Winter skincare routine

En ole varmaankaan ainoa, jonka iho alkaa talven tullen kuivumaan. Mulla on normaalistikin hieman kuiva ja herkkä iho, mutta tähän aikaan vuodesta nämä molemmat menevät nextille levelille, haha. Iho tuntuu kireältä, aralta ja osaan kohtaan on kuivumisen myötä alkanut ilmestyä pieniä näppyjä. Tämän vuoksi päivitin kaikki ihonhoitorutiini talveen sopiviksi! Ja koska en ole blogissa oikeastansa ikinä höpötellyt ihonhoidosta niin päätin nyt jakaa teille nämä rutiinit, käytössä olevat tuotteet sekä omat ihonhoitovinkit!

IDKUVA

PUHDISTUS

Voi miksei kukaan ole suositellut mulle Cliniquen tuotteita aikaisemmin?! Jäin koukkuun heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen. Laadukkaita ja hellävaraisia  Näitä myy muun muassa Bangerhead! Meikit poistan keskimmäisellä Take The Day Off-meikinpoistoaineella tai aina silloin tällöin Makeup Eraserilla (josta oon tehnyt oman tuotearvostelun tänne). Sen jälkeen kaadan vanulappuun hieman vasemman puoleista Clarifying Lotion 3:sta. Tämä poistaa kuolleen ihosolukon ja tekee ihosta pehmeän. Oon siitä onnekas, että mulla ei ole oikeastansa koskaan finnejä, mutta tämän on kerrottu ehkäisevän myös niiden syntymistä.

clinique

KOSTEUTUS

Se ihonhoidon a ja o. Kosteutan ihoani aamuin illoin, heti puhdistuksen jälkeen. Ja jos käyn suihkussa niin lähes välittömästi senkin jälkeen. Kosteana ihohuokoset ovat auki ja iho imee itseensä enemmän rasvaa. Eli hyöty on tällöin paras mahdollinen. Tämä Cliniquen Moisture Surge-kasvorasva saisi olla ehkä vielä hieman kosteuttavampaa, mutta muuten tykkään. Tästä iho jää raikkaan tuntuiseksi! Tämä on myös Bangerheadilta. Ja aina silloin tällöin, kun muistan niin silmänalusille bareMineralsin Renew & Hydrate-silmänympärysvoidetta.

kasvonaamiot

KASVONAAMIOT

Oon nyt muutaman viime kuun aikana opetellut tekemään kasvonaamion vähintään kerran viikossa. Välillä käytän extrakosteuttavaa, välillä kirkastavaa ja joskus taas heleyttävää. Epäpuhtauksien poistoon tarkoitetusta eräästä naamiosta on tulossa lähiaikoina oma postaus, joten kannattaa olla kuulolla. Mutta näihin tarkoituksiin mun suosikit näkyvät kuvassa eli sieltä löytyy GlamGlown Gravity Mud-maski sekä Evolven Glow-maski.

konjacsieni blogi

MUUT

Vasta lähiaikoina käyttöön on päässyt myös paljon hehkutettu konjac sieni. Ja jos et ole vielä käynyt osallistumassa tällaisen arvontaan niin se kannattaa tehdä välittömästi täällä. Eli tällä sienellä on todettu olevan vaikutusta herkänkin ihon epäpuhtauksien hoitoon. Tätä oon käyttänyt nyt noin kerran viikossa, mutta en tiedä mikä on tarkka suositusmäärä. Sen lisäksi aina silloin tällöin lisään puhdistetuille kasvoille Evolven Hyolarunic-seerumia. Tätä poskien, t-aluuen ja nenän kohdalle.

IHONHOITOVINKKINI:

Kasvoja ei kannata pestä liian kuumalla vedellä, ei edes suihkussa. Se kuivattaa ihoa entisestään.

Muista myös sisäinen kosteutus! Juo päivän aikana 2-3 litraa vettä.

Myös ruokavalio vaikuttaa äärettömän paljon ihon hyvinvointiin. Ihanteellista olisi syödä avokadoa ja pähkinöitä päivittäin. Marjoja ja hedelmiä unohtamatta!

Todella herkälle iholle kannattaa talveksi varata jopa hajusteettomat versiot puhdistustuotteista.

Erityisesti talvella kannattaa kiinnittä huomiota ihon kuorimiseen. Nimittäin liiallinen kuoriminen saattaa poistaa ihon omaa suojakalvoa.

Vältä myös yleisesti liiallista kasvojen pesua. Naamiota ja kuorintaa ei tarvitse tehdä samana päivänä. 

Tästä tuli nyt ihonpuhdistuksen päivä blogin puolella :D Mutta aivan liian harvoin tulee näistä jutuista höpöteltyä, joten korvatkoon nämä nyt koko vuoden postaukset. Ei vaan, toivottavasti piditte! Ja jos teillä on jakaa omia vinkkejä, joko tuotteiden, ihonhoidon tai ihan minkä vaan suhteen niin kommenttiboksi on teidän. Hauskaa perjantaita 

*tuotteet saatu 


20 Responses to “Winter skincare routine”

  1. Avatar tiiijau sanoo:

    Tässä sen taas huomaa että yksi tuote sopii yhdelle ja toinen toiselle. Mulla cliniquen tuotteet kirveli ja kiristi ihoa ihan älyttömästi. Mä en tykännyt ollenkaan :-D kiva jos sä oot kuitenkin löytänyt niistä omia lemppareita :-) itse vannon biothermin nimeen :-)

    • Saija Saija sanoo:

      Niinkö :o Ohoh! Mutta selvästi toinen sopii toiselle ja toiselle ei. Tärkeintä on löytää itselle sopivat tuotteet. Oi ne Biothermin tuotteet on varmasti myös hyviä :)

  2. Avatar Elina sanoo:

    Mukana :)

    • Saija Saija sanoo:

      Tämä kommentti oli ilmeisesti tarkoitettu joulukalenteriin? Kannattaa käydä kommentoimassa uudelleen luukun postaukseen niin osallistut arvontaan :)

  3. Avatar Eve sanoo:

    Mulla on herkkä iho, joka etenkin näin talvisin tuntuu tosi kuivalta! Tuntuu todella haastavalta löytää mitään hyviä kosteusvoiteita tai muitakaan ihonhoitotuotteita, jotka oikeasti tuntuisivat tehoavan. Onneksi mullakaan ei sen enempää epäpuhtaksia ole. :-D Olisi kiva myöhemmin kuulla mitä mieltä oot tuosta konjac-sienestä! :-)

    • Saija Saija sanoo:

      Harmi kuulla, että sulla on kans kuiva iho :/ Se tuo kyllä mukanaan omat haasteensa. Joo voin kertoa myöhemmin mielipiteitä siitä! Vaikuttaa ainakin nyt jo hyvältä. Ja tykkään sen helppokäyttöisyydestä :)

  4. Avatar Jonna sanoo:

    Käytätkö enää ollenkaan garnierin misellivettä meikin poistamiseen, josta teit joskus postauksen? :)

    • Saija Saija sanoo:

      En ole käyttänyt enää sen jälkeen, kun luin sen sisältävän syöpää aiheuttavia aineosia :(

  5. Avatar Tuula sanoo:

    En oikein tiedä mikä ois minun iholle sopivat tuotteet.Minulla on herkkä iho ja tiedän sen tarvitsevan kostetutta.Juon paljon vettä päivässä ja puhdistan ihoni päivittäin vanulla ja perusvoiteella.
    Käytän hajusteettomia tuotteita ja talvella täyteläisempiä kuin kesällä.Jotenkin tuntuu että kamppailen yksin tämän ongelman kanssa.

    • Saija Saija sanoo:

      Ootko kokeillut yönaamioita? Niistä löytyy todella kosteuttavia versioita, jotka siis käytännössä kosteuttavat koko yön. Myös ihoöljy auttaa, erityisesti todella kuivissa kohtaa. Toivottavasti näistä vinkeistä olisi apua :)

  6. Avatar Tuulis sanoo:

    Laadukkaita ja ihania tuotteita

  7. Avatar ma sanoo:

    jee mahtavaa!!!!!

  8. Avatar Eve L. sanoo:

    Hei! Itse tykkään myös cliniquen tuotteista ja ehdottomasti suosittelen kokeilemaan heidän dramatically different moisturizing creamiä todella kuivalle-kuivalle sekaiholle :)

  9. Avatar annika sanoo:

    Moikka! Tiedätkö missä Lexingtonin tuotteet valmistetaan? Tilasin netistä siskolleni Lexingtonin aamutakin jossa lukee valmistusmaana Turkki ja yllätyin jotenkin tästä. Tuotteen pitäisi olla aito, on tilattu ihan suomalaiselta sivulta.

    • Saija Saija sanoo:

      Heippa :) En osaa yhtään sanoa! En ole koskaan tajunnut katsoa tuotelappuja tarkemmin eikä astioissa lue ollenkaan valmistusmaata :s Uskon, että tuotteesi on aito. En tiedä sitten tehdäänkö kaikki tuotteet Turkissa. Meiltä ei löydy enää kuin astioita niin en voi tarkistaa tuotelappuja :/

  10. Avatar Johanna sanoo:

    Itellä on käytössä myös tota moisture surgea jo varmaan neljäs purkki ja tuntuu tosi hyvältä meikin alla, yöllä tykkään lotrata sitten paksumpien rasvojen kanssa.
    Muuten, toi ”oikeastansa” on viimeaikoina lisääntynyt tosi paljon sun teksteissä ja särähätää ainakin omaan korvaan aika ilkeästi…
    Toivottavasti kommentista ei jäänyt negatiivista fiilistä, sun blogi kun on yks mun lemppareista! Mutta hyvää joulua sinne!

    • Saija Saija sanoo:

      Oi kiva, että sä oot kans pitänyt siitä :) Mä kans huomasin, että se toimii hyvin meikin alla. Ja kiitos huomautuksesta, tuollaisia asioita ei itse huomaa. Mutta täytyy kiinnittää siihen jatkossa huomiota. Kiitos kommentistasi ja hyvää joulua sullekin :’)

  11. Avatar Ellao sanoo:

    Haluisin korjata tuohon ettei naamiota ja kuorintaa kannata tehdä samana päivänä, että puhdistavaa naamiota ja kuorintaa ei kannata tehdä samana päivänä, mutta esimerkiksi kosteuttava naamio voisi jopa olla hyväksi :)

Kommentoi