Christmas eve 2016 with me

06:50 Kirkas valo osuu kasvoihini, siristän silmiäni ja huomaan jälleen heränneeni Wake-up lightin ensimmäisiin kirkastumisasteisiin. Sammutan herätyksen, annan pari rapsutusta kainalossa makavaalle Nemolle ja yritän toisella kädellä yltää ottamaan puhelimen yöpöydältä.

07:00 Kaikkien yölliset snäpit katsottu! Nyt ylös, ulos ja lenkille. Lisään yöpaidan kaveriksi vain mustat leggingsit ja vedän parkatakin päälle. Haha, oon varmasti mielenkiintoinen näky aina aamulenkeillä :D Päätetään Nemon kanssa kiertää ”normilenkki”.

07:35 Lenkki check, kuraisten tassujen pesu check. Seuraavaksi pikkuiselle aamupalaa ja mulle kupillinen kahvia. Siirryn koneen ääreen näpyttelemään valmiiksi blogin joulukalenterin viimeisen luukun.

08:00 Postaus ulkona! Nappaan keittiöntasolla olevasta konvehtirasiasta pari suosikkia, laitan telkkarista pyörimään Joulupukin Kuuma linjan ja alan samalla keittämään riisipuuroa 

joulupukin kuuma linja

08:20 Ei ollut kaukana, että koko puuro palaa pohjaan :D Haha, miten mä onnistun tässä joka kerta… Onneksi kuitenkin selvisin säikähdyksellä ja puuro näyttää ihan hyvältä. Samaan aikaan Tatu herää mun pieniin kiljahduksiin. Sorry!

09:10 Pöytä katettu ja puuro valmista, joten vihdoin päästään herkuttelemaan. Kauhon itselleni aivan liian ison annoksen, mutta tätä on odotettu niin kauan! Puuro saa kaveriksi kanelia, pipareita ja ripauksen sokeria. Niin herkullista, vaikka itse sanonkin.

riisipuuro uunissa

09:20 Meillä on jo vuosien ajan ollut tapana aamuisin avata ensimmäiset lahjat.  En malta odottaa, että näen Tatun reaktiot mun lahjojen suhteen. Oon niistä kaikista niin innoissani, että haluan Tatun avaavan kaikki kerralla.

09:30 Lahjan saajan ilmeet ovat näkemisen arvoiset! Kaikki oli selvästi mieluisia  Ostin Tatulle Superdryn hupparin, Calvin Kleinin T-paidan ja Marc O’Polo‎n nahkaisen lompakon. Edellinen lompakko oli jo parhaat päivänsä nähnyt, joten se lähtee heti vaihtoon.

09:45 Myös Nemo sai omat lahjansa. Yhdestä paketista paljastui keltainen uusi vinkulelu sekä musta Adidog-huppari. Jälkimmäisestä pikkuinen ei ole ainakaan vielä niin innoissaan kuin lelusta :D Reppana ei uskalla kävellä eteenpäin huppari päällä.

adidog

10:20 On aika alkaa valmistautua päivään, joten vuorossa on suihku, hiuksen kiharrus sekä hieman juhlavampi meikki. Vaatteet on onneksi suunniteltu jo etukäteen eli vältyn sen suuremmilta kriiseiltä.

11:15 Olisin jo valmis lähtöön, mutta Tatu haluaa mun avaavan vielä muutaman meidän yhteisen lahjan. Ollaan lähes koko ilta pois kotoa, joten ei ehdittäisi niitä edes avata tänään. Mustavalkoisesta lahjapaperista paljastuu upeat lasit!

jouluvaatteet

11:45 Lähdetään kukkakaupan kautta käymään Tatun isän ja hänen perheen luona. Vastassa on älyttömän suloinen kultainennoutaja. Toivotetaan hyvät joulut ja saadaan samantien herkutella juuri uunista tulleilla joulutortuilla.

12:45 Matka jatkuu ja tällä kertaa toiseen kukkakauppaan. Mummulle mukaan lähtee iso asetelma (mun mummu rakastaa joulukukkia). Sitten vihdoin kotikotiin, jossa meitä jo odotellaan. Päädytään sohvalle katselemaan telkkarista tulevaa jouluista lastenohjelmaa samalla, kun odotellaan ruuan valmistumista.

14:30 Istahdetaan pöytään. Mun lautaselta löytyy tänä vuonna vähän kinkkua, laatikoita, rosollia, lohta, silliä ja salaattia. Voi tätä ruokaa onkin jo ollut ikävä! Syön itseni pieneen ähkyyn ja vannon, etten taas syö enää ikinä. Siirryn takaisin sohvalle, mutta tällä kertaa näpyttelemään blogiin vielä pienen jouluntoivotuksen. Kunnes on aika avata täällä olevat lahjat!

kylie jenner

16:30 Kaikki ovat saaneet omat lahjansa. Äiti ilahdutti mua kauan haaveilemillani Kylie Jennerin meikeillä. Oltiin tilattu nämä yhdessä, mutta nyt vasta näin ne ensimmäistä kertaa. Päätän heti alkaa testailemaan luomiväripalettia.

17:45 On aika lähteä katsomaan, kun Tatun kummipojan perheen luo tulee pukki vierailemaan. Paikan päälle saapuu myös muut Tatun läheiset. Se on aina niin kiva nähdä pienten lasten jännitys ja ilo, kun joulupukki saapuu.

18:40 Lapset leikkivät saamillaan lahjoilla ja aikuiset siirtyvät pöydän ääreen herkuttelemaan. Me skipattiin mun kotikotona jälkkäri, joten nyt nautitaan se.

piparien-koristelu

20:10 Aika suunnata seuravaan paikkaan, jossa ollaankin sitten koko ilta eli Tatun äidille. Siellä meitä odottaa jo juustopöytä. Jes, aaton yksi kohokohta! Maistellaan entuudestaan tuttuja sekä tuntemattomia juustoja, nautitaan lasilliset viiniä ja höpötellään. Aika kuluu kuin siivillä, kunnes on aika avata vielä pari pakettia.

20:45 Tatun pikkuveli toimii tonttuna ja jakaa jokaiselle paketin. Tänä vuonna meistä ei kumpikaan tehnyt mitään lahjatoiveita, ei toisillemme eikä kenellekään muulle. Mutta täytyy sanoa, että joulupukki oli onnistunut hyvin valinnoissaan. Ilta jatkuu höpötellen, kunnes väsymys alkaa painaa meidän molempien silmäluomia kiinni. Kiitetään illasta ja toivotetaan hyvää yötä.

marie-kondo

22:30 Kotiin päästyämme vaihdan heti yökkärin päälle ja käyn hakemassa keittiönpöydälle jääneen uuden, lahjaksi saadun kirjan. Siirryn sen kanssa sänkyyn lämmittelemään viltin ja peiton alle. Saan myös Tatun viereeni lukemaan omaa kirjaansa. Ehkä lukemisesta tulee meidän yhteinen harrastus!

22:55 Pääsen siirtymään johdannosta ensimmäiseen kappaleeseen, mutta huomaan pitäväni silmiä väkisin auki. On aika sammuttaa yövalo ja sanoa hyvät yöt mun pojille. Jälleen aivan ihana jouluaatto takana, hymyillen laitan silmät kiinni 

Tässä erään lukijan toiveesta erilaisempi Päivä kanssani-postaus. Toivottavasti pidätte! Niin ja aaton skaban voittajaksi suoriutui siirijokela94… alkuinen sähköposti.


33 Responses to “Christmas eve 2016 with me”

 1. Avatar Hanipupu sanoo:

  Omg!mistä oot löytäny nemolle ton hupparin!pakko saada omalle haukulle samanlainen

  • Saija Saija sanoo:

   Se on tilattu Wish-nimisestä verkkokaupasta :) Suosittelen! Se on niin pehmeä ja lämmin <3

 2. Avatar Karo sanoo:

  Ihanan kuuloinen jouluaatto sinulla, erityisesti tällaiset erikoisemmat my dayt on mielenkiintosta luettavaa! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Voi vitsit, kiitos paljon :) Eräs lukija tätä toivoi ja mun mielestä tämä oli kyllä kivaa vaihtelua. Hyvä juttu, että säkin pidit :’)

 3. Avatar Nimetön sanoo:

  Ihanalta vaikuttaa teidän aatto:) olisi mukavaa jos tekisit ihan erikseen postauksen mitä sait joululahjaksi ja keneltä? :)

  • Saija Saija sanoo:

   Meidän aatto oli kyllä niin onnistunut :) Hei jos sellainen kiinnostaa niin voisin kyllä tehdä. Kiitos kommentistasi :>

 4. Avatar Kanerva sanoo:

  Tosi kiva postaus ja ihania kuvia! Minun blogista löytyy samanlainen Päivä kanssani-postaus jouluaatosta :)

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

 5. Avatar Inka sanoo:

  Olis kiva nähdä lahja postaus lahjoistaan :)

  • Saija Saija sanoo:

   Mukava kuulla, että sellainen postaus kiinnostaisi sua! Laitetaan toteutukseen :p

 6. Avatar Emilia sanoo:

  Ootko jossain ilmoittanut kuka voitti 24. luukun arvonnan? En ole huomannut mistään, mutta olet sen jossain saattanut mainita!

 7. Avatar Taru sanoo:

  Onpa sulla ollut ihana jouluaatto :) Ootte kyllä super monessa paikassa ehtinyt vierailla ;) Joulu on kyllä niin paras ♡

  • Saija Saija sanoo:

   Oli niin ihana aatto :) Ja totta! Oltiin super tehokkaita :D Niin on, ihan parasta aikaa <3

 8. Avatar Pilvi sanoo:

  Voi vitsit! Nää sun päivät on kyllä aina mielenkiintoista luettavaa. Rakastan myös näitä kuvia ja fiilistä tässä postauksessa!

  http://pilvipikivirta.blogspot.fi/

  • Saija Saija sanoo:

   Oi kiitos Pilvi!! Et tiedäkään, miten hyvä mieli tästä sun kommentista tuli :) xx

 9. Avatar Empu sanoo:

  Aivan superkivaa luettavaa oli tämä postaus. oon niin iloinen sun puolesta kun sun blogin seuraajakunta on kasvanut näin isoksi. Olen seurannut tätä blogia jo tosi kauan ja edelleenkin teksteissä on sama miellyttävä ”olemus” kuin se mihin alussa tykästyin. Jatka samaan malliin!(:

  • Saija Saija sanoo:

   Ei, miten ihana kommentti <3 Vitsit mun päivä alkoi hyvin tällaisten sanojen myötä! Ihana kuulla sun pitävän, kiitos :)

 10. Avatar Emilia sanoo:

  Ihan älyttömän kiva postaus ja hyvin toteutettu :) Näin sen kommentin kun tätä postausta joku ehdotti ja olipas kiva huomata, että sä tosiaan myös toteutit tän ♥ Ihan mielettömän kivalta kuulostaa teidän joulu! Tuo nemo on niin suloinen omassa puvussaan ♥_♥

  • Saija Saija sanoo:

   Vautsi, kiitos tuhannesti <3 Tulipas hyvä mieli sun kommentista :) Tämä oli kyllä tosi kiva idea ja hauskan erilainen toteuttaa. Ilo oli mun puolella <3 Eikö, on se niin suloinen :)

 11. Avatar Jenna sanoo:

  Huomaat pitäväs silmiä väkisin kiinni:D onko siinä virhe vai enkö vaa tajuu:D

  • Saija Saija sanoo:

   Haha eikä :D Oon selvästi kirjoittanut tätä väsyneenä, haha! Hyvä, kun sanoit. Siinä pitäisi lukea auki :-D

 12. Avatar Oona sanoo:

  Teillä on näköjään uus tapetti? :) millon tulee uus kodin esittely?

 13. Avatar Nimetön sanoo:

  Hei! Mistä tuo teidän tv taso on? :)

 14. Avatar Eija sanoo:

  Kiva juttu ja ihana asu sulla! Yleensä en kirkkaanpunaisesta kauheesti piittaa mutta tuo yhdistelmä on herkullinen. Mistä se on?

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos kovasti :) Mä tykkään kans älyttömästi tuosta paidasta! Se on Bikbokista :)

 15. Avatar Iina sanoo:

  Ihana tuo enkeli kirjanmerkki! Mistä se on? :D

 16. Avatar Sanna sanoo:

  Hei nää sun kuvat on aina vaan niin bueno!♥ Pakko kysyä, että mistä toi alimman kuvan mustavalkoinen marokko-henkinen huopa/viltti on peräisin? Onko sulla postausta kamerasta mitä käytät? Kiinnostaisi kovin :)

  • Saija Saija sanoo:

   Vautsi, kiitos tästä <3 Olipas ilo kuulla kuvista tällaista palautetta :) Viltti on ostettu hetki sitten Sotkasta. Ei ole itse kamerasta, mutta kuvaamisesta löytyy postauksia :)

Kommentoi