Miten tulla positiivisemmaksi ihmiseksi?

karvatakki

Saan usein kysymyksiä liittyen positiviisuuteeni. Mitä positiivisempi elämänasenne vaatii? Miten voi oppia positiivisemmaksi? Näistä kysymyksistä inspiroituneena päätin koota yhteen vinkit, jotka on auttanut mua muuttamaan asennetta ja ajattelutapaa.

louis vuitton eva

Aloita pienistä jutuista. Kehu ystävääsi, kiitä kaupan kassalla olevaa työntekijää, tervehdi iloisesti bussikuskia, hymyile vastaantulijalle tai ihan mitä vaan. Saatat saada takaisin ”palkkioksi” vielä iloisemman hymyn tai vastauksen. Ja päivästäsi tulee takuuvarmasti iloisempi/positiivisempi.

Sulje ympäriltä pois turha negatiivisuus. Jos joku asia, tapahtuma tai vaikka ihminen tuo sulle aina negativiisen fiiliksen niin mieti, voisiko nämä asiat poistaa elämästäsi. Jos poistaminen on mahdotonta niin kokeile muuttaa niitä. Esimerkkinä, jos joka aamuinen herääminen tökkii niin pohdi syyt siihen ja muuta ne.

IDKUVA

Ajattele, että jokaisessa asiassa on jotain positiivista. Välillä elämässä tapahtuu niin hyviä kuin huonoja juttuja. On tärkeää löytää niistä ikävistäkin asioista jotain positiivista. Joskus se saattaa olla todella vaikeaa, mutta usko mua – kyllä se positiivinenkin puoli löytyy.

Ota asiat rennommin. Kaikki ei aina ole niin vakavaa. Epäonnistumisia sattuu, kaikille. Itselleen on myös hyvä osata nauraa.

tikkisaappaat

Lopeta itsesi vertaileminen muihin. Se tappaa positiivisuuden. Muista, että jokainen meistä on yksilö ja ainutlaatuinen. Sun ei tarvitse olla kuin muut vaan voit kulkea omaa polkua, joka itse asiassa on varmasti kaikista parhain polku.

Tee joka päivä edes yksi mieluinen juttu. Mulla se on aamukahvin juominen rauhassa. Rakastan sitä tunnetta, kun herään aamulla ensimmäisenä, keitän kahvia ja nautin kupillisen hiljaisuudessa (toki liian usein tulee samalla selailtua somea). Etsi oma juttusi ja pidä huolta, että pääset nauttimaan siitä joka päivä.

tupsupipot

Nuku ja rentoudu riittävästi. Mun positiivisuustasot ainakin laskee heti huonosti nukutun yön jälkeen. Silloin ei pakosti jaksa hymyillä ja olla iloinen… Tämän vuoksi onkin tärkeää nukkua riittävän pitkät yöunet. Sekä tietysti rentoutua usein! Milloin sä viimeksi rentouduit?

Nauti elämästä. Meillä on täällä vain yksi elämä elettävänä – kun muistat nauttia siitä niin tunnet varmasti olosi entistä positiivisemmaksi 


48 Comments
 • Avatar
  Kanerva
  Posted at 14:48h, 18 tammikuun Vastaa

  Ihana postaus jälleen kerran! Ja kivoja kuvia ♥

  • Saija
   Saija
   Posted at 14:59h, 18 tammikuun Vastaa

   Vautsi kiitos paljon :) Ihana nähdä sun pitävän näistä ♥

 • Avatar
  Hemppe
  Posted at 15:05h, 18 tammikuun Vastaa

  Kiitos tästä postauksesta! Oon jo pidemmän aikaa ollut aika maassa, ja negatiiviset ajatukset pakostakin tunkeutuu mieleen. Jotenkin tän postauksen luettua sain sellasta lisäboostia, että oikeesti löytyy myös niitä positiivisia asioita joita ajatella! :) Kiitos siis sulle <3

  • Saija
   Saija
   Posted at 15:31h, 18 tammikuun Vastaa

   Voi kuinka ihana kuulla tästä postauksesta olevan apua <3 Mä tiedän tunteen, joskus negatiiviset ajatukset valtaa mielen. Mutta, kun pyrkii keskittymään positiivisiin juttuihin niin ne negatiiviset katoaa! :) Tsemppiä sulle ja kiitos kommentistasi <3

 • Avatar
  Inka
  Posted at 15:20h, 18 tammikuun Vastaa

  Tämä piristi päivää paljon, kiitos siitä! :) oot muuten ihan super kaunis! :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 18:01h, 18 tammikuun Vastaa

   Suuret kiitokset sulle sanoistasi! Ilo kuulla, että tämä postaus piristi sua :)

 • Avatar
  Julia P
  Posted at 16:06h, 18 tammikuun Vastaa

  Sun blogi on ainoa mitä jaksan kunnolla lukea, koska sulla on niin paljon erilaisia kivoja postausaiheita, ja tietysti tärkein juttu on se kun postaat niin usein! :) on niin kiva, kun aina kun välillä muistaa istahtaa hetkeksi netin äärelle, voi olla varma että sulta on taas tullut jotain kivaa tänne :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 18:04h, 18 tammikuun Vastaa

   Voi ei <3 Olipas kiva lukea näin positiivinen kommentti :) Pyrin toteuttamaan mahdollisimman paljon erilaisia postauksia niin, että täällä olisi jokaiselle jotain. Hienoa kuulla, että oon onnistunut siinä. Ja aktiivinen postaustahti on sellainen, josta haluan aina pitää kiinni :)!

 • Avatar
  Ellu
  Posted at 16:09h, 18 tammikuun Vastaa

  Ihailen postauksen laadukkaita ja kauniita kuvia! Osaatko suositella aloittavalle kuvaajalle laadukasta mutta edullista järjestelmäkameraa? Lisäksi ruokapäiväkirja kiinnostaa!! Sulla on varmasti terveellinen ruokavalio ja olisi kiva saada vinkkejä☺

  • Saija
   Saija
   Posted at 18:08h, 18 tammikuun Vastaa

   Vaude, kiitti sulle :) Suosittelen Canon EOS 1200D:tä. Se on 1100D:stä kehittyneempi versio. Jälkimmäisellä oon itse opetellut ja se on ainakin helppokäyttöinen! Mä voisin laittaa ruokapäiväkirjan toteutukseen, haluaisitko nähdä esimerkiksi viikon ajalta? :)

   • Avatar
    M
    Posted at 18:15h, 18 tammikuun Vastaa

    Ruokapäiväkirja kiinnostaa myös täällä!:)

    • Saija
     Saija
     Posted at 18:54h, 18 tammikuun Vastaa

     Mahtavaa, että sellainen kiinnostaa teitä <3 Vaikka musta tuntuu ettei siinä ole kovin paljoa nähtävää :D Mutta toteutukseen se lähtee :)

   • Avatar
    Ellu
    Posted at 20:01h, 19 tammikuun Vastaa

    Viikko kuulostaa hyvältä! ☺

    • Saija
     Saija
     Posted at 22:26h, 19 tammikuun Vastaa

     Kiva kuulla, laitan tämän idean itselleni ylös :)

 • Avatar
  Emppuu
  Posted at 16:20h, 18 tammikuun Vastaa

  Ohh ihana takki! Mistä oot löytäny?:) ja tosi hyviä pointteja, stressaavina aikoina on vaikea pysyä niin positiivisena, mut oon käyttäny samoja kikkoja ja stressinki keskellä huomaa että every cloud has a silver Lining :) aamukahvi rauhassa on paras tunne ikinä…!:D

  • Saija
   Saija
   Posted at 18:56h, 18 tammikuun Vastaa

   Mä kans tykkään siitä :) Se on SheIniltä, pari vuotta sitten hankittu. Oot oikeassa! Stressin aikana on kaikista hankalin olla positiivinen, mutta onneksi löytyy keinoja edistää parempaa ajattelutapaa :p Niin on!! Odotan aina aamua ihan vaan sen hetken takia <3

 • Avatar
  Cami
  Posted at 16:36h, 18 tammikuun Vastaa

  Toi nukkuminen on täälläkin ehdottomasti näistä jutuista ehkä kaikista tärkein, koska heti kun oon vähänkin väsynyt, sen kyllä huomaa. Toinen paha juttu on täällä nälkäkiukkunakin tunnettu juttu :D Samikin monesti kommentoi et voisiks vaikka syödä jotain ja jutellaan sitten? :D Yritän ite myös kiittää ja kehua ympärilläolijoita mahdollisuuksien mukaan :) Blogeissa etenkin tulee jätettyä paljon kommentteja muille!

  • Saija
   Saija
   Posted at 19:12h, 18 tammikuun Vastaa

   Se on kyllä kaiken a ja o. Levänneenä sitä jaksaa huomattavasti paremmin ja on iloisempi. Haha niin muuten on, tuohon nälkäkiukkuun tulee syyllisyyttä itsekin aivan liian usein :D Tuo on kyllä hyvä tapa, täytyy kans tehdä kommentoinnista entistä aktiivisempaa :)

 • Avatar
  Emmi
  Posted at 16:46h, 18 tammikuun Vastaa

  Ihana takki! Mistä se on ostettu?:)

  • Saija
   Saija
   Posted at 18:50h, 18 tammikuun Vastaa

   Se on kyllä niin kiva, erityisesti pehmeytensä vuoksi. Ja se on SheIniltä, tosin jo muutaman vuoden vanha :)

 • Avatar
  Ella
  Posted at 17:26h, 18 tammikuun Vastaa

  Ihana postaus, ja kauniit kuvat!<3

  • Saija
   Saija
   Posted at 17:55h, 18 tammikuun Vastaa

   Super iso kiitos :) Niin ilahduttavaa saada tällaista palautetta <3 xx

 • Avatar
  Inka Nitta
  Posted at 18:18h, 18 tammikuun Vastaa

  Tää postaus herätti ajatuksia, tosin todella hyvällä ja positiivisella mielellä. Aivan ihana siis!<3 Asu on myös upea niinkuin sinäkin :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 19:01h, 18 tammikuun Vastaa

   Onpas mukava kuulla tämän postauksen herättäneen ajatuksia :) Kiitos kovasti Inka kommentistasi <3

 • Avatar
  Julia
  Posted at 18:55h, 18 tammikuun Vastaa

  Aivan ihania kuvia ja hyviä vinkkejä! <3 millä asetuksilla nämä kuvat on otettu kun toi tausta on tollee kivasti blurraantunu? :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 19:05h, 18 tammikuun Vastaa

   Kiitos hirmu paljon <3 En valitettavasti osaa sanoa, kun Tatu säätää kameran yleensä valmiiksi ennen kuin hän kuvaa :/

 • Avatar
  Iikkuuu
  Posted at 19:29h, 18 tammikuun Vastaa

  Voi miten kauniina mun muru on taas, aivan ihania kuvia♥ Ja muutenkin niin posittiivinen postaus että sai hymyn huulille varmasti monelle! Täytyy ottaa sun vinkeistä kaikki irti :)!

  • Saija
   Saija
   Posted at 06:26h, 19 tammikuun Vastaa

   Voi ihana sinä ♥ Kiitos tuhannesti! Hyvä, että tästä välittyi tuollainen fiilis – toivotaan, että postauksesta on hyötyä mahdollisimman monelle :p

 • Avatar
  Jaana
  Posted at 21:23h, 18 tammikuun Vastaa

  Mistä tuo ihana pipo on?

  • Saija
   Saija
   Posted at 22:53h, 18 tammikuun Vastaa

   Se on Pieceksen ja tilattu House of Brandonilta :)!

 • Avatar
  Annn
  Posted at 22:09h, 18 tammikuun Vastaa

  Miten suloiset kuvat <3

  • Saija
   Saija
   Posted at 22:54h, 18 tammikuun Vastaa

   Aww kiitos hirmu paljon :)<3

 • Avatar
  Sofia
  Posted at 11:11h, 19 tammikuun Vastaa

  Wau, ihana sinä ja niin positiivinen ♥

  • Saija
   Saija
   Posted at 22:32h, 19 tammikuun Vastaa

   Ooh kiitos Sofia!! Hymy nousii huulille tällaisten kommenttien myötä :) <3

 • Avatar
  tiiijau
  Posted at 13:44h, 19 tammikuun Vastaa

  Vähän jatkoa tähän, ihana postaus ja näin mutta oisko sitten vinkkejä siihen toteutukseen :-D itellä koulua usein 9-16 joskus toki esim 10-15 tms mutta siihen se että kävelen kouluun vähintään tunnin ja aamuisin pitäis herätä kuuden ja seitsemän välillä, sit päivä koulua, sen jälkeen puolen tunnin matka töihin, 2-3h töissä, lopulta kello on kahdeksan kieppeillä kun pääsen kotiin ja pitäis tehdä vielä kotijutut ym :-D kerro ihmeessä miten pienessä vaikka vartissa ihminen ehtis ladata sitä positiivisuutta. Yleisesti ois kiva muutenkin että puhuisit vähän kiireisen elämän organisoinnista kun tunnut olevan itsekin jatkuvasti menossa :-) pirtsakkaa talven jatkoa!♡

  • Saija
   Saija
   Posted at 22:53h, 19 tammikuun Vastaa

   Tuosta kiireisestä elämäntyylistä ja elämän oragisoinnista saisi kyllä oman postauksen aikaan :) Mutta lähtökohtaisesti kannattaa ensin muistuttaa itseänsä miksi välillä on vähän rankempaa. Käyt koulua, josta on sulle hyötyä tulevaisuudessa. Käyt töissä, että saat rahaa. Tällaisten asioiden muistuttaminen itsellensä auttaa yllättävän paljon :) Mitä jos heräisit aikaisemmin ja ottaisit aamulla itsellesi enemmän aikaa? Tekisit jotain itsellesi todella mieluista :) Esim juuri kahvin hörppimistä, blogien lukemista yms. mistä ikinä pidätkään. Sillä tavalla päivä voisi lähteä paljon iloisemmissa merkeissä käyntiin. Tai sitten suunnittelet illaksi jotain kivaa tekemistä, kuten omaa aikaa, rentoutumista jne. Sitä hetkeä odotellessa päivä koulussa ja töissä sujuu varmasti paljon positiivisemmin. Kiitos ja toivottavasti tästä oli edes hieman apua! Ihanaa talven jatkoa sullekin <3

 • Avatar
  Eeva
  Posted at 15:29h, 19 tammikuun Vastaa

  Aivan huippuja vinkkejä, ja moni onkin jo käytössä! Mäkin olin vielä pari vuotta sitten paljon ”negatiivisempi” ihminen mutta nykyään mm. näiden mainittujen asioiden vuoksi paljon iloisempi ja jaksavaisempi :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 22:31h, 19 tammikuun Vastaa

   Mahtavaa!! Kyllä asenne vaan vaikuttaa niin paljon :) Kaikki lähtee itsestä sisältä. Myös vastoinkäymiset ovat helpompia, kun ajattelee asiat positiivisemmin :)

 • Avatar
  Linda
  Posted at 16:05h, 19 tammikuun Vastaa

  Siis aivan ihana postaus, tuli jotenkin tosi hyvä fiilis <3

  • Saija
   Saija
   Posted at 22:29h, 19 tammikuun Vastaa

   Ihana kuulla, että pidit :) Kiitos tuhannesti! Te ootte piristänyt mua älyttömästi näillä kommenteilla <3

 • Avatar
  Annika
  Posted at 18:53h, 19 tammikuun Vastaa

  Ihana tsemppiteksti ja ihana asu sekä kuvauspaikka <3

  • Saija
   Saija
   Posted at 22:27h, 19 tammikuun Vastaa

   Voi ei, kiitos hirmu paljon :) Niin ilahduttava kommentti <3

 • Avatar
  reeta
  Posted at 21:53h, 19 tammikuun Vastaa

  Kiitos. Voi mikä ihana postaus. Tää pisti miettimään ja tuli niin hyvään saumaan elämän myrskyjen keskelle, jolloin positiivisuus meinaa välillä kadota liian syvälle.

  Nyt kun ”vaivauduin” kommentoimaan, niin pakko sanoa vielä, että sun blogi on nykyään niin laadukas! Taitavat kuvat, huoliteltu teksti, monipuoliset postaukset. Tää on huippu!! :)

  • Saija
   Saija
   Posted at 22:35h, 19 tammikuun Vastaa

   Ensinnäkin oli kiva nähdä sun kommentoivan :) Ja toiseksi haluan lähettää isot kiitokset <3 Tällainen palaute on niin isossa roolissa motivaation ja inspiraation suhteen. Näiden lukemisen jälkeen tekee vaan mieli panostaa entistä enemmän. Myrskyjen keskellä on hyvä välillä muistaa keskittyä positiivisiin juttuihin. Ja muistaa, että aina negatiivisuuden jälkeen löytyy myös positiivista :) <3

 • Avatar
  Nimeton
  Posted at 13:39h, 20 tammikuun Vastaa

  Ihana postaus!♡ Mulla ei mee hyvin nyt nii tämä tuli kyllä hyvään aikaan.:)

 • Avatar
  Iida
  Posted at 15:23h, 22 tammikuun Vastaa

  Tää oli aivan ihana postaus! Tuntuu yleensä et kaikki blogien positiivisuuspostaukset on semmosia johon itellä on vaikeeta tarttua, mut tässä etenki pisti silmään toi, et pitää tehdä joka päivä edes yksi mieluinen juttu. Itsellä on viime aikoina mennyt vähän huonommin, ja oikeastaan muutaman masentuneen viikon jälkeen tajusin että vaikeina päivinä rakastan silti juoda aamukahvit hiljaisuudessa tietokoneen ääressä kun poikaystävä vielä nukkuu, ja sen voimin jopa univaikeudet hellitti, koska ajattelin vaan iltaisin miten hyvää kahvia saan aamulla. Tulin aivan super hyvälle mielelle siitä että joku rakastaa aivan samaa asiaa <3

  • Saija
   Saija
   Posted at 19:44h, 22 tammikuun Vastaa

   Oi vitsit miten ihana kuulla <3 Tällaiset kommentit motivoi suunnattomasti toteuttamaan tällaisia postauksia jatkossa lisää. Mahtavaa, että oot löytänyt pienen jutun, josta nautit joka päivä. Niin kiva nähdä, että löytyy toinen joka arvostaa ja nauttii samasta hetkestä. Se on vaan päivän paras hetki! Elämään aina välillä kuuluu huonot ajat, mutta sellaisina hetkinä on hyvä keskittyä vaikka ihan vaan niihin pieniin positiivisiin juttuihin. Kiitos sulle kommentistasi, mulle tuli tästä niin hyvä mieli :)

 • Kahdeksan alkuvuoden asua - Saijis
  Posted at 10:56h, 01 helmikuun Vastaa

  […] 7. Pakkaspäivän uniformu (asupostaus täällä) […]

Post A Comment