistukset alkoi ja kahdelta päivällä tyttö syntyi <3

  Tulipa pitkä stoori mutta suosittelen kyllä tuota ballonkia :) Se ei toki välttämättä kaikilla toimi ja hoitohenkilökuntahan sen päättää millä lähdetään yrittämään, mutta kannattaa sitä kokeilla ennen lääkkeillä käynnistämistä jos sun ja vauvan vointi sen vain sallii :) Hurjasti tsemppiä loppurutistukseen, kohta se odotus palkitaan ja isosti <3!!

  • Saija
   Saija
   Posted at 16:06h, 30 heinäkuun Vastaa

   Voin niin samaistua tuohon tunteeseen, nämä päivät ovat olleet varmaan elämäni hitaimmat :D Mä teen varmaan saman päätöksen, vaikka meiltäkään ei montaa kilometriä ole kotiin. Ihanaa, että ballonki sitten lopulta toimi ja supistukset alkoivat. Se odottelu on varmasti sairaalassa myös pitkästyttävää, mutta täytyy vain ajatella että lopussa odotus palkitaan parhaimmalla lahjalla <3 Toivotaan, että mulle kans suositeltaisiin tuota - siitä tuntuu olevan paljon paremmin hyviä kokemuksia. Kiitos sulle Riikka kommentista ja tsempeistä :) <3

 • Avatar
  Kahden taaperon äiti
  Posted at 23:24h, 29 heinäkuun Vastaa

  Toivotaan, että vauva lähtisi syntymään ilman käynnistystä!
  Minulla käynnistettiin cytoteceillä myöskin (suun kautta), lähtötilanteessa kohdunkaulaa jäljellä ja -suu auki 0,5cm eli aika epäkypsä alkutilanne. Käynnisteltiin melkein 2 vuorokautta ja koko sen ajan kipeitä supistuksia..
  Toinen lapsi syntyi 3vkoa ennen laskettua spontaanisti ja ne supistukset oli lastenleikkiä käynnistyssynnytykseen! :D
  Kyllä siitä silti selvisi ja kipua voi lievittää monin eri tavoin!

  • Saija
   Saija
   Posted at 11:03h, 30 heinäkuun Vastaa

   Niinpä, pidetään peukut pystyssä :) On tässä onneksi vielä muutama päivä aikaa! Mulla oli yhdelle sormelle perjantaina auki, että toivotaan tilanteen kypsyneen vielä näiden päivien aikana jos siitä olisi käynnistyksessä apua. Ikävä kuulla, että sulla käynnisteltiin noin kauan ja että tuli kipeät supistukset. Noita kipeitä supistuksia mä oon alkanut eniten käynnistämisessä pelkäämään, mutta ei saa miettiä asia liikaa. Kiitos sulle, kun kerroit omat kokemuksesi :)!

 • Avatar
  Sade
  Posted at 23:27h, 29 heinäkuun Vastaa

  Mulla on kaksi lasta käynnistetty ja hyvin on mennyt. 8h päästä syntyivät molemmat.

  • Saija
   Saija
   Posted at 10:36h, 30 heinäkuun Vastaa

   Mahtavaa, että noinkin nopeasti! Tällaiset kokemukset tuovat varmuutta ja helpotusta, jos joudun käynnistykseen :)

 • Avatar
  Annukka
  Posted at 06:59h, 30 heinäkuun Vastaa

  Viimeksi alkuviikosta tuli postausta niin ootin jo postausta että POIKA ON TÄÄLLÄ!!! Synnytys kyllä kuulostaa pelottavalta( näin ei synnyttäneen suusta:D), mutta onneks siellä on alan ammattilaiset mukana. Onnea synnykseen, pojua odotellaan myös täällä sun puolesta peukut pystyssä<3

  • Saija
   Saija
   Posted at 14:15h, 30 heinäkuun Vastaa

   Olispa!! Kyllä sitä on niin odotettu :D Nyt ei enää synnytys edes pelota, kun odottaa vaan sen tapahtumista. Toki sitten varmaan alkaa taas jännittämään, jos joudutaan käynnistellä :) Kiitos sulle Annukka paljon tsempeistä – ihana kuulla, että siellä odotellaan kans jo. Kerron sitten heti täällä, kun hän on syntynyt <3

 • Avatar
  Linda
  Posted at 09:36h, 30 heinäkuun Vastaa

  Meillä tyttö syntyi 42+1 – oli varattuna käynnistysaika 42+0,mutta onneksi alkoi 41+4 kunnon supparit. Eli käynnistyksen uhkakin voi pelkästään auttaa nyt odotan toista lastani rv 39+3 ja pelkäänpä että lasketun yli menee tämäkin. Eli tsemppiä sinne odotteluun, odottavan aika on niin tajuttoman piiitkä. Varsinkin näillä helteillä.

  • Saija
   Saija
   Posted at 12:07h, 30 heinäkuun Vastaa

   Onpas kiva, että sulla käynnistyi ennen tuota itse käynnistysaikaa :) Kävisipä mulla samalla tavalla! Vaikka oon kyllä sitä mieltä, että tämä ei selvästikään halua poistua masusta omin avuin :D Niin tuntuu, helle pahentaa oloa huomattavasti… Kiitos sulle ja tsemppiä myös sinne loppumetreille :)

 • Avatar
  Tiia
  Posted at 11:41h, 30 heinäkuun Vastaa

  Mulle laitettiin pe aamuna ballonki, la aamulla käynnistettiin cytoteceilla, niitä otin kolme ja poika syntyi sunnuntai iltana. Noin reilu 20h kipeitä supistuksia oli. Mutta silti ihan positiivinen kokemus, jälkeenpäin toki ärsytti se, kun sairaalassa joutui olla yhteensä viikon ajan.

  Seinäjoella sairaalalla on se ärsyttävää, kun jokainen kätilö oli erimieltä miten toimia vauvan kanssa. Aina kun vuoro vaihtu niin taas eri mielipiteet. Meillä oli ongelmia siinä, kun vauva vaan nukkui eikä syönyt kunnolla. Toivottavasti et joudu olla sairaalassa niin kauaa, niin ei sitä silloin huomaa. Tsemppiä synnytykseen! :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 15:22h, 31 heinäkuun Vastaa

   Ihanaa, että sulle jäi silti positiivinen kokemus vaikka supistukset kestivät noin kauan :) Mä kans pelkään, että joudun viettää sairaalassa paljon aikaa, jos käynnistys ei heti lähde käyntiin. Harmi, että sulle jäi sieltä tuollaiset kokemukset :/ Se on kyllä huono, kun tottuu vuorossa olevaan kätilöön ja sit tulee taas uusi. Mutta toivotaan, etten joudu olla kauaa ja että kaikki menee hyvin. Kiitos paljon Tiia! :)

 • Avatar
  -
  Posted at 15:50h, 30 heinäkuun Vastaa

  Itselläni käynnistettiin synnytys cytotecin avulla joulun aikoihin. Juuri silloin liikkui paljon kauhutarinoita tuosta lääkkeestä. Kaikki meni kuitenkin hyvin ja itsellä ei pahaa sanottavaa käynnistetystä synnytyksestä.

  Halusin vain tulla kertomaan ja rauhoittamaan mieltäsi, jos käynnistys tulee ajankohtaiseksi alkaa jännittää :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 16:07h, 30 heinäkuun Vastaa

   Kiva, kun tulit rauhoittelemaan! Nimittäin kieltämättä jännittää ja varsinkin jos tuon Cytotecin avulla päättävät käynnistää. Siitä tuntuu olevan niin paljon huonoja kokemuksia, joten helpottavaa lukea myös hyvä kokemus :)

 • Avatar
  Henna
  Posted at 16:55h, 30 heinäkuun Vastaa

  Mulla alettiin käynnistellä synnytystä pojan ison koon takia muutamaa päivää ennen laskettua aikaa cytoilla. Sain kolme päivää maksimi annokset tabletteja, joista seurasi aina jonkin aikaa supistuksia. Ne aina kuitenkin laantuivat ja kolmantena päivänä lääkäri päätti että muuta ei yritetä ja sektio päätös tuli.

  Tosin syynä taisi olla pojan koko, sillä kohdunsuu kyllä aukesi 7 senttiin mutta vauva ei lähtenyt laskeutumaan tarpeeksi alhaalle, vaikka olin uudelleensynnyttäjä. Mutta sille taisi olla tarkoituksensa, ettei vauva lähtenytkään syntymän alakautta! :)
  Onneksi on varauloskäynti olemassa :D

  Tsempit jos käynnistykseen asti joudut. Kaikkein raastavinta käynnistyksessä on kun ei yhtään tiedä miten kroppa reagoi jos cytoilla aletaan käynnistää.

  • Saija
   Saija
   Posted at 19:25h, 31 heinäkuun Vastaa

   Eikä :s Todella harmi, että sulla sitten supistukset aina laantuivat. Oonkin lukenut, että joillakin ei tapahdu käynnistämällä mitään. Mutta kuten sanoit niin onneksi on olemassa myös varauloskäynti :D Mä kans uskon, että jos tämä ei lähde itse syntyäkseen niin sille on tarkoituksensa. Samalla tavalla ajattelin sillon, kun hän oli väärin päin. Kiitos paljon, tsemppejä tarvitaan koska käynnistykseen luultavasti oon joutumassa :)

 • Avatar
  Anna
  Posted at 09:41h, 31 heinäkuun Vastaa

  Voi ei, toivottavasti et joudu ainakaan lääkkeelliseen käynnistykseen. Siitä en ole kuullut mitään hyvää. Mulla meni esikoisen raskaus 7,5kk sitten 2vk yliajalle. Maanantaina oli yliaikaiskontrolli ja siellä lääkäri pyöritteli kalvoja kunnolla (edesauttaa synnytyksen alkua). Sieltä kun lähdin bussilla kotiin, niin jo tiputteli vähän punertavaa limaista vuotoa. Yöllä aloin klo 4 jälkeen ravaamaan vessassa ja klo 7 olin jo Jorvissa suppareiden kanssa. Lapsivesi oli mennyt kotona tipoittain, kun kävin vessassa (luulin et on pissaa ;) Eli onneksi käynnistyi itsestään ja ne oli ekat supparit koko raskauden aikana :) klo 14 oli jo esikoinen sylissä ❤️ ja ilman lääkkeitä mentiin tsempit sinne, muistan miten ikuisuudelta se aika tuntui!

  • Saija
   Saija
   Posted at 19:26h, 31 heinäkuun Vastaa

   Joo sitä ei tiedä, mitä lääkäri päättää käynnistystavaksi :s Siitä löytyy onneksi myös hyviä kokemuksia, joten en halua turhaa panikoida itseäni. Kiva kuulla, että sulla on tuo kalvojen pyörittely auttanut ja synnytys lähtenyt itsellään käyntiin. Kiitos paljon, nämä päivät ovat kyllä tuntuneet ikuisuudelta :D <3

 • Avatar
  Anonyymi
  Posted at 13:50h, 31 heinäkuun Vastaa

  Mua käynnistettiin Cytotekilla kolme päivää. Rankkaa oli maata sairaalassa mutta synnytys oli aivan täydellisen ihana! Tosin nopea, 4 h ja luomuna :D

  • Saija
   Saija
   Posted at 16:11h, 31 heinäkuun Vastaa

   Voi ei, menipä monta päivää :/ Mutta ihan huippua, että sulla oli noin nopea synnytys ja vielä luomuna – vau <3!

 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 22:00h, 31 heinäkuun Vastaa

  Monelta sulla se käynnistyksen aika on?

 • Avatar
  Seeli
  Posted at 22:48h, 31 heinäkuun Vastaa

  Hei, ja paljon ensinnäkin tsemppiä ja rauhallista mieltä loppuodotukseen!<3

  Muistathan, että sinulla on oikeus itsekkn vaikuttaa siihen, miten haluat synnytystäsi käynnistellä. Voi toivoa mahd. Lieviä ja luonnollisia keinoja, jos ei halua heti rytäkällä cytotec käynnistystä tai vastaavaa. Voit toivoa kalvojen puhkaisua, akupunktiota, ballonkia tms. Suosittelen todella luottamaan omaan vaistoosi ja toiveisiisi. Ammattilaiset ovat mahtavia ja heitäkin tarvitaan, mutta synnyttäjänä sinä olet itse aktiivinen ja itsesi asiantuntija. Sun keho synnytttää ja toimii yhessä vauvan kanssa. Jos esim on epämiellyttäviä kätilöitä, on lupa vaatia kätilön vaihtoa. Monet eivät sitä tee ja saavat huonon synnytyskokemuksen kun ei kemiat kohtaa kätilön kansssa.

  Jokaisella meillä on yksilöllinen "kantoaika". Sun vauvan on hyvä vielä olla siellä ja raskaus on yliaikainen vasta mennessään yli 42+ viikon. ;)

  Itse neljä lasta synnyttäneenä toivon, että luotat vaistoosi ja rauhoitut, rentoudut turhasta tekemisen ja suorittamisen vauhdista. Vauva tulee kun on aika ja rentoutunut keho on valmiimpi ja vahvempi synnytykseen kuin yliaktiivinen, suorittaja ja synnytyksestä stressaava keho. Rentoudu ja nauti viimeisistä hetkistäsi pienen masuvauvan kanssa.

  Mulla ekaa käynnisteltiin kun ei lähtenyt vesien menon jälkeen tarpeeksi etenemään. Synnytys oli pitkä 20h ja jouduin käynnistyslääkkeen aiheuttamien supistusten vuoksi turvautumaan epoduraaliin, joka hidasti entisestään synnytyksen etenemistä ja vei ponnistamisen tunteet ja tarpeen. toki apuna oli myös syvähengitys, lämpöpussit, suihku ja amme. Kaunis synnytys, mutta rankka. Toipuminen oli pitkä.
  Kolme muuta synnytystä on olleet täysin erilaisia luonnollisia omalla painollaan eteneviä synnytyksiä. Kivunlievityksenä ja synnytyksen tukena on ollut syvähengitys, rentoutuminen, synnytyslaulu, lämpimät kaurapussit, liikkuminen ja vesi. Nopeita ja kauniita synnytyksiä. Viimeisin syntyikin veteen. Toipuminen on ollut todella nopeaa ja vauvat olleet aivan tosi virkkuja heti. Synnytystä ei tarvii pelätä, sä pystyt siihen täysin, sinussa on kaikki mitä tarvitset. Mielettömät voimat. Mitä rennomman ja rakastetumman olon saa itselleen synnytyksessä, sitä enemmän erittyy kehon omia endorfiineja ja oksitosiineja ja synnytys etenee vaivatta. Pelko ja stressi lisää ongelmia synnytyksessä eikä vauva koe turvalliseksi syntyä vaan synnytys junaa helpommin paikallaan.

  Hurjan paljon voimia, iloa ja rakkautta teidän synnytysmatkallenne.<3

Post A Comment