All about pregnancy

Aivan ensimmäisenä haluan lähettää teille kaikille lämpimät kiitokset ja virtuaaliset halaukset kaikista ihanista toivotuksista sekä viesteistä, joita ootte laittanut  Tämä tuleva mamma liikuttui melkein kyyneliin niitä lukiessa. Nyt voin rehellisesti myöntää, etten ole koskaan jännittänyt minkään postauksen julkaisemista noin paljoa. Itse asiassa sen kirjoittamisen jälkeen odotin vielä muutaman tunnin ennen kuin rohkenin painaa julkaise-nappia. Näin jälkikäteen ajateltuna se oli aivan hölmöä, koska mulla on siellä niin ihana joukko teitä lukijoita, joille voi kertoa mitä vain!

Monella varmasti heräsi useita kysymyksiä aiheeseen liittyen ja ajattelin nyt hieman avata asiaa enemmän eri osa-alueilta. Jos teille herää vielä jotain niin kysykää ihmeessä!

Raskaushaaveiden alku? Kuten moni blogia pidempään seurannut tietää niin oon monesti kirjoitellut siitä, että haluan olla nuori äiti ja että lapset ovat tervetulleita lähitulevaisuudessa. Oon jopa joskus vannonut, että 23-vuotiaana oon raskaana ja tässä sitä ollaan ;-) Omat haaveet menivät yhteen Tatun haaveiden kanssa ja asiaa pyöriteltiin päässä viimeisen puolentoistan vuoden ajan säännöllisesti, kunnes syksyllä päätettiin luopua ehkäisystä. Lähdettiin tähän ajatuksella, että vauva tulee kun on tullakseen.

Miten huomasin asian? Kaikki tapahtui nopeammin kuin osasin odottaa! Oikeastansa siksi olin hieman epäileväinen ensimmäistä ”oiretta” kohtaan, joka ei ollut menkkojen pois jääminen tai oksentaminen. Vaan eräänä iltana leikin Nemon kanssa tuttuun tapaan juoksuleikkiä lelun kanssa ja siinä asuntoa ympäri pyöriessä tunsin outoja kipuja rinnoissa. Sellaista kipua, mitä en ollut koskaan aikaisemmin tuntenut. Mietin, että voisinko todella olla raskaana? Seuraaviin menkkoihin oli vielä viikko, joten jännityksellä odotettiin seuraavat seitsemän päivää. Kuten arvata saattaa niin menkkoja ei kuulunut sinä päivänä, ei seuraavanakaan eikä edes seuraavalla viikolla. Sitten oli aika tehdä testi ja sieltä tuli lopullinen vastaus – kaksi viivaa 

Raskausoireet? Ensimmäinen viikko testin jälkeen meni asiaa sulatellessa ja pienessä vauvakuplassa eläessä. Vaikka tiedostettiin alkuraskauden riskit niin kyllähän sitä onnenhyppyjä tuli hypittyä. Kunnes vastoinkäyminen osui suoraan vasten kasvoja… Viikko testin tekemisen jälkeen heräilin eräänä aamuna tuntien kropan todella voimattomaksi. Nousin ylös, puin ja lähdin Nemon kanssa pihalle. Kauaa en jaksanut kävellä, kun oli pakko tulla takaisin kotiin sohvalle istumaan. Sydän hakkasi, kädet tärisi ja voimat olivat aivan kadoksissa. Kunnes täytyi juosta vessaan. Siitä päivästä lähtien alkoi todella paha raskauspahoinvointi. Oksensin joka ikinen päivä vähintään kaksi kertaa päivässä viikolle 12 saakka. Kyseessä ei ollut edes pelkkä aamupahoinvointi (vaikka aamut olivat pahimpia) vaan oksensin myös iltaisin. Pahimpia olivat päivät, jolloin sain olla vessassa laattaamassa aamulla, päivällä ja illalla. Se vei mun voimat täysin. Ensimmäisten viikkojen aikana itkin iltaisin etten jaksa enää. Eikö raskauden pitäisi olla ihanaa aikaa eikä tällaista kärsimystä??

Oksentaminen alkoi ohjata mun elämää. Jos mulla oli aamulla menoa niin jouduin laittaa kellon herättämään varttia aikaisemmin, että ehdin rauhassa oksentaa. Jos nukuin päivällä päikkärit niin niiden jälkeen oli pakko olla aikaa myös oksentamiselle. Nousin päikkäreiltä suoraan vessaan. Oksentamisesta tuli uusi rutiini päivään. Lääkäri sanoi, että jos vuorokauden aikana mikään ei pysy sisällä niin tulee lähteä tiputukseen. Kaksi kertaa oltiin hyvin lähellä. Viimeisimmillä kerroilla makasin vessan lattialla voimattomana, kun edes vesi ei pysynyt sisällä. Oksentaminen vei mun energiat täysin.

Tämä on myös syy siihen, miksi marraskuusta lähtien mun postaustahti ja aktiivisuus somessa hiipui.

Kun voimat ei riittänyt edes hiusten harjaamiseen niin ne ei myöskään riittänyt koneen avaamiseen. Tämän vuoksi on itketty monet itkut, kun tunsin aivan jäätävää morkkista siitä etten pysty hoitamaan blogia. Olihan se ollut vuosien ajan yksi tärkeä osa jokaista päivää. Pahinta oli myös, kun ei voinut täällä vielä kertoa miksi ”oon niin laiska bloggaaja”.

Viikolla 12 sitten tapahtui ihme, heräsin eräänä aamuna kuin uutena ihmisenä. Päivittäinen oksentaminen jäi taakse ja aloin oikeasti tuntea oloni omaksi itsekseni. Olin jopa niiden lähes 8 viikon aikana unohtanut, millaista on elää elämää, jossa jaksaa tehdä muutakin kuin maata sohvalla tai vessan lattialla. Tämän viikon jälkeen oon välillä kärsinyt väsymyksestä ja satunnaisesta oksentamisesta, mutta muuten kaikki on mennyt hyvin.

raskaus

Mikä viikko ja laskettu aika? Eilen lähti käyntiin viikko 18. Raskaussovellus näyttää, että 42,9 % raskaudesta kulunut eli pian puoliväli häämöttää! Laskettu aika on 20.7

Masun kasvu ja sukupuoli? Nyt, kun alku on ohitettu niin sitä on päässyt seuraamaan masun kasvua ja tuntuu, että varsinkin viimeisen viikon aikana se on yhtäkkiä poksahtanut esiin. Kohta täytyy lähteä kunnolla mammavaateostoksille. Ollaan nähty pienokainen ultrassa Tatun kanssa yhdessä kaksi kertaa ja mä vielä yhden kerran enemmän, lääkärin tarkastuksessa. Seuraavan kerran tavataan 8.3 rakenneultrassa, kun saadaan tietää sukupuoli. Viime viikot on tullut pohdittua, että millainenkohan tyyppi sieltä on tulossa. Miltä hän näyttää? Millainen luonne hänelle tulee? Niin jännittävää!

Tapahtuuko blogissa muutoksia? Moni varmaan miettii, että tuleeko tästä kokonaan mammablogi. Ei sentäs vaan blogi pysyy mahdollisimman samanlaisena, mutta tietysti aina välillä kirjoittelen raskaus -ja vauvakuulumisia. Oli ilo huomata kommenteista, miten moni odottaa tulevia kirjoituksia aiheeseen liittyen.  Ja postaustoiveita saa ehdottomasti esittää – ne ovat enemmän kuin tervetulleita. Mahtavaa, miten moni on siellä kulkemassa tätä matkaa meidän kanssa. On tämä elämän yksiä isoimpia tapahtumia!


96 Comments
 • Iida
  Posted at 20:01h, 10 helmikuun Vastaa

  Paljon onnea<3 Ihana postaus! Tuli jotenkin tosi hyvä mieli teidän puolesta. Mua ainakin kiinnostaa kaikki raskausaiheiset postaukset, mistä vaan haluat kirjoittaa :)

  • Saija
   Posted at 20:30h, 10 helmikuun Vastaa

   Kiitti paljon Iida <3 Ihana kuulla, että pidit tästä postauksesta! Huippua, että aiheeseen liittyvät postaukset ovat tervetulleita. Täytyy niitä kirjoitella tasaisesti muiden postausten välissä :)

 • Emilia
  Posted at 20:11h, 10 helmikuun Vastaa

  Voi että, onnea tuhannesti! <3 ihana uutinen! Täälläkin yksi joka innolla jää odottelemaan kaikkia postauksia aiheeseen liittyen :)

  • Saija
   Posted at 22:33h, 10 helmikuun Vastaa

   Super paljon kiitoksia Emilia <3 Niin ilo kuulla, että tämä aihe kiinnostaa teitä. Mielelläni kirjoittelen tulevia postauksia :)!

 • Tiia
  Posted at 20:54h, 10 helmikuun Vastaa

  Mulla oli lievää pahoinvointia viikko (en oksentanut kertaakaan) ja sekin tuntui ikuisuudelta. Varmasti kamalaa 8 viikon ajan jatkuvaa oksentelua!

  Onko aavistuksia olisiko tyttö vai poika? Kuulemma tyttöraskaudessa olisi kamalat pahoinvoinnit mutta tiedä sitten Meinaatko muuten näyttää vauvan kasvoja sitten somessa?

  • Saija
   Posted at 23:18h, 10 helmikuun Vastaa

   Voi ihanaa, että säästyit pahimmalta vaikka lieväkin on kyllä inhottavaa :/ Oli kyllä kamalaa, sitä ei tule sitten yhtään ikävä. Mä oon kuullut samaa, että tytöt aiheuttavat enemmän pahoinvointia. Mulla ei ole yhtään vielä ”tunnetta”, että kumpiko voisi olla mutta Tatu on kans veikannut tyttöä :) Ei olla asiaa vielä tarkemmin mietitty, mutta epäilen että en näytä hänen kasvoja :)

 • Ella
  Posted at 21:14h, 10 helmikuun Vastaa

  Aivan ihana postaus ja hurjasti tsemppiä raskauteen ♥ Tämän postauksen myötä mun vauvakuume vaan nousee nousemistaan, mutta mulle asia ei kuitenkaan oo ajankohtainen koska oon vasta 19-vuotias, haha:D Mä ainakin tykkään lukea sulta tulevaisuudessa enemmän raskauteen ja äitiyteen liittyviä juttuja, innolla odotan niitä! :)

  • Saija
   Posted at 11:15h, 11 helmikuun Vastaa

   Tuhannet kiitokset Ella ♥ Eikä ihana sinä! Kannattaa varoa, vauvakuume voi nousta vielä enemmän tulevien postauksien myötä ;D Se on tosi kiva, että tähän aiheeseen liittyvät postaukset ovat näin tervetulleita. Mä nimittäin toteuttelen niitä enemmän kuin mielelläni :) xx

 • Henni
  Posted at 21:40h, 10 helmikuun Vastaa

  Paljon onnea ja itse ainakin mieluusti luen kyllä
  Kaikkea raskauteen liittyvää :)
  omassa raskaudessa alkoi päivittäinen oksentelu viikolla 6 ja helpotti sillä sekunnilla kun vauva oli ulkona.. joskus oli muutamia parempia viikkoja +30 viikoilla mutta muuten kyllä tuli pönttö hieman liian tutuksi kaveriksi. Kiva jos sulla on siirtynyt edes satunnaiseksi :D zemppiä odotukseen <3

  • Saija
   Posted at 10:21h, 11 helmikuun Vastaa

   On kyllä niin ilo huomata, että raskauteen liittyvät postaukset ovat tervetulleita :) Eikä! Voin vaan kuvitella, miten rankkaa oli oksentaa niin kauan :o Huh huh… Onneksi nyt on enää satunnaista ja todella toivon, että se pysyy sellaisena (tai loppuu kokonaan). Kiitos sulle paljon toivotuksista ja tästä kommentista ♥

 • tyttö
  Posted at 22:03h, 10 helmikuun Vastaa

  Voi miten kauheelta kuulostaa toi pahoinvointi! Onneksi se meni ohi! <3
  Toi sun masu on niiin suloinen<3 mulla tosiaan huomenna lähtee vasta vko 5, joten tosi alussa mennään, mitä vaan voi vielä tapahtua :| Jännittää kovasti!
  Olisipa itselläkin jo tossa vaiheessa ja tommoinen masu<3

  Postaustoiveita olisi tietysti sun tavallisten ihanien postausten lisäksi (asu,koti, in&out lemppareita!!) vauvajuttuja!! Hankintoja olisi kiva lueka, mitä ootte jo hankkineet, mitä meinaatte hankkia yms! Miten vauvan tulo näkyy teidän kodissa :)

  Ja hei raskausajan liikuntaa ja ruokailua ehdottomasti!

  • Saija
   Posted at 11:42h, 11 helmikuun Vastaa

   Älä muuta sano, oon kyllä kiitollinen että se on ohi :) Hihi kiitos <3 Ja onnea paljon sinne raskaudesta! Mä pidän peukut pystyssä, että kaikki menee hyvin. Muistat vaan rentoutua ja välttää stressaamasta. Pian huomaat, että aika on mennyt nopeasti ja oot tässä vaiheessa :p

   Kiitos näistä toiveista! Mahtavaa, että vauvajutut kiinnostavat näin monia! Pyrin toteuttelemaan niitä aina tasaisin väliajoin muiden postausten välissä. Täytyykin kirjoittaa ideat heti ylös :)

 • Saaana
  Posted at 22:04h, 10 helmikuun Vastaa

  Vähän kyllä ihmetyttää, että viimeisen puolitoista vuotta ootte haaveillut vauvasta vaikka ettekös te jossain siinä main eronnutkin ja olleet erossa jonki aikaa.. heti yhteenpaluun jälkeen haaveillitte muksun hankkimisesta? Ei kuulosta kovin kypsältä..Toivottavasti suhde on nyt vakaalla pohjalla ettei taas kyllästytä ja taas on yks lapsi eroperheessä.

  • Saija
   Posted at 22:20h, 10 helmikuun Vastaa

   Meille tulee kesällä yhdessä oloa seitsemän vuotta täyteen ja puolen vuoden erosta on kohta kolme vuotta (tapahtui vuonna 2015) eli kyllä suhde on ollut vakaalla pohjalla jo kauan ennen lapsihaaveita eli aivan turhaan huolehtia mistään eroperheestä yms. Ja mun mielestä kypsyyttä on juuri se, mitä kauemmin asiaa on pohtinut ja miettinyt :)

 • C
  Posted at 23:00h, 10 helmikuun Vastaa

  Oi, miten kaunis masu<3 En haaveile omista lapsista enkä liiemmin niistä välitä, mutta odotan kyllä jostain syystä innolla tulevia vauvapostauksia. Ihan kauheaa edes ajatella miltä sun ensimmäiset viikot on tuntunut, onneksi on jo helpottanut. Kaikkea hyvää teidän perheelle <3'

  • Saija
   Posted at 10:50h, 11 helmikuun Vastaa

   Oi olipas kiva kuulla tämä <3 Mahtavaa, että vaikka et omista lapsista haaveile niin silti oot kiinnostunut tulevista postauksista :) Pyrin toteuttelemaan aiheeseen liittyviä kirjoituksia muiden postausten välissä :) Oli kyllä kieltämättä todellinen shokki, kun pahoinvointi alkoi. En ollut yhtään osannut varautua, mutta huh onneksi niistä selvittiin. Kiitos sulle C <3 xx

 • Anonyymi
  Posted at 23:08h, 10 helmikuun Vastaa

  Miten pystyit käymään töissä kun olit noin kipeä, vai pystyitkö ollenkaan?

  • Saija
   Posted at 11:07h, 11 helmikuun Vastaa

   Pystyin yllättävän hyvin juuri varaamalla aikaa oksentamiselle aikaa ennen töitä. Mutta töiden lisäksi en jaksanut juuri mitään muuta, että kaikki vapaa-aika tuli vietettyä sohvalla tai sängyssä maatessa :/

 • Kia
  Posted at 23:17h, 10 helmikuun Vastaa

  Paljon onnea vauvasta! Sain esikoiseni viime lokakuussa. Ikävää, että kärsit noin pahasta raskauspahoinvoinnista. Vaikka en itse oksennellutkaan, oli ensimmäisellä kolmanneksella kova väsymys ja yleinen kuvotus. Toinen onkin sitä parasta aikaa kun on vielä paljon energiaa ennen viimeisen kolmanneksen kolotuksia ja tukalaa oloa. Kannattaa todella nauttia vielä yhteisestä ajasta ja pyhittää loppuaika sitten levolle ja akkujen lataukselle, sillä ensimmäiset kuukaudet olette hyvin kiinni vauvassa niin ihanaakin kuin se onkin :)

  • Saija
   Posted at 11:06h, 11 helmikuun Vastaa

   Kiitos Kia ja onnea myös sinne esikoisesta :) Voi ei, väsymys ja kuvotus ei varmastikaan ollut kivaa… Mä oon kans huomannut, että toinen kolmannes on nyt paljon helpompi. Energiaa tuntuu olevan huomattavasti enemmän, vaikka välillä on päiviä jolloin väsymys yllättää. Mutta pääsääntöisesti nyt tuntee olevan oma itsensä. Kiitos paljon näistä, kiva kuulla muiden äitien kokemuksia ja vinkkejä – niistä on paljon apua :)

 • Tiia
  Posted at 23:24h, 10 helmikuun Vastaa

  Ihan näin ei mitenkään pahalla enkä tarkoita pelkästään teitä vaan ihan yleisesti oon miettinyt ja pistänyt merkille; mikä buumi tästä on tullut että kaikki haluavat tietää vauvan sukupuolen ennen syntymää?:D On jännä seurata tulevia äitejä, joista 90% tietää lapsen sukupuolen, kun ennen taas ”ennustettiin” raskauden loppupuolella masusta, että onko tyttö vai poika ja vasta synnytyssalissa saadaan tietää kumpi. Itselle tulee mieleen, että pitääkö päästä ostamaan tyttöjen/poikien vaatteita ja tietyn väriset vaunut jne…? Äitini kertoi, että ennen ei saanut tietää sukupuolta tai sai ilmeisesti jos halusi, mutta nykyään se on itsestäänselvyys. Omalla kohdalla olen miettinyt, että miä en kyllä halua tietää ku vasta syntymän jälkeen kumpi se on (toki mieli voi muuttua). Oon tosin muutenki vähän vanhanaikainen, en halua lapsia ennen kuin oon naimisissa plaaplaa. :D

  Muttamutta ois kiva saada jonkunlainen äitiystyyli postaus. Erilaisia asuja esim. eri tilaisuuksiin tai muuten vain miten olla tyylikäs mamma.:–)
  Paljon onnea teidän pienelle perheelle!<3

  • Saija
   Posted at 11:56h, 11 helmikuun Vastaa

   Meille ei ollut itsestäänselvyys, että halutaan tietää sukupuoli vaan keskusteltiin asiasta ja tultiin siihen tulokseen, että ollaan sen verran uteliaita että ainakin ensimmäisen lapsen kohdalla halutaan tietää kumpiko sieltä tulee. Vaikka täytyy muistaa, että se ei ole sataprosenttisen varma ennuste :) Meidän lähipiirissä on myös perheitä, jossa vanhemmat eivät ole halunneet tietää sukupuolta. Se on vähän, että miten itse asian kokee. Nyt ainakin ensimmäisessä raskaudessa, kun kaikki on niin uutta ja jännää niin sitä haluaa tietää heti mahdollisimman paljon kaikesta ja sukupuoli kuuluu meillä mukaan. Vaikka sillä ei ole mitään väliä kumpiko sieltä tulee, tärkeintä että pikkuinen on terve <3

   Kiitos ideasta, laitan tämän itselle ylös :) Odotan jo, että pääsen kuvailemaan asukuvia masun kanssa! Kiitos vielä Tiia <3

   • Sar
    Posted at 14:19h, 11 helmikuun Vastaa

    Mulle sukupuolen selviäminen ultrassa on tehnyt odotuksen vielä enemmän ”todentuntuisemmaksi”. Suhteen luominen vauvaan alkaa jo raskausaikana ja mielikuvien luominen tulevasta vauvasta on ollut jollain tavalla helpompaa siinä vaiheessa, kun sukupuoli on selvillä. Ja vaikka tällä hetkellä elämme maailmassa missä sukupuolineutraalius on in, niin en sitä kiellä ettenkö seonnut ja innoissani ostellut kaikkea ihanaa vaaleanpunaista, pitsiä ja röyhelöä, kun selvisi että tyttö on tulossa. ;D

    • Saija
     Posted at 09:05h, 12 helmikuun Vastaa

     Tuo on myös totta :) Mä oon monesti miettinyt, että millainen tyyppi sieltä tulee ja varmasti sitä tuntee odotuksen todentuntuisemmaksi, kun voi kuvitella mielessään jo sukupuolen perusteella eri asioita. Haha ihana! Mä oon sataprosenttisen varma, että mulle kävisi juuri samalla tavalla. Tai noin käy varmaan sukupuolesta riippumatta, kun kummallekin on katseltuna jo muutamia kivoja juttuja ;-)

    • NK
     Posted at 12:39h, 12 helmikuun Vastaa

     Oon ihan samaa mieltä ylemmän kanssa. Vauvasta tulee jotenkin tutumpi sen jälkeen kun tietää kumpi tulee :)

     • Saija
      Posted at 20:13h, 12 helmikuun

      Mä uskon kans, että siinä käy meilläkin juuri noin :)!

   • Henna
    Posted at 20:50h, 11 helmikuun Vastaa

    Aina ei sukupuoli näy. Meidän itsepäiset pojat osasivat pitää haaransa kiinni :D Oikeastaan oli ihanaa vasta syntymän jälkeen kuulla, kumpiko tuli. Siinä on oma hohtonsa, joten miettikää vielä haluatteko tietää ;)
    Onnea odotukseen! Kanna mammamahaasi ylpeydellä :)

    • Saija
     Posted at 10:57h, 12 helmikuun Vastaa

     Voi ei ihania itsepäisiä :D Uskon kyllä, että siinä on oma hohtonsa. Ensimmäisen kohdalla varmasti halutaan tietää, mutta se jää sitten nähtäväksi että pitääkö meidän pikkunen haarat visusti kiinni :D Kiitos sulle kovasti Henna ja ehdottomasti <3 :)

     • Riikka
      Posted at 01:45h, 15 helmikuun

      Meidän 8kk tyttö suostui paljastamaan sukupuolensa kolmannella ultrauskerralla, rakenneultrassa oli jalat visusti kiinni ja kaksi seuraavaa ultrausta tehtiin neuvolan puolella, joista toisella kertaa vihdoin saatiin selvyys kumpi on tulossa.. mä kun olin päättänyt että sukupuoli selviää ennen syntymää :D
      Minäkin siis halusin tietää sukupuolen etukäteen juurikin, ja vain, siksi että vauvan tulo konkretisoituisi omassa päässäni :)

      Asun samassa kaupungissa kuin säkin joten jos teidän vauva on jalat tiukasti ristissä rakenneultrassa, niin kysy ihmeessä neuvolassa että ultraisivatko siellä uudestaan :) Lääkärineuvolassa joka on jo sitten kun olet jäänyt äitiyslomalle, on myös mahdollisuus saada sukupuoli selville, riippuen toki vähän kuka lääkäri sattuu kohdalle :)

      Niin ja loppuun vielä tietysti suuret onnittelut perheenlisäyksestä ja kaikkea hyvää loppuraskauteen, toivottavasti vointisi pysyy nyt parempana kuin alkuraskaudessa :)!!

 • Marianne
  Posted at 23:48h, 10 helmikuun Vastaa

  Tää oli mielenkiintoinen ja hyvä postaus! Ikävä kuulla että jouduit kärsiä noin rajusta pahoinvoinnista ja niin pitkään :/ Mä en edes tiennyt että se voi kestää noinkin kauan :o Ja juuri tälläsistä mä ainakin tykkäisin lukea lisää; miten raskaus etenee ja mitä kaikkea tulee vastaan yms.. Ja toi sun masu, en kestä kuinka söpö se on!!! <3

  • Saija
   Posted at 10:42h, 11 helmikuun Vastaa

   Kiitti paljon Marianne :) Ihana saada tällaista palautetta tästä postauksesta <3 Joo valitettavasti voi, pahimmassa tapauksessa jopa synnytykseen saakka :/ En tiedä, miten olisin kestänyt jos olisi jatkunut koko raskausajan. Jee kiitos toiveista, mielelläni toteutan nämä! Hihi siitä on tällä viikolla kasvanut pieni minimasu <3

 • Roosa
  Posted at 00:55h, 11 helmikuun Vastaa

  Ihania uutisia, paljon onnea tulevalle äidille! Toivottavasti saisit nyt nauttia loppuraskauden ilman pahoinvointia Täälä myös yksi vauvakuumeinen joka odottaa paljon masukuvia ja vauva-aiheisia postauksia! ❤

  • Saija
   Posted at 10:23h, 11 helmikuun Vastaa

   Suuret kiitokset sulle Roosa <3 Huippua, että aiheeseen liittyvät kirjoitukset ja kuvat ovat tervetulleita. Mielelläni ilolla jaan niitä! Varo vaan, vauvakuumeilu voi vielä pahentua tulevien postausten myötä :p <3

 • Nimetön
  Posted at 05:30h, 11 helmikuun Vastaa

  Et ole kyllä yhtään äiti tyyppiä..

  • Saija
   Posted at 10:35h, 11 helmikuun Vastaa

   En tiedä millainen on tämä sun äitityyppi, mutta mun mielestä on rikkaus että tässä maailmassa jokainen ihminen on erilainen, jokainen äiti on erilainen, jokainen isä on erilainen jne. Ketään ei tarvitse mun mielestä luokitella mihinkään tiettyyn ”muottiin”, missä tulisi olla tietynlainen. Jokaisella on kuitenkin omat mielipiteensä ja harmi kuulla, että sä oot tuota mieltä. Mutta kivaa sunnuntaita sinne :)!

   • mä vaan
    Posted at 13:56h, 11 helmikuun Vastaa

    Pakko sanoa kyllä, että ihme kommentointia: todella tunkeilevaa tai epäkohteliasta arvuutella parisuhteen vakautta ja ”kypsyyttä” tai sitä, sopiiko Saija äidiksi, vielä kun tämä tapahtuu somesta saadun kuvan perusteella. Kannattaisi muistaa, ettei kukaan ole vain se ihminen, joka somessa esiintyy.

    • Saija
     Posted at 09:02h, 12 helmikuun Vastaa

     Oot aivan oikeassa! Välillä ei kyllä ymmärrä, miten ihmiset viitsivät etsiä kritisoitavaa kaikesta mahdollisesta. Jopa tällaisista ilouutisista. Mutta ei anneta näiden häiritä :)

   • E
    Posted at 15:17h, 11 helmikuun Vastaa

    Hyvä vastaus! Ärsyttää kuinka ihmisillä on nimettömänä halu lytätä toinen..iha pimeetä!

    Sä olet rohkea ja itselle tuli täysin yllätyksenä tämä ihana uutinen! <3 Onnea vielä kerran. Olisi ihana kuulla aiheesta enemmän, ja me lukijat ymmärrämme ja jopa odotamme, että aihe näkyy tottakai blogissa enemmän! Vitsit kuinka kiva päästä seuraamaan teidän matkaa täältä Tampereen seudulta asti!

    • Saija
     Posted at 09:58h, 12 helmikuun Vastaa

     Joo ei voi ymmärtää :/ Kaikista eniten ihmetyttää, että joka asiasta täytyy löytää jotain negatiivista. Jopa vauvauutisista! Voi kiitos sulle paljon sanoistasi <3 Joo pyrin toteuttelemaan muita postauksia normaaliin tapaan ja sitten aina välissä raskaus -ja vauvapostauksia. Tosi kiva, että oot mukana seurailemassa! :)

  • Essi
   Posted at 13:14h, 11 helmikuun Vastaa

   Hmm… olisipa hauska tietää, että mistä tiedät ettei Saija olisi äitityyppiä…? Sen perusteella, että mitä hänestä blogin kautta tiedät? :-D joskus jopa pelottaa, että miten ihmiset kuvittelee tuntevansa jonkun läpikotaisin pelkän somen perusteella! Ja kyllä ihmetyttää joka kerta yhtä paljon nämä anonyymit, jotka postaavat kommentteja vain saadakseen muut pahalle mielelle :-( tsemppiä sulle Saija, toivottavasti loppuraskaus sujuu paremmin ja pääset nauttimaan siitäkin ajasta ♥︎

   • Saija
    Posted at 08:53h, 12 helmikuun Vastaa

    Joo ei ymmärrä :s Hänenkin tarkoitus on selvästi vain yrittää iloisten uutisten keskellä saada loukattua. Harmillista, miten jotkut eivät osaa iloita mutta ei anneta sen haitata. Niinpä, toivotaan loppuraskauden sujuvan kaikin puolin hyvin :) Kiitti paljon Essi ♥︎

 • Hanna
  Posted at 08:19h, 11 helmikuun Vastaa

  Koetteko tuon nykyisen asunnon sopivan kokoiseksi, kun sinne pitäs kaikki sängyt ja rattaat pitäs sovittaa?:DAiniiin ku ootte ollu noi kauan yhdessä nii eikö oo tullu semmosta kyllästymistä toiseen? Kun moni sanoo että kun teininä on alkaneet ja sitten lähemmäs kymmenen vuotta niin kyllästyy ja pelkää erota ku on kasvanut niin kiinni toisiinsa? Ei tarvii siis vastata jos on liian henkilökohtainen!!

  • Saija
   Posted at 08:22h, 12 helmikuun Vastaa

   Meillä on suunnitelmissa vaihtaa isompaan asuntoon kesällä tai viimeistään syksyllä :) Kyllä tässä hetken pärjää pienen kanssa, mutta lisätila ei tule olemaan pahitteeksi. Toivotaan vaan, että löydetään mieluinen asunto! Ei ole tullut vaan päinvastoin sitä on vaan koko ajan vahvistunut ajatus siitä, että juuri tämän henkilön kuuluukin olla mun vierellä <3 Meillä on alusta saakka ollut molemmilla omat jutut mitä tehdään ja sitten on ne yhteiset jutut niin oon sitä mieltä, että se on ollut ratkaisevassa asemassa siihen ettei mitään kyllästymisen merkkiä ole koskaan ollutkaan :)

 • Alisa
  Posted at 09:14h, 11 helmikuun Vastaa

  Ihana postaus ja niin kivaa, kun oot noin avoin! Todellakin kaikki raskaus- ja vauva-aiheiset jutut kiinnostaa, kaikki! <3 Kauheasti onnea ja hyvää vointia tulevalle äidille! Siitä alkaakin sitten hyvin uudenlainen elämä :) Oletteko ajatelleet myydä nykyisen asunnon vai vieläkö jatkatte nykyisessä? Jos muuten saa esittää toiveen, niin sellainen tykkäys-nappi postauksiin ois hyvä :) Aina ei ehdi, eikä jaksa kommentoida, mut ois kiva osoittaa silti jotenkin tykkäävänsä :)

  • Saija
   Posted at 08:25h, 12 helmikuun Vastaa

   Kiitos hirmuisesti Alisa <3 Ihana kuulla, että arvostat avoisuutta :) Mielelläni kerron teille tästä mahdollisimman paljon. En malta odottaa, että pääsen höpöttelemään lisää raskaus -ja vauvajuttuja. Joo meillä olisi tarkoituksena myydä tämä varmaankin kesällä ja sitten muuttaa isompaan, kun sopiva löytyy. Hei hyvä idea, tuota en ole ajatellutkaan! Täytyykin laittaa koodaajalle tästä viestiä :)

 • Laura
  Posted at 09:25h, 11 helmikuun Vastaa

  Hei Saija ja ihan hirmuisen paljon onnea teille! :) Olet todella onnekas, kun tulit noin nopeasti raskaaksi <3 Olin itsekkin ajatellut, että haluaisin olla suht nuori äiti. Noh, asiat ei menneet ihan suunnitelmien mukaan ja tässä sitä ollaan matkalla kohti hedelmöityshoitoja. Reilun neljän vuoden yrittäminen ei ole tuonut yhtäkään plussaa raskaustestiin. Fiilis on huono.

  Yritän parhaani mukaan iloita muiden vauvauutisista, vaikka se onkin välillä todella vaikeaa. Toivottavasti pystyt nyt nauttimaan loppuraskaudesta, kun pahoinvointi on helpottanut. Vielä kerran onnea ja tsemppiä tulevaan <3

  Laura

  • Saija
   Posted at 08:40h, 12 helmikuun Vastaa

   Kiitos tuhannesti Laura <3 Voi ei! Tuli niin paha mieli sun puolesta :( Oon kans melko läheltä päässyt seuraamaan samanlaista tilannetta ja ei se kyllä helppoa ole. Sitä vaan niin toivoisi, että lapsia saisi kaikki ketkä niitä haluaa. Mä ymmärrän hyvin, että iloitseminen voi olla hyvinkin vaikeaa :/ Mä pidän sulle peukut pystyssä ja sydämmellisesti toivon, että pääsette pian iloitsemaan omasta perheenlisäyksestä <3

 • Hemppe
  Posted at 09:51h, 11 helmikuun Vastaa

  Voi kun tulin hyvälle tuulelle tästä <3 paitsi tietysti tuo oksentelu on ikävää, huh en voi sanoa ettenkö oo nähny kauhukuvia omasta raskauden pahoinvoinnista kun oon vielä herkästi närästykseen taipuvainen jo nyt. :/ mutta aivan varmasti sen kaiken väärti, kun saa pikkunyytin kätösiinsä! Ehdottomasti lueskelisin sun tekstejä aiheeseen liittyen lisääkin. :)

  • Saija
   Posted at 08:42h, 12 helmikuun Vastaa

   Niinkö, ihana kuulla <3 Oksentaminen oli kyllä varjostava ikäväpuoli, mutta onneksi on nyt pääsääntöisesti takana päin. Ou nou! Toivottavasti sä vältyt raskausajan pahoinvoinnilta :s Niin totta, mä jaksoin juuri tuolla että palkinto tästä "kärsimyksestä" palkitaan kesällä <3 Kiva kuulla, että aiheeseen liittyvät kirjoitukset ovat tervetulleita :)!

 • Marine
  Posted at 09:59h, 11 helmikuun Vastaa

  Toiveissa olisi vauvan tarvikkeisiin ja hankintoihin liittyvä postaus. Millaista sänkyä, vaunuja yms.. :).

  • Saija
   Posted at 08:42h, 12 helmikuun Vastaa

   Oi miten ihania toiveita, mielellän toteutan nämä! Kiitos sulle :)

 • Heidi
  Posted at 10:40h, 11 helmikuun Vastaa

  Mä oon taas kuullut, että poika raskauksissa on enemmän pahoinvointia. Itse oksensin ensimmäiset 3 kuukautta :/

  • Saija
   Posted at 08:46h, 12 helmikuun Vastaa

   Niinkö :o Vitsit mitä enemmän aiheesta puhuu niin sitä enemmän alkaa jännittämään, että kumpiko sieltä tulee! Ikävä kuulla, että sä jouduit kärsiä oksentamisesta niin kauan :(

 • Aada
  Posted at 11:21h, 11 helmikuun Vastaa

  Niin onnellinen teidän puolesta! <3

  • Saija
   Posted at 08:43h, 12 helmikuun Vastaa

   Voi ihana sinä, kiitos tuhannesti Aada <3 xx

 • Iida
  Posted at 12:42h, 11 helmikuun Vastaa

  Mulla tuli muuten mieleen et onko sulla ollut jo jonkinlaisia ruoka-himotuksia(öö, onkohan toi nyt oikea sana), kuten esim. Äitini kertoi, että kun minä olin masussa, hänen teki tosi paljon mieli siskonmakkarakeittoa. Ja tietenkin kaikenlaista mahdollista vauva juttua olisi ihana päästä kuulemaan <3 tosi ikävä kuulla, että kärsit pahoinvoinnista, toivottavasti se nyt helpottaa! Ja ainiin, olisi hauska kuulla miten esim kodin sisustus tulee muuttumaan! Onnea odotukseen, teistä tulee ihanat vanhemmat!

  • Saija
   Posted at 08:48h, 12 helmikuun Vastaa

   Haha ihana siskonmakkarakeitto :D Mulla on ollut tähän mennessä omenat ja omenamehu! En käsitä, että mikä siinä omenassa on mutta jompaa kumpaa näistä on pakko saada melkein päivittäin. Mä oon kyllä myös syönyt nakkikeittoa normaalia enemmän :-D Niin piristävää nähdä, että aiheeseen liittyvät kirjoitukset ovat tervetulleita. Kivoja ideoita, voisin laittaa nämä itselle ylös! Kiitos kovasti sulle tästä kommentista ja näistä sanoista <3 xx

 • Roosa
  Posted at 13:36h, 11 helmikuun Vastaa

  Onnea sulle vielä kovasti tän uutisen johdosta <3 Onneksi sun pahoinvointi on helpottanut, yritä nauttia raskausajasta ja masusta koska onhan tuo varmasti ihan unohtumatonta aikaa elämässä!

  • Saija
   Posted at 08:52h, 12 helmikuun Vastaa

   Iso kiitos sulle Roosa <3 Niinpä, oon kyllä kiitollinen sen loppumisesta. Nyt pystyy nauttia ihan eri tavalla loppuajasta! On tämä kyllä niin ikimuistoista aikaa :)

 • Elviira
  Posted at 15:03h, 11 helmikuun Vastaa

  Onnea raskaudesta! Toivottavasti loppuodottelu menee pahoinvoinnitta. <3
  Itse odottelin myös heinäkuista, mutta sikiöperäisistä syistä pieni nyt jäi tällä kertaa tulematta meille. :/

  • Saija
   Posted at 09:11h, 12 helmikuun Vastaa

   Hirmu paljon kiitoksia <3 Toivotaan niin! Voi ei, niin ikävä kuulla tämä :( Tsemppiä sinne <3

 • unknown
  Posted at 16:45h, 11 helmikuun Vastaa

  Itse tiedän etten koskaan tule lapsia hankkimaan. En ymmärrä miksi haluaisin tuntea nuo kauheat raskausaikaan kuuluvat kivut ja sitten synnytyskivut. Sitten vielä se kun maha pömpöttää raskauden jälkeen, rinnat alkaa roikkumaan, vapaus lähtee ja varmasti yöunetkin. On mukavampaa nauttia elämästä ilman rajoitteita, matkustella miehen kanssa ihan milloin mieli tekee, eikä tarvitse ikinä kuunnella kauheaa rääkymistä tai murkkuiän valitusta.

  Ymmärrän kyllä miten evoluutio toimii mutta onneksi osaan pistää hanttiin ;) mutta onnea vaan sitten sen pienokaisen kanssa, tulet huomaamaan kuinka raskasta se onkaan.

  • Saija
   Posted at 09:46h, 12 helmikuun Vastaa

   Harmi kuulla, että vaikka et itse lapsia halua niin et tunnu olevan myöskään muiden puolesta onnellinen :/ Mun mielestä on hienoa, että jokainen saa itse tehdä päätöksensä. Ymmärrän hyvin etteivät kaikki halua lapsia eikä tarvitsekaan. Varmasti elämä pienen kanssa ei ole mitään helppoa, mutta se osa sitä vauva-arkea ja varmasti kaiken sen ilon sekä onnen arvoista mitä se pieni tuo meille :)<3

  • Tiia
   Posted at 13:38h, 12 helmikuun Vastaa

   Mistäs tiedät kuinka rankkaa se tulee olemaan, kun ei itselläsi lapsia ole? ;)

   Lapset tuo kyllä niin paljon iloa elämään ja muutamat huonommat jutut siinä sivussa on ihan pikkujuttuja. Ja eipä mua ainakaan nämä raskausarvet, roikkurinnat ja mahanahka häiritse, kun vieressä tuhisee terve poikavauva <3 Onneksi meitä mahtuu moneen junaan, omasta mielestä elämä omaa napaa tuijottaen olisi tylsää :D

   • Saija
    Posted at 20:02h, 12 helmikuun Vastaa

    Niin ihanasti perusteltu <3 Kyllä mäki oon sitä mieltä, että lapsi on niin ihana asia ja tuo elämälle aivan uudenlaista tarkoitusta. Ja kaikki tuollaiset ovat vain pieniä ulkoisia huonoja seikkoja, jotka eivät tunnu missään :)

   • unknown
    Posted at 15:42h, 13 helmikuun Vastaa

    Millä perustein ihminen on itsekeskeinen jos ei lapsia aio hankkia? En ole koskaan kuullut mitään tutkimuksiakaan asiaan liittyen.

    Olen itse tehnyt vapaaehtoistyötä, kuulostaako että tuijotan vain omaa napaani? Mieheni on minulle kaikki kaikessa ja tulee aina itsenikin edelle. Tekisin hänen vuokseen lähestulkoon mitä tahansa.

    Sitä mieltä olen, että jokainen tehkööt mitä haluaa.

 • Laura
  Posted at 19:48h, 11 helmikuun Vastaa

  Olisi kiva tietää ajatuksia raskauden aikaisesta alkoholin käytöstä ja tupakoinnista. Aiotko itse laittaa molemmat tauolle ja mitä ajatuksia ne herättää noin yleisesti? Miten muuten suhtaudut raskausajan ruokarajoituksiin?

  • Saija
   Posted at 09:35h, 12 helmikuun Vastaa

   Mun linjaus on ehdoton ei!! Alkoholia oon juonut viimeisen kerran lokakuussa, jo kauan ennen plussaamista :) Ja en tupakoinut ennen raskautta, joten en nytkään. Mä en henkilökohtaisesti käsitä ihmisiä, jotka jatkavat päihteidenkäyttöä raskauden aikana :( Ruokarajoitukset eivät ole tuottaneet ongelmia, vaikka muutama lempparijuttu on kiellettyjen listalla. Niistä pääsee nauttimaan sitten taas raskauden jälkeen, joten ei se ole niin kamalaa :)

 • Salla
  Posted at 20:29h, 11 helmikuun Vastaa

  En oo sua vielä kerinnyt näistä uutisista onnittelemaan, joten onneksi olkoon! ❤ Aivan mahtavia uutisia!

  Täällä kanssa yksi joka innoissaan odottaa vauva aiheisia postauksia. Oon ihan varma että teistä tulee todella rakastavat vanhemmat! :)

  Mulla hirveä vauvakuume joka varmaan nousee nousemistaan sitten näitä lukiessa :D

  • Saija
   Posted at 10:55h, 12 helmikuun Vastaa

   Voi vitsit kiitos paljon <3 Ja miten ihanasti sanottu! Tämä lämmitti mieltä niin paljon :) Haha varo vaan, kannattaa olla varuillaan kun pääsen oikein kunnolla näiden aiheiden kanssa vauhtiin :-D

 • Emilia
  Posted at 20:29h, 11 helmikuun Vastaa

  Mulla meni tuo edellinen postaus jostakin syystä ihan ohi eli paljon onnea! <3

  Teistä tulee varmasti todella hyvät vanhemmat ja Nemokin saa "pikkuveljen/siskon". Meilläkin on chihu ja mietin aina välillä, mitenköhän se joskus suhtautuu, kun/jos tulee lapsia! Se on nimittäin niin tottunut olemaan huomion keskipisteenä, että saattaa alussa osoittaa kunnon draama queenin (kingin) elkeitä, kun tulee vauva taloon. :')

  Odotan kyllä innolla kaikkia raskauteen ja vauvaan liittyviä postauksia! Ihanaa kevättä ja odotusta Saija. <3

  • Saija
   Posted at 11:32h, 12 helmikuun Vastaa

   Hirmuisesti kiitoksia sulle Emilia <3 Niin piristävästi sanottu! Niin saa, oon sille pari kertaa sanonut että susta tulee nyt isoveli :D Meillä on kans Nemo ollut aina huomion keskipiste, mutta uskon sen sopeutuvan hyvin. Se ottaa varmasti "huolehtijan" roolin pikkuisen kanssa, vaikka aluksi saattaa olla draama queen :-D Kiitos vielä ja ihanaa kevättä myös sulle <3

 • Elisabet M. Rinne
  Posted at 20:36h, 11 helmikuun Vastaa

  Ihana postaus ja ihana masu! <3 Vaikka vauva-arki onkin vain muisto (ja toivottavasti osa tulevaisuuttakin), niin kiinnostaa lukea sun kirjoittamana kaikkea raskaus- ja vauva-aiheisia juttuja! Yksi toive olisi raskausajan (ja sen jälkeinen) tyyli :)

  Ps. Haastoin sut ihanainen Kolme hyvää asiaa-haasteeseen, löydät sen täältä: http://fashionpoetry.eu/2018/02/11/kolme-hyvaa-asiaa-haaste/ Olisi ihana lukea, että mitä sä vastaisit näihin :)

  Elisabet | http://www.fashionpoetry.eu

  • Saija
   Posted at 11:06h, 12 helmikuun Vastaa

   Kiitos ihanainen! Hihi toivottavasti osa tulevaisuuttakin <3 Mä kirjoittelen mielelläni aiheeseen liittyviä postauksia! Kiitos näistä toiveista ja haasteesta. Käyn heti kurkkaamassa sen :p

 • Puolustelevia kommentteja odotellessa :)
  Posted at 22:30h, 11 helmikuun Vastaa

  Äitiyden myötä sulle varmaan maailma näyttäytyy ainakin toivottavasti uudella tavalla ja ymmärrät esimerkiksi sen, ettei oo mitään järkeä hankkia kymmeniä kenkiä tai takkeja ihan vaan sen tuomasta hetken ilosta.. kulutusta pitäis jokaisen osata hillitä, jotta sunkin tuleva lapsi voi elää huoletta tällä pallolla.

  • Saija
   Posted at 11:43h, 12 helmikuun Vastaa

   Aivan varmasti maailma näyttäytyy eri tavalla, kaikilla osa-alueilla :)

 • Jenni
  Posted at 22:36h, 11 helmikuun Vastaa

  Mikä ihana masu <3 vauva- ja raskauspostaukset ovat ehdottomasti tervetulleita! :) täälläkin on ollut satunnaisesti aina puhetta vauvasta mutta mitään ei ole kuitenkaan vielä tehty asian vuoksi. Jotenkin tuntuu, että vaikka tietää olevansa sen oikean kanssa ja haluaa lapsia niin ajatus lapsesta täytyy olla tarkoin päätetty ja ehkä meille onkin muotoutunut sellainen ajatus että kun koemme oikean ajan olevan niin silloin lapsi saa tulla jos on tullakseen <3 vauvakuume kieltämättä nousee.. :D

  • Saija
   Posted at 11:39h, 12 helmikuun Vastaa

   Hihi kiitos Jenni <3 Mukava kuulla, että tulevat postaukset raskauteen ja vauvaan liittyen ovat näin tervetulleita. Se aika tulee sieltä, kun on tullakseen. Yhtäkkiä sitä sitten tulee tunne, että hei nyt voisi olla just sopiva aika ja me oltiin kans sillä ajatuksella, että tulee kun on tullakseen ilman sen suurempia paineita :) Voin vaan kuvitella, odota vain kun pääsen kirjoittelemaan lisää vauvahömppää :p

 • Hanski
  Posted at 11:42h, 12 helmikuun Vastaa

  Mulla oli kanssa tosi pahaa raskauspahoinvointia, oksensin vähintään 6 krt/pv, aamulla, päivällä, illalla ja yöllä. Se oli tosi rankkaa niin henkisesti kuin fyysisestikin :( 10 viikkoa sitä kesti ja 7 kertaa kerkesin olla tiputuksessa ja 7 kiloakin lähti.. Mutta nyt ollaan jo loppusuoralla ja ensi kuussa pitäisi poitsun ilmestyä maailmaan! <3

  • Saija
   Posted at 08:57h, 13 helmikuun Vastaa

   Voi ei :( Niin ikävää, että sä jouduit kans kokea todella kovaa pahoinvointia! Ja varmasti kamalaa oksentaa jopa yöllä :o Ymmärrän hyvin tuon, että se oli rankkaa niin henkisesti kuin fyysisesti. Musta tuntui aivan samalta. Ei sitä voi tajuta edes miten rankkaa se on, ennen kuin sen kokee :/ Onneksi sulla on nyt jo parempaan päin! Paljon tsemppiä loppuun ja synnytykseen <3

 • Cami
  Posted at 13:08h, 12 helmikuun Vastaa

  Siis voi apua mitä kommentointia oot joutunu kokemaan näin ihanan uutisen tiimoilta! Joo okei lasten saaminen ei ole kaikille tarkoitettu juttu, mutta ei pidä silti törkeä olla. Oon kyllä varma, että tuut olemaan äärimmäisen hyvä äiti ja se äitiys kyllä tulee luonnostaan jostain mielen perukoilta, kokemusta on <3 Muistan kummastelleeni sun hiljentynyttä postaustahtia ja osasin vähän kyllä ounastella tätä :) Niin kuin oon jo monesti sanonut, onnea niin miljoonasti ja nauti raskaudesta ja tulevasta uudesta arjesta <3 Ja onnea myös Tatulle faijaklubiin pääsystä! :D

  • Saija
   Posted at 20:39h, 12 helmikuun Vastaa

   Mä melkeinpä osasin varautua ilkeyksiin, mutta kyllä silti osa yllätti. Ihmetyttää, miten joka asiasta saadaan negatiivista sanottavaa aikaiseksi :/ Yllättävän moni on kyllä osannut arvailla tätä! Tuli ihan yllätyksenä :) Voi kiitos paljon ihanista sanoista <3 Mä välitän nämä toivotukset myös Tatulle :p

 • Heidi
  Posted at 13:31h, 12 helmikuun Vastaa

  Olen seuraillut blogiasi ajoittain ja epäsäännöllisesti, mutta nyt taidan laittaa sinun blogisi ihan seurantaan, jotta pääsen lukemaan ihania vauvajuttujasi! Joten ehdottomasti vauva aiheisia postauksia saa tehdä enemmänkin:) Tsemppiä raskauteen toivottavasti pahoinvointi ei enää palaa!

  • Saija
   Posted at 20:12h, 12 helmikuun Vastaa

   Voi olipa ihana kuulla tämä :) Tervetuloa seurailemaan aktiivisesti <3 Mä laitan aiheeseen liittyviä postauksia enemmän toteutukseen! Kiitos sulle :) xx

 • Amelia
  Posted at 16:47h, 12 helmikuun Vastaa

  Aiotko pitää taukoa ostamisesta siis niinku kaikista laukuista ja muusta, kun tulee vaavi? Khyl äly söpö toi masu!

  • Saija
   Posted at 19:46h, 12 helmikuun Vastaa

   En ole tällaista asiaa edes miettinyt, mutta kyllä lapsi varmasti jotenkin kulutustottumuksia muuttaa. Kiitos :)

 • Ansku
  Posted at 10:52h, 13 helmikuun Vastaa

  Omat alkuraskauden pahoinvoinnit (muutaman kerran oksentelut ja väsymys) kuulostaa kyllä pikku jutuilta suhun verrattuna. ;o Toivottavasti pahimmat on nyt takanapäin! Oon kans 23 vuotta ja mulla on juuri vuoden täyttänyt lapsi, joten kiva päästä seurailemaan vauva-aiheisia postauksia! :)

  Inhottavaa lukea noita muutamia negatiivisia kommentteja. :/ Vaikka se vauva syntyykin, ei todellakaan tarkoita että pitäisi oma elämä jättää kokonaan taka-alalle eikä sais iloita uusista laukuista tai muista jutuista. Nimenomaan välillä on hyvä keskittyä muuhunkin, niin jaksaa paremmin. :) Ootte varmasti ihania ja huolehtivaisia vanhempia! Älyttömästi onnea teille ja ihanaa odotusaikaa! <3

 • Aveem
  Posted at 15:05h, 13 helmikuun Vastaa

  Mullakin oli tosi kovat pahoinvoinnit alkuraskaudessa ja piti just ennen mihinkään lähtöä oksentaa. mutta ei noin pahat ilmeisesti kun sulla. Mut hyvä että meni ohi! :)

  Innolla odotan raskauspostauksia :)

  • Saija
   Posted at 08:01h, 15 helmikuun Vastaa

   Voi eikä :( Ikävä kuulla, että sulla oli kans kovaa pahoinvointia. On se kyllä niin inhottavaa! Mutta oon kiitollinen, että se on vihdoin takana päin. Hihi kiva kuulla sun odottavan tulevia postauksia :p

 • Saija
  Posted at 10:52h, 14 helmikuun Vastaa

  Onnea hurjan paljon! ♥

  • Saija
   Posted at 18:45h, 14 helmikuun Vastaa

   Tuhannet kiitokset sulle tästä :)<3

 • Jonna
  Posted at 19:04h, 04 maaliskuun Vastaa

  Paljon onnea odotukseen!

  Pakko kuitenkin itse sanoa, että mielessäni toivon, ettei blogi muutu mammablogiksi, koska minua ei henkilökohtaisesti kiinnosta toisten raskaus ja lapset. On siis kyllä mahtava lukea näitä onnentäyteisiä postauksia, eikä todellakaan ärsytä/häiritse pari hassua postausta välillä, mutta tosiaan, toivottavasti pääpaino pysyy entisellään! :)

  • Saija
   Posted at 08:31h, 05 maaliskuun Vastaa

   Kiitos paljon Jonna :) Joo tarkoituksena olisi tosiaan silloin tällöin vain kirjoitella aiheeseen liittyviä postauksia niin, että pääpaino on siinä missä aikaisemminkin. Ymmärrän hyvin ettei vauva-aiheet kiinnosta kaikkia ja en itsekään halua tehdä tästä pelkkää vauvablogia :)!

 • Jasmin
  Posted at 20:57h, 04 maaliskuun Vastaa

  Ihania vauvauutisia <3 meilläkin odotetaan ensimmäistä ja myös heinäkuista, la 1.7 :) on tää ihanaa aikaa <3

  • Saija
   Posted at 08:29h, 05 maaliskuun Vastaa

   Voi kiitos paljon Jasmin ja onnittelut sinne myös tulevasta vauvasta <3 On tämä kyllä niin ihanaa aikaa, josta täytyy nauttia täysillä :)

Post A Comment