Pregnancy update

Seuraavaksi vuorossa olisi päivitystä raskaudesta! Ajattelin, että voisin aina silloin tällöin kirjoitella tällaisen koosteen, johon oon kerännyt itselle ajankohtaisia juttuja sekä asioita, mistä te ootte halunnut kuulla lisää. Pyrin myös näiden postausten kautta avaamaan vastauksia teiltä tulleisiin kysymyksiin. Ja jos näistä herää jotain kysymyksiä niin niitä saa aina heittää tulemaan 

RASKAUSVIIKKO & VAUVAN KASVU

Tänään starttasi raskausviikko 22 eli puoliväli on ylitetty, jippii! Käsittämätöntä, että raskautta on jäljellä enää noin 130 päivää. Onhan sekin pitkä aika, mutta tämä kevät menee aina niin nopeasti että tämän odottajan aika tuskin käy pitkäksi. Vauva kasvaa viikko viikolta älyttömästi ja nyt siitä on tullut kunnon potkija. Näitä potkuja saa kokea päivittäin ja joka potkun jälkeen nousee kyllä niin iso hymy huulille.

VOINTI & OIREET

Saan olla kiitollinen siitä, että oon nyt voinut tosi hyvin. Muutamaa satunnaista kertaa lukuunottamatta enää ei tarvitse oksentaa. JES! Vaikka masu kasvaa koko ajan niin oon pystynyt liikkumaan ja tekemään asioita normaalisti. Välillä on kiristäviä kasvutunteita sivuilla, mutta ne eivät onneksi kauaa kestä. Ainoa outo oire, mikä on raskauden myötä tullut on yöllä kuivuva suu. Siis kirjaimellisesti mun koko suu kuivaa korpuksi. Joskus jopa kieli kuivuu kitalakeen kiinni, haha. Herään siis lähes joka yö juomaan vettä ja sen vuoksi saakin sitten herätä kovaan pissahätään :D

RUOKAVALIO & MIELITEOT

Oon pyrkinyt noudattamaan raskausajan suosituksia ruokavalion suhteen niin hyvin kuin mahdollista, mutta pitäen kuitenkin maalaisjärjen mukana. Kuten neuvolantäti neuvoi :) Vaikka kiellettyjen listalla on muutamia ruokia/ruoka-aineita, joita tuli syötyä viikottain jos ei jopa päivittäin niin niistä irtautuminen on ollut yllättävänkin helppoa. Ehkä pientä hysteriaa on ollut havaittavissa juustojen suhteen, nimittäin oon aina ensimmäisenä jokaisen juuston kohdalla googlettelemassa ja tutkimassa pakkausselosteita. Muuten ruokavalio on pysynyt lähes samana kuin ennen raskautta. Mieliteoiksi on syntynyt jäätelö ja vesimeloni – ei onneksi sen ”pahempaa”, kuten sinappia suoraan purkista. Haha!

raskausblogi

PUKEUTUMINEN

Mun päälle menee vielä lähes kaikki yläosat (muutama kireämpi versio on saanut väistyä hetkeksi pois käytöstä), mutta alaosista ei mene oikeastansa enää kuin yhdet farkut ja olohousut. Tein hetki sitten ensimmäisen mammavaatetilauksen, jossa tuli niin tukisukkahousut kuin joustavaa strechiä olevat mustat ”farkut”. Näin talvella pukeutuminen on vielä haastavaa, mutta odotan jo kevättä ja kesää kun saa pukeutua eri hameisiin ja mekkoihin.

HANKINNAT

Ollaan osteltu jo vaatteita ja muutamia pieniä tarvikkeita, mutta seuraavaksi vuorossa olisi isot jutut. Kuten vaunut ja turvakaukalo autoon. Käytiin eilen eräässä lastentarvikeliikkeessä tutustumassa tarjontaan ja voi apua mikä valinnan vaikeus tulee vaunujen suhteen. Niitä löytyy niin monia erilaisia, että täytyy kartoittaa ensin kaikki meidän tarpeet. Voisin esitellä vauvan tulevan kulkupelin sitten täällä, kun ollaan saatu päätettyä ja ostettua ne.

MUUTA

Meillä oli eilen rakenneultra, jossa nähtiin jälleen kerran mini. Kaikki oli kunnossa ja hän on kehittynyt juuri niin kuin on pitänytkin. Saatiin myös tietää sukupuoli ja ajattelin paljastaa sen teille viikonloppuna. Mutta mitäs veikkaatte – tyttö vai poika? ;-)


79 Responses to “Pregnancy update”

 1. Avatar Jenna sanoo:

  Kiva postaus :) veikkaan että te saatte tytön :)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi kiitos paljon Jenna <3 Hihi yllättävän moni lähipiiristäkin veikkaa tyttöä :p

 2. Avatar Sini sanoo:

  Niin suloinen postaus♥ Ihan mielenkiinnosta, mitä ainetta juustossa on että sitä pitäis vältellä? Itellekki tuli heti ekana mieleen että tyttö ois tulossa, en malta odottaa että paljastat sen!

  • Saija Saija sanoo:

   Aww kiitos Sini sanoistasi <3 Juustoissa voi olla listerian riski niin on tärkeää, että ne on valmistettu pastoröidusta maidosta :) Suurin osa onneksi on valmistettu siitä, mutta aina tulee tarkistettua. Hihi kiva kuulla, että odotat jo paljastusta ;-)

 3. Avatar Jasmin sanoo:

  Olipas kiva postaus ja onnea raskaudesta sulle vielä ❤️ Mullakin on jotenkin ihan sellainen tunne, että se olisi tyttö joten arvaan kans sitä! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Super iso kiitos sulle Jasmin näistä sanoista <3 Niinkö? Onpas monella tällainen tunne! Odotan jo niin, että pääsen paljastamaan tämän teille :p

 4. Avatar Alisa sanoo:

  Tyttö <3

 5. Avatar Saija sanoo:

  Mä taas oon varma, että poika! :-D

 6. Avatar Heidi sanoo:

  Tyttö On aivan erilainen maha kun poikaa odottaessa.

  • Saija Saija sanoo:

   Niinkö :o Oon kuullut, että mahan muodosta pystyisi päätellä. Hassua <3

   • Avatar h sanoo:

    ei voi mahan muodosta voi päätellä mitään :) mulla oli täysin eteenpäin menevä maha ja takaapäin ei edes huomannut että olen raskaana (eli just niin ”poikamaha”) ja tyttöhän sieltä tuli :)

    teille veikkaan tyttöä.

    • Saija Saija sanoo:

     Okei ei se on vaan yksillöllistä, miten maha sattuu kenelläkin kasvamaan :) Se voi olla, että menee samalla tavalla kuin mahan kasvu eli istukan paikka yms. vaikuttavat siihen miten nopeasti se tulee esiin jne. Mä odotan kyllä innolla, että pääsen paljastamaan vastauksen teille :’)

   • Avatar Wilma sanoo:

    Opiskelen terkkariksi ja ollaan nyt koulussa opiskelu laajasti raskauteen ja sen seurantaan liittyviä asioita, ja meille just sanottiin, että vatsan muodon perusteella ei voi kertoa sukupuolta, se on vaan ”vanhan kansan juttu” :-D

    Mutta ihanaa odotusaikaa sulle Saija! :-) kiva, että kirjoitat raskauteen liittyvistä asioista, vaikka se onkin aika henkilökohtainen aihe. Itse veikkaan, että teille tulee poika! :-D

    • Saija Saija sanoo:

     Okei kyllä se varmasti noin onkin :) Koska toiset sanoo, että pojan aikana oksentaa enemmän ja toiset sanoo taas, että tytön. Ja sama juttu mahan kanssa. Kiitos sulle kovasti tästä, mä kirjoittelen aiheesta mielelläni teille :) xx

 7. Avatar Sara sanoo:

  Tyttöolo täälläkin :p Ihana kuulla että vointisi on parantunut alkuraskaudesta ja paljon tsemppiä loppuodotukseen, yllättävän nopeasti se aika menee! :D

  • Saija Saija sanoo:

   Voi onpas monella tämä sama tunne :p Sanos muuta! Oon kyllä niin iloinen, että vointi on parantunut. Nyt sitä osaa taas arvostaa ”normaalia oloa”. Kiitos hirmuisesti Sara – mä uskon kans, että kohta mä jo ihmettelen mihin se kaikki aika katosi :-D

 8. Avatar Paulina sanoo:

  Ihana kuulla raskauskuulumisiasi! Oon niin onnellinen teidän puolesta, kun odotatte uutta perheenjäsentä. <3
  Veikkaan poikaa, tosin mun arvaukset näissä on aina mennyt pieleen... ;D

  Paulina -blogi

  • Saija Saija sanoo:

   Oi kiitos tästä piristävästä kommentista – tällaiset sanat ilahduttaa niin paljon <3 Hihi paljastan huomenna, että menikö sun veikkaus oikeaan ;-)

 9. Avatar Elina sanoo:

  Veikkaan poikaa❣️ :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiva kuulla, että tulee veikkauksia pojastakin – kertomisesta tulee vielä jännittävämpää :p <3

 10. Avatar Jenni sanoo:

  Näitä postauksia lisää! Ja veikkaan että tyttö :)

  • Saija Saija sanoo:

   Huippua, että tällaiset postaukset ovat tervetulleita! Kiitos kommentistasi Jenni :) xx

 11. Avatar Jasmine sanoo:

  Mä veikkaan poikaa! Mun mielestä sulla on poikamasu, tai poikamasulta näyttää ainakin siinä sun instakuvassa. Niin jänskää, en malta odottaa paljastusta ❤️

  • Saija Saija sanoo:

   Niinkö :p Yllättävän moni on tehnyt veikkauksia masun perusteella! Mua kans jänskättää kertoa :D En malta odottaa, että pääsen paljastamaan teille tämän <3

 12. Avatar M sanoo:

  Mä veikkaisin poikaa! Innolla ootan jo tulevia raskauteen liittyviä postauksia:) Kaikkea hyvää teille ja vielä kerran paljon onnea<3

  • Saija Saija sanoo:

   Onpas mukava kuulla, että raskauteen liittyvät postaukset ovat tervetulleita :) Kirjoittelen enemmän kuin mielelläni lisää aiheesta. Kiitos tuhannesti sulle M <3

 13. Avatar Ella sanoo:

  Kiva kuulla, että kaikki on mennyt hyvin! Mun arvaus on tyttö!❤

  • Saija Saija sanoo:

   On kyllä ollut helpottavaa, kun itsellä sekä vauvalla on ollut kaikki hyvin :) Voi levollisemmin mielin odotella. Kiitos sulle Ella kommentista ja arvauksesta :)<3

 14. Avatar Miina sanoo:

  Mulle kanssa tuli heti ensimmäisenä mieleen tyttö, vaikka nyt tyttövoittoisia kommentteja lukiessa tekisi mieli veikata poikaa.. :D Eli tyttö täältäkin!

  • Saija Saija sanoo:

   Tuliko :D Vitsit tosi monelle on tullut mieleen, että se on tyttö! Odotan kyllä niin innolla, että pääsen paljastamaan vastauksen tähän :-)

 15. Avatar Katja sanoo:

  Mulla on jotenkin fiilis myös että hän olisi tyttö! En taida olla ainoa :D
  Ja ihanaa että huonovointisuus on hellittänyt ja oot päässyt takaisin blogin ääreen, sua on kaivattu täällä! <3

  • Saija Saija sanoo:

   Joo et ole ainoa :D Yllätyin ihan, miten moni on veikannut tyttöä. Oon niin samaa mieltä sun kanssa! Ihanaa, kun olo on jälleen normaali ja pystyy tehdä normaalia asioita enemmän, kuten tätä blogia :) Niin piristävä kuulla, että mua on kaivattu <3

 16. Avatar Inka Nitta sanoo:

  Oon ihan varma, että teille tulee poika! En malta odottaa paljastusra <3

  • Saija Saija sanoo:

   Nyt menee jännäksi, saa nähdä saako kumpikin sukupuoli saman verran veikkauksia :p Paljastan sen huomenna, joten kannattaa olla kuulolla <3

 17. Avatar Karoliina sanoo:

  Mä oon jotenkin veikannu poikaa siitä asti kun julkasit täällä blogissa uutisen! :D
  Oon seurannu sun blogia melkein alusta asti ja on ollu ihana seurata miten oot aikuistunu!

  • Saija Saija sanoo:

   Ootko :D Nyt on jännittävämpää kertoa, kumpiko se on kun tulee veikkauksia molemmista sukupuolista. Voi vitsit, miten ihana kuulla sun seuranneen mun blogia niin pitkään! Kiitos näistä sanoista :)<3

 18. Avatar Cami sanoo:

  Vaunuista sen verran neuvoja näin jo kokeneemmalta äidiltä, että ottakaa ehdottomasti yhdistelmävaunut ja myös sellaiset, joihin saa turvakaukalolle adapterit. Se helpottaa meinaan huomattavasti kulkemista etenkin autolla, kun vaunut + koppa ei esim. vie tilaa takakontista. Meillä Eve kyllästyi makuukoppaan jo n. 4kk iässä vai jopa aiemminkin niin kaukaloa on kätevä pitää vaunuissa, kun vauva ei vielä saa istua, mutta näkee kuitenkin ympärilleen :) Meillä on Teutonian Spirit S3-vaunut, jotka on kolmepyöräiset ja ne on ihan supernäppärät! Kääntyy jo melkein pelkän ajatuksen voimalla ja menee helposti kasaan.

  Turvakaukaloista ja istuimista myös vinkkinä, että kannattaa tutustua huolella Autoliiton törmäystesteihin. Kaukaloissa on eroja ja aina kallein ei ole paras. Meillä kaukalon kanssa oli käytössä myös telakka ja sekin on näppärä paljon autoilevalle, kun kaukalon saa vain napsautettua kiinni!

  Sukupuoliveikkauksesta sen verran, että olisin veikannut just toisin päin kuin kumpi teille tulee ;) <3

  • Saija Saija sanoo:

   Oi kiitos paljon näin kattavasta kommentista, tästä oli paljon apua :) Joo yhdistelmävaunuja ollaan katsottu ja lastentarvikeliikkeen myyjä puhui kans noista adaptereista. Sellainen olisi kyllä näppärä! Se olisi kyllä kiva, että autoilusta saisi mahdollisimman helppoa kun varmasti aika paljon tulee autolla liikuttua. Täytyykin tutustua noihin vaunuihin. Ja telakka on kyllä varmasti meilläkin ehdoton, kun tuo napsautustapa helpottaisi myös autoilua. Olisitko! Täytyy paljastaa vastaus täällä pian ;-) <3

   • Avatar Sara sanoo:

    Täältä suositukset Stokke Trailzeille. Erikseen saa ostettua rungon, vaunukopan ja istuinosan. Vaunukoppa ei mielestäni ole välttämätön. Plussaa myös lisäosana saatavasta mukitelineestä, must have:D Näihin saa myös lisäksi ostettua turvakaukalon mikä siis käy runkooon. Se on tosi kätevä jos pienokainen on vaikka nukahtanut autoon, hän ei turhaan joudu heräämään, kun ei tarvi vaihdella paikkaa turvakaukalosta vaunuihin. :)

 19. Avatar Leudita sanoo:

  Onnea paljon!!
  Ite oon 10kk pojan äiti. Raskausaika on niin ihanaa mut lapsen kasvun seuraaminen ja sen kanssa touhuaminen vielä parempaa :)

  Mä veikkaan sun oireiden perusteella tyttöä

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos hurjan paljon :) Oi ihanaa, että sieltäkin löytyy yksi äiti! Voin vaan kuvitella, miten ihanaa on seurava oman lapsen kasvua ja kehitystä. Ne hetket ovat varmasti ikimuistoisia. Mä jo niin odotan, että pääsen paljastamaan tämän :p

 20. Avatar Ida sanoo:

  Mun veikkaus olis poika! Onnea loppu raskauteen, viimeiset viikot ne tuntuu niin hurjan pitkiltä!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kovasti sulle Ida <3 Mä kans luulen, että siinä käy lopulta niin. Nyt puolestansa aika tuntuu kuin juoksevan :-D

 21. Avatar Eija sanoo:

  Hei! Kai tiedät että kaikki itseruskettavassa olevat kemikaalit imeytyvät ihon kautta myös verenkiertoon ja sitä kautta ehkä jopa vauvalle.

  • Saija Saija sanoo:

   Kyllä oon tietoinen kosmetiikan ja kemikaalien vaikutuksista. Jos tarkoitat tässä postauksessa olevaa kuvaa niin mulla ei ole siinä itseruskettavaa vaan kuvanmuokkaus saa ihon näyttämään tummemmalta :)

 22. Avatar Piia sanoo:

  Veikkaan poikaa

  • Saija Saija sanoo:

   Täytyy kyllä laskea, miten monta veikkausta kumpikin sukupuoli saa! :p

 23. Avatar xod sanoo:

  Mulla on kans fiilis että se on poika :)

  • Saija Saija sanoo:

   Niinkö! Vitsit tämähän menee jännittäväksi, saa nähdä kummalleko tulee enemmän ääniä :-)

 24. Avatar Nimetön sanoo:

  Mitä noi valkoiset pisteet on?

 25. Avatar Helmi sanoo:

  Poikaa veikkaan minäkin! Mulla ei toki ole mitään perusteita sen veikkaamiselle, kunhan arvailen :D mutta oli kumpi tahansa niin varmasti yhtä tervetullut! :-)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiva nähdä, että heitit oman arvauksesi :) Ja on ollut mukava huomata, että kummastakin sukupuolesta on tullut veikkauksia niin kertominen on vielä jännittävämpää. Ehdottomasti! Meillä itsellä ei ollut mikään muu tärkeää kuin se, että hän on terve <3

 26. Avatar Susanna k sanoo:

  Veikkaan poikaa! :)

 27. Avatar Anniina sanoo:

  Olen seurannut jo pitkään blogiasi, ja olet jotenkin niin ”täydellinen” ihminen, jos niin voi sanoa! :D Blogisi on lempiblogini ja rakastan myös lukea vauvablogeja, joten olin niin innoissani kuullessasi vauvauutisesta! Hurjan paljon tsemppiä vielä raskauden loppupuoliskoon! Olen varma, että teistä Tatun kanssa tulee hurjan hyvät vanhemmat pienokaiselle. Itse veikkaan, että tyttö olisi tulossa.

  Olisi kiva, jos tekisit postauksen siitä, mitä vauvalle on hankittu (vaatteet ja tavarat), kun olette kaiken hankkineet! Mikäli vauvalle tulee oma huone, niin olisi kiva saada siitäkin kuvia tänne. :)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi ei, miten ihana kuulla tällainen palaute <3 Et tiedäkään, miten hyvän mielen sait mulle :) Kiva kuulla, että innostuit vauvauutisista - mielelläni kirjoittelen aiheeseen liittyviä postauksia tänne. Ja voisin kyllä tehdä postauksen vauvalle hankituista tavaroista. Niistä saisi ehkä jonkun pienen postaussarjan myös aikaiseksi. Kiitos sulle paljon Anniina tästä kommentista <3 :)

 28. Avatar Nimetön sanoo:

  http://www.hattarapilvenvarjossa.com/2018/01/pelottava-ja-ahdistava-ultra.html?m=1

  Luin kerran tämän postauksen ja jäin miettimään, että onko tärkeintä oikeasti se, että lapsi on terve vai se, että lapsi on elossa?

  • Saija Saija sanoo:

   Todella pysäyttävä ja ajatuksia herättävä teksti. Mutta en nyt oikein ymmärtänyt kommenttiasi :o

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Tarkoituksenani oli vain herättää miettimään, onko lause ”ei sukupuolella ole väliä kunhan lapsi on vain elossa” opittu vai oikeastiko sitä tarkoitetaan?
    Tottakai jokainen toivoo, että lapsi on terve, mutta mitä sitten jos lapsi ei olisi ollut terve? Mutta tämä oli vain tälläinen pieni ajatuksia herättävä viesti, kun vastauksesi palautti mieleeni kyseisen tekstin.

    Kaikkea hyvää teille ja ihanaa, kun olet alkanut postailemaan enemmän! Tätä on odotettu :)

    Voisiko näihin kommenttikohtiin saada merkinnät, mitkä on pakollisia kohtia kommentointia varten? Ja lisäksi jokin viesti, kun kommentti on lähetetty?

    • Saija Saija sanoo:

     Mä epäilen, että se on vain opittu sanonta :) Tietysti jokainen toivoo, että lapsi on elossa ja terve. Mä en tuota ”ei olisi elossa” asiaa osannut edes pelätä, koska kuten postaukseen kirjoitin niin hän on alkanut potkimaan todella paljon. Aina tietysti on olemassa se mahdollisuus, että hän ei olisi terve tai edes elossa :/ Linkittämäsi teksti oli kyllä todella herättävä. Kiva kuulla, että aktiivisempi postaustahti on näin odotettu :) Joo mä voisin laittaa tuosta kommenttiasiasta it-osaston väelle viestiä. Pakollisia ei ole kuin nimimerkki ja kommentti (ei tarvitse sähköpostia).

 29. Avatar Hanna sanoo:

  Meillä on rattaista Britax Smile 2 ja vitsit että on muuten hyvät, iso suositus! :) niistä saa ostettua sen starttipaketin johon kuuluu myös turvaistuin ja sen turvaistuimen saa näppärästi kiinni myös rattaisiin, ei tarvii esim kauppareissuilla vaihdella vauvaa kaukalosta rattaisiin :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos paljon näistä vinkeistä :) Tällaisiin hankintoihin liittyvät vinkkaukset ja suositukset ovat todella tervetulleita! Se on kyllä kätevää, jos ei tarvitse vaihdella vauvan paikkaa kauppareissulla :)

 30. Avatar Venla sanoo:

  Jotenkin mulla on sellainen olo, että poika olisi tulossa. Mutta arvaus se vain on. :D

  Olisi kiva nähdä postaus vauvan hankinnoista, kun ne on tehty. Ehkä vähän aikaista kysyä, mutta oletteko ajatelleet Tatun kanssa näyttää lapsen kasvoja somessa?

  Hurjan paljon tsemppiä vielä raskauden jälkimmäiselle puoliskolle! Susta tulee ihan paras mahdollinen äiti ja Tatusta paras mahdollinen isä <3

  • Saija Saija sanoo:

   Hihi äänet menee melko tasan kummankin sukupuolen kohdalla :p Mä voisin tehdä hankinnoista omia postauksia, ehkä jopa pienen postaussarjan. Ollaan vähän mietitty asiaa, mutta ei olla vielä päätetty miten tehdään. Mutta onneksi tässä on aikaa vielä reilusti miettiä sitä :) Kiitos hurjasti näistä sanoista, piristit paljon meitä kumpaakin <3 xx

 31. Avatar Emilia sanoo:

  Odotan myös kovasti paljastusta kumpi sieltä tuleekaan <3 Ihan super onnellinen oon teidän puolesta! Raskauskuulumisia saa ehdottomasti kirjoitella, tämä sun blogi on kuitenkin mukana sun arjessa ja elämässä johon nyt kuuluu raskaus ja pian vauva :) Pakko kysyä, että millä ohjelmalla oot muokannut tuon kuvan?

  • Saija Saija sanoo:

   Oi kiitos ihana Emilia <3 Tällainen palaute ilahdutti suunnattomasti :) Totta, raskaus ja tuleva vauva on iso osa elämää tällä hetkellä, joten siitä on kiva ja jotenkin luonnollista kirjoitella tänne. Hyvä juttu, että raskauskuulumiset ovat tervetulleita. Kuva on muokattu Afterlight-sovelluksella :)!

 32. Avatar Mira Elisabet sanoo:

  Ihana lukea raskauskuulumisia <3

  Mira Elisabet | http://fashionpoetry.eu

 33. Avatar Pinjamariia sanoo:

  Veikkaan että poika tulee! :D Hienoa että voit hyvin! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Sanos muuta! Oon kyllä kaiken sen alkupahoinvoinnin jälkeen niin kiitollinen, että olo on nykyään näin hyvä :)

 34. Avatar Inka sanoo:

  Ihanaa, että kaikki on hyvin, vauvalla ja sinulla myös <3 mä veikkaan kyllä poikaa :)

  • Saija Saija sanoo:

   En voisi olla enempää samaa mieltä, sitä osaa arvostaa sen kaiken alkupahoinvoinnin jälkeen entistä enemmän hyvää oloa :) <3

 35. Avatar xod sanoo:

  Iiks tulin kattomaan josko oisit jo paljastanut mutta ei vielä :D

 36. Avatar kaisa sanoo:

  veikkaan poikaa! :)

Kommentoi