Q&A / Vaatekaapin muutos, lapsuus, hiukset

Tänään vuorossa olisi viimeinen vastausosa teidän lähettämiin kysymyksiin. Tuhannet kiitokset niistä Toivottavasti ootte saanut kysymyksiin vastaukset ja jos tulee vielä mieleen jotain niin laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin tulemaan! 

Millainen suhtautuminen sulla on omaan ulkonäköösi? Todella hyvä, jopa yllättävän hyvä. En itse asiassa ajattele ulkonäköäni kovin usein. Tietysti aina löytyy jotain kohtia, mitkä häiritsee… Mutta turha sellaisista on välittää.

Miten hoidat hiuksiasi? Pesen shampoolla, käytän hoitoainetta, hiusnaamiota (kerran tai kaksi viikossa), käytän hiusöljyä sekä vielä suihkutettavaa hoitoainetta.

Mitä shampoota ja hoitoainetta käytät tällä hetkellä? OGX:n kookoksen tuoksuisia versioita. Täältä löytyy tarkempaa kuvaa ja tietoa niistä.

Haaveiletko ulkomaille muutosta jos haaveilet niin minne? En haaveile. Vaikka tähän aikaan vuodesta tulee usein pimeyden vuoksi ahdistusta ja halua lähteä lämpöiseen niin en mä täältä silti haluaisi muuttaa. Jos kuitenkin joskus tulisi sellainen tilanne, että olisi ”pakko” niin johonkin kauniiseen kaupunkiin, jossa olisi lämmin!

Onko sulla luonnostaan suorat hiukset? Ei ole, mulla on hieman luonnonkiharaa.

Miltä koiravauva on tuntunut? Parhaalta päätökseltä On se vaan ilahduttanut meidän elämää suunnattomasti! Enkä osaisi enää kuvitella elämää ilman Nemoa.

Millainen suhtautuminen sulla on lapsiin? Tykkään lapsista ja viihdyn niiden kanssa, mutta vielä en haluaisi omia. Ehkä muutaman vuoden päästä.

Ootko ikinä haaveillut vauvasta siitä, että saisit just nyt vauvan? En ole. Koen olevani vielä melko nuori, joten sellaisia ”haluan vauvan nyt”-haaveita ei ole vielä tullut.

Mitä tekisit jos tulisit nyt raskaaksi? En ole ajatellut asiaa, mutta kyllä lapsi pidettäisiin.

Mikä on sun hauskin lapsuusmuisto? Voi näitä on monia, mutta ensimmäisenä tulee mieleen edesmenneen paappani kanssa vietetyt ajat. Olin aina ”paapan tyttö”. Olin joku 6-vuotias, kun ajettiin meidän pihassa yhdessä autolla – sen muistan aina :D

Teetkö usein turhia hankintoja? En tee. Tiedän onneksi melko hyvin, että tarvitsenko jotain tuotetta vai jääkö se käyttämättä.

IDKUVA

Missä olisit/haluaisit olla töissä jos nykyistä paikkaa ei olisi? En oikein tiedä. Ehkä jossain muodin parissa, vaikka muotilehden toimituksessa?

Millaisista leffoista tykkäät vähiten? Scifi ei oikein iske…

Lempiruoka? Ei varmaan tule yllätyksenä, mutta kana-caesarsalaatti. Syön sitä oikeasti kuukaudessa aivan liian monta kertaa!

Käytkö kirppareilla? Todella harvoin. Oon muutenkin käynyt kesän jälkeen melko laiskasti kaupoissa pyörimässä. Tänä syksynä ei ole ollut mitään pakollista hankintaa tehtävänä ja oon pyrkinyt välttämään turhan shoppailun, joten se on vaikuttanut asiaan.

Käytätkö e-pillereitä? En enää vaan käytän minipillereitä.

Ootko huomannut niissä mitään sivuvaikutuksia? E-pillereistä sain korkeaa verenpainetta, joten niiden käyttö jouduttiin lopettamaan.

Mitä mieltä oot hormonaalisesta ehkäisystä? Käyttämissäni tuotteissa on todella vähän hormoonia, mutta voisin kyllä käyttää sellaista, jossa sitä ei olisi ollenkaan.

Olitko lapsena rämäpää vai rauhallinen? Missä asioissa se näkyi? Rauhallinen. Todella harvoin laitoin kenellekään vastaan vaan tein kiltisi niin kuin piti.

Millainen lapsuutesi oli? Rauhallinen ja sellainen, josta on jäänyt vain hyvät muistot.

Missä olet hyvä? Missä et ole kovin hyvä? Vastailin näihin samantyyppisiin kysymyksiin hetki sitten eräässä haasteessa. Postaus löytyy suoraan täältä.

Kuvaa lyhyesti sun normaali arkipäivä? Riippuu paljon työvuoroista, mutta jos mulla on aamuvuoro niin aamulla Nemon kanssa pihalle, kahvia, aamupalaa, töihin, töistä kotiin, Nemon kanssa pihalle, ruuan tekemistä, kavereita tai blogijuttuja, ruokakaupassa käynti ja illalla vielä lenkille.

kysymyspostaukset

Mitä teet kotona, kun kukaan ei näe?  Laulan ääneen. Tätä tapahtuu todella usein enkä aina edes itse huomaa sitä.

Haaveiletko häistä? Vähän, mutta muutaman vuoden päähän.

Millaiset on sun unelmien häät? Hmm, tämä on paha. Ainakin juhlat olisivat isossa avarassa tilassa, jossa olisi valkoiset ja beiget koristelut. Kaikki läheiset paikalla. Paljon erilaista ruokaa ja herkkuja tarjolla, karkkibuffet jne. Sekä illalla jotkut ihanat valaistukset.

Uskotko mihinkään yliluonnolliseen ja onko sinulle tapahtunut koskaan mitään yliluonnollista? En usko. Mulle ei ole koskaan tapahtunut mitään sellaista.

Miten toteutit sun vaatekaapin muutoksen? Ensimmäisenä levitin koko vaatekaapin sisällön lattialle. Heitin rankalla kädellä pois vaatteet, jotka eivät ole klassisia ja ajattomia tai sellaiset, joita en ollut käyttänyt viimeiseen vuoteen. Sen jälkeen katsoin, mitä tarvitsen. Multa puuttui ihan perusvaatteet, kuten valkoinen t-paita. Ja sitten pikkuhiljaa etsin ne mitä tarvitsin. Nyt se on lähes valmis!

Jos saisit pukeutua vain yhteen asuun loppuelämäsi ajan, niin millainen se olisi? Tykkäsin tästä asusta suunnattomasti, joten valitsen sen. Toki sillä voisi tulla kesällä hieman kuuma…

Mitkä on sun ja Tatun pitkän suhteen salat ja vinkit? Toisen huomioiminen, yhteinen huumorintaju ja sama näkemys asioista. Myös se, että vietetään paljon aikaa yhdessä. Mutta ei kuitenkaan liikaa eli tehdään paljon myös omia juttuja. Koen sen tärkeäksi suhteessa eli tasapainossa kaikkea.

Lempiartistit/bändit? Mulla ei ole tällä hetkellä ketään tiettyä suosikkia.

Oudoin tapasi? Hiljennän musiikkia aina ajaessani keskittymistä vaativaan risteykseen. Tämä on ärsyttävää varsinkin silloin, kun radiosta soi oikeasti hyvä biisi :D

Ketkä ovat parhaita ystäviäsi? Iris, Sanni ja Marjaana 

Onko sulla koskaan ollut pelkoa, joka haittaisi jokapäiväistä elämääsi? Jos, niin kuinka olet päässyt yli siitä? Ei ole ollut mitään todella pahaa pelkoa, onneksi! Täytyy nyt koputtaa puuta.

kysymyspostaus

Sano Tatun joku ärsyttävä luonteenpiirre ja tapa? Haha pieni aikaansaamattomuus sekä vaatteiden jättäminen pesukoneen päälle. Tatu saa aina kuulla siitä, että vaatteet voi laittaa myös suoraan pyykkikoriin :D

Miten usein riitelette ja mistä? Todella harvoin. Yleensä kiireestä ja myöhästymisestä.

Miten pidät hiuksesi hyvännäköisinä ulkona, kun on huono sää? En oikein mitenkään. Jos on syksy tai talvi niin pyrin suojaamaan hiukset huivin tai takin alle.

Miksi terveys on sulle tärkeää eli miksi liikut ja syöt terveellisesti? Paremman fiiliksen takia. Kun syö kevyemmin ja terveellisesti sekä liikkuu niin olo on huomattavasti energisempi.

Ootko tehnyt yhtään videopostauksia ja onko tulevaisuudessa sellaisia tulossa? Oon joskus blogin alkuaikoina tehnyt, mutta en pitkään aikaan.

Onks sulla Youtube kanavaa? Joo kyllä sellainen löytyy, täältä.

Miten toteuttaa ns. klassista tyyliä ja muuttaa teinimäinen tyyli aikuisen naisen tyyliksi? Tärkeää on käydä ensin vaatekaappi kokonaan läpi. Kannattaa laittaa suoraan kirpparille kaikki teinimäiset jutut ja jättää sinne vaan ajattomat vaatteet. Sitten pikkuhiljaa täydentää kaappia klassisimmilla vaatteilla.

Ootko tehnyt Konmari-siivouksen kotiinne? Mitä mieltä olet Konmarista ilmiönä tai siivous/järjestelytekniikkana? Muistaakseni joskus kirjoittelit ainakin siitä vaatteiden läpikäynnistä? Kyllä oon tehnyt. Toteutin siivouksen kaikkialle meidän kotiin ja täytyy sanoa, että yllättävän paljon löytyi juttuja, jotka lähti pois sekä myyntiin. Mun mielestä ilmiö on hyvä! Nykypäivänä ihmiset keräävät aivan liikaa tavaraa kaappeihin ja varastoon.

Montako takkia omistat (mukaanlukien joka vuodenajan takit)? 32… Oon oikeasti kunnon takkifriikki :-D Mutta näistä on ”onneksi” muutama lähdössä myyntiin.

Entä montako kenkäparia? Nopealla laskulla 51. Laskin ihan kaikki kengät, korkkareista ja sandaaleista lähtien.

Entäpä laukkua? 14, laskien mukaan myös pari isompaa reissukassia. Sellaisia ”normilaukkuja” on 11.


19 Comments
 • Tiia
  Posted at 09:44h, 29 syyskuun Vastaa

  Ei ole pitkään aikaan tullut kommentoitua, joten nyt asiasta poiketen iso kiitos ihanasta blogista! Tätä lukiessa tulee aina hirveän hyvä fiilis ja kuvausinspis, kun sun kuvat on niin kauniin valoisia :)

  • Saija
   Posted at 08:05h, 30 syyskuun Vastaa

   Voi ihana Tiia! Mulle tuli tästä sun kommentista niin hyvä mieli :) Ja inspiraatio kuvaamista kohtaan vain nousi – kiitos hirmu paljon piristyksestä :’)

 • elli
  Posted at 11:14h, 29 syyskuun Vastaa

  Tällaiset postaukset on kyllä aina hauskaa ja mielenkiintosta luettavaa, joten peukku sille! :-) Pisti vaan silmään toi sun kommentti ”ihmiset keräävät nykyään liikaa tavaraa kaappeihin” ja sit kerrot omistavasti 32 takkia ja 51 paria kenkiä (Konmari-siivouksen jälkeenkin….) :-D Tuntuu tosi hassulta, koska itse en oo koskaan omistanut edes noin monia, mutta siitä huolimatta tuntuu, että mulla on jo nyt ihan liikaa kaikkea.

  • Saija
   Posted at 08:18h, 30 syyskuun Vastaa

   Super kiva kuulla, että pidät :-) Toivottavasti tätä kautta tuli uutta tietoa! Joo haha :D Niitä on kyllä älyttömästi eikä siinä määrässä ole järkeä. Heitin niitä pois siivouksen aikana, mutta täytyisi tehdä sama uudelleen. Mun on monesti pitänyt tehdä ”bloggaaja kuluttajana”-tyyppinen postaus, jossa avaisin hieman tätä aihetta. Saa nähdä, jos pian sellaisen toteuttaisin :)

 • Jani-75
  Posted at 14:06h, 29 syyskuun Vastaa

  Yksi kyssäri lisää montako nahkahametta/housuja on sinulla?

  • Saija
   Posted at 08:03h, 30 syyskuun Vastaa

   Haha :D Yhteensä näitä taitaa olla 5? :D

 • Inka
  Posted at 14:44h, 29 syyskuun Vastaa

  Sulta olisi kiva nähdä ”päivä mun matkassa” postaus :)

 • quuen
  Posted at 15:10h, 29 syyskuun Vastaa

  Täytyy nyt kyllä sanoa että ihan järkytyin nuiden takkien, kenkien ja laukkujen määrästä..suorastaan oksettaa! Herää kysymys, tuottaako materialismi onnellisuutta? Eikö vähempikin riittäisi? Mitä jos kaikki maailman ihmiset ostaisivat yhtä paljon? Eipä olis maapalloa kohta ollenkaa. Itse omistan yhden kädensormilla laskettavan määrän vastaavia tuotteita ja pärjään erittäin hyvin. Tykkään yhtälailla muodista ja kauniista vaatteista kuin sinä, mutta tuntuisi todella pahalta omistaa tuo määrä. Ymmärrän, että ihmiset on erilaisia ja laittavat rahansa mihi itse tykkäävät, mutta järjellä ajateltuna tuossa ei ole mitään järkeä.

  • Saija
   Posted at 08:32h, 30 syyskuun Vastaa

   Ei tuota :) Eikä tässä määrässä ole munkaan mielestä järkeä :D Mutta, kun alkaa laskea talvitakin, juoksutakin, sadetakin jne. Niin kyllä se määrä kohoaa yllättävän paljon monellakin ihmiselle. Mä oon monesti meinannut kirjoittaa postauksen ”bloggaaja kuluttajana”. Mutta avataan nyt tässä hieman aihetta. Saan monesti tämän blogityön kautta pr-lahjoja tai muita tuotelahjoja kyseisen vuodenajan tuotteista. Usein ne saattavat olla takkeja. Valmiita paketteja, jotka lähtevät medialle, muotilehtien toimittajille ja bloggaajille (tietysti saadut tuotteet ovat aina merkitty). Mutta pääpointti oli se, että mä oon täysin normaali kuluttaja ”ei blogielämässä” eli munkaan mielestä ei ole normaalia omistaa noin montaa takkia ja toivon, ettei kukaan niin kuvitellekaan. Tässä on myös yksi syy, miksi oon halunnut postauksen kirjoittaa ja ehkä mä sen vielä joskus kirjoitan. Anyway toivottavasti sait tästä jotain irti :)

 • Milja
  Posted at 11:29h, 30 syyskuun Vastaa

  Siis mun on pakko sanoo, että vaikka mä en tee minkäänlaisia blogiyhteistöitä niin mulla on myös paljon takkeja. Ei noin paljoo, mutta paljon.. Ehkä 20? Kenkäpareja 30-40, laukkuja suunnilleen yhtä paljon kun sulla.

  Onhan noi hulluja määriä ja vähemmälläkin pärjäis, mutta mä oon aina rakastanut kenkiä. Kyllä niitä kaikkia tulee käytettyä kun ne on omaan makuun, mutta sit jos ne lojuu useamman vuoden käyttämättöminä ja kyse on vaan luopumisen vaikeudesta niin sit on mun mielestä ongelma :D ja takit on mun mielestä Suomessa yks parhaimpia ostokohteita, kun meillä kuitenkin sitä takkia tarvii yli puolet vuodesta :)

  Mitä sitä selittelemään, jollain vähän, jollain paljon – makunsa kullakin.

  • Saija
   Posted at 11:39h, 30 syyskuun Vastaa

   Hei tosi kiva kuulla, että löytyy muita tätä mieltä olevia :) Tuo on aivan totta! Mäki käytän kaikkia kenkiä (löytyy moneen eri tilanteeseen ja asuun sopivia). Jos jotkut jäävät käyttämättömiksi pitkiksi ajoiksi niin myyn ne silloin eteenpäin. Ja hei hyvin sanottu takeista! Niitä oikeasti tarvitsee Suomessa suurimman osan ajan vuodesta. Kyllä mua ainakin kyllästyttäisi laittaa joka päivä päälle sama takki – vaihtelu siis virkistää. Vaikka ei määrissä ole mitään järkeä niin se on ihan makuasia. Kiitos Milja kommentistasi :)

   • Suvi
    Posted at 10:49h, 01 lokakuun Vastaa

    Komppaan tätä Miljaa:) mulla siis kans takkeja ja kenkiä suunnilleen saman verran kuin hänellä. Ja ei mun silmii nyt erityisesti noi määrät pistäny. Ja varmaan jos itsellä olisi blogi niin samalla tavalla nuo määrät olisi isompia niiden pr lahjojen yms takia! :) en näe tässä kyllä mitään väärää kun säkin kuitenkin kierrätät niitä eteenpäin.

    • Saija
     Posted at 12:08h, 01 lokakuun Vastaa

     Mulle tuli jotenkin erityisen hyvä fiilis teidän kommenteista :) Tuntuu, että nuo määrät ottibat kaikkien silmiin ja sitä myötä alkoi myös negatiiviset kommentit tulla… Mutta kiva kuulla, että sulta Suvi löytyy kans takkeja ja kenkiä. Mun mielestä ei ole väärin nauttia muodista ja vaatteista. Mä kierrätän melko useinkin, juuri tänään varasin kirppispöydän. Kiitos kovasti kommentistasi :)

 • ilona ♥
  Posted at 12:12h, 30 syyskuun Vastaa

  hei olipas superkiva postaus :) ♥ jännää törmätä toiseen joka käyttää minipillereitä kun suht monella on yhdistelmäpillerit, niin kun sullaki aikasemmin! mitä mieltä oot ylipäätään niistä minipillereistä, onko toiminu sulla hyvin? mua rupee ketuttaa aina välillä kun puol vuotta on menkat poissa ja sitten pari kuukautta tiputtelee jatkuvalla syötöllä :D plus se, että ennen en hikoillu kunnolla ees saunassa, nyt saatan hikoilla kävelylenkinkin jälkeen hahhah. onko sulla tullu mitää samantyyppisiä oireita? :p

  • Saija
   Posted at 13:01h, 30 syyskuun Vastaa

   Kiitos kovasti Ilona ♥ Oon kans huomannut, että tosi harva niitä käyttää :o Ainakin moni mun tuttu on saanut niistä huonoja sivuvaikutuksia, mutta mulle ei ole tullut yhtään mitään. Menkat eivät ole kadonnut eikä tule tiputtelua tai mitään muutakaan. Niistä ei oikeastansa tule mitään erityisiä sivuvaikutuksia. Mutta se on varmaan niin yksilöllistä – toisilla toimii eri tavalla kuin toisilla. Ootko kokeillut vaihtaa merkkiä :)?

   • sipu
    Posted at 14:58h, 30 syyskuun Vastaa

    saako udella mitä merkkiä käytät? mä jouduin kanssa vaihtaa e-pillereistä minipillereihin kohonneen verenpaineen takia. olisin kyllä ilman sitäkin vaivaa luultavasti vaihtanut, koska mun kaveri sai suurimmaks osaks e-pillereiden takia veritulpan vähän aikaa sitten… :S

 • Milja
  Posted at 00:03h, 05 lokakuun Vastaa

  Vieläkö omistat MK:n Hamilton laukun tai Adidas Superstarit kokonaan punaisina? Olivatko punaiset Adidakset mokkapintaiset vai nahkaiset?

  • Saija
   Posted at 14:06h, 05 lokakuun Vastaa

   En omista enää :) Myin sen, kun ostin Saint Laurentin laukun. Adidaksen punaiset Superstarit omistan edelleen ja ne on mokkaa :’)

Post A Comment