Gingerbread latte recipe

piparkakkulatte blogi

Hei ja ihanaa alkanutta jouluviikkoa  Mä suunnittelin toteuttavani koko viikon ajan jouluisia postauksia. Miltäs kuulostaa? Jos joulufiilistä ei vielä ole niin ei hätää, tuun jakamaan omat vinkkini sen nostattamiseksi. Joko muuten luitte Christmas Tag-postauksen? 

IDKUVA

Aloitetaan viikko herkullisella reseptillä. Mä oon juonut piparkakkulattea lähes kaikissa mahdollisissa kahviloissa. Eli tiedän lähes jokaisen variaation, jonka siitä saa aikaan! Tänä vuonna päätin vaahtokarkkikaakon sijaan valmistaa itse oman version tästä suositusta latesta. Yllätyin siitä, että a) miten helppoa tämän tekeminen oli ja b) siitä, miten paljon paremmalta tämä maistuu kuin kahviloissa. Jos vähänkin tykkäät piparkakuista, latesta tai haluat valmistaa jouluksi jotain helppoa herkkua niin suosittelen testaamaan!

latte

Tarvitset:

2dl kahvia tai Latte Machiatoa
Maitoa (jos teet juoman suodatinkahvista)
1 tl ruokosokeria
2 kanelitankoa
Piparkakkuja
Kardemummaa

piparkakkulatte resepti

Ensin mittaa lasin pohjalle ruokosokeri, lisää kardemummaa oman maun mukaan, yksi kanelitanko sekä murskaa joukkoon puolikas pipari. Tämän jälkeen valmista päälle kahvi. Mä käytin tässä tosiaan Latte Machiatoa, jonka valmistin Dolce Guston kahvikoneella. Mutta myös normaali suodatinkahvi sopii todella hyvin. Jos käytät jälkimmäistä niin tässä vaiheessa joukkoon voi lisätä maidon ja halutessaan päälle vaikka kermavaahtoa.

Sen jälkeen koristele kanelitangolla, piparimurskeella ja nonparelleilla.

piparkakkulatte

Parasta nautittavaksi piparien ja raakasuklaan kanssa, mmm.


15 Responses to “Gingerbread latte recipe”

 1. Avatar Sanni sanoo:

  Ootko vaihtanut autoa? :)

 2. Avatar Inka Nitta sanoo:

  Näyttää ihan super hyvältä <3

 3. Avatar Matti sanoo:

  Aika maittavan näköinen.

 4. Avatar Roosa sanoo:

  Oi näyttää superhyvältä, testiin menee! :)
  http://rosalias-inspirations.blogspot.com

 5. Avatar Laura sanoo:

  Kuulostaa tosi hyvältä, pitää testata :)

 6. Avatar Emilia sanoo:

  Oi näyttää niin hyvältä, että pakko kyllä testata ♥ Ja siis vautsi miten upeita kuvia oot saanut otettua taas kerran :’)

  • Saija Saija sanoo:

   Hei testaile ihmeessä :) Toivotaan, että pidät! Ja kiitos tuhannesti – tämä piristi niin paljon mun päivää. Kuvien ottaminen pimeään vuodenaikaan on nimittäin tuottanut vaikeuksia :/ Ihana sinä ♥

 7. Avatar Tuula sanoo:

  Ihanat kuvat,pakko tehdä toistamiseen,1 kerta vei kielen mennessään.

 8. Avatar Reetta sanoo:

  Pakko kehua sun joulukalenteria! Oot tehny ihan mielettömän ison työn, jokainen luukku ja palkintokin on ollut tosi ihania ja onnistuneita! Ja kalenterin rinnalla blogikin on päivittynyt vielä tiuhaan tahtiin. Saat kyllä olla ylpeä itsestäsi :)

 9. Avatar Nelli sanoo:

  Nam, tätä on kokeiltava :)

 10. Avatar Nimetön sanoo:

  voiko ruokosokerin korvata tavallisella?

Kommentoi