Laukkukokoelmani nyt

Holaa! Kuten otsikosta jo saatoitte arvata niin nyt olisi vuorossa monien toivoma päivityspostaus liittyen mun laukkukokoelmaan  Aloitin reilu 1,5 vuotta sitten pienen projektin, jossa aloin ensin myymään silloisia laukkuja yksitellen ja pikkuhiljaa hankkimaan tilalle ajattomia, kestäviä ja sellaisia, joista oikeasti pidän mahdollisesti vielä vuosienkin kuluttua. Tämä on vähän sellainen ikuisuusprojekti, että tuskin oon koskaan täysin tyytyväinen lopputulokseen, mutta nyt ollaan hyvin lähellä ;-) Tein vuosi takaperin ensimmäisen tilannekatsauksen ja silloin oltiin hieman eri tilanteessa kuin nyt. Tällä hetkellä kokoelma on 90 % valmis eli muutama puuttuu vielä, mutta kaikki aikanaan. Ajattelin myös listata laukkujen plussia sekä miinuksia, jotka toivottavasti auttavat teitä kyseisistä laukuista kiinnostuneita ja niiden ostoa suunnitelevia henkilöitä. Pyrin listaamaan eri asioita kuin viimeksi, ettei tulisi toistoa eli kannattaa kurkata myös edellinen osa, joka löytyy TÄÄLTÄ.

IDKUVA

Chloé Drew

Laukkukokoelmani karkki! Tämä kerää kehuja lähes joka kerta, kun se on käytössä. Mä oon sen verran hullu vaaleanpunaisen fani ettei värivalinta tuottanut vaikeuksia, haha. Laukku on muutenkin ollut nappivalinta niin kokonsa kuin mallinsa puolesta. Tilava, silti siro ja monikäyttöinen!

+ Laukun materiaali on todella laadukasta. Tämä on ollut käytössä jo yli vuoden eikä siinä ole minkäänlaista kulumaa. Edes lika ei tartu laukun pintaan.
+ Menee täydellisesti arkena, mutta muuntautuu näppärästi myös juhlakäyttöön.

– Lukon käyttö on melko työlästä, jos laukkua avaa monta kertaa päivän aikana. Välillä saatan kulkea lukko auki (jolloin laukun läppä nousee) ja tämä ei todellakaan ole turvallista.
– Ketjuhihna on sen verran ohut, että se sotkeutuu helposti.

Louis Vuitton Palm Springs Backpack Mini

Laukku, josta ehdin hetken haaveilla mutta pitkät jonotuslistat eivät houkutelleet. Kerroin kiinnostuksestani täällä blogissa ja eräs ihana lukija tarjoutui lähes samantien myymään sen minulle. Kuinka hyvä tuuri kävi!! Kävin hakemassa repun häneltä ja vaikka se on kokoelmani kallein laukku niin kertaakaan en ole katunut sen ostoa.

+ Harvinainen laukku, jota ei ihan joka päivä näe vastaantulijoilla.
+ Monikäyttöinen, kun voi käyttää reppuna tai crossbodyna.

– Vetoketjun vedin on melko pieni ja kiireessä siitä on hankala saada kiinni.

Gucci Dionysus

Jos täytyisi sanoa kokoelman vähiten käytössä ollut laukku niin se olisi tämä. Kyse ei ole siitä ettenkö tykkäisi siitä vaan päinvastoin  Jotkut laukut ovat kuitenkin enemmän käytössä kuin toiset. Tiedän tämän laukun jakavan paljon mielipiteitä, mutta omaan silmään se on spesiaalimmasta ulkoasusta huolimatta klassinen. 

+ Tykkään siitä, miten laukku pysyy pöydällä pystyssä – oikeasti helppoa esimerkiksi kahvilassa vain nostaa se pöydälle :D
+ ”Läppä” toimii laukussa erinomaisesti tehden siitä hieman turvallisemman käyttää.

– Hihna on melko raskas jo sellaisenaan, joten jos laukussa on paljon painoa niin laukkua on inhottava kantaa olkapäällä.

Saint Laurent Shopper

Tässä puolestansa kokoelmani käytetyin laukku, kuten varmaan kaikki teistä on huomannut. Hehe… Musta ja tilava – enempää ei voi laukulta toivoa. Plussana kestävä materiaali ja kultaiset yksityiskohdat. Mä oon sitä mieltä, että shopper-mallista laukkua tarvitsee aina! Kuljetan usein kameraa mukana, joten mulle on tärkeää että se mahtuu hyvin arkilaukkuun.

+ Laukun mukana tulee pieni pussukka, jonne saa tarvittaessa lompakon tai muut tärkeät tavarat.
+ Hihnat ovat ohuet, mutta miellyttävän tuntuiset – kantoi laukkua sitten käsissä tai olalla.

– Laukku ei pysy kovin hyvin muodossaan tyhjänä eikä näin ollen näytä välttämättä vähäisillä tavaroilla hyvältä.

Louis Vuitton Keepall

Mun kokoelman suurin laukku eli weekend bag! Saatoin ennen kantaa mukana pariakin eri kokoista kassia, kun lähdettiin vaikka jonnekin minireissulle. Sitten päätin hankkia yhden ison laukun ja homma helpottui huomattavasti. Keepall on siitä näppärä, että sinne on helppo heittää muutaman päivän tavarat eikä tarvitse miettiä, mahtuuko kaikki mukaan. Tämä menee tarvittaessa myös lentokoneessa käsimatkatavarana.

+ Kantohihna on todella kätevä, ei tarvitse huolehtia laukun painosta.
+ Todella tilava, vetää sisäänsä heittämällä tietokoneen, parin päivän vaatteet ja kosmetiikat.

– Sisällä ei ole ollenkaan minkäänlaisia taskuja, joten pikkutavarat kannattaa säilyttää helpon löytämisen vuoksi pussukoissa.

gucci gg mini marmont

Gucci GG Mini Marmont

Tämän herkullisen sävyinen laukku nostattaa jostain kumman syystä aina hymyn huulille. Haaveilin pitkään todella värikkäästä laukusta, mutta silti epäröin valintaani pitkään. Onneksi kuitenkin lopulta rohkaistuin tilaamaan tämän, nimittäin nyt tätä ei taida saada enää ollenkaan tässä värissä. Huh, kävipä tuuri!

+ Laukku pysyy täydellisesti samassa muodossa, oli se sitten tyhjä tai täynnä.
+ Nahkahihna on miellyttävän tuntuinen kantaa olalla.

– Pitkä vetoketjun hihna on välillä tiellä. Voisin jossain kohtaa kokeilla ottaa sen kokonaan pois.

louis vuitton

Louis Vuitton Milla

Kutsun tätä mun yhdeksi kesälaukuksi! Talvella tätä tulee harvemmin käytettyä, mutta kesällä puolestansa otan sen milloin mihinkä vaan; kauppaan, juhliin, kaupungille, syömään ja joskus käytän jopa lompakon tavoin. Mun mielestä Milla Azur-kuosilla on ihanan naisellinen, jonka kruunaa kauniit yksityiskohdat.

+ Koko on täydellinen kädessä kuljetettavaksi, mutta jos haluaa crossbodyksi niin sekin onnistuu hihnalla.
+ Sisällä on yksi sivutasku, jonne voi laittaa vaikka kortit niin ei tarvitse erillistä lompakkoa.

– ”Paksut” tavarat pullottaa laukusta, kun se on niin ohut.
– Vaalea väri on tunnetusti hieman arka ja tästä tuntuu irtoavan lika todella heikosti…

malene birger

By Malene Birger Grineeh Tote

Toinen shopper-mallinen laukku on tämä mustavalkoinen kaunokainen. Ihana äitini osti tämän mulle, joten sillä on myös hieman erilaista tunnearvoa.  Vaikka kuosi on näyttävä niin tätä laukkua on helppo yhdistellä arjessa!

+ Materiaali on näppärä pitää puhtaana. Välillä jopa tuntuu kuin materiaali hylkisi likaa.

– Pohjassa ei ole korokkeita, jotka nostaisi laukkua ylemmäs sen ollessa maassa… Joten kulmiin on tullut kulumia. Ostoaikeissa olevien kannattaa miettiä tarkkaan, tuleeko laukkua säilytettyä lattialla vai jaksaako nostaa sen aina esimerkiksi tuolin nojalle roikkumaan.

Louis Vuitton Eva

Vuittonilta toinen pienikokoinen laukku, klassikko Eva. Ostin tähän myös pitkän hihnan, joten sitä voi käyttää niin clutchina kuin crossbodyna. Täytyy myöntää, että tämä on ainoa laukku näistä joiden kohdalla oon vielä miettinyt myyntiä… Samaa kuosia olevia laukkuja alkaa olla melko monta, mutta jotenkin en vain malta luopua. Tämä oli ensimmäinen laukku, johon säästin todella pitkään ja sen vuoksi sillä on kans selvästi tunnearvoa.

+ Vaikka tässä on monien rakastama sekä monien vihaama näyttävä Monogram-kuosi niin jotenkin laukun malli on kuin tehty sille.
+ Laukku on sen kokoinen ettei se ole koskaan tiellä vaan päinvastoin!

– Pitkä malli tuo haasteita joidenkin tavaroiden sopivuuden kanssa.

guccin musta laukku

Gucci GG Marmont

Jos joutuisin valita yhden laukun, jota käyttää koko loppuelämän niin se olisi tämä. Klassinen musta laukku, jossa ei ole mitään ylimääräistä. Vielä tänä päivänäkään ei ole tullut vastaan asua, johon tämä laukku ei sopisi. Todellakin jokaisen pennin arvoinen!

+ Muuntautuu niin arkeen kuin juhlaan.
+ Tämän, kun omistaa niin ei tarvitse muuta mustaa pientä laukkua – tässä on kaikki mitä tarvitsee!

– Sametissa näkyy kaikki pienet pölyhiukkaset, joten siltä osin arka materiaali.

Louis vuitton laukut

Louis Vuitton Pochette Metis

Uusin ostokseni näkyy tässä – laukku, jota on nykyään erittäin hankala saada. Viime kuulemani mukaan tässä on yli puolen vuoden jono eikä uusia jonottajia oteta mukaan. Mä pidin laukusta muutaman kuukauden ostoilmoitusta Facebookissa ja odottelun jälkeen eräs ihana nainen ilmoittautui halukkaaksi myydä omansa 

+ Neliöön muotoon nähden yllättävän tilava.
+ Laukun lukko on turvallinen, koska sen avaamiseen tarvitsee usein kahta kättä.

– Hihna on melko kankea ja se ei asetu crossbodyksi niin näppärästi kuin ketjulliset versiot. Toki on ymmärrettävää, että hihna on uudessa laukussa aluksi kankea eli ehkä se vielä muotoutuu paremmaksi.

lindex laukut

Lindex

Kaikki eivät ole merkkilaukkuja vaan kokoelmastani löytyy myös edullisempi jäsen. Jos laukku miellyttää mun silmää niin ostan sen, välittämättä merkistä. Rakastan punaista väriä, joten tämä oli erittäin hyvä löytö! Niin ja hei tietysti kultaisilla yksityiskohdilla (mun suurin heikkous laukuissa).

+ Täydellisen kokoinen arkeen niille päiville, kun en kanna kameraa mukana.

– Laukun reunat ovat tehty ”vähän sinne päin” ja pelkääkin, että koska joku reuna menee kokonaan rikki…

Jätin esittelystä pois LV:n Mini Pocheten, koska käytän sitä tällä hetkellä erilaisten korttien ja meikkien säilytyspussukkana, joten en laske sitä laukuksi. Kuten huomata saattaa niin ollaan tultu hurjasti eteenpäin viime versiosta; osa esitetyistä laukuista on löytänyt uuden kodin ja tilalle on tullut muutama uusi, mieluisampi versio. Mulla on jotenkin tosi levollinen fiilis tästä kokoelmasta, koska se alkaa ihan oikeasti olla valmis. Tarvetta olisi kyllä vielä reilun kokoiselle mustalle arkilaukulle, jossa olisi vetoketju. Mutta realistisesti sanottuna seuraava hankinta taitaa olla vauvalle hoitolaukku :D

Kertokaa ihmeessä, että mitä piditte tästä postauksesta? Entä löytyikö joku erityinen suosikkilaukku?

38 Responses to “Laukkukokoelmani nyt”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Järjetöntä omistaa noin monta merkki laukkua :/

  • Saija Saija sanoo:

   Miksi ihmeessä? Jos kaikille laukuille on käyttöä niin itse en näe asiassa ongelmaa. Ja jos joskus tulee tilanne, että laukut eivät enää kiinnosta (mitä tuskin tulee koskaan tapahtumaan) niin sitten ne voi myydä :)

  • Avatar Kristiina sanoo:

   Miksi pitää olla noin ilkeä? Jokainen saa omistaa niin monta merkkilaukkua, kun haluaa. Todella kiva laukkukokoelma Saija :)

   • Saija Saija sanoo:

    Kiitos paljon sulle Kristiina :) Mä oon samaa mieltä! Nämä on valintakysymyksiä ja jokainen tekee niin kuin parhaaksi näkee :)

 2. Avatar hapsu sanoo:

  Kaikista eniten miellyttää omaa silmää on keltainen Gucci, Dionysus ja Eva! Evan oon ite ajatellut ostaa kesäksi, mutta en osaa päättää että haluunko Damier Ebenen vai Monogramin..
  Kaikki muutkin on kyllä tosi kauniita. Mä en ite tykänny yhtään MK raitalaukusta, niin oon iloinen että on tullu muita sen tilalle. :P
  Pochette Metis on ihana, kun muistuttaa vanhanajan koululaukkua :-D Sametti Marmont on kaunis, mutta mun pää ei kestäis niitä pölyhiukkasia.. :DD

  • Saija Saija sanoo:

   Hei olipas kiva nähdä, että noin moni miellyttää sun silmää :) Eva on kyllä kaunis laukku kaikissa kuoseissa. Mä kans kävin sillon kaikki kuosivaihtoehdot läpi ja Monogram vei voiton pienemmän logon vuoksi. Haha eikä :D Mä itse tykkäsin siitä MK:n raitalaukusta, mutta valitettavasti se jäi aivan liian vähäiselle käytölle. Mä olin kans varma, että nuo pölyhiukkaset alkaa häiritsemään mua, mutta yllättävän vähän niihin kiinnittää huomiota :-D

 3. Vitsit mitä laukkukokoelma! Mun ehdoton lemppari oli kyllä toi keltainen Guccin laukku <3

  • Saija Saija sanoo:

   Hih kiitos paljon Emilia :) Huippua, että sä pidät siitä! Se on kyllä niin kiva piristys eri asuihin <3

 4. Avatar Jessika sanoo:

  Niin kiva kokoelma! Mun lemppareita on Chloé, Palm springs ja Eva!

  Selailin tässä aikani kuluksi vanhoja postauksia maalis-heinäkuulta, ah kevät ja kesä tule jo! Tuli mieleen muutamia postausideoita, esim tulevan kevään ja kesän suosikkeja, tai shopping listiä, puhelinkuva postaukset ovat kivoja, ja edelleen tietty normit asupostaukset ja stten niitä vauvaan liittyviä :D hahah!

  Kiva että oot palannut normaalimpaan postaustyyliin ja postauksia tulee useampi viikossa<3

  Ihanaa uutta viikkoa<3

  • Avatar Jessika sanoo:

   Niin ja hei myös soittolistaa! On aina kiva saada uusia musiikkituttavuuksia, tällä hetkellä mulla ainakin on kevät musa ihan hukassa ja kuuntelen vain vanhoja suosikkeja!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos Jessika <3 Oi vitsit, sä bongasit tästä ihanat lempparit! Voi täällä kans jo odotellaan niin kevättä sekä kesää - mun puolesta lumet voisi sulaa vaikka heti :) Olipas kiva saada postaustoiveita, mä laitan nämä ylös ettei unohdu. Mukavaa, kun vauvaan liittyvät postaukset ovat tervetulleita myös. Oon kans niin innoissani, että alan nyt päästä kiinni takaisin vanhaan postausrytmiin. Tätä olikin jo niin ikävä! Kiitos vielä ja mukavaa viikkoa sinnekin <3 xx

 5. Avatar Helmi sanoo:

  Siis vitsi kuinka mielenkiintoinen postaus! Tosi ihailtavaa että sulla on noin hyvä motivaatio ja kärsivällisyys tuollaisien laukkujen ostamiseen/säästämiseen.

  Mun ehdottomia lemppareita oli Guccin keltainen ja musta versio! ❤️ Jotenkin niin freesejä molemmat, vaikka toinen musta onkin :-D ehkä se johtuu materiaalista, kun ei oo nahkaa kuten laukut yleensä.. ikävä kyllä itsellä ei opiskelijana rahatilanne anna myöden tällaisten laukkujen ostamista…

  • Saija Saija sanoo:

   Super iso kiitos sulle <3 Niin piristävää kuulla, että tämä postaus oli mielenkiintoinen :) Joo oon kyllä tyytyväinen itseeni, että oon päässyt hyvään rytmiin säästämisen kanssa. Aina ei siis ole ollut yhtä paljon motivaatiota :D Tuo Guccin musta samettinen laukku on kyllä tosi freesi, johtuu varmaan juurikin tuosta materiaalista. Ja sopivan näyttävistä yksityiskohdista! Se on ymmärrettävää, mä kans aloitin laukkuihin säästämisen vasta työelämään päästyä. Opiskeluaikoina ei olisi ollut siihen varaa :)

 6. Avatar Mira sanoo:

  Oi miten ihana laukkukokoelma! <3 Niin sun oloisia! Omat lempparit ehrottomasti molemmat Guccit sekä Chloé :)

  Mira | http://fashionpoetry.eu/

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos paljon Mira, ihana nähdä sun pitävän kokoelmasta <3 Ja mitkä lempparit löysit! Nuo kaikki on myös mun erityisiä suosikkeja :)

 7. Avatar alina sanoo:

  Tosi kauniita laukkuja! Oma suosikkini on ehdottomasti Eva, joten sanon että älä luovu siitä! Kuten yleensä laukkupostauksissa, mullekin tuli tunne, että vaikka laukut on toki käytännöllisiä ja saat käyttää tienaamasi rahat mihin haluat, niin olisi toki kohtuullista miettiä myös etiikallisia, environmentaalisia ja muita ’global warming’ ominaisuuksia. Oletan, että tiedät, ettei maapallo kestä kerskakulutusta, ja siksi haluan haastaa sinut miettimään, tarvitsetko oikeasti kyseisiä laukkuja. Oikeaan klassismiinhan pätee, että jo noin kolmen laukun kokoelmalla voi olla elegantti. Aiheeseen liittyen suosittelen sinua lukemaan valaisevan teoksen ’pariisitar – missä ja milloin vain’. Kritiikistä huolimatta kaikkea hyvää teille ja lapselle <3

  • Saija Saija sanoo:

   Kiva nähdä, että Eva on sun suosikki :) Moni on samaa mieltä, ettei kannata luopua ja jos luopuu niin ainakin miettiä tarkkaan, kun sitä ei enää valmisteta. Ymmärrän pointtisi, kulutusta on aina hyvä miettiä. Mä oon kuitenkin sitä mieltä, että näihin laukkuihin panostaminen on parempi vaihtoehto kuin ostaa joka vuosi hajoavien tilalle uudet. Ja ajattomat laukut menee vuodesta toiseen. Täytyykin tutustua tuohon teokseen! Kiitos toivotuksista ja kommentistasi :) <3

 8. Avatar Jessica sanoo:

  Ihana kokoelma! <3 tuo keltainen Gucci on ihanan värinen!
  Kannattaa miettiä tarkkaan raaskitko luopua tuosta LV Evasta, sillä sen valmistus on lopetettu, niin jos tulevaisuudessa tulisi ikävä kyseistä laukkua niin sitä ei välttämättä ole niin helppo löytää uudestaan :-)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitti kovasti <3 Tuo keltainen Gucci on kyllä ollut hyvä ostos, vaikka onkin hieman erikoisen värinen. Hei tuo on aivan totta! Täytyy kyllä miettiä tarkkaan, koska kumminkin mun tuurilla kävisi niin että alkaisin katumaan :’D

 9. Avatar Milla sanoo:

  Hei ootko ostanut ton hihnan Evaan myöskin Vuittonilta? Oliko minkä hintainen? Oon etsinyt mun Korsin clutchiin tuollaista pidempää hihnaa ja just ton väristä!

  • Saija Saija sanoo:

   Joo oon, ostin molemmat niin laukun kuin hihnan käytettynä yhteishintaan 460€. En osaa yhtään sanoa, mitä tuo pelkkä hihna maksaa nykyään. Mutta niitä myydään edelleen Vuittonilla, että kannattaa käydä katsomassa :)!

 10. Avatar Miisa sanoo:

  Olipa harmi kun sua ei löytynyt Inspiration Blog Awards ehdokkaista :( olisit ollut heittämällä mun suosikki!

  • Saija Saija sanoo:

   Joo tällä kertaa en ole ehdolla, mutta ihanaa että olisit antanut äänesi mulle :) Tämä kommentti piristi suunnattomasti mun päivää <3

 11. Avatar xod sanoo:

  Mä en niin välitä merkkilaukuista enkä niitä yhtään ymmärrä, mutta tää oli silti mielenkiintonen postaus kun oli plussat ja miinukset :)

  • Saija Saija sanoo:

   Ilahduttavaa nähdä, että vaikka en merkkilaukuista välitä niin silti pidit tästä postauksesta! Kiitos sulle paljon kommentista :) xx

 12. Avatar Miina sanoo:

  Voi että voisin ottaa jokaisen sun laukun itselleni! <3 Tuli mieleen, eikös sulla ollut pari LV:n Neverfullia vai oletko myynyt ne? :)

  • Saija Saija sanoo:

   Onpas mukava kuulla, että jokainen laukku on sellainen minkä voisit ottaa itsellesi <3 Joo on mulla ollut yksi, Damier Ebene-kuosissa. Mutta myin sen, kun se jäi niin vähäiselle käytölle muiden shoppereiden vuoksi :)

 13. Avatar Kati sanoo:

  Missä Chanelit? ;)

 14. Avatar Emma sanoo:

  Mistä tuo ylimmän kuvan vaaleanpunainen neule on? Näkyykö siitä läpi?

 15. Avatar Roosa sanoo:

  Hei jos mietit joskus Evan myyntiä täältä löytyy innokas ostaja ;)!

 16. Avatar Anu sanoo:

  Kiva kokoelma! Tykkään erityisesti keltaisesta Guccista ja Dionysuksesta. Mietin jälkimmäistä myös itse pitkään, mutta en vaan ole ketjullisiin olkahihnoihin koskaan tottunut ja siksi jäänyt hankkimatta.
  Tilasin onneksi hiljattain Marmontin kirjekuorilaukkuna, siinäkin kun suurimmassa osassa on ketjuhihna.

  • Saija Saija sanoo:

   Pahoittelut, sun kommentti oli hukkunut jonnekin! Onneksi huomasin tämän nyt :) Tuossa Dionysuksessa on todella jämäkkä ketju ja olalla se ei tunnu ollenkaan ketjulta. Se on myös melko kevyen tuntuinen vaikka paksu onkin. Suosittelen sitä kyllä lämpimästi! Mullakin muutama ketjulaukku painaa olalla, mutta tuon kanssa ei ole ikinä ollut ongelmaa. Oi kuulostaa hyvältä, kirjekuorilaukut on ihania :p

Kommentoi