12 x Christmas facts about me

1. Tänä vuonna meidän taloudessa on yksi uusi lahjan saaja, nimittäin Nemo. Aluksi meinattiin ostaa pikkuiselle oma koirien joulukalenteri, mutta ainakin yhdessä sellaisessa oli liian isoja herkkuja Nemolle… Sen vuoksi päätettiin, että paketoidaan sille lahjapaperiin muutama oma lahja. Ainakin eräs Ikean pehmolelu sekä tietysti nameja.

2. Aatto ei tunnu miltään ilman aikaista herätystä. Ja tarkoitan nyt aikaisella ennen aamu seitsemää. En vaan tiedä mitään parempaa fiilistä kuin herätä jouluaattona ennen muita, vetää jalkaa aamutossut ja kaikessa rauhassa keittää riisipuuroa. Ennen kuin alkaa Joulupukin Kuumalinja, haha legendaarinen sekin.

3. Me ei olla vielä päätetty, että laitetaanko tänä vuonna joulukuusi vai ei. Nemo nimittäin tykkää kaikista roikkuvista, vähänkin kiinnostavan näköisistä esineistä. Joten en tiedä uskalletaanko laittaa niin iso kuusi tänne. Jos teillä on kokemuksia koirista joulukuusen elämisen kanssa niin kertokaa ihmeessä 😀

christmas facts

4. Toisaalta onnistuin bongaamaan kaupoista vaikka mitä upeita koristeita! Mustavalkoiseen sisustukseen löytyy paljon moderneja koristeita. Joulukuusen koristelu on mun toinen suuri joulufiiliksen nostattaja, joten olisi harmi jättää se tänä vuonna välistä.

5. Joulukuulla blogissa starttaa historiani ensimmäinen joulukalenteri. Jokainen luukku pitää sisällään arvonnan ja voin jo tässä vaiheessa paljastaa, että palkintoina on vaikka mitä kivaa! En ole kuitenkaan vielä päättänyt, että kestäisikö jokaisen luukun arvonta 24h eli niin kauan kuin seuraava luukku aukeaa vai olisiko osallistumisaikaa jokaisella arvonnalla aaton aattoon saakka. Kummastako tyylistä te tykkäisitte? Kommentoikaa ihmeessä niin pääsette vaikuttamaan tähän!

6. Oon ostanut jo suurimman osan lahjoista. Tänä vuonna pakettien keksiminen ei tuottanut yhtään hankaluuksia. Tähän saattaa vaikuttaa se, että oon kuunnellut mun läheisiä jo kesästä asti eli tiedän suurin piirtein, mitä he tarvitsevat ja haluavat 😉

IDKUVA

7. Tosin kaikki lahjat ovat vielä paketoimatta. Ajattelin tänä vuonna panostaa paketointiin entistä enemmän. Haluaisin jotkut mustavalkoiset paketit, kimaltavilla nauhoilla tai korteilla.

8. Joka ikinen jouluaatto mun päältä tai vähintään kynsistä tulee löytyä punaista sävyä. Tämän vuoden lookki on lähes kokonaan suunniteltu; punainen mekko ja kynsiin samaa sävyä + glitteriä.

9. Rakastan kierrellä näin joulun aikoihin erilaisissa isoissa kaupoissa. Erityisesti Ikeassa  Ollaan itse asiassa lähdössä sinne ensi viikon sunnuntaina! Toivottavasti siellä on vielä joulukoristeita jäljellä.

jouluisia faktoja

10. Mä oon tosi huono syömään suklaata, mutta tähän aikaan vuodesta löydän itseni liiankin usein kauppojen konvehtihyllyiltä tutkiskelemasta. Tänä vuonna täytyy ostaa ainakin rasiat, joissa on valkosuklaata ja täytettyjä ”suklaakuppeja”.

11. Ihan pienilläki jutuilla tulee lisättyä päivä päivältä enemmän joulufiilistä; Kahviloissa normaalin laten sijaan tilaan piparkakkulaten (taivaallisen hyvää!), suihkugeelinä käytän kanelin tuoksuista versiota, jokaisen leffaillan valintana on joku entuudestaan tuttu tai vielä tuntematon joulupätkä jne. Pienilläkin jutuilla saa fiiliksen nousemaan!

12. Ei ole epäilystäkään, mistä tämä mun jouluhulluus on lähtenyt… Äiti on ostanut lähes kaikki lahjat, paketoinut ne, ripotellut jouluvaloja mun kotikotiin lähes joka nurkkaan, suunnitellut joulun ruokailua, hankkinut ensimmäiset joulukukat ja vaikka mitä muuta 😀

Tässä hieman jouluisia faktoja, toivottavasti pidätte. Ajattelin vielä myöhemmin jakaa meidän joulun traditiot! Mutta kertokaa ihmeessä, mitä tykkäsitte tällaisesta postauksesta?

Kuvat: Weit


No Comments
 • Viivi
  Posted at 11:46h, 26 marraskuun Vastaa

  Meillä on aina onnistunut joulukuusen laitto koirien kanssa – ihan pentuaikanakin. Tietty ne kuusen koristeet on ollu niin mielenkiintoisia että vähän käy koira tutkimassa, mutta kieltämällä saa senkin loppumaan 🙂

  • Saija
   Posted at 12:03h, 26 marraskuun Vastaa

   Voi, kun kiva kuulla 🙂 Meilläkin varmasti kieltämällä loppuu, mutta eniten jännittää se aika kun Nemo on yksin kotona. Mutta ehkä mekin uskalletaan se laittaa, onhan se toisaalta hyvä totuttaa jo pentuna siihen. Kiitos sulle kommentistasi 🙂

   • Anomuumi
    Posted at 15:15h, 26 marraskuun Vastaa

    Mäkin luulen, että ei siinä oikeaa ongelmaa tule! Musta on aina kauhean harmi, kun ihmiset sanoo ettei ole uskaltaneet laittaa kuusta sen jälkeen kun taloon on tullut kissoja tai koiria. Meillä on juuri myös käyty vain koristeita välillä tökkimässä, mutta ei mitään pelkoa jostain kuusen kaatamisesta tai muista katastrofeista. 😀 Tietysti jos piparkakkuja ripustaa, niin ei ihan alimmille oksille. 😀

    • Saija
     Posted at 20:47h, 27 marraskuun Vastaa

     Hyvä juttu 🙂 Joo ei pipareita 😀 Haha! Kyllä mä uskon, että me laitetaan kuusi. Turha sitä on toisaalta jättää laittamatta tällaisen takia. Ja ehkä näin tekemällä Nemo sitten tottuu siihen 🙂

 • Inka Nitta
  Posted at 12:30h, 26 marraskuun Vastaa

  Meilläkin, kun omistettiin vielä meidä Husky niin jopa pentuna kuusen pystyi laittaa. Alkuun tottakai kiinnosti, mutta kieltämällä sen sai loppumaan oltiin sitten kotona tai ei. Yks vaihtoehto on kans aidata kuusi sellasilla lapsiaitauksilla sillä välin kun on poissa kotoa 😀

  Ja hei, kai tuutte Tampereelle Ikeaan? 😉

  • Saija
   Posted at 14:42h, 26 marraskuun Vastaa

   Vautsi! Hyvä tietää, että sujuu näin hyvin 🙂 Kyllä mekin sitten varmaan uskalletaan laittaa kuusi! Haluaisin nimittäin jo päästä koristelemaan sen <3 Joo tällä tietoa ollaan tulossa Tampereelle 😉

 • Suvi
  Posted at 12:37h, 26 marraskuun Vastaa

  Ai että, joulu on kyllä niin ihanaa aikaa 🙂
  Meillä ei ole koirista ja joulukuusista kokemusta, mutta kissoista kylläkin. Sekä aikuiset että pennut on välillä innostunut ottamaan koristeita alas ja juoksemaan niiden kanssa pitkin ja poikin, mutta ollaan pyritty ripustamaan aina kaikki pallot ylös ja alas sitten jotain ”äänettömiä” koristeita. Kerran on toki koko iso kuusi kaatunutkin, voi sitä neulasten määrää… mutta hauskoja muistoja ne on, vaikka ei sillä hetkellä naurata – myöhemmin kyllä! 😀

  • Saija
   Posted at 16:36h, 26 marraskuun Vastaa

   Älä muuta sano, ihan parasta aikaa 🙂 Voi ei 😀 Mutta oot oikeassa! Hauskoja muistojahan ne on. Kyllä mekin sitten varmaan uskalletaan kuusi laittaa. Ja täytyy tosiaan vaan miettiä, mitkä koristeet jäävät alimmaiseksi niin tuskin siinä mitään ongelmaa tulee :)!

 • Riikka
  Posted at 12:47h, 26 marraskuun Vastaa

  Piristävä postaus! Mun mielestä olis kiva että ois vaan 24h aikaa osallistua 🙂

  • Saija
   Posted at 13:26h, 26 marraskuun Vastaa

   Kiitoksia Riikka! Oi hyvä tietää, että 24h kuulostaisi kivemmalta :’)

 • Milla
  Posted at 12:48h, 26 marraskuun Vastaa

  Tosi ihana postaus! Mun mielestä nuo arvonnat vois olla 24h! Meilläkin on aina ollut joulukuusi vaikka meillä on koiria ja hyvin on mennyt. Välillä tippuu joku koristepallo kuusesta, mutta mitä nyt pienistä.. 😀

  • Saija
   Posted at 16:26h, 26 marraskuun Vastaa

   Kiitos paljon 🙂 Niinpä! Kyllä mekin sitten uskalletaan se laittaa ja voihan se olla, ettei Nemoa lopulta edes kiinnosta koko kuusi. Hyvä, että kerrotte mielipiteenne, oon nyt tehnyt päätöksen eli arvonnat tulee kestämään sen 24h :)!

 • Noora
  Posted at 13:14h, 26 marraskuun Vastaa

  24h pituiset arvonnat kuullostas kivemmalta! 🙂

  • Saija
   Posted at 13:25h, 26 marraskuun Vastaa

   Hei, kiitos mielipiteestä! Tämä auttoi mua paljon 🙂

 • Helena
  Posted at 13:20h, 26 marraskuun Vastaa

  Meillä Vickan oppi heti ettei koristeille ole asiaa, mutta kulkee edelleen välillä kuusen vierestä niin, että karisuttaa. Tämä siis meille tuo oman haasteensa kun espanjanvesikoiran kiharaan turkkiin jää neulasia piiloon ja ne kutittaa. Jouluna isäni paistaa yötä myöten joulukinkkua, joten koira tietysti herää aina myös tarkkailemaan kinkkua keittiöön ja ehkä saa pari maistiaista aina silloin tällöin 😉 Myöskin Vickanin joululahjat pakataan sanomalehteen, jotta koira saa itse avata lahjansa ja ei mene siinä repimisessä lahjapapereita hukkaan 😀

  Helena, http://hundred-moments-happiness.blogspot.fi

  • Saija
   Posted at 20:51h, 27 marraskuun Vastaa

   Eikä 😀 Voi, kun se kuulostaa valloittavlata tapaukselta! Voi joulukinkku on varmasti koiran suurta herkkua :p Pitäähän niidenkin nyt saada vähän maistaa. Sanomalehti kuulostaa hyvältä idealta, saa nähdä jos mekin päädyttäisiin siihen. Kiitos sulle kovasti kommentistasi 🙂

 • Susanna
  Posted at 13:33h, 26 marraskuun Vastaa

  Meillä kanssa on sujunut joulut hienosti koiran kanssa. Ensimmäisenä jouluna karvakaverilla tais hätä iskee ja aamulla löydettiin pieni kikkare kuusen alta. Vaikka meilläkin oli tekokuusi. 😀

  • Saija
   Posted at 14:40h, 26 marraskuun Vastaa

   Eikä 😀 Haha en kestä! Se varmaan luuli olevansa pihalla, kun kerran kuusikin löytyi 😀

 • -
  Posted at 13:37h, 26 marraskuun Vastaa

  Toi 24h arvontojen suhteen olisi mielestäni kivempi 🙂 Meillä koirien kanssa aina onnistunut joulukuusi, olen opettanut niille ihan pennusta saakka, etteivät töni kuusta tai vie siitä koristeita

  • Saija
   Posted at 14:38h, 26 marraskuun Vastaa

   Huippua, että te kerrotte mielipiteen tähän! Nimittäin tästä on mulle suuri apua 🙂 Oi kiva kuulla, että teillä on kaikki mennyt hyvin kuusen kanssa. Kyllä mekin sitten varmaan uskalletaan myös laittaa (:

 • Inka
  Posted at 14:22h, 26 marraskuun Vastaa

  24h arvonnat kuulostaa myös miusta paremmalta! 🙂

  • Saija
   Posted at 14:31h, 26 marraskuun Vastaa

   Jes! Niin kiva tietää teidän mielipide tähän – taidan toteuttaa arvonnat 24h:n mittaisina :p

 • Oona
  Posted at 15:05h, 26 marraskuun Vastaa

  Ehdottomasti 24h arvonnat! 🙂

  • Saija
   Posted at 15:15h, 26 marraskuun Vastaa

   Niin ilo nähdä teidän olevan yksimielisiä! Kiitos kommentista 🙂 xx

 • Milla
  Posted at 15:07h, 26 marraskuun Vastaa

  24 h arvontoja! Se on jo useemman vuoden ollut mun ainoa joulukalenteri, että joka aamu katson blogeista voitinko edellisen päivän arvonnassa mitään ja osallistun uuteen 😀

  • Saija
   Posted at 15:13h, 26 marraskuun Vastaa

   Voi vitsit miten kiva idea tehdä noin! Ehdottomasti täytyy kans laittaa 24h kestävät arvonnat kalenteriin. Kiitos sulle paljon näkemyksestä, tästä oli suuri apu valinnassa 🙂

 • Jemina
  Posted at 15:29h, 26 marraskuun Vastaa

  24h arvonnat ehdottomasti! 🙂 Ihana postaus ja tuli niin jouluinen fiilis ❤

  • Saija
   Posted at 22:24h, 26 marraskuun Vastaa

   Jee!! Ihana kuulla teidän mielipiteitä asiaan 🙂 Ja kiitos sulle kovasti sanoistasi <3

 • Noora
  Posted at 15:54h, 26 marraskuun Vastaa

  Meilläkin on aina sujunut hyvin joulukuusen ja koiran yhteistyö, vaikka koira reilusti Nemoa isompi eli yltäisi halutessaan kuusenkoristeisiin. Silti ei oo ollu mitään ongelmia, joten suosittelen kokeilemaan 🙂

  24h joulukalenteri kuulostaa hyvältä!

  • Saija
   Posted at 22:25h, 26 marraskuun Vastaa

   Super kiva kuulla =) Kyllä meidänkin sitten täytyy uskaltaa, jos näin monella on mennyt ilman ongelmia. Ja onhan se hyvä opettaa tottumaan kuuseen jo pennusta saakka. Kiitos kovasti Noora 🙂

 • Sofie
  Posted at 19:28h, 26 marraskuun Vastaa

  Meillä on joulut sujunut mainiosti koiran kanssa, mutta ensimmäisenä jouluna kuusen sisäänkannon jälkeen pikkuinen kävi pisulla kuusen alla. Luuli tietysti olevansa ulkona, kun oli vielä aivan pikkuinen 😀

  • Saija
   Posted at 22:19h, 26 marraskuun Vastaa

   Eii 😀 Voi ei, mikä raasu! Onhan se nyt hieman outoa, kun sama puu on yhtäkkiä sisälläkin 😀

 • Riikka
  Posted at 20:25h, 26 marraskuun Vastaa

  Sä vaikutat kyllä niiiiin jouluihmiseltä 😉 Mutta joulu on ihanaa aikaa! Mäkin ajattelin huomenna laittaa jo vähän joulufiilistä kotiin.

  • Saija
   Posted at 22:18h, 26 marraskuun Vastaa

   Voi mä niin rakastan joulua <3 Odotan sitä innoissani jo elokuusta saakka! Sun suunnitelmat kuulostavat niin hyvältä - siitä se joulun odotus lähtee :p

 • Lottta
  Posted at 20:42h, 26 marraskuun Vastaa

  Meillä on ollut aina kuusi kiinni katossa, kun on ollut nuori koira. Ei se paljon näy, kun siimalla laittaa. Mun koira on sen verran iso, että kun kiertää kuusen se kaataa kuusen samalla helposti. Ja lasipalloja oon laittanut vaan ihan ylös, muuten muovisia koristeita. Mulla koira on häntää heiluttaessa ihan vahingossa tiputtanut koristeita 😀

  • Saija
   Posted at 22:33h, 26 marraskuun Vastaa

   Kuulostaapas fiksulta idealta 🙂 Tuo voisi myös toimia! Toki Nemo on sen verran pieni, että se tuskin saisi koko kuusta kaadettua… Tai no ei sitä tiedä. Kiva kuulla, että teillä on paria tippunutta koristetta lukuunottamatta mennyt hyvin. Kyllä mekin taidetaan uskaltaa laittaa oma kuusi :p

 • Anna
  Posted at 09:14h, 27 marraskuun Vastaa

  Tuohon joulukuusi ongelmaan, niin voit vaikka kiinnittää pienen koukun kattoon ja narulla kuusi siihen. Meilläkin on koira joka rakastaa joulukoristeita niin se estää ainakin meillä kuusen kaatuamisen. +ja kannattaa laittaa halvimmat koristeet alas, jos ne vaikka rikkoutuu niin ei haittaa 🙂

  • Saija
   Posted at 20:49h, 27 marraskuun Vastaa

   Kiitos vinkistä 🙂 Tuo naru idea on kätevä! Meillä on vaan kuusi, joka kootaan eri osista niin en tiedä sitten auttaisiko se. Mutta täytyy katsoa. Ja koristeissa voisi kyllä parhaimmat laittaa ylös niin ei sitten harmita, jos hajoaa. Kiitos paljon näkemyksestä 🙂

 • Nelli
  Posted at 09:48h, 27 marraskuun Vastaa

  Meillä kans pientä koiraa ja hyvin on onnistuu joulukuusen kanssa vuodesta toiseen 🙂 Ja ehdottomasti 24 h kalenteri! Ihanaa joulun odotusta! 🙂

  • Saija
   Posted at 20:24h, 27 marraskuun Vastaa

   Onpas ollut mukava huomata, että yhteiselo kuusen kanssa on sujunut vuodesta toiseen hyvin 🙂 Ja kiitos mielipiteestäsi! Laitan 24h arvonnat pystyyn. Samoin myös sulle 🙂 xx

 • tiiijau
  Posted at 11:45h, 27 marraskuun Vastaa

  Täällä kans 24h kannalla! 🙂 ootko harkinnu ns pöytäkuusta tai sitä ettet koristelisi kuusta niin alas asti? Laittaisit alimmat koristeet niin ettei nemo ylettyisi niihin 🙂 ?

  • Saija
   Posted at 20:45h, 27 marraskuun Vastaa

   Jei, 24h arvonnat lähtee toteutukseen 🙂 Joo se olisi yksi vaihtoehto. Myös tuo koristelun jättäminen alaoksilta olisi hyvä idea! Ja kaikista mielenkiintoisemmat koristeet ylös. Hmm, niin me taidetaan tehdä. Kiitti sulle 🙂

 • Jenny
  Posted at 12:42h, 27 marraskuun Vastaa

  Tällaisia faktapostauksia on aina superkiva lukea 🙂 Vitsit tässä postauksessa oli myös ihanan jouluiset kuvat!!

  • Saija
   Posted at 18:28h, 27 marraskuun Vastaa

   Ilahduttavaa kuulla, että faktapostaukset ovat pidettyjä 🙂 Tuun varmasti toteuttamaan näitä myös jatkossa. En malta odottaa, että starttaa joulukuu. Silloin tulee lisää jouluisia postauksia :p

 • Cami
  Posted at 18:57h, 27 marraskuun Vastaa

  Mua jännittää myös Teukan suhtautuminen kuuseen 😀 Se on kova kaveri tiputtelemaan kaikkea tasoilta alas niin voisin kuvitella kuusenkin saavan kyytiä. Mä antaisin ääneni myös 24h arvonnoille! 🙂

  • Saija
   Posted at 20:44h, 27 marraskuun Vastaa

   Eii 😀 Haha ihana! Meillä on samat jännitykset, mutta oon nyt tullut siihen tulokseen että kyllä me taidetaan kuusi laittaa. Sitten sen näkee kuinka käy, heh. Kiva kuulla, että 24h arvonnat on mieluisammat 🙂

 • Katri | Finnlandsnorsk
  Posted at 20:51h, 27 marraskuun Vastaa

  Olisi mukavaa, jos arvonnoissa olisi ehkä se 24h aikaraja. Silloin säästyt itsekin kamalalta osallistujamäärältä ja osallistujilla ehkä toivo paremmasta voittomahdollisuudesta. Itselle se nyt on sinällään sama, kun muistaa niin harvoin täällä käydä että blogeja tulee luettua kaksi kertaa viikossa. Eli keskimäärin ehdin osallistua noin 8 arvontaan sanomallani tavalla 🙂

  http://finnlandsnorsk.blogspot.fi/

  • Saija
   Posted at 20:53h, 27 marraskuun Vastaa

   Kiva, että ootte ollut näin yksipuolisia – helpottaa mua paljon päätöksessä 🙂 Niinpä! Onhan se lukijankin kannalta mielenkiintoista käydä joka aamu katsomassa, että voittiko edellisen ja siinä samassa osallistua seuraavaan. Tuo 8 arvontaa on jo myös hyvä määrä, jos et halua useammin käydä osallistumassa. Siinä on kans jo suuri voittoprosentti :p

 • Katariina
  Posted at 13:33h, 28 marraskuun Vastaa

  Kannatan myös ehdottomasti 24h arvonta aikaa. Tämä olisi ehkä sinullekin miellyttävämpi niin et joudu viettää jouluasi kaikkia kerääntyneitä arvontoja purkaen. 😀

  • Saija
   Posted at 11:59h, 29 marraskuun Vastaa

   Tuo on muuten totta 😀 Hyvin sanottu! Näin mä tuun tekemään. Kiitos kovasti 🙂

 • Veera
  Posted at 15:55h, 29 marraskuun Vastaa

  Neljän koiran omistajana ja yksi on chihu niin meillä kukaan ei ole pahemmin koskaan ollut kiinostunut kuusesta, ei edes pentuna. Omistajalle tosin aiheuttaa pientä sydämentykytystä kun koira kävelee huomaamattaan liian läheltä kuusta 😀 Kannattaa vaan laittaa kuusi, laittaa vaikka vähän korkeammalle koristeita ja ottaa sitten pois jos pikku kaveria alkaa vähän liikaa kiinostamaan 🙂

  • Saija
   Posted at 10:25h, 30 marraskuun Vastaa

   Voi, kun kiva kuulla 🙂 Haha voin kuvitella 😀 Mä taidan tehdä samoin, haha. Mutta kyllä mä uskon, että ei siinä tulee mitään ongelmia. Täytyy vaan opettaa, että kuuseen ei saa koskea. Ehkä parempi opettaa nyt pentuna niin se muistaa sitten jatkossakin ;-D

 • Suvi
  Posted at 16:09h, 01 joulukuun Vastaa

  Oletko ajatellu esimerkiksi että ostaisitte pienemmän kuusen? Reilu metrin korkuisen ja laittaisitte sen esimerkiksi pöydälle? 😀 voi kuulostaa vähän hassulta idealta, mutta netissä pyörinyt paljon tälläisiä ratkaisuja ja ei miusta juurikaan hassumman näköinen!

Post A Comment