Energiatasot nousukiitoon

Oon lueskellut kaikki teidän tänne postaukseen heittämät toiveet tämän vuoden hyvinvointi-postauksiin liittyen ja huomasin, että eniten ääniä on saanut ruokavalioon, liikuntaan ja terveellisiin elämäntapoihin liittyvät kirjoitukset. Ja tässä tulee ensimmäinen! Oon alkuvuodesta saakka alkanut kiinnittämään entistä enemmän huomiota omaan jaksamiseen ja energiatasoihin. Mä oon sellainen ihminen, joka nauttii energisyydestä ja sen tuomasta fiiliksestä. Pieni kiire tekee mulle vain hyvää nostattamalla energiatasoja entisestään. Tuntuu, että silloin kun olo on 110 % energinen niin saan älyttömästi aikaiseksi. Mutta alkuvuodesta saakka tehot eivät ole olleet niin aktiiviset kuin haluaisin…

Aamulla ylös nouseminen tuottaa hankaluuksia (oon aamuihminen, joten tämä on mulle todella epänormaalia), työpäivän jälkeen olo saattaa olla uupunut, päikkärit ovat enemmän kuin poikkeus ja lisäboostia joutuu hakemaan energiajuomista sekä yhdestä, jos toisestakin kahvikupista. Ja olo on usein kipeä, kuume on noussut jo pari kertaa tämän vuoden puolella. Joku on selvästi eri tavalla kuin aikaisemmin.

Mulla on jo vuosia sitten todettu lievä anemia eli raudanpuute. Tähän on aina auttanut pienet rautakuurit, mutta nyt ne ei ole tuonut mitään muutosta. Täytyy varmaan käydä mittaamassa arvot uudelleen, mutta jos rautatablettien napsiminen ei kerran tuo mitään muutosta niin ehkä syy on jossain muualla. Oon ottanut tänä vuonna myös tavoitteeksi vähentää ruokavaliostani entisestään sokeria ja valkoisia jauhoja. Itse asiassa tämä on lähtenyt todella hyvin käyntiin. Herkuttelen edelleen, mutta kohtuudella.

Oon pohtinut, että mitä jos tämä pieni ”terveellisyys” tekee sen? Mitä jos en saa päivän aikana tarvittavia määriä vitamiineja, hivenaineita yms. ja energisyyden hiipuminen johtuu siitä? Tätä on myös vaikea uskoa, mutta kaikkea täytyy kokeilla. Niinpä lähdin mukaan Fit With Katrie-ohjelmaan, jossa sain itselleni niin ruoka-kuin treeniohjelmat. Toisen ihmisen laatimilla ruokaohjeilla on varmasti paljon helpompi syödä oikein ja ennen kaikkea säännöllisesti. Ruokavalion aloitan ensi maanantaina, mutta kotitreenejä oon jo testaillut. Seuraavaksi vuoroon tulee sitten saliohjelmat. Oon tästä melko innoissani! Tarkoitus ei siis ole laihduttaa vaan mahdollisesti saada muotoja, oppia syömään oikein sekä toivottavasti tällä keinolla saada energiatasot normaaleiksi tai jopa paremmiksi.

Onko teillä ollut ongelmia energisyyden kanssa? Entä löytyykö teiltä kokemuksia treeni- ja/tai ruokaohjelmista?


22 Comments
 • Avatar
  Iida
  Posted at 23:28h, 16 maaliskuun Vastaa

  Tää postaus tuli tosi hyvään aikaan kun itsekin oon paininu näiden samojen asioiden kanssa :) Oon viimeaikoina innostunut terveellisistä elämäntavoista erityisen paljon, mut on myös tuntunu ettei se oikeen tuo mulle energisempää oloa. Itsellä tosin on myös taipumusta tuohon anemiaan, enkä oo nyt syönyt rautakuuria aikoihin, et voi johtua siitäkin. Ruokaohjelmista mulla ei oo kokemusta mut jotain treeniohjelmia oon joskus ottanut netistä ja aiemmin alaa opiskelleelta kaverilta :) Kaikki terveellisyys jotenkin motivoi aina enemmän kun on selkeät ohjeet tavoitteiden saavuttamiseen! Innolla odotan tulevia postauksia tän asian tiimoilta!

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:40h, 17 maaliskuun Vastaa

   Hei mahtavaa, että postauksen ajankohta osui näin hyvään saumaan :) Voi ei… Onpa harmi ettei energisyydessä ole tapahtunut terveellisten elämäntapojen myötä muutosta :/ Jos liikunta ja oikeanlainen syöminen ei mulla auta niin täytyy sitten selvittää mistä muusta tämä voi johtua. Kannattaa kokeilla rautakuuria, se voi auttaa sulla! Kiva, että sä oot testannut treeniohjelmia. Mä uskon kans, että kun on selkeät ohjeet niin toteuttaminen on helpompaa. Ihana kuulla, mä toteuttelen postauksia tästä aiheesta varmasti lisää :)

 • Avatar
  VMV
  Posted at 02:05h, 17 maaliskuun Vastaa

  Eiku mistä on noi ihanan väriset legginsit? :D

  • Saija
   Saija
   Posted at 09:43h, 17 maaliskuun Vastaa

   Ne on We Are Fit-merkkiset ja House of Brandonilta :>

 • Avatar
  Janette
  Posted at 08:22h, 17 maaliskuun Vastaa

  Ihania kuvia ja tiedän mistä puhut! Välillä kun ei ehdi liikkumaan niin paljon kuin haluaisi on yleinen vireystila paljon huonompi! Kokemusta treeni- tai ruokaohjelmasta minulla ei ole mutta kovasti kiinnostaa kyllä kuulla lisää aiheesta jos sellaisen päädet ottamaan :) silmääni pisti myös että eikös noi housut kuulu toisinpäin ;) Mun ymmärryksen mukaan tuon näissä kuvissa edessä olevan leikkauksen kuuluisi olla takana ja korostaa pakaroita.

  • Saija
   Saija
   Posted at 10:19h, 17 maaliskuun Vastaa

   Kiitos Janette :) Joo totta, toivotaan että liikunnan lisääminen auttaa vireystilaan. Voi olla, että kun liikunnan ja ruokailurytmin saa tasaiseksi niin energiatasot nousee. Joo itse asiassa kuuluu, haha :D Mä oon käyttänyt niitä todella paljon ja ne on jostain syystä löystynyt juoksemisessa tosi paljon, joten ne ei enää istu mun jalkaan. Jos tuo kohta on takana niin ne ns. roikkuu siitä, ehkä jos treenaisi isomman pyllyn niin sit ne kävisi vielä näin ;-) Mutta täytyy varmaan jossain välissä hankkia uudet, kun nämä on muuten ollut niin hyvät.

 • Avatar
  Inka Nitta
  Posted at 10:13h, 17 maaliskuun Vastaa

  Oi kiva lukea sulta tälläisiä postauksia.<3 Itse ainakin huomasin, kun jätin herkuttelun vähemmälle ja vähensin nopeita hiilareita ruokavaliosta niin muutaman kuukauden ajan mä olin jatkuvasti nuutunut ja usein ennen siihen oloon tuli haettua sitä sokeria...

  • Saija
   Saija
   Posted at 10:27h, 17 maaliskuun Vastaa

   Ihana kuulla, että pidit <3 Tuun varmasti kirjoittelemaan tästä aiheesta vielä paljon lisää :) Niinkö? Hyvä tietää, koska mulla tämä olo saattaa kans johtua tuosta... Ajattelisi, että kun vaihtaa ruokavalion terveellisempään niin olo olisi heti parempi. Mutta toivotaan, että olo muuttuisi pian energisemmäksi :)

 • Avatar
  Martsu
  Posted at 10:36h, 17 maaliskuun Vastaa

  Mä oon kans kärsinyt samasta ongelmasta, vaikka olen aina elänyt terveellistä ja aktiivista elämää. Nyt puolen vuoden aikana väsymys on kuitenkin iskenyt ja huomaa kuinka energiaa ei ole mihinkään. Syitähän tähän voi olla monia. Olen nuorempana kärsinyt myös anemiasta, joten olin yllättynyt että hemoglobiinini oli normaali. Mutta se missä arvoni olivat alhaalla olikin rauta-arvo nimeltä ferritiini. Hemoglobiini ei siis kerro kaikkea siitä saako tarpeeksi rautaa. Kannattaa siis mittauttaa myös ferritiini arvot ja valita hyvin imeytyvä rautavalmiste. Rautaa pitää syödä pidempi aika, että arvot palautuvat. Kiva että kirjoitit aiheesta ja toivottavasti sinunkin energiat palaavat takaisin! :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 15:50h, 17 maaliskuun Vastaa

   Voi ei :( Harmi kuulla, että sulla on ollut samanlaisia ongelmia… Aijaa :o Tuosta mulla ei ole ollut mitään tietoa enkä osaa yhtään sanoa onko multa mitattu noita ferritiini-arvoja koskaan. Täytyy selvittää ja mahdollisesti myös pyytää niiden mittaus. Kiitos sulle kommentistasi ja toivotaan niin :)!

 • Avatar
  Tiia
  Posted at 10:50h, 17 maaliskuun Vastaa

  Itse olen nyt ollut kuukauden sisällä kipeänä 3 kertaa. Aluksi olin kuumeessa pari päivää ja siitä viikko niin sain vielä silmätulehduksen ja angiinan kuumeen kera. Nyt kaksi viikkoa myöhemmin sain flunssan. Ei hirveän normaalia olla kokoajan kipeänä, mutta veikkaan, että tässä osa syynä on huono vastustuskyky (antibioottikuuri?) ja lisäksi kauhea stressi päällä kaiken aikaa. Pitäisi valmistua tänä keväänä (kurssien tehtävät tekemättä kipeänä olon takia ja valokuvanäyttelyn teko vie aikaa), saada kesätyöpaikka ja hakea jatko-opiskelemaan, joten en ihan turhan helpolla pääse tänä keväänä. Listahan ei todellisuudessa tohon vielä lopu, mutta jotenkin veikkaan, että en saa lisäksi tarpeeksi vitamiineja. Oon nyt tehny päätöksen et pakko alkaa syömään enemmän hedelmiä ja kasviksia, mutta veikkaan et varmaan purnukat auttais vielä tän lisäksi. Jotenkin oon nii väsähtäny näiden sairastelujen takia, että todellakin energiantarve on suuri! Jospa tästä vielä noustaan ja oltais loppu kevät terveenä

  • Saija
   Saija
   Posted at 17:32h, 17 maaliskuun Vastaa

   Eikä :o Voin vaan kuvitella, miten kipeänä olo turhauttaa :/ Se on kyllä inhottavaa ja varsinkin, jos toistuu useasti pienen ajan sisällä. Stressi voi vaikuttaa hyvinkin paljon… Mulla lisääntyy sen myötä aina unettomuus yms. Terveelliset elämäntavat auttaa kyllä paljon ja varsinkin vastustuskyvyn nostamisessa. Toivottavasti sun sairastelu loppuu ja pääset viettämään kevättä terveenä :)!

 • Avatar
  Aino
  Posted at 14:14h, 17 maaliskuun Vastaa

  Tosi kiinnostuneena jään kyllä odottelemaan tuloksia ja fiiliksiä! Kiva lukea tästä varsinkin lifestyle/muotiblogaajalta kuin fitnessbloggaajilta, joilla on jo niin hienot ja vaikeat liikkeet ja ruokavaliot :D Haaveilen joku päivä saavani vielä oman ruoka- tai treeniohjelman… Ehkä joskus!

  • Saija
   Saija
   Posted at 17:23h, 17 maaliskuun Vastaa

   Jee!! Mahtava kuulla :) Oon itsekin tästä niin innoissani. Mä ajattelin kans, että multa voisi saada tähän erilaisen näkökulman. Oi pidä unelmista kiinni, kyllä se voi toteutua :’)

 • Avatar
  Tiia
  Posted at 10:28h, 18 maaliskuun Vastaa

  Mä lopetin tammikuussa sokerin syömisen tai ns. turhan sokerin syömisen ihan kokonaan ja sitä ennen vedin siis kokista mehuja ja kaikkea mahollista päivittäin. Noin kolmen viikon ajan mulla oli vähintään neljänä aamuna viikossa huono olo, joka muistutti krapulaa, mutta se ei onneksi kestänyt kuin puoli tuntia. Netistä sitten luin, että olotilan aiheuttaa sokerinvierotusoireet. Kyllä itselle tuli siinä huono omatunto, kun mietti että miksi pitää vetää sitä sokeria niin suuria määriän päivittäin kun siitä tulee niin paha olo. Mutta siihen kun itsensä oli koukuttanut, niin ei edes osannut olla ilman ja vieläkin vähän kamppaillaan, että saisin pidettyä herkkujen syönnin kurissa ja sijoitettua sen viikonloppuun. Mutta jännä huomata, että sokeriinkin voi koukuttua samalla lailla kuin esim. tupakkaan.

  • Saija
   Saija
   Posted at 12:07h, 18 maaliskuun Vastaa

   Mahtavaa, että oot pystynyt lopettamaan sokerin syönnin :) Mutta todella ikävää, että sait tällaisia seurauksia… Mulla on varmaan ollut täysin samoja. Tuntuu nimittäin siltä, että ylös nouseminen on aamuisin älyttömän vaikeaa ja olo on ns. heikko. Se on järkyttävää, miten lujasti sitä voi olla sokerista riippuvainen. Se on kuin huumetta. Täytyy yrittää nyt vain jaksaa ja toivoa, että tämä helpottaa. Onko sulla vielä oireita vai kauanko ne suurin piirtein kesti?

   • Avatar
    Tiia
    Posted at 13:36h, 18 maaliskuun Vastaa

    Ei ole onneksi enää. Oireet kesti noin 4-5 viikkoa, joista kaksi ensimmäistä olivat pahimmat ja pahoinvointia oli useampana aamuna. Loppuviikkoina ”pahin” oli ohi ja huono olo saattoi olla vaan muutamana aamuna. Ilmeisesti keho rupesi jo vähän tottumaan, että sitä sokeria ei niin vaan enää saakkaan:D
    Energisyyttä ja jaksamista sulle kevääseesi! Kyllä varmasti kohta helpottaa<3

    • Saija
     Saija
     Posted at 09:18h, 19 maaliskuun Vastaa

     Okei hyvä sitten :) Melko kauan ne kesti! Täytyy kans odottaa siihen, että keho alkaa tottumaan. Eiköhän se tästä pikkuhiljaa :) Kiitos paljon ja samoin myös sulle <3

 • Avatar
  Taru/stuffabout.fitfashion.fi
  Posted at 10:57h, 19 maaliskuun Vastaa

  Off topic mutta ihanat legginssit. :D<3

  • Saija
   Saija
   Posted at 16:07h, 19 maaliskuun Vastaa

   Hihi oon samaa mieltä :p Ne on niin ihanat, värinsä kuin mallinsa puolesta <3

 • Avatar
  Merkku
  Posted at 00:44h, 25 maaliskuun Vastaa

  Moi, suosittelen että samalla pyydät otettavaksi kilpirauhaskokeet :) Varsinki kilpirauhasen vajaatoiminta voi vetää energiatasot nollille.

  • Saija
   Saija
   Posted at 07:02h, 25 maaliskuun Vastaa

   Hei! Multa otettiin ne viime vuoden puolella, mutta mitään ihmeellistä ei näkynyt :/ Täytyy kattoa, jos pyytäisi ottamaan ne uudelleen. Kiitos vinkistä :)!

Post A Comment