Talviloman viettoa Rukalla

ruka mökit

laskettelutakki

ruok burger

moottorikelkkailu ruka

Nyt olisi aika kurkata meidän Rukan reissun parhaisiin paloihin  Moni pääsi seurailemaan meidän reissun tekemisiä ja kuulumisia Instagramin (@saijis) puolella, kun pyrin päivittelemään storya aktiivisesti. Mutta lähdettiin tosiaan kymmenen hengen porukalla viikoksi talvisiin maisemiin urheilemaan ja rentoutumaan. Kirjaimellisesti loma piti sisällään näitä molempia loistavassa balanssissa. 

icepeak

makkaratikku

lumikenkäily

ruka

Ensimmäiset päivät meni paikkoja tutkiessa, nimittäin tämä oli todella monelle ensimmäinen kerta Rukalla. Muuten päivien tekemisiin kuului muun muassa kävelylenkkejä upeissa maisemissa, ensimmäistä kertaa lumikenkäilyn testailua, lähes kymmenentuntisia yöunia, synttärikakun metsästystä Kuusamosta, rauhallisia moottorikelkka-ajeluita mun ja masun osalta, takkatulen edessä lämmittelyä ja makkaranpaistoa, saunomista, korttipelien pelailua isolla porukalla, kylpylässä Tatun kanssa rentoutumista ja mun synttäreiden juhlintaa.

porot

muurinpohjalettu

lammintupa poroajelu

IDKUVA

Yksi koko reissun kohokohtia oli vierailu Lammintuvalla. Käytiin siellä itse asiassa kaksi kertaa! Sieltä sai ostettua muun muassa muurinpohjalettuja, joita sai syödä ulkona (oli muuten valehtelematta parhaita lettuja, mitä oon ikinä syönyt) sekä tutustua siellä oleviin lukuisiin poroihin ja huskeyhin. Me ostettiin poroajelu, joka oli mielenkiintoinen mutta myös hauska kokemus. Meidän poro oli aluksi hieman laiskalla tuulella, mutta kyllä se siitä sitten lopulta innostui :D Ajelun jälkeen pääsi vielä aitaukseen syöttämään muille poroille korollisen jäkälää. Kuvista saattaa huomata, miten suurta herkkua se niille oli!

ruka aktiviteetit

ruka tunturi

colorado ruka

moottorikelkkailu

Vaikka laskettelu ja erään illan keilailu jäi tällä kertaa raskauden turvallisuuden vuoksi väliin niin siitä huolimatta mun viikko oli hyvinkin kiireinen, jos näin voi sanoa. Tuli kokeiltua paljon enemmän muita juttuja, kun ei viettänyt jokaista päivää rinteessä. Fiilikset Rukasta on muutenkin positiiviset, ainakin näin pääsiäisviikolla siellä oli hyvä meininki!

Ootteko te käynyt Rukalla? Mitäs ootte pitänyt paikasta?

16 Responses to “Talviloman viettoa Rukalla”

 1. Avatar Inka Nitta sanoo:

  Tosi kauniita ja nättejä kuvia.<3 Mä en ole koskaan käynyt Rukalla, mutta olisi kyllä hauska käydä :)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi kiitos paljon ihana Inka piristävistä sanoista <3 Suosittelen kyllä lämpimästi! Siellä on vaikka mitä kivaa tekemistä ja nähtävää :)

 2. Avatar Eesi sanoo:

  Aivan ihania kuvia Saija! :)

 3. Avatar Heli Heinonen sanoo:

  Kuusamoon kannattaisi tutustua laajemminkin. Luonnossa kulkijalle täällä löytyy kauniita korpimaisemia ja ihan jokaisena vuodenaikana.
  Itse olen asunut täällä vuodesta -09, ja kyllähän tää maisemiltaan on ihan omaa laatuaan.

  • Saija Saija sanoo:

   Oi voin vaan kuvitella, miten paljon siellä olisi nähtävää ja koettavaa! Täytyisi muutenkin lisätä entisestään tätä Suomen sisäpuolella matkustelua, kun täällä on vaikka mitä upeita paikkoja :)

 4. Avatar Katariina sanoo:

  Ihania kuvia! Tuli mieleen oma hiihtolomamatka Rukalla! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitoksia Katariina! Oi kiva kuulla, että sä oot kans ollut hiihtolomalla Rukalla :)

 5. Avatar Emilia sanoo:

  Teidän reissu vaikutti tosi onnistuneelta ja mielettömän upeita kuvia <3 Minäkään en oo koskaan Rukalla käynyt, täytyisi joskus mennä kokemaan myös nämä maisemat!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos tuhannesti näistä sanoista <3 Oli kyllä todella onnistunut reissu, tuonne olisi voinut jäädä toiseksikin viikoksi. Kannatan ideaa, uskon ettei näihin maisemiin voi pettyä - varsinkaan näin keväällä, kun aurinko paistaa päivittäin :')

 6. Avatar Kata sanoo:

  Ihania kuvia taas! Millä kameralla kuvaat ja mitä muokkausohjelmaa käytät? :) mulla olisi kameran osto edessä ja juuri tällaisia lopputuloksia haluaisin itsekin saada :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hurjasti Kata :) Mä kuvaan Canon 6D:llä ja mulla on käytössä Sigman 50mm 1,4 objektiivi. Kuvaan kaikki kuvat raakakuvina ja muokkaan ne Lightroom CC:llä. Tälle muokkausohjelmalle iso peukku, tästä ei voi kuin tykätä! Kiva kuulla, että näiden lopputulos on sellainen mikä miellyttää sua :)

 7. Avatar Saaana sanoo:

  Kymmenen hengen porukalla ja taas kaikissa kuvissa näkyy kun oisitte vaan kahestaan? Ymmärrän ettei kaikki välttämättä halua somessa näkyä mutta ihmetyttää kun sun blogissa on aina niin yksipuolisesti kuvia vaan itestäsi ja ehkä tatusta vaikka kerrot olleesi isolla porukalla. Tulee jotenkin etäinen vaikutelma jos ei minkäänlaisia kuvia muista ole ikinä

  • Saija Saija sanoo:

   Kuten itse sanoit niin ymmärrät ettei kaikki halua esiintyä somessa. Ja vastaus on juuri siinä :) Meitä oli reissussa me + Tatun porukat ja mun mielestä on ymmärrettävää ettei kaikki halua esiintyä somessa tai kuvissa ylipäätänsä. Se on asia, jota mun mielestä kuuluu myös kunnioittaa. Ja blogi on mun ja kertoo mun tekemisistä, joten luonnollisesti mä oon pääroolissa. Vaikka kyllä täällä aina silloin tällöin näkyy kavereita yms. Mutta harmi kuulla, että tulee etäinen kuva. Se on vaan niin ettei ketään voi pakottaa kuviin enkä ikinä niin edes tekisi :)

 8. Avatar Mummuttelija kahdelle sanoo:

  Ihania mättöannoksia, herkkuja ja nuo porot, kauniita kuvia kaikki.

Kommentoi