Mitä raskauden osalta kuuluu nyt?

Raskausajan seurantasovellus näyttää, että tänään on tasan 70% raskautta takana  Eli tänään alkoi viimeinen kolmannes. Käsittämätöntä, miten nopeasti tämä aika menee! Hullua ajatella, että enää reilut kahdeksankymmentä päivää siihen, kun saadaan meidän pikkuinen syliin. Ajattelin nyt kirjoitella pitkästä aikaa kuulumisia tähän liittyen, mutta tällä kertaa listatyyppisesti eli kirjoittelin ylös erilaisia juttuja, joita on ilmennyt raskauden aikana tähän mennessä niin minusta kuin vauvasta.

mama housut

Oon voinut todella hyvin ja saan olla tästä älyttömän kiitollinen. Mulla ei ole mitään särkyjä (kop kop*) tai muitakaan vaivoja. Otan tämän erittäin mielelläni vähän niin kuin palkintona sen kauhean alun jälkeen :D

Aikaisemmin näin vain satunnaisesti unia ehkä kerran tai kaksi kuukaudessa. Nyt raskauden aikana seikkailen lähes joka yö jossain, milloin Balilla poliisina selvittämässä surffaajien rikoksia, kylpylän pitäjänä keskellä asuinaluetta tai viiden koiran omistajana lenkkeilemässä vuorilla. Kerran mulla oli jopa oma kokkiohjelma! Se on aina jännittävää mennä nukkumaan, kun ei ikinä tiedä mistä sitä löytää itsensä seuraavana yönä.

Viime neuvolakäynnillä selvisi, että pikkuinen poitsu on jo pää alaspäin ja neuvolan tädin mukaan hän voi jopa nyt asettua loppuajaksi tähän ”lähtöasentoon”. Vaikka tilaa olisi vielä liikkua enemmänkin!

raskaus blogi

le specs

Hänestä on viimeisen viikon aikana kuoriutunut kunnon potkija! Tunsin kyllä aikaisemminkin potkuja päivittäin, mutta en ikinä tätä tahtia. Kyllä sitä huomaa, miten poika kasvaa ja saa voimaa lisää kun liikkeet ovat sitä luokkaa. Yritin eräänä päivänä nukkua päikkärit, mutta ei siitä tullut mitään kun masussa oli käynnissä kunnon show.

Raskaushormonien myötä itku on nykyään herkässä. Saatan itkeä oikeastansa minkä aiheen takia vaan. Niin koiravideoiden, TV-sarjojen kuin kotoa loppuneen jätskin vuoksi, haha.

Mun hemoglobiini on lähtenyt viime kuukausien aikana tasaiseen laskuun, joten tästä viikosta lähtien otan raskausvitamiinin lisäksi rautaa lisäannostuksena joka toinen päivä. Arvot eivät ole vielä niin hälyttävät, että sitä pitäisi ottaa joka päivä, mutta ne pitäisi saada kuitenkin nousuun loppua kohden mennessä.

vaaleanpunainen farkkutakki

farkkutakki naiset

Oon huomannut, etten pysty syödä niitä ruokia joita tuli alkuraskaudesta oksennettua tai joita söin pahoinvoinnin aikana useasti. Niitä ovat esimerkiksi mandariinit, tacomauste (meillä ei ole joulukuun jälkeen syöty tortilloja…), kananuudelit ja marjaisat mehut. Ajatuskin jostain näistä tuo mukanaan kylmät väreet, hyh.

Oon pärjännyt jopa yllättävän hyvin vaatekaappini kanssa. Mulla on käytössä muutamat mammahousut ja sukkikset, mutta muuten käytän lähes koko vaatekaapin sisältöä. Tietysti kireät topit ja t-paidat on nykyään enemmänkin napapaitoja, mutta muuten menee hyvin ilman erillisiä mammapaitoja. Kesällä sitten tulee käytettyä varmaan eniten erilaisia mekkoja!

Kroppa alkaa selvästi valmistautua tuleviin yöheräämisiin. En nimittäin edes muista koska olisin viimeksi nukkunut yön ilman yhtäkään heräämistä. Yöt menee yleensä niin, että nukahdan kymmenen maissa ja heräilen ekan kerran yhden maissa. Saatan hörpätä vettä, pyöriä pari kertaa ja nukahdan uudelleen. Joskus tämä toistuu ja joskus ei. Ihmeellistä, miten sitä ei silti aamuisin väsytä vaikka unet ovat katkonaisia.

IDKUVA

puma heart basket

Jeans jacket* House of Brandon | Shirt Vero Moda | Pants H&M Mama | Shoes* Junkyard | Bracelet Marc by Marc Jacobs | Sunnies* Junkyard

Oon unohtanut kokonaan mainita, että mulla on teille alennuskoodi Junkyardille!! Eli koodilla ”SAIJA15” saatte -15 % alennusta tilauksista koko huhtikuun ajan. Eli vielä on muutama päivä aikaa ostaa vaikka nämä kuvissa näkyvät suloiset kengät tai aurinkolasit ;-)

Mitäs pidätte mun keväisestä päivän asusta?

16 Comments
 • Avatar
  Miia
  Posted at 15:45h, 27 huhtikuun Vastaa

  Onko sulla pidennykset vai onko hiuksesi kasvaneet noin paljon? Mitä oot tehnyt että oot saanut ne kasvamaan? :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 16:18h, 27 huhtikuun Vastaa

   Mulla on pidennykset käytössä! Mutta mä myös pyrin kasvattamaan niitä aktiivisesti koko ajan :)

 • Avatar
  Emilia
  Posted at 17:50h, 27 huhtikuun Vastaa

  Kiva ois jos useamminkin ois alennuskoodeja kun on kumminkin aika paljon yhteistyö postauksia

  • Saija
   Saija
   Posted at 07:12h, 28 huhtikuun Vastaa

   Mukava kuulla, että sua kiinnostaa alennuskoodit! Mä voin parhaani mukaan tulevaisuudessa yrittää saada niitä :)

   • Avatar
    Emilia
    Posted at 09:01h, 28 huhtikuun Vastaa

    Tuo sun vastaaminen tuo niin hyvälle mielelle! Harva poskesta jaksaa panostaa noin paljon, ei voi muutakun hattua nostaa!!

    • Saija
     Saija
     Posted at 11:08h, 28 huhtikuun Vastaa

     Olipas piristävää kuulla, että vastaamista arvostetaan, kiitos sulle paljon :) xx

 • Avatar
  Laura
  Posted at 06:56h, 28 huhtikuun Vastaa

  Tässähän alkaa itselläkin tulla taas oma ihana raskausaika mieleen juuri tuo energisyys ja vauvan liikkeiden seuraaminen masussa oli parasta ❤

  • Saija
   Saija
   Posted at 06:59h, 28 huhtikuun Vastaa

   Voi niinkö, ihana kuulla sun muistavan mieleen sen ajan :) Näitä liikkeitä ja potkuja tulee varmasti synnytyksen jälkeen kova ikävä <3

 • Avatar
  Cami
  Posted at 07:53h, 28 huhtikuun Vastaa

  Hemoglobiinin laskuhan johtuu lisääntyvästä vauvan veren määrästä ja kun se loppuu, niin pitäisi alkaa nousta taas :) Näin ne ainakin mulle neuvolassa kertoi! Ihana kuulla, että oot voinut nyt paremmin ❤️

  • Saija
   Saija
   Posted at 11:08h, 28 huhtikuun Vastaa

   Joo näin se menee, mutta ilmeisesti ei ole takuita että nousee uudelleen kun mulla on aikaisemmin ennen raskautta ollut hemoglobiini niin alhainen :) Sanos muuta, saa kyllä olla niin iloinen <3

   • Avatar
    Cami
    Posted at 08:32h, 29 huhtikuun Vastaa

    Ei oo enää pitkä aika, iiiiik ❤️

    • Saija
     Saija
     Posted at 09:04h, 29 huhtikuun Vastaa

     Niinpä, hihi pikkuhiljaa alkaa jo jännittää <3!

 • Avatar
  Nimetön
  Posted at 07:20h, 29 huhtikuun Vastaa

  Mikä oli sun lähtöpaino ja paljon tullut lisää? :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:04h, 29 huhtikuun Vastaa

   53kg oli lähtöpaino ja painoa on tullut nyt vähän päälle 6kg :)

 • Avatar
  Heidi
  Posted at 16:20h, 30 huhtikuun Vastaa

  Mikä raskausajan seurantasovellus sulla on käytössä? Olen itsekin miettinyt sellaisen lataamista, mutta en ole vielä ehtinyt perehtyä niihin. :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 08:53h, 01 toukokuun Vastaa

   Mulla on käytössä Preglife-niminen sovellus! Se on ihan mahtava, kun näyttää kaikki niin tarkasti ja kertoo, mitä milläkin viikolla tapahtuu :)

Post A Comment