Viimeisen kolmanneksen raskauskuulumiset

Pitkästä aikaa olisi vuorossa raskauskuulumisia! On ollut niin kiva huomata, miten te ootte kiinnostuneita erilaisista muhun ja vauvaan liittyvistä postauksista  Niistä tulee paljon kyselyitä tasaiseen tahtiin, joten pyrin toteuttamaan niitä myös säännöllisesti muiden postausten välissä. Meillä on ollut kunnon vauvaviikko, nimittäin ensin vuorossa oli normaali neuvolakäynti, sen perään lääkärin tarkastus ja vielä synnytysvalmennus! Sen vuoksi ajattelin, että nyt olisi oivallinen kohta tulla kertomaan suoraan reaaliaikaisia fiiliksiä, tietoja ja ylipäätänsä kuulumisia tältä osa-alueelta.

raskaus blogi

VIIKOT

Eilen lähti käyntiin viikko 35, iiks!! Ei ole oikeasti enää kauaa, kun meidän pikkuinen on täällä. Jos hän tulee laskettuihin aikoihin niin se on jo ensi kuulla. Viimeisten parin viikkojen aikana sitä on konkreettisesti alkanut hahmottamaan, että sellainen lähtölaskenta on alkanut. Uskon, että viimeiset viikot menevät hitaasti odottaen, mutta tähän asti nämä pari viimeistä kuukautta on mennyt todella nopeasti.

LÄÄKÄRINTARKASTUS

Mulla oli raskauden ”lopputarkastus” normaalia aikaisemmin neuvolassa alkavien kesälomien vuoksi. Mutta, koska koko raskaus on sujunut normaalisti tai lääkärin sanoen ihanteellisesti niin sillä ei ole suurta merkitystä. Sain kehuja lantiostani, josta kuulemma tulisi ulos isokin kaveri :D

VAUVAN KOKO & ASENTO

Viimeksi kirjoittelin vauvan olevan jo pää alaspäin, mutta nyt hän on kääntynyt ympäri! Onneksi hänellä on vielä aikaa asettua paikoilleen näiden tulevien viikkojen aikana. Tästä muuttuneesta asennosta johtuen on erilaiset potkut alkanut välillä ottamaan kipeää. Viimeksi tänä aamuna heräsin siihen, kun kylkeen tuli kunnon isku, haha. Vauvan paino on tällä hetkellä noin reilu kaksi kiloa. Syntymäpainoa on lääkärin mielestä hieman hankala vielä tässä vaiheessa sanoa, kun yleensä viimeisinä viikkoina painoa saattaa tulla paljonkin lisää.

RASKAUSOIREET

Tämän hetkisinä oireina on vain ja ainoastaan väsymys. Mulla oli raskauden energisin vaihe toisella kolmanneksella ja salaa toivoin, että se jatkuisi loppuun saakka… Onneksi on kuitenkin mahdollisuus ottaa päikkärit silloin, kun tulee tarve. Nyt loppuajasta sitä täytyy vain ladata akkuja mahdollisimman paljon ennen synnytystä.

SYNNYTYSVALMENNUS

Oltiin tällä viikolla tosiaan synnytysvalmennuksessa ja kokonaisuudessaan siitä jäi kyllä tosi positiivinen kuva! Tuntui, että koko synnytys muuttui paljon konkreettisemmaksi. Ohjeet ja vinkit kivunlievitykseen olivat myös sellaisia, mihin tuskin olisi muuten osannut tutustua. Oli myös mielenkiintoista nähdä itse synnytyssali. Hassua kuvitella, että pian sitä on itse siellä!!


9 Responses to “Viimeisen kolmanneksen raskauskuulumiset”

 1. Avatar Eeva sanoo:

  Voi kun jännää! Koitahan levätä nyt tosiaan mahdollisimman paljon. Jään innolla odottamaan uusia postauksia ihan yleisesti ja raskaudesta. <3

  Tsemppiä viimeisiin viikkoihin!

  • Saija Saija sanoo:

   Sanos muuta :) Kyllä tässä alkaa pikkuhiljaa suuri jännitys nousta! Jee kiitos paljon Eeva, ihana kuulla sun odottavan innolla uusia postauksia <3

 2. Avatar Iina sanoo:

  Ihana postaus jälleen kerran <3 Onnea tulevasta vauvelista sulle ja Tatulle!

  • Saija Saija sanoo:

   Super paljon kiitoksia Iina kommentista ja toivotuksista meidän molempien puolesta :) Ihana kuulla sun pitävän tästä postauksesta <3

 3. Avatar Hanna sanoo:

  Onnea ja tsemppiä loppuodotukseen, kohta se vauva sieltä jo saapuu maailmaan! :) Mulla olisi sellainen hassu kysymys että miten oot hoitanut hiustenvärjäystä raskausaikana, kun ei taida ihan omaa väriä tuo tumma olla? Olen pohtinut tätä paljon tummatukkaisena että miten se asia sitten joskus järjestyy, kai niitä semmoisiakin värejä on mitä voi raskaana käyttää? Ajattelin kysellä kokemuksia kun kiinnostaa tämä asia kovasti :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kovasti Hanna onnitteluista ja tsempeistä :) Niin tulee, ei enää kovin kauaa! Mä oon muutaman kerran värjännyt tyven ammoniakittomalla hiusvärillä ja muuten käyttänyt sellaisia tyvispraytä, joilla saa kätevästi peitettyä tyvikasvua ja haalistuneita kohtia. Ensimmäisen 12 viikon aikana en uskaltanut käyttää päänahkaan oikein mitään muuta kuin perus shampoota yms. mutta muuten oon turvallisin mielin käyttänyt noita :)!

 4. Avatar Henna sanoo:

  Aivan alkaa jännittää sun puolesta! Siis hyvällä tavalla :) Synnytys on yksi suuri elämän ihme. Siihen kannattaa suhtautua avoimin positiivisin mielin, heittäytyä mukaan ja ajatella, että luonto hoitaa. Ja muista, että olet hyvissä käsissä, kun vierelläsi on kätilö, joka lukee sua kuin avointa kirjaa. ❤

  • Saija Saija sanoo:

   Hihi mua kans jännittää jo!! Mutta uskon, että kaikki menee hyvin :) Ja ihanasti sanottu, tuli jotenkin rentoutuneempi fiilis sun sanoista <3 Täytyy muistaa tämä vinkki sitten itse synnytystilanteessa. Pyrin kyllä menemään mahdollisimman rennolla fiiliksellä, se on kuitenkin niin luonnollinen asia että eiköhän kaikki mene parhain päin :)

 5. Avatar Baby sanoo:

  Hei! Sulla on nyt menossa RV 38? Tuleeko vielä ennen laskettua aikaa raskauspostausta? :-) olis kiva kuulla sun aatteita lähenevästä synnytyksestä, ootko miettinyt mitään kivunlievitystä, millä mielin synnytykseen ja millain olet voinut nyt ihan viimeiset viikot? Kuinka paljon jännittää kun vauva voi periaatteessa syntyä jo vaikka tänään :-)?
  Entä mitä nukkumisjärjestelyä olette miettineet tulevan pikkuisen kanssa? Kaikkea vauva/synnytys postausta olis kiva lukea vielä? Entä tuletko kirjoittamaan synnytyskertomuksen? Niitä on aina jännä lukea, entä tulethan kirjoittamaan vauva kuulumisia vielä synnytyksen jälkeenkin vai pidätkö vauvan blogin ulkopuolella? Kaikkea näitä olis kiva lukea, on niin paljon lähellä omaa elämäntilannetta sillä oma esikoispoika tänään 9vk :-) voi että, kun vauva on maailmassa niin aika tulee menemään niin nopeasti että itsekin oikein järkyttyy :D tuntuu varmasti että nämä viimeiset viikot menevät maailman hitaimmin,mutta olosta riippuen yritä vielä nauttia ja viettäkää parisuhde aikaa ja levätkää! Vaikka itse olen todennut että ei pidä paikkaansa ainakaan meillä etteikö saisi öitä nukkua tai päikkäreitä. Meillä onneksi helppo vauva,vaikka kaikkeen oltiin varauduttu ! :-) ihanaa odotusta vielä Saija!

Kommentoi