Lisäravinteiden tärkeydestä + arvonta

Kaupallinen yhteistyö: Life

Pienen kesäbreikin jälkeen aika palata ambassador-tittelin tiimoille ja Lifen kamppiksen pariin, jossa aiheena niin tällä kuulla kuin koko vuonna on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Asetin helmikuulla itselleni tavoitteeksi tämän vuoden aikana muuttaa elämäntavat tervellisemmiksi, panostaa riittävään unen saantiin sekä lisätä liikuntaa osaksi jokapäiväistä arkea. Nyt ollaan menossa puolessa välissä ja tilannekatsauksena voin kertoa, että oon onnistunut tässä tavoitteessa paremmin kuin osasin odottaa. Pidin kesällä ensimmäistä kertaa kunnolla lomaa, jolloin sain nukkua pitkiä yöunia ilman herätyskelloon heräämistä. Unenlaatu on kesän myötä parantunut huimasti! Otin myös rennosti ruokavalion suhteen, mikä teki vain hyvää – nimittäin nyt oon intopiukeena toteuttamassa taas terveellisiä reseptejä. Oon sitä mieltä, että kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kultaisena lähteenä on balanssi.

monivitamiinivalmiste

Yksi merkittävä muutos tämän puolen vuoden aikana on ollut lisäravinteiden tärkeyden ymmärtäminen päivittäisessä käytössä. Oon käynyt vierailulla Vaasan Lifen liikkeessä ja tavannut siellä ammattitaitoista konsulttiani, joka on opettanut ison määrän uutta tietoa eri lisäravinteista. Viime kerralla käytiin läpi omaa hyvinvointiani ja mun tarpeita lisäravinteiden suhteen. Mulla on koko kesän ollut käytössä sinkkitabletit sekä Lifen C-vitamin + Berries-valmiste, mutta jälkimmäisen paketin loputtua oon siirtynyt käyttämään Life MultiWoman-monivitamiinia.

Life MultiWoman on nimenomaan naisille suunnattu monivitamiini, joka sisältää 12 eri vitamiinia ja 8 eri kivennäisainetta, sekä kasviuutteita joiden luonnolliset tehoaineet mm. tukevat vitamiinien imeytymistä. Näiden vitamiinien ja kivennäisaineiden tukena löytyy myös karpalo- ja parsakaaliuutteet sekä viinirypäleensiemenuute, jonka sisältämät antioksidantit ovat hyväksi esimerkiksi hiussuonten verenkierrolle.

Life-sarjasta löytyy eri vaihtoehtoja niin naisille, miehille, vanhemmille, lapsille, kasvissyöjille, liikkujille kuin raskaana oleville. Ja kaikki ovat luonnollisia, nimittäin Lifen monivitamiineissa on käytetty pääasiallisena B-vitamiinien lähteenä luonnollista guavauutetta.

omega3 life

Lisäravinteiden tärkeys on osa koko perheen terveyttä. Yksi tärkeimmistä niin aikuisilla kuin lapsilla on kalaöljy. Muistan kuinka äiti aina pienenä antoi joka aamu kalaöljyä nestemäisessä muodossa… Se tuntui silloin epämiellyttävältä aamurutiinilta, mutta vasta näin aikuisena oon konkreettisesti ymmärtänyt sen tärkeyden. Lifen Omega3 70 % on erittäin hyvin tiivistetty ja stabiili luonnollisessa muodossa oleva vahva kalaöljy, joka on tärkeä muun muassa aivoille, sydämelle ja verisuonille. Life Omega 3 70% on erittäin hyvin tiivistetty ja stabiili luonnollisessa muodossa oleva vahva kalaöljy. 

Yksi tärkeä lisäravinne perheessä on varmasti monellekin tutut maitohappobakteerit. Ne ovat suolistomme terveyden tärkeitä ylläpitäjiä. Lifeltä saatavilla olevalta Bioteek-merkiltä löytyy kahta erilaista maitohappobakteerivalmistetta – Bioteek Probiootti Plus ja Bioteek Probiootti Comp. Meidän taloudessa käytössä on jälkimmäinen, joka sisältää neljä tutkittua maitohappobakteerikantaa sekä glutamiinia ja suolen limakalvon hyvinvoinnille tärkeää biotiinia. Maitohappobakteereille on käyttöä aina ennen ulkomaanreissua, jolloin niiden käyttö on hyvä aloittaa jo muutamia päiviä ennen reissun alkua ja siitä eteenpäin koko reissun ajan säännöllisesti. Tabletit pääsivät käyttöön myös hetki sitten syömäni antibioottikuurin aikana, koska tällaisten kuurien aikana suoliston maitohappobakteerikanta voi kärsiä huomattavastikin. Vahvat antibiootit saattavat tuhota taudinaiheuttajien lisäksi myös hyviä bakteereja. Nämä Bioteekin valmisteet sopivat hyvin myös päivittäiseen käyttöön!

Kesällä käytössä on tosiaan ollut myös Life Sinkki, joka on välttämätön normaalille kasvulle ja kehitykselle, sillä se edistää normaalia DNA- ja proteiinisynteesiä. Se myös auttaa vastustamaan infektioita edistämällä immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Tästä on apua myös hiusten ja kynsien terveyden edistämisessä! Sinkki sopii myös miehille, nimittäin se huolehtii veren normaalista testosteronitasosta.

aurinko d

Koko kesän kunnon aurinkoiset päivät ovat laskettavissa kahden käden sormilla, joten epäilen ettei riittävää D-vitamiiniannosta ole tullut. Suomalaiset tarvitsevat D-vitamiinia lisäravinteena ympäri vuoden, sillä iho valmistaa D-vitamiinia auringonvalosta ja koska sitä ei ole kuin kesällä niin on hyvä huolehtia riittävästä saannista sisäisesti. D-vitamiinia tarvitaan luun rakennusaineiden, kalkin ja fosfaatin imeytymiseen. Sillä on suotuisa vaikutus kehon puolustusjärjestelmään ja se ylläpitää vastustuskykyä sekä edistää lihaskuntoa ja tasapainoa. Aurinko D 100 μg
 sisältää nimensä mukaisesti 100 μg D3-vitamiinia/kapseli öljykapselissa.
 D-vitamiinia öljykapselissa pidetään erityisen hyvin imeytyvänä!

Viimeisenä mun henkilökohtainen suosikki eli vitamiinit suihkutettavassa nestemäisessä muodossa! Osa saattaa muistaakin, että oon käyttänyt näitä jo ennen tämän yhteistyön alkua. Erityisesti ihastuin tämän Nordic Health Boost B12-vitamiinisuihkeen helppouteen ja makuun. B12-vitamiini eli kobalamiini on tärkeä veren valko- ja punasolujen muodostuksessa sekä hermosolujen toiminnassa. Tätä koko perheelle soveltuvaa suihketta on nopea käyttää esimerkiksi aamulla ennen töihin ja kouluun lähtöä. Makuna siinä on käytetty aprikoosia, joten tätä ei tarvitse ottaa suut irvistäen :D

Loppuun olisi tiedossa vielä jännittävä arvonta!! Nimittäin nyt teilläkin on mahdollisuus päästä konsultaatioon Lifen ammattilaisten kanssa. Sain arvottavaksi siis 5 kappaletta konsultaatioita!

Konsultaatio kestää n. tunnin, ja tämän aikana lukijoillasi on mahdollisuus keskustella Lifen osaavan henkilökunnan kanssa kaikista omaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista ja saada yksilöllisiä vinkkejä sekä tuotesuosituksia parempaan hyvinvointiin. Voittajalla on lisäksi konsultaation yhteydessä mahdollisuus saada -10% erikoisalennus kaikista tällä kerralla ostetuista tuotteista. Konsultaatio voidaan järjestää missä tahansa Life myymälässä Suomessa. Osallistua voit vastaamalla kysymykseen:

1. Mille lisäravinteelle sulla tai teidän perheellä olisi käyttöä?

Osallistumisaikaa on viikko eli arvonta sulkeutuu 20.8 kello 22:o0. Tarkemmat ohjeet löytyvät täältä.


72 Responses to “Lisäravinteiden tärkeydestä + arvonta”

 1. Avatar Susanna Tapaninaho sanoo:

  Sinkki, omegat ja monivitamiini onkin jo käytössä, mutta D vitamiini on unohtunut kokonaan. Joten d-vitamiinille oli ehdottomasti käyttöä.

 2. Avatar Susanna sanoo:

  Sinkki, omegat ja monivitamiini onkin jo käytössä, mutta D vitamiini on unohtunut kokonaan. Joten d-vitamiinille oli ehdottomasti käyttöä.

 3. Avatar Essi sanoo:

  Ehdottomasti omega-3. Hyödyllinen, mutta vanhan purkin loputtua uuden purkin ostaminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta. Aina unohtuu

 4. Avatar Saara sanoo:

  Oon kasvissyöjä siirtymässä kohti täysin vegaanista ruokavaliota eli ekana mieleen tulee toi B12 vitamiini. Pillereinä löytyy toki kotoa, mutta tollasta suihketta ois hauska testailla. Täytyykin tutustua siihen tarkemmin:)

 5. Avatar Inka Nitta sanoo:

  Eniten käyttöä olisi ihan perus D-vitamiinille! :) Nää hyvinvointiin liittyvät postaukset on tosi ihania <3

 6. Avatar Janica sanoo:

  Varmasti ihan kaikille mahdollisille! Aktiivinen elämäntyyli, liikunta ja hyvinvointi on iso osa arkea mutta lisäravinteita en osaa käyttää vaikka ehkä pitäisi:)

 7. Avatar Roosa sanoo:

  Musta tuntuu että mulla ois käyttöä vaikka mille :D Aiemmin käytin sinkkiä ja rautaa mutta nyt nekin on jääneet. Oon tosi kiinnostunut erilaisista lisäravinteista mutta haluisin saada nimenomaan oikeeta tietoa ammattilaiselta. Luulen myös että ammattilainen osaisi valita mulle just ne oikeet ja tarvittavat tuotteet.

 8. Avatar Aino sanoo:

  Mulla on käynnissä antibioottikuuri, joten maitohappobakteereille tulisi käyttöä :)

 9. Avatar Leila sanoo:

  Vastuskyvyn parantantamista varten olen valmis kokeilemaan jotain uutta itselleni!

 10. Avatar Ida sanoo:

  Olen kasvissyöjä ja eniten käyttöä olisi varmasti tuolle b12 vitamiinille. Kiinnostus heräsi etenkin kun se on suihkutettavassa muodossa eikä normi tabletteina mitä kotoa jo löytyykin!:D

 11. Avatar Memmu sanoo:

  Kyllä d-vitamiinia ja monivitamiineja meillä kuluu. Että jotain sellaista sitten.

 12. Avatar Sanna P sanoo:

  Laihtumisen tueksi, yleiseen jaksamiseen ja nukkumiseen ainakin tarvitsisin sopivia lisäravinteita.

 13. Avatar pimassou sanoo:

  Tarve olisi kokonaisvaltaiselle kartoitukselle, erityisesti kiinnostaa millä voisi korvata kalaöljyn, kun on kalalle allerginen. :)

 14. Avatar Elina sanoo:

  Kyllä meillä olisi varmasti tarvetta D-vitamiinille, sillä tunsin pienen piston sydämessä tätä lukiessa kun kesällä on jäänyt niin huonolle huomiolle nuo vitamiinit. Mahtava postaus josta tuli uusiaki asioita opittua! :)

 15. Avatar Joanna sanoo:

  Konsultaatio voisi olla kyllä mielenkiintoinen, kun on aika hankala itse päätellä, että mistä lisäravinteesta saattaisi just mulle olla hyötyä. Meidän perheessä kalaa ei tule aina edes 1 kertaa viikossa syötyä, joten kalanmaksaöljylle voisi olla käyttöä. Maitohappobakteereista on varmasti kaikille hyötyä ja biotiinia oon myöskin aina halunnut kokeilla :)

 16. Avatar Kiiramiia sanoo:

  Ainakin sinkille, koska sillä tuntuu aina olevan positiivinen vaikutus kynsien kasvuun silloin kun olen syönyt sitä ja biotiinia kuurina :)

 17. Avatar Maiju sanoo:

  Kaikelle mahdolliselle mutta varmaan eniten ihan perus D-vitamiinille:)

 18. Avatar Päivi sanoo:

  D-vitamiinille on aina käyttöä, samoin maitohappobakteereille.

 19. Avatar Inka sanoo:

  D vitamiini!!

 20. Avatar Ninni sanoo:

  Sinkki ja D-vitamiini olisi tarpeen purkista :)

 21. Avatar Katya sanoo:

  Ottaisin testiin suihkutettavat vitamiinit!

 22. Avatar Hemppe sanoo:

  Omega-3 tulisi tähän talouteen tarpeeseen! Lisäksi herkkävatsaisuuden takia myös maitohappobakteerit. :) Yleisesti myös jotain millä vahvistaa vastustuskykyä, sillä oon aika usein kipeänä… :/ Eli aikalailla kaikki käy!

 23. Avatar Maria sanoo:

  Monivitamiini tabletit tulisivat enemmän kuin tarpeeseen. Tällä hetkellä en syö mitään lisäravinteita ja näin ollen monivitamiinit olisivat helppo muistaa aina ottaa aamuisin, kun kyseessä olisi vain yksi tabletti.

 24. Avatar Arppa sanoo:

  Nordic Health Boost B12-vitamiinisuihke olisi minulle tarpeen, sillä syön lääkettä joka vähentää B12 vitamiinia elimistöstäni.

 25. Avatar Hennajenniina sanoo:

  Omega 3 on aina tarpeen, kalaa ei tule syötyä kovin usein.

 26. Avatar Pee sanoo:

  Minulle itselleni sinkki on tarpeen.

 27. Avatar Aikku sanoo:

  Tuntuu, että minulle olisivat nuo kaikki hyviä ja tarpeellisia, kynnet lohkeilee alvariinsa, hiukset hapsottavat kuivina ja silmät kuivuu, ihokin kesii ainakin kun uin paljon.

 28. Avatar Anna sanoo:

  Eniten käyttöä on varmasti ihan perus D-vitamiinille ja kalaöljylle.

 29. Avatar Heidi sanoo:

  Olisipa mielenkiintoista päästä juttelemaan konsultaatioon! Mulle olisi eniten käyttöä multiwoman-monivitamiinille, sillä olisi kätevää, kun kaikki tärkeät vitamiinit saisi napattua yhdestä pilleristä :-)

 30. Avatar Janica sanoo:

  Maitohappobakteereille

 31. Avatar Maisa sanoo:

  Omega ja sinkki olisivat oiva lisä. :)

 32. Avatar Ida sanoo:

  Sinkki ja magnesium tulisi tarpeen treenaamisen tueksi :)

 33. Avatar Elisa sanoo:

  Sinkille olisi juuri tällä hetkellä :)

 34. Avatar Jjenna sanoo:

  Sinkki, maitohappobakteerit sekä b-vitamiini

 35. Avatar Manzuria sanoo:

  Tuollainen Multi Woman -monivitaamiinivalmiste olisi varmaan paikallaan itselle. En ollenkaan usko, että saan ruokavaliostani kaikkia tarpeellisia ravintoaineita ja vitamiineja.

 36. Avatar Reetta sanoo:

  Maitohappobakteerit!

 37. Avatar Marine sanoo:

  Nää hyvinvointipostaukset on tosi mielenkiintoisia. Meillä olisi tällä hetkellä tarvetta maitohappobakteerille joka on päässyt loppumaan. Lähdetän elosyyskuun vaihteessa reissuun ja kohta puolin se oliso hyvä aloittaa. Ja ottaa muutkin vitamiinit loman jäljiltä taas käyttöön.

 38. Avatar anna s. sanoo:

  D-vitaminiin, maitohappobakteeri ja monivitamiini :)

 39. Avatar liinail sanoo:

  D-vitamiini, maitohappo ja omega 3. :3

 40. Avatar Salla-Maria sanoo:

  D-vitamiinin ottaminen on jäänyt kesällä pois joten pitäisi alkaa taas ottamaan sitä auringonvalon vähentyessä!

 41. Avatar Saija sanoo:

  Eiköhän kaikelle olisi tarve, mutta sinkki kiinnostaisi!

 42. Avatar Sofia sanoo:

  Monivitamiini olis hyödyllinen!

 43. Avatar Rose sanoo:

  Sinkki on ollut joskus käytössä, mutta nyt unohtunut. Eli se ainakin voisi olla hyvä lisä!

 44. Avatar Janika sanoo:

  Yleisesti varmasti joku monivitamiini. Välillä on kausia että tulee syötyä enemmän lisäravinteita/vitamiineja, mutta nyt taas kausi meneillään kun ei olla syöty mitään. Ihana olis voittaa ja täyttää kaappia uusilla jutuilla!

 45. Avatar Jaana sanoo:

  Monivitamiinille ja sinkille :)

 46. Avatar Minttu sanoo:

  Mulla on käytössä vain monivitamiini valmiste.

 47. Avatar Emma sanoo:

  Sinkki ja monivitamiini erityisesti! :)

 48. Avatar Emmma_ sanoo:

  Kalaöljykapselit sekä monivitamiinit tulevat tarpeeseen syksyn saapuessa :)

 49. Avatar Aino.L sanoo:

  D-vitamiinille olisi käyttöä!:-)

 50. Avatar Jenni sanoo:

  Itselle nuo lisäravinneasiat ovat melko uusia ja kaipaisinkin apua niiden kanssa. D-vitamiinille ja sinkille varmasti olisi tarvetta ja tuo multiwoman kuulostaa hyvälle myös!

 51. Avatar Henna sanoo:

  Haluaisin löytää hyvän kalaöljyvalmisteen, jotka ei röyhtäytä ikävästi. Myös hyvä rautavalmiste pitäis löytää!

 52. Avatar Nea sanoo:

  D-vitamiini ja sinkki on jo kyllä käytössä, mutta ehdottoman tarpeellisia on. Kalanöljy ja maitohappobakteerit taas on mulle vähän vieraampi juttu, mutta oon kyllä jo miettinyt, että pitäisi saada käyttöön :).

 53. Avatar Hilla sanoo:

  Vitamiinit suihkutettavassa muodossa, sillä ollaan lolemmat niitä tabletteina laskoja ottamaan!

 54. Avatar Sari sanoo:

  Kalaöljy pitäisi ottaa käyttöön, joten se tärkeimpänä!

 55. Avatar Pauliina.K sanoo:

  Magnesiumia ja omegat tulisivat tarpeeseen sekä maitohapot :)

 56. Avatar Laura sanoo:

  Syön koko ajan vähemmän eläinperäisiä tuotteita, joten B12-vitamiinille olisi käyttöä. Mun on itseasiassa pitänyt ostaa sitä jo pitkän aikaa mutta se unohtuu aina :D

 57. Avatar hilkka sanoo:

  D-vitamiini ainakin :)

 58. Avatar Ansku sanoo:

  Maitohapot ja monivitamiini

 59. Avatar Taina sanoo:

  Tää olis ihana voittaa maitohappoja, omegat ja varmasti löytyisi vaikka mitä tarpeellista etenkin näin syksyn kynnyksellä.

 60. Avatar Jenna sanoo:

  Ainakin B12-vitamiini, omega 3, rauta, biotiini sekä monivitamiini.

 61. Avatar Hanna sanoo:

  D- vitamiinille, sinkille ja probiooteille olisi käyttöä!

 62. Avatar SannaMi sanoo:

  Probiooteille ja d-vitamiinille olisi käyttöä :)

 63. Avatar Meeri sanoo:

  Sinkki ja D-vitamiini

 64. Avatar Sara sanoo:

  B12-vitamiinille varmasti ainakin, koska olen kasvissyöjä (=

 65. Avatar Sirkkuli sanoo:

  Sinkille ja omegoille ainakin :)

 66. Mulla olisi käyttöä ihoa ja hiuksia sekä kynsiä edistäville tuotteille, iho erittäin kuiva, joten jos sitä varten löytyisi jotain niin ois huippua! :) Jos voitto osuu kohdalle, saa minut kiinni mailitse finnlandsnorsk@gmail.com

 67. Avatar Tanja sanoo:

  D-vitamiiniasiat meillä lienee kunnossa. Mutta lähestyvää ulkomaanreissua varten ainakin maitohappobakteerit olisi hommattava.

 68. Avatar sannni sanoo:

  sinkki & d-vitamiini! :-)

 69. […] Muistakaa käydä osallistumassa arvontaan – vielä tämä ilta […]

 70. Avatar Nimetön sanoo:

  D-vitamiinille olisi nyt käyttöä! :)

 71. Avatar Jonna sanoo:

  D-vitamiinille olisi nyt käyttöä! :)

 72. Avatar Nimetön sanoo:

  Omega3 -kapselit!

Kommentoi