My guide to Limassol

Huomenta! Niinhän siinä sitten kävi, että onnistuin saamaan festareilta kesäflunssan, jonka vuoksi tuli vietettyä lähes koko eilinen päivä peiton alla makoillen… Mutta nyt sinkkiä ja inkiväärishottia naamaan niin eiköhän se tästä!

Tänään olisi jälleen aika avata reissukansiot, nimittäin tulin jakamaan teille oman vinkkikokoelmani Limassoliin. Ennen reissua luin monia eri blogeja, matkasivustoja ja keskustelupalstoja muiden kokemuksista, koska niiden perusteella saa omasta matkasta enemmän irti. Ja koska haluan laittaa hyvän kiertämään niin tässä tulisi mun tipsit! Toivottavasti näistä on mahdollisimman monelle hyötyä. Tein viime vuonna samanlaisen Rodoksesta, joten jos ootte matkaamassa sinne niin kannattaa lukaista tämä postaus.

MAJOITUS

Rantahotelli

Kuten aikaisemmin kerroin niin lähes koko Limassolin mitalta kulkee rantakatu. Tämän kadun toisella puolella on luonnollisesti eri rantoja ja suora näkymä merelle. Toisella puolella puolestansa on ravintoloita, kahviloita, asuntoja ja lukemattomia hotelleja. Annankin nyt ison suosituksen rantahotellin valinnalle, koska Limassollissa jos jossain se kannattaa  Me yövyttiin Atlantica Miramare Beach Hotellissa, josta luettiin etukäteen paljon hyvää palautetta. Enkä hetkeäkään ihmetellyt, että mistä kaikki palautteet olivat tulleet – täällä tunsi olonsa tervetulleeksi. Iso plussa myös hotellin ulkonäöstä, johon oli selvästi panostettu!

SYÖMINEN

Burger Lab

Jos oot vähänkin burgerien ystävä niin tätä paikkaa et voi missata! Burger Lab on paljon verrattavissa Suomessakin olevaan Friends and Brgrs-ketjuun. Täältä löytyy iso taulu täynnä burgerpohjia, mutta pääsääntöisesti burger kootaan itse. Mä esimerkiksi otin juustohampparin, jonka pohjaan kuului sämpylä, pihvit ja juusto. Muuten valitsin kaikki lisukkeet itse aina ketsupista salaattiin saakka.

The Garden

Ravintola, jota kuvastaa sana lämminhenkinen. Bongasin myös tämän Tripadvisor-sovelluksesta, jossa se oli kerännyt älyttömän määrän hyvää palautetta. Päätettiinkin viimeisenä kokonaisena päivänä testata se. The Garden on nimensäkin mukaisesti kuin puutarhassa. Varsinkin ulkona istuessa pöytiä ympyröi upeat kukat, kasvit, puut, vesiputoukset ja lattioissa olevat vesialtaat, joiden päällä olevien askelmien kautta tarjoilijat ”hyppivät”. The Garden menu on tajuttoman pitkä, joten täältä löytyy ruokaa joka lähtöön. PS. Join täällä parhaimman mojiton, jota oon koskaan edes maistanut – kuva siitä löytyy täältä postauksesta.

Superfood Organic Bar

Kyproksen ensimmäinen superfood-kahvila! Käveltiin tämän ohi viikon aikana muutamankin kerran ja koska superfoodeja tulee käytettyä omassa ruokavaliossa päivittäin niin pakko tämä oli testata. Tatu otti minttulaten soijamaidolla ja mä puolestani otin Elfin Elixir-nimisen mehun, jossa oli paljon mandariinia ja acaita. Syötiin myös puoliksi raakakakku, jossa oli mandariinia, gojimarjoja, kookoshiutaleita ja kakun pohja oli tehty cashew-pähkinöistä. Täällä oli myös todella kattava lista niin aamupalalle kuin herkutteluun!

SHOPPAILU

My Mall-ostoskeskus

Limassolista ei löydy kaduilta kovinkaan paljoa yksittäisiä kauppoja, mutta siellä on koko Kyproksen suurin ostoskeskus nimeltään My Mall. Itse asiassa tämä ostoskeskus on niin iso, että siellä on jopa luistelurata! My Mallista löytyy Bershka, Terranova, Stradivarius, Zara (iso!), Zara Home, Tally Weijl ja niin edelleen. Ostoskeskuksen yläkerrasta myös löytyy niin sanottu ravintolapuoli.

NÄHTÄVYYDET

Teiden päällä olevat näköalasillat

Limassolin keskustaan päin kävellessä vastaan tulee kaksi lasiaidoilla varustettua isoa siltaa, joiden yläilmoista pääsee katselemaan niin alapuolella menevää autoliikennettä (mikä oli muuten hieman pelottavaa varsinkin ruuhka-aikaan) sekä kauas kummallekin puolelle kaupunkia ja merta.

Promanade

Rantakadun toisessa päässä on Promanade, joka on siis lähes kilometrin mittainen ”käytävä” palmujen, ulkoilu kuntolaitteiden, penkkien, kukkien ja merinäköalan ympyröimänä. Kyproslaiset viettävät täällä aikaa nähden kavereita, kuntoillen sekä syöden lounaita penkeillä. Ehdottomasti näkemisen arvoinen!

MUUT

Shirt* SheIn | Skirt BikBok | Bag Saint Laurent | Sunnies Tommy Hilfiger

Kaupungin kiertely, rantakatu & vesiurheilu

Limassolissa kannattaa kierrelle, ikinä ei tiedä mitä tulee vastaan! Me lähdettiin joka alkuilta kiertelemään ja päädyttiin vasta auringonlaskun jälkeen hotellille takaisin, koska nähtävää oli niin paljon. Niin kaupungissa kuin rantakadulla. Myös vesiurheilulle todella iso suositus! Me kokeiltiin yhtenä päivänä Sup-laudalla suppailua ja toisena päivänä vesijetillä ajelua ;-) Molemmat oli niin hauskoja aktiviteetteja :D

Psssst. Kuvasin reissulta myös videopätkiä, joista ajattelin tehdä oman vlogin viikon sisällä Youtuben puolelle eli nyt kannattaa ottaa mun kanava seurantaan täältä.

Laittakaa ihmeessä kommenttia, että mitä piditte tästä postauksesta? Entä odotatteko jo matkavlogia?


14 Comments
 • Avatar
  Inka Nitta
  Posted at 13:37h, 04 heinäkuun Vastaa

  Apua tätä matkakuumetta! :D Mä ainakin jo odottelen reissuvideoo<3

  • Saija
   Saija
   Posted at 13:53h, 04 heinäkuun Vastaa

   Ää eikä :D Nämä kuvat eivät kyllä varmaan helpota sitä! Oi ihana kuulla, että jo odotat sitä <3 xx

 • Avatar
  Katri | Finnlandsnorsk
  Posted at 14:34h, 04 heinäkuun Vastaa

  Kiva postaus ja tässä tuli paljon enemmän sitä paikka auki, että missä kannattaa käydä ja näin. Olisipa ihana päästä shoppailemaan Tally Weijl, Terranova ja A&C liikkeisiin kun täälä HM, Gina, Zara jne on jo niin nähty.

  • Saija
   Saija
   Posted at 10:17h, 06 heinäkuun Vastaa

   Kiitos paljon Katri :) Mukava nähdä sun kommentoivan niin aktiivisesti, arvostan sitä. Kiva kuulla, että tästä tuli enemmän sitä – sitä toivoin. Niinpä, nuo liikkeet saisivat kyllä saapua Suomeen! Niistä tekee lähdes joka kerta hyviä löytöjä :’)

 • Avatar
  Happystarhome
  Posted at 14:35h, 04 heinäkuun Vastaa

  Oi miten ihana matkapostaus, nyt tahtoisin matkalle ja vaikka tuolle Kyprokselle :) Elokuussa lähden mieheni kanssa Valenciaan, odotan niin kovasti aurinkoa ja helteitä kun täällä Suomessa lomasäät ei tunnu juurikaan suosivan…Kivaa tiistaita :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 10:01h, 06 heinäkuun Vastaa

   Vautsi, kiitos paljon :) Voi vitsit, kun kuulostaa kivalta! Haluaisin kans käydä siellä joskus – se vaikuttaa kivalta kohteelta. Oot oikeassa, lomasäät eivät kyllä Suomessa suosi. Melkein täytyy aina ottaa reissu lämpöiseen, jos haluaa takuuvarmat aurinkoiset päivät. Ihanaa reissua teille :) xx

 • Avatar
  Sofie
  Posted at 19:43h, 04 heinäkuun Vastaa

  Oliko Limassolissa kallista? Ihania kuvia ja ois kiva nähä joku ostosten esittely :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:58h, 05 heinäkuun Vastaa

   Huomattavasti edullisempaa kuin Suomessa esimerkiksi ruoka. Mutta vaatteet puolestansa oli samoissa hinnoissa mitä täällä :)!

 • Avatar
  Kata
  Posted at 21:41h, 04 heinäkuun Vastaa

  Aivan ihania kuvia, kyllä tuli melkoinen reissufiilis näistä! 8) Videota odotellessa;)

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:55h, 05 heinäkuun Vastaa

   Oi kiitos paljon :) Tulipas hyvä mieli, kun sai tällaista palautetta! Ja hei mahtavaa, että sä jo odotat sitä :) xx

 • Avatar
  Saga
  Posted at 10:11h, 05 heinäkuun Vastaa

  Eikää! Mä niin haluisin Kreikkaan/Kyprokselle! Tosi kivaa kattoo näit sun aurinkosiia matkakuvia, ja sit kurkata ulos tonne synkkään vesisateeseen :’D

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:53h, 05 heinäkuun Vastaa

   Älä muuta sano… Kyllä masentaa ajatella, että hetki sitten tuli oltua tuollaisissa maisemissa ja nyt keskellä kaatosateita :D Mutta toivottavasti näistä on vähän piristystä saatavilla, ehkä ne aurinkoiset päivät palaa tännekin :)!

 • Avatar
  jeminao
  Posted at 18:05h, 05 heinäkuun Vastaa

  Oikun pääsis itekkin ulkomaille lomalle!!
  Teeksä kans jonkun ostosesittely videon ? :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 21:25h, 05 heinäkuun Vastaa

   Hei toivottavasti pääset :) Reissut kyllä piristää suunnattomasti! En löytänyt kovin montaa juttua, mutta voisin tehdä videon missä näkyy muitakin kesäostoksia. Heti, kun selviän tästä pahasta kesäflunssasta :-(

Post A Comment