Mihin panostan, missä pihistän?

Huomenta ja energistä alkavaa viikkoa kaikille Vuosikatsauksen kyselyn perusteella kävi ilmi, että rahaan liittyvät postaukset ovat tänä vuonna enemmän kuin tervetulleita. Niinpä päätin heti ottaa osaa blogeissa kiertäneeseen missä panostan, missä pihistän-koosteeseen. Tämän postauksen myötä aloin pohtimaan omaa rahan käyttöä ja tein muutaman huomion. Joissain asioissa saatan olla suurpiirteinen, valmis maksamaan palvelusta/tuotteesta normaalia enemmän ja puolestansa joissain asioissa lasken sentit hyvinkin tarkkaan.

mustat nahkahousut

MIHIN PANOSTAN?

Hajuvedet. Tämän oon selvästi perinyt omalta äidiltäni. Hän on aina ollut tuoksufriikki ja jo pienenä kuljin innoissani äidin perässä laivan tax freen hajuvesiosastoilla. Oon laiska kuljettamaan hajuvettä mukana päivän aikana, joten ainoat suihkuttelut tapahtuu aamulla ennen lähtöä ja sen vuoksi haluan tuoksun kestävän iholla pitkään. Tietysti hyviä vaihtoehtoja löytyy myös edullisemmin, mutta omat suosikkini sattuvat olla tällä hetkellä hieman arvokkaampia versioita.

Ruoka. Asia mistä pihistän viimeisenä. Toki kilohintoja ja tarjouksia tulee katsottua lähes joka kauppareissulla, mutta oon silti valmis maksamaan kauramaidosta, paremmasta jauhelihasta, lohesta yms. enemmän, vaikka tarjolla olisi edullisempiakin vaihtoehtoja. Myös ulkona tulee syötyä joka kuukausi, mutta tämän vuoden yhtenä tavoitteena on vähentää sitä. Saa nähdä kuinka käy, aika heikolta näyttää ainakin tällä hetkellä :D

valkoinen pipo

Yksityinen hammaslääkäri. Oon viimeiset pari vuotta käynyt hammaslääkärissä yksityisellä puolella. Syy tähän on se, että mulla on ollut todella suuri hammaslääkäripelko. Se on lähtöisin lapsuudesta enkä ole vielä tähänkään päivään mennessä päässyt siitä eroon… Mutta se on lieventynyt paljon viimeisen vuoden aikana, kun löysin itselleni hammaslääkärin, jonka käsittelyssä ei ole tarvinnut pelätä vaan päinvastoin tuolissa istuminen on ollut kivaa. Mun pelko on otettu huomioon ja se on asia, josta maksan mielelläni enemmän.

Laukut. Mun suurin heikkous, intohimo ja harrastus, kuten varmasti moni tietää. Rakastan kauniita, ajattomia ja kestäviä laukkuja eikä niihin sijoittaminen tunnu yhtään kauhealta. Päinvastoin oon ajatellut asian niin, että kyllä sitä ihmisellä saa olla yksi asia mihin panostaa. Toisilla se on kallis urheiluharrastus ja toisilla laukut. Vaikka näissäkin oon tehnyt isoja säästöjä ostamalla designlaukkuja käytettyinä!

saint laurent laukku

Astiat. Täysi-ikäisenä, kun muutettiin pois kotoa niin hankittiin astiat Ikeasta. Toki kummaltakin löytyi muutamia kappaleita kerättyjä lautasia ja mukeja, mutta osa täytyi ostaa. Ei kuitenkaan mennyt kauaa, kun todettiin Ikean astioiden kuluvan jokapäiväisessä käytössä todella nopeasti käyttökelvottomiksi. Niinpä siitä asti ollaan panostettu muun muassa Iittalan ja Marimekon astioihin.

MISSÄ PIHISTÄN?

Farkut. En ole koskaan omistanut mitään överikalliita farkkuja vaan mun ehdoton kipuraja menee siinä 60 euron paikkeilla (ja sen hintaiset farkut täytyy olla todella hyvin istuvat :D). Oon huomannut, että suurimmista ketjuliikkeistä löytyy parhaimmat mallit jopa vain parinkympin hintaan. Suosikkimerkkejäni farkuissa tällä hetkellä ovat Gina Tricotin, Onlyn, Noisy Mayn ja Vilan omat.

IDKUVA

Huonekalut. Sänkyä ja sohvaa lukuunottamatta kaikki meidän huonekalut ovat ostettu joko Ikeasta, Jyskistä tai Ellokselta. Meiltä löytyy kyllä kaksi Kartellin huonekalua, mutta niistäkin kalliimpi on saatu lahjana vuosia sitten. Mun mielestä edullisemmat vaihtoehdot ovat ajaneet asiansa oikein hyvin enkä ole nähnyt syytä laittaa satoja euroja kalliimpiin versioihin.

Kauneushoidot/kampaaja. Vaikka huollan ripsienpidennykseni kuukausittain niin se on tällä hetkellä ainoa satsaus ”kauneudenhoitoon”. Kasvohoidoissa en ole käynyt ikinä, ammattimeikkauksessakin vain kerran ylä-asteikäisenä. Kampaajalla käyn aina tietyin väliajoin leikkaamassa latvoista muutaman sentin pois hiusten kasvatusoperaation ollessa käynnissä, mutta tyven värjään usein itse. Tai oikeastansa Tatu värjää :D Jos haluan jotain radikaalia tai hiukset vaativat esimerkiksi reissun jälkeen Olaplex-hoitoa niin sitten käännyn kampaajan puoleen.

villakangastakit

Alusvaatteet. Ketjuliikkeiden alusvaatteet ovat aina olleet suosikkejani. Ostan yleensä alusvaatteet kimppatarjouksissa, esimerkiksi alushousut hintaan ota kolme – maksa kaksi. Aikaisemmin käytin paljon Victoria’s Secretin omia, mutta valitettavasti sain pettyä laatuun parikin kertaa ja siitä lähtien ne ovat jääneet ostamatta. Viimeksi tein hyviä löytöjä New Yorkerista!

Pussilakanat. Meidän lakanakaapin, kun avaa niin ensimmäisenä voi bongailla Ikean ja H&M Home-puolen tuotteita. Eräät Ikean lakanat ovat olleet pettymys, mutta pääsääntöisesti sieltä on löytynyt kestäviä ja ulkonäöllisesti miellyttäviä versioita. Vaikka haavelistalla on eräät Marimekon lakanat niin en silti jostain syystä malta laittaa lähes sataa tai jopa kahta sataa euroa niihin.

ruutuhuivi

Jacket* Ellos | Sweater H&M | Leather pants* House of Brandon | Bag Saint Laurent | Shoes Nelly | Beanie Henri Lloyd | Sunnies Ray-Ban 

Olisi kiva kuulla, panostetaanko ja pihistetäänkö me samoissa asioissa vai meneekö nämä kenties toisin päin?

*sisältää mainoslinkin


36 Responses to “Mihin panostan, missä pihistän?”

 1. Avatar Heidi sanoo:

  Moikka! Olis kiva kuulla, että mistä ketjuliikkeistä erityisesti ostat alusvaatteita? Itsellä olisi hakusessa juurikin hyvin istuvia mutta edullisia (ja tietysti nättejä :D) alusvaatteita :)

  • Saija Saija sanoo:

   Sulla on samanlaiset kriteerit kuin mulla :p Yleensä ostan Gina Tricotilta, Lindexiltä tai H&M:ltä. Viimeksi tein hyvät löydöt New Yorkerilta :)!

 2. Avatar Tiia sanoo:

  Täytyy sanoa noista Ikean astioista, että niiden laatu on parantunut huomattavasti. Meillä on ollu käytössä yli puol vuotta alle euron maksavia astioita eikä niissä näy naarmuja eikä ole menneet rikki vaikka näin kömpelönä ihmisenä kopautan lautasia pöydän reunaan harva se päivä.:D
  Olen myös pihistäjä huonekaluissa, mielummin ostan 400€ sohvan kuin 2000, koska silloin voin hyvällä omalla tunnolla ostaa joskus uuden, enkä joudu istumaan samalla sohvalla 20 vuotta miettien olispa kiva kun ois uus sohva.

  • Saija Saija sanoo:

   Hei mahtavaa, jos laatu on parantunut :) Ensimmäiset astiat ostettiin tosiaan sieltä kohta 6-vuotta sitten ja silloin lautasiin tuli äkkiä ruman näköisiä naarmuja ja jälkiä. Ehkä sitä uskaltaa joskus ostaa astioita, jos ovat nykyään noin kestäviä :) Sanos muuta! Kun ostaa arvokkaan huonekalut niin sitä ei malta noin vaan uusia, vaikka kuinka kyllästyisikin :D

   • Avatar Anonyymi sanoo:

    Oon huomannut kanssa ikean astioissa saman että vielä muutama vuosi sitten ostetuissa meni nopeasti naarmuiseksi, mutta näissä uusimmissa ei enää mene!

    • Saija Saija sanoo:

     Joo se oli kyllä ikävää, kun meni niin äkkiä pilalle :s Mutta ihan mahtavaa, että laatu on parantunut! Hyvä tietää tämä, jos tulee Ikeassa vastaan jotain kivoja astioita :)

 3. Avatar Anna sanoo:

  Parit kallimmat farkut on tullu ostettua mutta ei ne kestä sen pidempää kun puolet halvemma, nimimerkillä oot saanu koukuttettua ginan farkkuihin! Ihan parhaat eikä oo ees kalliit! Yleisesti on tullu panostettu kaikki terveyteen liittyvä yksityiseen, koska tuntuu että julkisella saa pari kertaa käyä että tapahtuu mitään ja kumminkin joka kerrasta joutuu maksaa nii ei huvita turhaa maksaa palvelusta josta ei mitää hyödy:-( millaiset auto kulut sulla on? Oon siis itekkin ostamassa vähä uudempaa Audia käytettynä ja mietin mitä kannattaa ottaa perusjuttujen lisäksi?

  • Saija Saija sanoo:

   Voi ei :/ Onpa harmi kuulla, ettei kalliit farkut ole kestänyt sen pidempään… Mutta mahtavaa, että oon saanut sut kans koukutettua Ginan farkkuihin – sieltä löytyy kyllä parhaimmat. Joo tuo on kyllä totta, terveyteen ei voi koskaan panostaa liikaa. Ja hyvästä palvelusta on kivakin maksaa, kun tietää saaneensa rahalle vastinetta. Mulla on auton vakuutukset vuodessa noin vähän alta tonnin, sisältäen täyskaskon ja liikennevakuutuksen. Mun Audi on diesel eli menee dieselvero (jonka summaa en nyt yhtäkkiseltään muista) sekä polttoaineisiin joku 100-300€ kuukaudessa. Huoltoon on mennyt yllättävän vähän eli täytyy varmaan koputtaa puuta :D Mutta yllättäviin menoihin on hyvä varautua, koska ikinä ei tiedä mitä tapahtuu vaikka tien päällä. Muuta ei tule nyt mieleen, mutta kysy ihmeessä jos tulee vielä jotain :)

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  Panostatko vaatteisiin? Sulla tuntuu olevan myös aika kalliitakin vaatteita.. Niinkuin esim. tuo takki..

  • Saija Saija sanoo:

   Kyllä ja en. Klassisiin perusvaatteisiin tykkään panostaa, kuten neuleisiin ja takkeihin. Mutta taas trendivaatteisiin en sen kummemmin :)

 5. Avatar Emzi sanoo:

  Se on jännä kuulla missä ihmiset säästää. Usein ruoka on yksi vaikka se on niin tärkeä hyvinvoinnille!

  • Saija Saija sanoo:

   Se on kyllä yllättävän mielenkiintoista nähdä ihmisten säästökohteet! Joo ruuassa saisi kyllä parhaimmat säästöt aikaan :)

 6. Avatar Ella sanoo:

  Kun oot hiuksia nyt kasvattamassa, niin miten usein suoristat/kiharrat niitä? :)

  • Saija Saija sanoo:

   Pyrin siihen, että maksimissaan kerran tai kaksi viikossa, mutta nyt on mennyt parikin viikkoa niin etten ole käyttänyt ollenkaan muotoiluvälineitä :)

 7. Avatar Sara sanoo:

  Tosi paljon samoja juttuja meidän panostus- ja pihistyslistoilla ja järkevää perustelua sulla kaikissa kohdissa.
  Ruokakaupassa bongailenn kyllä tarjouksia mutta laadusta en tingi, sama juttu myös vaatteissa. Ulkona syön suhteellisen usein mutta siihen tekeekin mieli laittaa vähän enemmän rahaa. Elektroniikka on mulle tärkeää ja panostan kotona esim. telkkariin, äänentoistoon ja tietokoneeseen. Terveys on mulle myös panostamiskohde ja kuluja tulee jonkin verran yksityisistä lääkäreistä ja fyssareista.
  Tyylikkäitä huonekaluja puolestaan etsin käytettyinä, tuunailen vanhasta tai ostan edullisesti. Parhaimmaksi koetut kodin tekstiilit ovat löytyneet H&M homesta. Kaikkea kauneuteen liittyvää yritän ensin löytää alennuksesta ja vertailen tarkkaan hintoja ja etsin edullisempia vaihtoehtoja. Myös hiusasiat koitan hoitaa omatoimisesti värjäämällä ja leikkaamalla aina kun mahdollista.
  Tämmöiset postaukset on kivoja! Mukavaa kevään odottelua

  • Saija Saija sanoo:

   Onpas kiva kuulla, että meillä on samanlaisia kohtia niin panostus -kuin pihistyslistalla :) Elektroniikkaan panostaminen kannattaa kyllä, koska niissä usein saa parempaa laatua kalliimpaan hintaan. Tyylikkäitä huonekaluja saattaa kyllä löytää myös käytettynä, joskus tekee jopa todellatodella hyviä löytöjä :) Oon samaa mieltä siitä, että H&M Homesta löytyy parhaimmat kodintekstiilit ja jopa monet sisustustavarat. Huomaan usein H&M:n sivuilla selaavani enemmän kotipuolta kuin vaatteita. Huippua, että pidit ja kiitos samoin myös sulle :) xx

 8. Avatar Miisa sanoo:

  Mistä noi nahkahousut siis on? Jäikö puuttumaan kuvatekstistä? :)

  • Saija Saija sanoo:

   Niihin löytyy suora linkki kuvan alapuolella, eikö se näy :o Ovat kuitenkin House of Brandonilta ja kyseessä ovat siis nämä housut :)

 9. Avatar Nimetön sanoo:

  Pihistätkö vaatteissa?

  • Saija Saija sanoo:

   Kyllä ja en. Tietyissä saatan pihistää esimerkiksi just farkut, hameet, topit ja sitten taas neuleissa, takeissa ja mekoissa panostan enemmän. Toki jos vastaan tulee joku laadukas, hyvälaatuinen vaate joka on vielä kaiken lisäksi ajaton niin sitten voin panostaa siihen enemmänkin :)

 10. Avatar Iida sanoo:

  Itse olen valmis maksamaan vaikka 100 euroa hyvistä farkuista, sillä sellaisia löytyy erittäin harvoin :D Ja esimerkiksi tuntuu että esim. ginatricotin ja muiden ketjuliikkeiden farkut eivät yhtään istu mun päälle! Mutta laukuissa sitten itse pihistän: omistan kaksi laukkua, toinen on perus musta joka maksoi aikoinaan 25 euroa ja on ollut päivittäisessä käytössä 4 vuotta, sekä toinen laukku on mulla ollut viime keväästä asti ja sekin maksoi 10 euroa :’D Asun vielä kotona mutta kun ostan itse jotain ruokaa/herkkua itselleni ostan _aina_ halvimman version (ja välillä jätän eväät jopa ostamatta ja kärsin mieluummin nälästä kuin tuhlaan rahani haha) Myös ulkona käyn syömässä about 3 kertaa vuodessa :’D Tosi kiva postaus!!

  • Saija Saija sanoo:

   Hei, mutta siinä tapauksessa hyvästä kannattaa maksaa :) Mua on tullut vastaan Ginassa yhdet farkut, jotka eivät istu mutta muuten ne on onneksi ollut hyviä. Se on kyllä mielenkiintoista nähdä, miten eri tavalla ihmiset käyttävät rahaa ja mihin joku toinen panostaa ja toinen ei missään nimessä. Mutta se on vaan hyvä, että jokaiselta löytyy omat juttunsa. Kiitos paljon tästä kommentista ja mahtavaa, että postaus oli mieleen :’)

 11. Avatar Roosa sanoo:

  Hei ! Paljon oli meillä samoja juttuja ja ajatuksia mutta itse taas panostan huonekaluihin. Koen että ne ovat laadukkaita ja varsinkin suomalainen laatu ja työ on niin huippua että olen valmis maksamaan. Yleensä nämä kalliit huonekalut on myös semmoisia ajattomia en siis osta hetken mielijohteesta arvokasta designia vaan se on myös tarkoin mietitty. Toki jossain jutuissa käännyn edelleen halpojen Kauppojen puoleen mutta pääasiallisesti olen pyrkinyt suosimaan merkkituotteita :) vähän sama kuin sinulla laukkuharrastus koen myös sisustuksen samalla tavalla johon voi säästää ja panostaa. Mukavaa viikkoa sinne.

  • Saija Saija sanoo:

   Mukava nähdä, että meiltä löytyy samoja juttuja :) Oot kyllä oikeassa, suomalaiseen designiin panostaminen kannattaa. Ja se on hyvä, että hankkii vaan ajattomia juttuja niin ei ala myöhemmin kaduttamaan. Niinpä, ihan kuin mun laukkuharrastus. Jokaisella on se juttu, mihin tykkää panostaa enemmän ja mihin taas toinen ei. Kiitos kovasti kommentistasi Roosa :)!

 12. Avatar julia sanoo:

  Itsekin panostan ruokaan ja sen huomaa kuluissa, mutta se on asia jossa en säästele :-D Pyrin ostamaan laadukkaita raaka-aineita, luomua aina kun mahdollista ja maitotuotteet oon vaihtanu kasvipohjaisiin. Sairastelut, jopa perus flunssat ovat loppuneet lähes kokonaan kun jätin pari vuotta sitten maidon pois ja muutenkin rupesin ruokavalioon kiinnittämään huomiota! Että kyllä sitä mielummi maksaa kunnon ruuasta vähä enemmän, ei ne sairastelutkaan ihan ilmasia ole ;)
  Pihistyksen kohteet ovat kans aika samoja kuin itsellä, kampaajalla toki käyn noin parin-kolmen kuukauden välein. Ostan kyllä laadukkaita pussilakanoita, mutta lähinnä silloin kun ovat tarjouksessa, 20-30e enempää en maksaisi setistä. Ikean lakanat on kyllä todettu edullisuudesta huolimatta todella laadukkaiksi! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Ruoka on kyllä niin hyvä ”tuhlaamisen” kohde, koska se on kuin panostusta itseensä :) Luomutuotteet ovat lisääntyneet myös meidän taloudessa ja niistä kyllä ihan mielellänsä maksaa. Onpa hyvä, että oot saanut sairastelut lopetettua noin hyvin :o Täytyisi varmaan itsekin kokeilla olla hetki täysin ilman maitotuotteita. Pussilakanatarjoukset on kyllä hyvä hyödyntää, esimerkiksi H&M:llä on aina välillä niistä kamppiksia tai muita alekoodeja. Ikean lakanat ansaitsee pisteet laadukkuudesta :)!

 13. Avatar Roosa sanoo:

  Mä käytin ennen samojen ketjuliikkeiden vaatteita kuin sä mutta nyt kun olen töissä vaateliikkeessa jossa on myynnissä esimerkiksi minimumia, rue de femmeä, calvin kleinia ja levistä niin tajuaa vasta sen eron laadussa! Kannattaa koittaa leviksen farkkuja ne on ihan parhaita :) Ja calvin kleinillä on kans mahtavia. Esimerkiksi heidän nahkahousut on jalassa niin mukavat ja hyvännäköset ❤

  • Saija Saija sanoo:

   Niinkö :o Mun on varmaan pakko joskus testata Leviksen ja Calvin Kleinin housuja. Mä kyllä muuten tykkään kummankin merkin tuotteista, joten varmaan pitäisin myös housuista. Jotkut ajattomat ja kestävät nahkahousut täytyisi löytää. Niihin jopa malttaisin panostaa, joten täytyy tutkia CK:n valikoimaa. Kiitos sulle tästä kommentista :) <3

 14. Avatar Katri sanoo:

  Kiva postaus! Mä taas pihistän ruoasta, sillä tykkään ostaa ennemmin aina vähän edullisempaa. Mutta ostan ennemmin kanaa tai kalaa jos siihen on läimästy joku tarjous tai -30 päiväyksestä.

  Itse taas mulla menee farkkujen kipuraja jo 30 eurossa ja niiden pitää jo olla sika hyvät sit, mä ite myös tykkään Onlyn ja Vilan farkuista. Myös yhdet levikset tullut lahjaksi ja ne on kyllä ihan super ihanat.

  Hyvä postaus, pitää ottaa talteen :)

  http://www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos Katri, super kiva huomata miten moni on pitänyt tästä :) Se on hyvä juttu, että pihistät ruuasta – koska siinä tekee oikeasti suurimmat säästöt kuukaudessa. Ruokaan saa muuten uppoamaan tuhottomasti rahaa! Onlyn ja Vilan farkut ovat kyllä hyviä, mutta jos et ole vielä testannut Ginan tai Noisy Mayn omia niin suosittelen joskus kokeilemaan. Leviksen omista oon kuullut paljon hyvää, ehkä mä joskus maltan panostaa niihin :)

 15. Avatar Minna sanoo:

  Tää oli tosi mielenkiintoinen postaus! Itse tykkään kans panostaa ruokaostoksiin ja terveellinen ruoka tuntuu muutenkin maksavan enemmän, vaikka ei mitään superfoodeja osteliskaan. Mäkin omistin kerran yhen ikean kulhon, mikä meni heti ihan naarmuseks, niin sen jälkeen on kyl iha mielellään maksanu kestävästä Arabiasta ja Marimekosta :D

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitti Minna :) On ollut ilo saada tästä näin paljon hyvää palautetta! Joo tuo on aivan totta, mitä terveellisempää niin sitä kalliimpaa. Harmi kuulla, että sun Ikean kulho on kans mennyt naarmuiseksi. Marimekon ja Arabian tuotteet ovat kyllä todella laadukkaita, niistä ei helpolla halua vaihtaa muuhun :)!

 16. Avatar Maiju sanoo:

  Olipas kiva postaus tämmönen! Mielenkiintosta lukea mihi kukakin tykkää laittaa rahaa enemmän ja mihin vähemmän.
  Mä panostan ruokaan, ostan mun ongelmallisen vatsan takia melko paljon/usein erikoisruokavaliojuttuja yms. Kaliimpiahan ne on mutta maksavat itsensä takasin omassa olossa ja terveydessä. Rakastan muutenkin sitä, kun jääkaapissa on kunnolla monipuolisesti ruokaa
  Panostan myös ihonhoitotuotteisiin, ostan kaikki ihonhoitotuotteet meikinpuhdistuksesta kuorintavoiteisiin apteekin hyllyltä.
  Myös kunnon ulkoilu ja urheiluvaatteisiin tykkään panostaa (kengät, takit jne).
  Pihistän puolestaan hemmotteluhoidoissa ja sellaisissa, en oo koskaan 23 ikävuoden aikana käynyt kosmetologilla säästän aika pitkän pennin myös siinä, kun pidättäydyn omissa ripsissä, hiuksissa ja kynsissä.
  Trendivaatteet hankin myös ketjuliikkeistä kuten Mango, Zara, BikBok, Gina Tricot ja H&M jne.
  Alusvaatteet, lakanat, pyyhkeet, niistä mulla on muutamia sekä laadukkaampia, hintavampia, että edullisempia ketjuliikkeiden tuotteita.

 17. Avatar Lotta sanoo:

  Jos niistä ihanista trikoolakanoista haaveilet, niin kannattaa kattoa ikean ja stockmannin omat <3 super ihanat! Ja niissä marimekon lakanoissa ei kalliista hinnasta huolimatta pysy peitto saumoissaan. Tai siis se pyörii siellä sisällä, mikä on munsta ainakin raivostuttavaa :-D
  https://www.stockmann.com/product/modern-stripe-pussilakana/1172516139 Tässä nämä, näitä on tossa eri kokoisia!

  Ja näille myös iso peukku :D https://www.stockmann.com/product/pellavapussilakana/1172436180

  Sit kun aiot myyä tuon laukun, nii tarjoa mulle :D<3

  • Saija Saija sanoo:

   Haaveilen eräistä toisista, mitä ei ilmeisesti enää valmisteta mutta oon katsonut myös noita trikoolakanoita :) Kiva saada niille myös näin hyvät vaihtoehdot. Varsinkin nuo ensimmäiset sopisi meille tosi hyvin! Kiitos hirmuisesti ja pidetään mielessä, vaikka uskon etten laukusta tuu koskaan luopumaan :p<3

 18. Avatar Tinpsu sanoo:

  Tosi kiva postaus! Ja ihan kuin oisin itse kirjoittanut, mulla olis tullu just samat asiat :D Tosin en osta enää edes 60 euron farkkuja, muutamat oon ostanut ja ne on kyllä lahonnut käytössä vähintään yhtä nopeasti kuin halvemmat farkut. Itse tykkään panostaa asusteissa laatuun ja kyllä sen huomaa, miten nahkakengät kestää käyttöä ihan eri tavalla kuin tekonahkakengät. Oon tehnyt useampia vuosia sitten periaatepäätöksen, etten osta enää laukkuja, kenkiä tai vöitä tekonahkaisina tai -mokkaisina. Ennemmin maksan kerralla enemmän esim. laadukkaista talvikengistä ja käytän niitä useita vuosia, kuin muutaman kympin H&M-kengistä, jotka kuluu pian rumannäköisiksi. Myös luonto kiittää :P Ja eipähän tarvi kaupassa arpoa, että ostaisiko nätit tekonahkakengät vai ei, kun on päättänyt, että ne eivät enää omaan kenkähyllyyn eksy :)

Kommentoi