Julistetauluja ja sisustusfaktoja

Hei ihanat  Olipas mukava nähdä teidän innostuneen tämän viikon postauksista! Päätin lisätä mukaan vielä yhden extran, koska a) keksin tämän tänään ja b) se oli mun mielestä niin mielenkiintoinen, että en malttanut odottaa. Kaikki sisustusjutut on aina ollut teidän mieleen, joten ajattelin nyt listata faktoja siitä, millainen sisustaja mä oon? Sekä esitellä teille meidän nykyinen tilanne sisustustaulujen suhteen. Sain yhteistyössä Desenion kanssa tehdä meidän kodin julisteille pienen makeoverin. Tai no pääasiassa mä lisäsin julisteiden määrää, mutta se ei onneksi haitannut toista puoliskoa ;-) Aloitetaanko?

Nuorempana saatoin vaihtaa oman huoneen järjestystä pahimmassa tapauksessa jopa kolme kertaa kuukaudessa. Oikeasti, mitä ihmettä?? Nykyään tilanne on päinvastoin. Mulle ei tulisi mieleenkään enää vaihdella järjestyksiä niin usein vaan tykkään ”pysyvistä lopputuloksista”.

Meillä on jokaiselle tavaralle oma paikka. Koskee kaikkea koriste-esineistä, kenkiin ja lehtiin. Tästä saan kiittää KonMari-metodia. Ne kirjat on opettanut niin paljon! Ja siitä lähtien, kun jokaisella tavaralla on ollut oma paikkansa niin koti on pysynyt kymmenen kertaa siistimpänä.

Ennen saatoin hamstrata kodin täyteen kaikkea mikä nyt sattui näyttämään kivalta. Ilman, että tiesin edes tavaran paikkaa. Tämä johti siihen, että kaapit oli aivan liian täynnä tavaraa. Nyt saatan käyttää viikkoja miettiessä, että minkä valaisimen meille ostan. Tai etsiä sopivaa leikkuulautaa kymmenistä kaupoista, haha. Kuulostaa hullulta, mutta eipä tule ostettua enää mitään turhaa tai yhtäkään heräteostosta.

Eli tähän voisi sanoa, vähemmän on enemmän. Oikeasti. Niin sisustuksessa kuin vaikka vaatekaapissa.

Tykkään pitää kodin linjan yhteinäisenä. Ainakin nyt, kun asutaan vielä kaksiossa. Ehkä tulevaisuudessa omakotitalossa voi vähän poistua tutuista kaavoista ja tehdä eri tyyppisiä huoneita. Mutta nyt pyrin siihen, että huoneet soveltuu yhteen.

Paras päätös pitkiin aikoihin, jonka oon kodin suhteen tehnyt on kultaisen tehostevärin (tämä oli Tatun idea) sekä pienten vaaleanpunaisten yksityiskohtien lisääminen meidän kotiin. Ne herätti tämän asunnon uudella tavalla eloon! Mun suosikkijuliste Desenion valikoimassa on tämä meidän eteisestä löytyvä vaaleanpunainen Ampersand, kultaisella painatuksella.

Rakastan valoa ja sen vuoksi oon aina halunnut panostaa valaisimiin. Muistan, kuinka säästin kauan ensimmäiseen design valaisimeen, Yki Nummen Lokkiin. Hetki sitten olohuoneeseen löytyi täydellinen kultainen valaisin, jonka esittelen paremmin asuntovideolla. Mä oon sitä mieltä, että sisustuksen yksi lähtökohta on valo. Sitä kannattaa hyödyntää, oli kyseessä sitten luonnonvalo tai valaisimet.

Mulla on tapana siivota joka ilta, vähän ennen nukkumaanmenoa. Illalla levitettynä saattaa olla iltapalatarvikkeet, tiskit, Nemon lelut, vaatteet (yleensä kasassa pesukoneen päällä) yms. Tähän päivittäiseen pikasiivoukseen ei edes kulu paljoa aikaa. Paljon vähemmän kuin siihen, että kerran viikossa tekisit suursiivouksen. Ja voin sanoa, että on paljon kivempi herätä kun tiedostaa kodin olevan siisti.

Välillä panostan, välillä pihistän. Ajattomiin juttuihin satsaaminen kannattaa aina! Esimerkiksi sänkyyn, jossa luultavasti nukut seuraavat 10 vuotta. Kun saa joku hetken trendiesine on parempi hankkia edullisemmin. Huonekaluja ostaessa pyrin aina miettimään sen käyttötarkoituksen vuosienkin päähän. Esimerkkinä ylhäällä kuvassa näkyvä String-hylly, jonka voisin kuvitella tulevaisuudessa keittiöön, lastenhuoneeseen tai vaikka edelleen makuuhuoneeseen.

Tasapainon löytäminen on tärkeää. En halua liian pelkistettyä vaan Sisustuksessa on kaikista tärkeintä, että oma koti on viihtyisä ja sellainen, johon on kiva palata uudelleen ja uudelleen. Paras paikka maailmassa  

Hei ja koodilla ”saija25” saatte nyt – 25 % alennusta kaikista Desenion julisteista (paitsi yhteistyöjulisteista, kuten Kate Moss jne.) Olkaa nopeita, nimittäin koodi on voimassa vain pari päivää eli se sulkeutuu 13.4!

Ja hei muistakaa käydä antamassa äänenne suosikkiblogillenne Inspiration Blog Awards-äänestyksessä viimeistään huomenna 12.4. Mut löytää Tyylikkäin-kategoriasta. Virtuaalihali ja iso kaikille äänensä antaneille!


15 Comments
 • Viivi
  Posted at 22:57h, 11 huhtikuun Vastaa

  Olipa tosi kiva postaus! Samaistun kanssa tohon et kotikotona asuessa huoneen järjestys vaihtu monta kertaa kuukaudessa ja yleensä paras aika järjestyksen vaihtamiseen oli keskellä yötä… :-D Nyt onneksi osaa jo arvostaa vähän pysyvämpiä ratkaisuja. :-)

  • Saija
   Posted at 07:52h, 12 huhtikuun Vastaa

   Kiitos, ihana kuulla sun tykkäävän <3 Haha joo!! Nimenomaan aina yöllä, voi vitsit miten monta eri järjestystä sitä saikaan aikaan :-D Niinpä, ehkä sitä on nuoruudessa tullut muutettua järjestystä niin monesti ettei enää tee mieli :)

 • Annika / pellavaajapastellia
  Posted at 23:27h, 11 huhtikuun Vastaa

  Ihana postaus ja fiksuja ajatuksia kodin laittamisesta! Olen miettinyt ihan samaa että jokaiselle tavaralle pitäisi olla selkeä oma paikka niin kodin siistinä pitäminen olisi helpompaa:) Ajattelin itse kirjoittaa huomenna aiheesta ”pitääkö sisustusta aina muuttaa?” ja oli kiva huomata että sinä olet ajatellut samaa aihetta :)

  • Saija
   Posted at 08:02h, 12 huhtikuun Vastaa

   Oi kiitos Annika :) Olipas kivasti sanottu! Se on kyllä niin totta, muuten koko ajan siirtää sotkua eteenpäin koska ei tiedä, mihin kaikki tavarat laittaisi. Kuulostaa hyvältä postaukselta, täytyy ehdottomasti lukea se. Meillä oli selvästi samat ajatukset :)!

 • Milla
  Posted at 09:40h, 12 huhtikuun Vastaa

  Tosi kiva postaus ja täyttä totta myös! Jokaiselle tavaralle pitäis olla se oma paikka. Oon itsekin ajatellut, että pitäis lukea Konmari-kirja, mutta vielä en oo saanu sitä aikaiseks. :–D

  • Saija
   Posted at 13:27h, 12 huhtikuun Vastaa

   Kiitti Milla :) Joo se kyllä auttaa huomattavasti niin siivoamista kuin pidempään siistinä pysymistä! Kannattaa kyllä lukea, ne on todella mielenkiintoisia :)

 • Sopu
  Posted at 10:41h, 12 huhtikuun Vastaa

  Ihana postaus. Toi string hylly on ollut mun haavelistalla viimeset puoli vuotta.. ja oon päättänyt että vielä mä sen hankin :-D se on niin ihanan simppeli ja siihen voi laittaa esille kauniita sisustusesineitä..<3

  • Saija
   Posted at 15:09h, 12 huhtikuun Vastaa

   Kiitoksia paljon <3 Voi tuo String-hylly on kyllä aivan ihana ja niin monikäyttöinen. En voi kuin lämpimästi suositella! Niinpä, sen ilmettä saa näppärästi muutettua eri sisustusesineillä :)

 • Marianne
  Posted at 10:43h, 12 huhtikuun Vastaa

  Julistetaulut ovat niin kivoja sistustus yksityiskohtia :)
  Itse tykkään tosi paljo tauluista missä on joku inspiroiva teksti, esimerkiksi toi sinun Audrey Hepburn taulu on ihan täydellinen :)
  xx
  http://mariannelle.com

  • Saija
   Posted at 14:46h, 12 huhtikuun Vastaa

   Oon samaa mieltä, ne tuo jotenkin viimeistellyn fiiliksen sisustukseen :) Se on kyllä kiva! Meillä oli aikoinaan hänen tekstillä varustettu sisustustarra ja sen vuoksi olin iloinen, kun löysin samantyyppisen tekstin julisteena :’)

 • PITÄÄKÖ SISUSTUSTA AINA MUUTTAA?
  Posted at 11:49h, 12 huhtikuun Vastaa

  […] Saijis blogissaan sivusi samaa aihetta jutussaan Millainen sisustaja olen. Saijis kertoo pyrkivänsä sisustukseen, joka kestää aikaa. ”Mulle ei tulisi mieleenkään […]

 • Emms
  Posted at 18:52h, 12 huhtikuun Vastaa

  Täällä toinen iltasiivoilija! Oli kello miten paljon tahansa, on aina pakko siistiä pöydiltä ynnä muilta kaikki ylimääräset asiat :-D

  • Saija
   Posted at 19:39h, 12 huhtikuun Vastaa

   Hei vähän kiva löytää muita iltasiivoilijoita :D Se on vaan illalla hauskempaa ja jopa tehokkaampaa kuin päivällä :p

 • Minttu
  Posted at 16:15h, 17 huhtikuun Vastaa

  Mistä tuon ihanan valkoisen ananaksen tuolla ylähyllyllä olet ostanut? :)

  • Saija
   Posted at 16:39h, 17 huhtikuun Vastaa

   Sain sen joululahjaksi, joten en osaa valitettavsti sanoa mistä se on :/ Samanlaisia oon kuitenkin nähnyt H&M Home-puolella, Elloksella yms. Toivottavasti löytyy :)!

Post A Comment