Mä synnytän pian!

Apua. En tiedä pitäisikö sitä itkeä vai nauraa, mutta h-hetki alkaa olla lähellä. Oikeasti jopa niin lähellä, että se voi olla tapahtua vaikka puolen tunnin päästä… Nimittäin synnytys!! Tänään käynnistyi raskausviikko 40 ja eilisellä neuvolakäynnillä huomattiin pikkuisen olevan laskeutunut huomattavasti kohti lantiota. Tällä hetkellä on samaan aikaan jännittynyt, mutta perhosia vatsassa-tyyppisesti myös odottava fiilis 

raskaussovellus

Mä kyllä olin jo maanantaina aivan varma, että seuraavana yönä tulee lähtö. Yhtäkkiä puolenpäivän aikoihin alkoi ilmestyä vatsan alueelle sellaista menkkamaista jomotusta ja vatsa kovettui tiuhaan tahtiin. Meillä oli sopivasti vielä sovittuna maanantaille Tatun kanssa treffipäivä, jolloin ohjelmaa riitti koko illaksi. Aluksi ajattelin, että meidän täytyy jättää välistä suunniteltu ulkona syöminen ja jalkapallopeli, mihin meillä oli liput… Mutta supistelut olivat kuitenkin sen verran siedettävät, että päätettiin lähteä liikenteeseen ja onneksi lähdettiin – meillä oli niin hauska päivä! Viimeistä kahdenkeskistä aikaa ennen kuin päästään nauttimaan elämästä perheenä.

Nämä pienet supistelut jatkuivat maanantaina nukkumaan menoon saakka, mutta nukuin kuitenkin seuraavan yön paremmin kuin pitkiin aikoihin. Tiistaina aamulla ei tuntunut enää mitään! Mutta ennakoivia merkkejä ne selvästi on, joten eiköhän tässä pian ala tapahtua ;-)

Shirt* HERE | Shorts Nike

Mun fiilikset synnytykseen on onneksi pysynyt melko rauhallisina. Se on joka ikinen päivä mielessä enemmän tai vähemmän, mutta mitään paniikkia en ole saanut onneksi aikaiseksi. Mikä on toisaalta ihme, koska jos jännitän jotain asiaa erityisen paljon niin siitä syntyy hyvin äkkiä megaiso iso asia ja paniikki on taattu. Ehkä kroppa ja pää tietää, että kyseessä on niin luonnollinen tapahtuma että sitä on aivan turha stressailla etukäteen.

Oon yllättynyt todella positiivisesti siitä, että mun vointi on ollut näinkin hyvä loppuun saakka. Tietysti nämä viime aikojen hellepäivät ovat aiheuttaneet pientä tukalaa fiilistä, mutta vain hetkeksi. Oon kuitenkin pystynyt liikkumaan päivittäin aivan normaalisti, pääsen jopa masun kanssa kyykkyyn (!) ja elämään suht normaalia elämää.

Tajusin myös äsken, että nämä saattaa olla viimeisiä kuvia masun kanssa jos eräitä uusia asukuvia ei lasketa. Niin jännää, ettei sitä meinaa edes tajuta. Kohta masu on muisto vain ja sylissä tuhisee uusi elämä  


34 Responses to “Mä synnytän pian!”

 1. Avatar Riikka sanoo:

  Hei Saija hirveesti tsemppiä loppurutistukseen!❤️ Toivottavasti kaikki menee hyvin! En malta oottaa uutisia kun pieni on täällä

  • Saija Saija sanoo:

   Voi kiitos paljon Riikka <3 Toivotaan, että kakkki menisi tosi hyvin. Ilmoittelen sitten tänne heti, kun mahdollista :)!

 2. Avatar Nina sanoo:

  Tsemppiä hirmuisesti loppusuoralle! Täällä jännitetään mukana ☺♥ Tuli tuossa mieleen sellainen kysymys, että aiotko julkaista blogissa/somessa kuvia lapsestanne? Ootteko te molemmat Tatun kanssa olleet asiasta heti samaa mieltä, vai onko aiheuttanut teidän välille keskutelua? Olis hauska joskus lukea jopa ihan postauksellinen sun pohdintaa kyseisestä aiheesta, tai ylipäätään ihmisten kuvien julkaisemisesta blogissa. Sen muistan, että oot useampaan otteeseen kirjoittanut, ettet julkaise blogissa kenenkään kuvia, jotka ei tänne halua päätyä. Mites sitten lapsen kohdalla, joka ei vielä osaa mielipidettään ilmaista? Tai ylipäätään mikä sun kanta on tähän nykypäivän somemaailmaan ja lasten kuvien julkaisemisesta siellä? ☺

  Haleja! ♥

  • Saija Saija sanoo:

   Oi vitsit, kiitos Nina <3 Ollaan itse asiassa keskusteltu tästä asiasta ja meillä ei ole vielä päätöstä syntynyt asian suhteen. Mä oon itse vähän molempien kantojen puolella, toisaalta haluaisin jakaa ja toisaalta en. Tästä saisi kyllä oman postauksen aikaiseksi ja voisin sellaisen joku päivä kirjoitella, jos ei ihan lähipäivinä tule lähtö sairaalaan :) Nimittäin tämä on tosi ajankohtainen aihe varsinkin nyt, kun some on niin iso osa monen ihmisen elämää ja lasten kuvien jakaminen on periaatteessa vielä uusi juttu :)

 3. Avatar Heidi sanoo:

  Oih! Sinulla on niin jännittävät, mutta samalla ihanat ajat käsillä. Kovasti tsemppiä loppurutistukseen. ❤️

  • Saija Saija sanoo:

   Super paljon kiitoksia Heidi <3 Niin on! Nämä on kyllä sellaisia aikoja, jotka tulee varmasti muistamaan koko loppuelämänsä :)

 4. Avatar Jessika sanoo:

  Voi vitsit miten jännää!!<3 Oon niin innoissani teidän puolesta :D Oisimpa itsekin jo pian raskaana<3

  Niin paljon tsemppiä loppuun!

  Ja ah, pakko mainita! I-H-A-N-A-T lakanta, näyttää jotenkin niin freessiltä mustavalkoiset, raaskisipa itsekin ostaa lähiaikoina marimekon lakanat!

  • Saija Saija sanoo:

   Älä muuta sano!! Jännittää kyllä jo pikkuisen :p Kiva kuulla, että sä kans jo odotat innoissasi siellä – niin ihanaa, kun elätte tätä elämänmuutosta mukana <3 Voin suositella lämpimästi noita Marimekon lakanoita, niissä on ihan huippulaatu :)

 5. Tsemppiä tulevaan. Se on kyllä samaan aikaan niin ihanaa ja kamalaa, että sitä on vaikeaa kuvailla. Toivottavasti kaikki menee hyvin.

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hirmu paljon :) Joo voin vain kuvitella! Se tulee varmasti olemaan rankkaa, mutta sitten siitä seuraa maailman paras palkinto. Pidetään peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin <3

 6. Avatar Nimetön sanoo:

  Tsemppiä ❤️ Mistä tuo paita on?

 7. Avatar Maria sanoo:

  Vaikka kuinka olisi hermostunut synnytyksesta, niin tässä loppuvaihessa ei halua mitään muuta kuin että alkasi, eikö niin? :-)

  • Saija Saija sanoo:

   Joo jollain oudolla tavalla sitä jo odottaa, että alkaisi tapahtumaan! Vaikka pieni jännitys onkin päällä :p

 8. Avatar Jenni sanoo:

  Tsemppiä tulevaan!<3 Ihanaa, että teilläkin on pian pienokainen sylissä. <3 Itsellä vielä kolmisen kuukautta jäljellä vauvan syntymään, mut äkkiä sekin aika kyllä menee. :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitoksia kovasti Jenni <3 Niin on, tuskin maltan odottaa sitä hetkeä! Voi se aika menee niin nopeasti - nauti viimeisistä kuukausista täysillä. Musta tuntuu kuin olisin vasta pari kuukautta sitten saanut tietää raskaudesta :D

 9. Avatar Seeli sanoo:

  Käyn aina silloin tällöin lukemassa blogiasi, nyt ajattelin kommentoida ekaa kertaa, sillä synnytys on niin lähellä sydäntäni. Itselläni on neljä lasta ja jokaisen lapseni syntymä on ollut mielettömän upea, kaunis ja voimaannuttava luomusynnytyskokemus. Viimeisin joitakin kuukausia sitten, kaunis, lempeä ja rauhallinen vesisynnytys, jossa mies oli kanssani ammeessa ja sain itse vastaanottaa ja nostaa vauvani syliimme.<3

  Paljon onnea sinulle raskaudesta ja tulevasta pienestä. Sulla on edessä ihan mieletön matka pienen ihmisen kanssa. Anna itsesi heittäytyä elämäsi upeimmalle matkalle rentona, rakastettuna ja onnellisena. Jokainen supistus on sun kehon ja vauvasi ihan mieletöntä yhteistyötä, joka tuo pientä luoksesi. Pelot kannattaa karistaa, se hidastaa synnytystä. Rento keho ja mieli vie synnytysmatkaa eteenpäin omalla painollaan juuri niin kuin kuuluukin. Susta itsestäsi ja vauvastasi löytyy se kaikki mieletön voima, mitä juuri silloin synnytyksen hetkellä tarvitset. Kuuntele kehoasi ja luota. Tee niin kuin itsestäsi tuntuu siinä tilanteessa parhaalta, sinä oot asiantuntija.

  Mielettömän paljon onnea, rakkautta ja iloa teidän perheen syntymämatkalle. Anna kehon omien endorfiinien ja oksitosiinien virrata, se on todella upeaa, minkö voiman itsestäsi löydät.❤

  • Saija Saija sanoo:

   Voi ei, miten ihanan kuuloista <3 Varsinkin tuo ammeeseen synnyttäminen, kun mies sai vastaanottaa vauvan! Täällä Seinäjoella ammeeseen synnyttäminen on mahdollista vasta tulevana syksynä, mutta ei sitä tiedä jos joskus toisen lapsen saisi synnyttää veteen :) Ihania voimalauseita, näistä on varmasti apua! Täytyy kyllä muistaa olla mahdollisimman rennosti ja nauttia siitä koko tilanteesta, vaikka se ei aina helppoa olisikaan. On se vain ihmeellistä, miten naisen keho on suunniteltu synnyttämään - vaikka jännitän vähän tulevaa niin silti toisaalta odotan sitä, että alkaa tapahtua <3

 10. Avatar Annika sanoo:

  Tsemppiä paljon synnytykseen!❤

 11. Avatar Laura sanoo:

  Jännittävää! Se on jännää miten hyvin kroppa kestää, itsekin kävin luontoretkellä ja kiipesin näköalatorniin synnytystä edeltävänä iltana :D Tsemppiä, kyllä sen sitten huomaa kun tulee lähtö! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Eikä :D Ohoh, miten hyvin kestää! On se kyllä jännittävää, että hetkenä minä hyvänsä sitä saattaa tulla lähtö. Kiitos sulle paljon :)

 12. Avatar Nicola sanoo:

  Isot tsempit tulevaan.!!! Nauttikaa viimeisistä hetkistä kun olette vielä kaksin. Synnytyksessä luota kehoosi ja ammattilaisiin.
  Vaikka omasta synnytyksestäni onkin jo reilu 7v niin olin onnekas kun sain ihanat ammattilaiset jotka pystyivät jo päältä päin näkemään kun aika oli oikea alkaa ponnistamaan ym.

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitti sulle :) Joo ollaan pyritty nyt käymään vielä kahdestaan syömässä, rannalla ja piknikillä. Kovasti jo odotetaan, että pikkuinen saapuisi. Ihana kuulla, että sulla on noin hyvät kokemukset ammattilaisista – toivon, että itsellekin tulee samanlaiset. Henkilökunta, kun vaikuttaa varmasti myös yleisfiilikseen itse synnytyksestä :)

 13. Avatar Kia sanoo:

  Hirveästi tsemppiä synnytykseen! Ei sitä tuossa vaiheessa enää osaa stressata vaan suorastaan odottaa sen jo tapahtuvan. Muistan hyvin yhdeksän kuukauden takaisen loppuajan jännityksen kun meidän neiti suvaitsi saapua tähän maailmaan vasta päivä ennen kuin olisi pitänyt käynnistellä. Loppu hyvin kaikki hyvin ja tuosta synnytyksestä jäi vaan positiivinen kokemus itselle. Meillä on täällä Suomessa niin hieno ja osaava henkilökunta :)

  • Saija Saija sanoo:

   Isot kiitokset :) Sä oot aivan oikeassa, enää ei osaa muuta kuin odottaa! Nytkin kaikki päivät menee siihen, että aina välillä tulee fiiliksiä, että ”joko nyt” :D Mutta meilläkin näytetään viihtyvän masussa niin hyvin, että saa nähdä tuleeko käynnistysaika. Ihanaa, että teillä on neiti saapunut päivää ennen ja että synnytyksestä jäi positiivinen kokemus. Onneksi on osaava henkilökunta, johon voi luottaa :)!

 14. Avatar Annastiina sanoo:

  Voimia,tsemppiä ja enkeleitä loppuodotukseen ja synnytykseen. Pian odotus palkitaan sinulle ja saat maailman hienoimman palkinnon odotuksesta ja synnytyksestä

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hirmu paljon sulle :) Sanos muuta, se on kyllä varmasti paras palkinto minkä voi saada. Mä jo niin odotan, että alkaisi tapahtumaan <3

 15. Avatar Annukka sanoo:

  Paljon tsemppiä loppurutistukseen!! Pian pääsette näkemään ihanan pienen ihmeen ❤️

  • Saija Saija sanoo:

   Suuren suuret kiitokset sinne sulle :) Niinpä, vitsit miten sitä hetkeä jo odottaa kovasti! <3

 16. Avatar Laura sanoo:

  Voi että, paljon tsemppiä tulevaan! Ootan niin paljon kaikkia vauvaan liittyviä postauksia :) Nimittäin aikamoinen vauvakuumeilija ilmottautuu täällä! :D

  • Saija Saija sanoo:

   Miten hyvä mieli tuleekaan teidän ihanista kommenteista :) Mahtavaa, että odotatte jo vauvaan liittyviä postauksia! Oon itsekin niin innoissani, kun pääsen pian kertomaan ja jakamaan pikkuisen kuulumisia. Varo vaan, vauvakuume saattaa nousta vielä lisää ;-D

 17. Avatar Anna sanoo:

  Tsemppiä loppurutistukseen! Oman lapsen syntymä on maailman ihmeellisen ja ihanin asia, myös ehkä kivuliain, mutta hyvät puudutteet yms helpotukset on onneksi olemassa.

  Terveisin: 2 pikkutytön äiti, esikoinen 2v3kk kuopus 5kk <3

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitoksia Anna <3 Mä uskon kans, että tulee varmasti olemaan kivuliain mutta palkitsevin hetki elämässä! Ihanaa, että sieltä löytyy kans pikkuisia :) xx

Kommentoi