Blogiystäväkirja

Sain hetki sitten ihanalta Camillalta blogiystäväkirja-nimisen haasteen, jossa on tarkoitus vastailla kysymyksiin samalla tavalla kuin lapsuudessa kiertäviin ystäväkirjoihin. Voi vitsit, mä muistan miten ne oli ihan must juttu! Taisin jopa omistaa niitä enemmän kuin yhden, haha. Mutta kurkataan, minkälaisia kysymyksiä ja vastauksia postaus pitää sisällään:

adidas asu

farkkushortsit

Bloggaajan nimi: Saija

Blogin nimi: Saijis

Ikä / blogin ikä: 24v. ja blogi on jo kuusi vuotias.

Aikaisemmat blogit: Ei mitään hajua, että mikä sen nimi oli – varmaan joku kliseinen quoten pätkä :D Tätä blogia aikaisempi oli siis pystyssä sen hurjat kuukauden päivät…

Miksi aloitit bloggaamisen? Olin jo pitkään seurannut muutamien suomalaisten blogeja ja monesti miettinyt, että millaista olisi kirjoittaa ja kuvata omasta elämästä. Uteliaisuus kasvoi ja perustin ensimmäisen blogin, lähinnä kavereiden luettavaksi. No se ei kauaa pysynyt pystyssä ja unohdin koko homman. Ajattelin, että ehkä se ei olekaan mun juttu. Sitten 18-vuotiaana, kun muutettiin pois kotoa niin aloin kaivata opiskeluiden ohelle jotain harrastusta.

Mistä aiheesta postaat mielelläsi? Tykkään pitää blogini mahdollisimman monipuolisena, josta löytyy juttuja laidasta laitaan. Erityisen kivoja postauksia toteuttaa on omasta arjesta kertovat kuulumiset, haasteet ja ostosten esittelyt. Uskon vahvasti, että myös sisustuspostauset nousevat omaan top vitoseen, kun päästään muuttamaan uuteen kotiin!

Mistä aiheesta et postaa mielelläsi? Mistään liian negatiivisesta. Toki niitä elämän mutkia tulee jaettua aina välillä siinä missä onnistumisia, mutta en halua tästä tulevan koskaan mitään valituspäiväkirjaa. Pyrin myös välttämään puhumasta sellaisista henkilökohtaisista asioista, joista voisi olla jotain haittaa esimerkiksi turvallisuuden kannalta. Ja en kirjoittele kenestäkään ystävästä tai perheenjäsenestä, joka ei halua täällä esiintyä.

IDKUVA

adidas huppari

Blogistani tulee isona: Ihana kysymys! En tiedä mikä on blogin iässä isoksi kasvamisen raja, mutta toivottavasti paikka josta jokainen voi hakea inspiraatiota omaan elämään, löytää arkea helpottavia vinkkejä muodin tai vaikka kauneuden osalta. Paikka, jossa on positiivinen ilmapiiri joka parhaimmassa tilanteessa tarttuu myös jokaiseen lukijaan.

Kuinka kriittinen olet omaa blogiasi kohtaan? Asteikolla yhdestä kymppiin niin sanon, että yksitoista. Kun on oma juttu, jota tekee niin siihen haluaa antaa kaiken panostuksensa. Aina kaikki ei kuitenkaan mene niin kuin pitää ja silloin mun sisäinen itsekriitikko pääsee valloilleen :D Mä kiinnitän huomiota paljon sellaisiin juttuihin, joita tuskin kukaan muu edes huomaisi. Haha, joskus täytyy aina muistutella itseään ottamaan hieman rennommin.

Mitä tapahtuu blogisi kulissien takana? Camilla kirjoitti omiin vastauksiin älyttömän hyvin, että paljon näkymätöntä työtä. Se mikä välittyy ruudun sille puolelle on ulkoasu, postaukset ja kommentteihin vastailu. Puolestansa tällä puolella tapahtuu niiden hoidon lisäksi suunnittelua (x miljoona), sähköpostien vaihtelua päivittäin lukuisten eri henkilöiden kanssa, kuvailua, kuvien muokkausta, tapahtumia jne. Sekä tietysti niitä kevyempiä juttuja, kuten tavaroiden siirtelyä kuvien taustoilta ja uskokaa tai älkää niin Nemon nostelua pois kuvattavien juttujen päältä. Tämä jos mikä on arkipäivää :D Kaveri nimittäin haluaisi aina juuri niiden vaatteiden päälle makaamaan tai nuuskimaan juuri niitä meikkejä, joita oon kuvailemassa.

Blogin kautta olen saavuttanut: Paljon sellaista, josta en ole osannut edes haaveilla  Oon näiden vuosien aikana saanut tutustua lukuisiin ihaniin ihmisiin, joiden kanssa pidetään yhteyttä. Blogi on ollut ihan mahtava yhdistävä tekijä, jonka kautta oon löytänyt elämään samankaltaisia ihmisiä. Niin muita bloggaajia kuin muutamia lukijoita. Tämän lisäksi mieleen nousee voittamani lukijoiden suosikki-palkinto, joka tuli niin yllätyksenä että itkin illan aikana monesti. Oon päässyt tekemään yhteistyötä mielenkiintoisten brändien kanssa, tutustumaan heidän edustajiin, vierailemaan tapahtumissa jne. Sekä yhtenä tärkeimpänä se, että tunnen saavuttaneeni siellä ruudun toisella puolella olevan tukijoukon. Mikään ei voita teidän tsemppaavia viestejä, kommentteja ja yhteydenottoja!

Blogisalaisuutesi? En tiedä onko se salaisuus, mutta Tatu on ollut ja tulee varmasti jatkossakin olemaan suuri apua blogin suhteen. Saan häneltä todella hyviä vinkkejä kuvien, kuvauslokaation ja omien kuvausasentojen suhteen. Hänestä on vuosien myötä kuoriutunut kunnon ammattilainen, vaikka hän aloitti opettelemaan kuvaamisen juurikin mun bloggauksen myötä. Esimerkiksi näissä kuvissa oli hänen mielestään paras kuvata hieman alhaalta päin ja lopputuloksen nähdessäni olin täysin samaa mieltä!

adidas sandaalit

hiusdonitsit

Suosikkisovellukseni: Täytyy varmasti sanoa, että Instagram! Päivittäin tulee selailtua feediä, katseltua uusia seurattavia sekä erityisesti muiden storyja. Oon myös itse innostunut päivittelemään sitä vanhan klassikko Snapchatin sijaan. Eli kannattaa ottaa mun tili seurantaan, jos teitä kiinnostaa nähdä eri sisältöä mitä päätyy blogiin :) Mut löytää nimimerkillä @saijis.

Lempibloggaajasi: Oon nyt mammalomalla ehtinyt taas lukemaan enemmän blogeja kuin aikaisemmin ja tällä hetkellä seuraan erityisesti Julian, Camillan, Inkan ja Janinan blogeja. Näihin kaikkiin tyyppeihin oon päässyt tutustumaan livenäkin, mikä on huippua! Löysin myös hetki sitten muutaman entuudestaan tuntemattoman ruotsalaisen blogin lukulistalle eli Moa Mattssonin ja Lovisa Barkmanin.

Mikä erottaa blogisi muista blogeista? Varmaan juurikin se, että pyrin pitämään tämän sisällöltään sekalaisena asettamatta itseäni tai blogia tiettyyn muottiin. Nykypäivänä monet ottaa liikaa paineita siitä millainen tulisi olla, miten tulisi elää jne. Mä taas puolestani taistelen tällaisia ajatuksia vastaan.

Paras blogimuistoni: Heti tulee mieleen ensimmäinen kohtaaminen lukijoiden kanssa! En tule varmaan koskaan unohtamaan sitä. Oltiin kavereiden kanssa Provinssissa ja alueen ulkpuolella kierrellessä iski pissahätä. Päätettiin Iriksen kanssa lähteä pieneen puskaan pissalle. Ajateltiin, että käydään ihan nopeasti vain siellä koska tuskin kukaan edes huomaa. Sieltä noustessa mua oli vastassa lukijaporukka, joka oli nähnyt meidän menon pissalle ja jäivät sitten odottamaan, että saadaan tarpeet hoidettua :D Ihania tyttöjä, joiden kanssa oli kiva vaihtaa muutama sana vaikka mä taisin olla jännityksestä niin shokissa etten saanut montaa sanaa ulos.

Kenet haastan mukaan? Ehdottomasti kaikki muut bloggaajat, jotka eivät ole tätä vielä toteuttaneet! Ja jos osa teistä on jo toteuttanut niin laittakaa linkkiä tulemaan, lukisin mielelläni muidenkin versiot.

keltainen huppari

dr denim shortsit

Hoodie* HERE | Shorts* HERE | Shoes* HERE | Sunnies H&M (*gift)

Mitäs piditte tällaisesta haastepostauksesta?

16 Responses to “Blogiystäväkirja”

 1. Avatar Anna sanoo:

  Tää oli tosi kiva ja tuli ihan nostalginen fiilis hahah :D Ja en kestä miten hyvin keltanen sopii sulle! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Niinkö? Mahtavaa, että tuli hyvä ja nostalginen fiilis :) Tämä toi niin vahvasti mieleen lapsuuden. Kiitos hirmu paljon sulle Anna kommentista :) xx

 2. Tää on kyllä tosi kiva postaus! Voisin ehkä itsekin toteuttaa tän jossain kohtaa. =)

  • Saija Saija sanoo:

   Huippua, että sä tykkäsit tästä! Ja joo toteuta ihmeessä, tämän kirjoittaminen oli niin hauskaa :)

 3. Avatar Cami sanoo:

  Ihana kun teit tämän! ♥ Vaikka olen lukenut sun blogia vuosia, niin tulihan tässä mullekin uusia juttuja :) Saisinkohan mäkin joskus opetettua Samin Tatun taitotasolle kuvaamisen kanssa xD Siitä olis meinaan hurjan iso apu!

  • Saija Saija sanoo:

   Oi totta kai <3 Ja hei tosi kiva, että tässä tuli uusiakin juttuja :) Ehdottomasti, pikkuhiljaa hyvä tulee. Ahkeraa harjoittelua vain niin kohta hän on mestari :D

 4. Avatar jasmin sanoo:

  Moi!
  Mä rakastan sun blogia ja tuun aina innoissani lukemaan uudet postaukset. Ainoa asia, mikä täällä häiritsee on tuo oikeinkirjoitus sanoissa puolestansa (*puolestaan), oikeastansa (*oikeastaan) jne mitä lähes joka postauksessa käytät. Muuten oikeinkirjoitus täällä on ihan priimaa ja nämä blogit on harvassa missä saa lukea tekstiä ilman että joka välissä täytyy korjata sanoja päässään, kiitos sulle siis siitä!
  Pikkujuttujahan nämä, mutta lukukokemuksen mielekkyyden kannalta ajattelin mainita asiasta, jos näistä ei ole sinulle viellä mainittu :)
  Mukavaa kesää!

  • Saija Saija sanoo:

   Heippa :) Onpas kiva kuulla, että tykkäät blogistani ja että tuut innoissasi lukemaan uudet postaukset! Tällaisen palautteen kuuleminen piristää mieltä. Apua, en ole itse edes tajunnut noita! Hyvä, kun tulit kommentoimaan aiheesta koska nuo on just sellaisia sanoja, jotka tulee itseltä automaattisesti ”väärin” niin niitä ei tajua edes korjata. Täytyy jatkossa muistaa kiinnittää enemmän huomiota. Kiitos sulle siis tästä ja mukavaa kesää sinnekin :) xx

 5. Avatar Elisa-Maria sanoo:

  Hahaa, ihana postausidea! :) Tuli ihan ala-aste ja vanhat ystäväkirjat mieleen, niihin tuli aina kirjoiteltua. ”Mikä sinusta tulee isona?” Olisipa mielenkiintoista löytää joku noista vanhoista vihkoista ja kurkata, mitä ihmiset ovat sinne vastailleet. (Ja siis kyllä, mullakin oli niitä enemmän kuin yksi. :D)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hurjan paljon :) Haha sanoppa muuta! Olisi ihan huippua löytää edes yksi sellainen kirja. Voin vaan kuvitella, että mitä kaikkea kivaa sinne on tullut kirjoiteltua. Voi niitä aikoja :D<3

 6. Avatar Idu sanoo:

  Ihana asu! Nyt tärkeimpänä kysymyksenä: mistä tuo ihana scruncie on? :)

 7. Avatar Inka Nitta sanoo:

  Tykkään lukea ja tehdä itse haasteita ihan hirmuisesti ja tämä oli jotenkin erittäin kiva ja nostalginen haaste! Ihana sinä <3

  • Saija Saija sanoo:

   Haasteet ovat kyllä ihan parhaita blogipostauksia :) Ilo kuulla, että tämä oli kivan nostalginen! Kiitos ihana kommentistasi <3

 8. Avatar Dunia sanoo:

  Hei, tää oli tosi hauska ja tuli itsekin osallistuttua tähän blogiystäväkirjaan. :)

  https://duniatoropainen.blogspot.com/2018/06/blogiystavakirja.html

  • Saija Saija sanoo:

   Super kiva nähdä, että sä kans toteutit tämän – mä menen heti lukemaan postauksen! :)

Kommentoi