6 + 1 huomiota Limassolista

Lisää matkajuttuja  Pahoittelut vlogin viivästymisestä, monien satojen videoklippien siirtäminen mun koneelle ei ollutkaan niin iisi homma kuin olin alunperin kuvitellut… Mun on täytynyt tänään käydä koko kone perusteellisesti läpi ja tyhjentää täältä kaikki ”ylimääräiset” tiedostot. Blääh. Mutta nyt taustalla siirtyy videoita ja pidän peukut sekä varpaat pystyssä, että homma onnistuu tai muuten joudun varmaan viedä tämän huoltoon. Eli vlogi on vielä tulossa! Sitä odotellessa tulin kuitenkin kirjoittelemaan teille mielenkiintoisen faktapostauksen eli erilaisia havaintoja Kyproksesta. Oon lukenut tämän tyyppisiä postauksia muilta bloggaajilta ja tällaisena ikuisena matkahaaveilijana oon tykännyt näistä älyttömästi – toivottavasti te myös pidätte tästä!

1. Limassolissa kaikki terveellinen on kallista ja epäterveellinen edullista. Esimerkiksi kasvikset ja hedelmät olivat kilohinnaltaan kalliimpia kuin Suomessa, mutta paikallisesta gelatobaarista saa jätskipallon 1,20€ hintaan! Epäterveellinen ruoka on myös ravintoloissa edullista. Terveellisestä salaatista saa pulittaa lähes kaksinkertaisen hinnan verrattuna isoon burgeriin…

2. Limassolissa ja varmasti koko Kyproksella on paljon kissoja kaduilla. Oli kuitenkin sydäntä lämmittävää nähdä, miten moni ihminen kävi viemässä näille raukoille ruokaa. Myös muutamissa ravintoloissa oli ulkopuolelle jätetty vesiastioita + ruokaa ohikulkeville karvakavereille.

3. Limassolilaiset ovat todella urheilullista kansaa vauvasta vaariin saakka. Et pääse kulkemaan rantakatua pitkin niin ettei sua vastaan tulisi lukuisia lenkkeilijöitä. Heillä on kaupungissa yksi iso ulkokuntosali ja monissa kerrostaloissa on jopa vielä pihoissa omat ulkokuntosalit. Isolla urheilustadionilla järjestetään erilaisia kisoja yömyöhään – parina iltana kuunneltiin hotellin parvekkeelta uimakisojen kannustushuutoja :D

4. Auringonlaskua saapuu joka ilta ihailemaan niin Limassolilaiset kuin turistit. Nuoret kuuntelevat kaiuttimista musiikkia ja tanssivat rannalla. Aikuiset puolestansa siirtyvät rantabaareihin ja -ravintoloihin viinilasillisille sekä vanhukset istahtavat penkeille eväiden kanssa.

5. Autot on täällä se juttu. Katukuvassa näkyy paljon autoja ja lähes 90 % niistä on uusia. Tästä luvusta vielä noin puolet on erikoisia autoja, joita näkee esimerkiksi Suomessa todella harvoin. Jos koskaan. Kaikki autot ovat myös puhtaita. Mentiin taksilla erään huoltoaseman ohi ja jono autopesuun oli lievästi sanottuna kilometrin mittainen, haha.

6. Niin ravintoloissa kuin hotelleissa järjestetään paljon ohjelmaa iltaisin. On livebändiä, oopperalaulajaa, taikuria, sketsihahmoja sekä esityksiä. Meidän hotellilla näitä oli kans joka ilta ja yksi ehdottomasti parhaimmista esityksistä oli 45 minuuttia kestävä tulishow!

+ Limassolissa meitä luultiin koko ajan venäläisiksi. Se johtuu siitä, että suurin osa turisteista tulee Venäjältä. Pieni osa myös muualta Euroopasta, mutta pääsääntöisesti meille yritettiin aina ensin puhua Venäjää ennen Englantia.

Kertokaa ihmeessä, mitä te tykkäätte tällaisista postauksista – jatkoon vai ei??

18 Responses to “6 + 1 huomiota Limassolista”

 1. Avatar Nicola sanoo:

  Ihana postaus jälleen kerran. <3 Olen todella nyt viime aikoina tykästynyt blogiisi.

  • Saija Saija sanoo:

   Niinkö? <3 Et arvaakaan miten hyvä mieli mulle tuli! Tällainen palaute ilahdutti paljon mun iltaa ja koneen kanssa tuskailua :)

 2. Avatar Kata sanoo:

  Ihan mahtavia juttuja! Tällaisia voisi itsekin listata kohteista aina kun reissusta kotiutuu, näitä on näet mielenkiintoista lukea. Jatkoon ihmeessä! Hha nuo on kyllä hauskoja kun erimaissa veikkaillaan minkä maalainen on. Mua on veikattu ruotsalaiseksi (kun olin blondi vielä) venäläiseksi, britiksi (whattaa??) ja arvattu myös ihan oikein suomalaiseksi. Ja mua on luultu paristi ihan Suomessa venäläiseksi, miks ihmeessä:D

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos Kata <3 Huippua, että tykkäsit!! Joo tosi hyvä idea, näistä tuntuu saavan jotenkin paljon enemmän irti maasta/kaupungista. Eli toteuta ihmeessä :) Ohoh! Sua on luultu monen eri maalaiseksi. Mutta kiva, että veikkaus on myös mennyt oikeaan. Hassua, että Suomessakin luullaan eri maalaisiksi :D

 3. Avatar Ansku k sanoo:

  Mielenkiintoinen postaus!:)

 4. Avatar Saga sanoo:

  Haha hauska postaus! :D Ja ihanat kuvat jälleen <3
  Mut toi on aika hauskaa minkä maalaisiksi luullaan. Turkissa meille kyllä kauppiaat huutelivat "Terve terve, halpa hinta, tule tule osta osta", ja vain muutama huusi "Privet":iä :D Että Turkissa sitä on sitten silmä paremmin harjaantunut erottamaan suomalaiset ja venäläiset.

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitoksia ihana <3 Niinkö? Haha voi ei :D Sehän on toisaalta hauskaa, että osaavat Suomea edes muutaman sana. Oot oikeassa, he varmaan erottavat paremmin. Ja Kyproksella oli pääasiassa venäläisiä, joten siksi he varmaan luulivat meidänkin olevan sieltä :-D

 5. Avatar JennyJanette sanoo:

  Tosi kiva postaus<3 Tulipa sopivasti kun ollaan juuri ens kuussa lähdössä tonne vaikka mennäänkin ayia napaan kun siellä oli niin kivoja rantakallioita, mutta täytyy siis varautua tuoho että luullaan venäläisiksi :D Ehdottomasti jatkoon, olisi kiva kuulla muutakin ennen omaa reissua! :)

 6. Aika hyvä postaus ja kivoja faktoja! Ei heti uskoisi, että teitä luultaisiin venäläisiksi. Mutta se on selkeästi heidän ykköskohde, eikä suomalaisten joita tyrkytetään Turkkiin ja Kanariansaarille!

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kovasti :) Mukava kuulla, että pidit tästä! Niinpä, tuli kyllä meillekin yllätyksenä. Joo tuo on totta, heitä oli selvästi siellä eniten. Suomalaisia ja ruotsalaisia näkyi huomattavasti vähemmän :)

 7. Avatar Jeannays sanoo:

  Oi miten ihania kuvia oot ottanut!<3 Yllätyin, että venäläisiä turisteja käy yllättävän paljon Kyproksella :) En olis alkuun uskonut!

  • Saija Saija sanoo:

   Voi vitsit, kiitos paljon <3 Kiva kuulla, että pidit :) Joo mäki yllätyin! Se on todella suosittu matkakohde heidän keskuudessa :)

 8. Avatar Inka Nitta sanoo:

  Tää olikin super hyvä postaus!<3 Hassua, että teitä on luultu venäläisiksi :D

 9. Avatar Aino sanoo:

  Ihanan kuuloinen paikka! Täällä haluaisin joskus vierailla :)

Kommentoi