Q&A / Itsevarmuus, pelko, tulevaisuus

Mistä haaveilet? Oon älyttömän tyytyväinen tämän hetkiseen elämäntilanteeseen, johon en kaipaa mitään lisää  Mutta yleisellä tasolla pitkästä avioliitosta, lapsista, talosta jne.

Odotatko kosintaa? En mä sitä odottamalla odota, koska en halua miettiä tällaisia asioita liikaa etukäteen. Mutta kyllä mä olisin sen tapahtumisesta älyttömän onnellinen.

Kuinka usein peset hiuksesi? Noin kahden, kolmen päivän välein. Oon kampaajani ohjeiden mukaan pyrkinyt pidentämään väliä. Joskus vielä vuosi sitten pesin hiukset paljon useammin kuin nyt.

Mitä nimiä antaisit lapsillesi? Jos tulisi tyttö niin antaisin nimeksi Aada ja Adele. Poikien nimeä en osaa sanoa, en ole miettinyt näitä sen tarkemmin.

Ootko ikinä kirjoittanut päiväkirjaa? Jos olet, voisitko tehdä joskus sellaisen postauksen johon laittaisit eri ikäisenä kirjoittamiasi päiväkirjatekstejä? Kyllä oon, mutta en osaa yhtään sanoa onko näitä tallella. Kiva idea, täytyy käydä kotikotona katsomassa, jos niitä olisi säästetty.

Mitä uskot sinulle tapahtuvan kuoleman jälkeen? Joko pääsen taivaaseen menetettyjen läheisten seuraksi tai synnyn uudelleen, eri ihmisenä. Haha, aivan erilaisia teoriota.

Mitä täytteitä otat pitsaan? Mä en koskaan tilaa pitsaa, ainoastaan Kotipizzassa Kotzonea. Ja sen tilaan kananpojalla + valkosipulidipillä.

Onko sulla yhtään villakangastakkia? Lyhyitä vai pitkiä ja minkä värisiä? Mulla on niin paljon takkeja, että voisin asua niiden keskellä… Villakangastakkeja mulla on viininpunaisena, kamelinsävyisenä sekä harmaana. Kaikki ovat pitkiä!

Aamu-/väli-/iltapalavinkkejä? Luonnonjogurttia + cranolaa, hapankorppuja ja päälle murskattua avokadoa, rahkaa, puuroa eri lisukkeilla, smoothieta jne. Hyvä resepti terveelliseen smoothiekulhoon löytyy täältä.

Lempivloggaaja? Seuraan hävettävän vähän Youtube-maailmaa, joten en osaa sanoa tähän ketään.

Kumman tekisit mielummin: laskuvarjohypyn vai kuumailmapallolennon? Tämä on hankala, koska haluaisin tehdä molemmat. Ehkä kuitenkin valitsen jälkimmäisen!

IDKUVA

Mistä ostat yleensä vaatteet? Gina Tricotista, BikBokista, H&M:stä, Zalandolta tai Junkyardilta. Pääasiassa ensimmäisestä!

Mitä pelkäät? Todella paljon hämähäkkejä sekä niinkin randomia kuin vanhempien talojen sisällä olevia uima-altaita. I know, outoa…

Miksi ostitte rivitalokaksion ettekä etsineet esim. kolmiota? Tuli mieleen itseasiassa Tatun vastauspostauksesta, kun kerroitte että haluaisitte lapsia 2-3 vuoden kuluttua. Asuntohan jää nopeasti pieneksi? Tähän on montakin eri syytä; tykättiin jo vuokralla asuessa älyttömästi tästä koko asunnosta – niin asuinalueesta, pohjaratkaisusta kuin pintamateriaaleista. Lisäksi saatiin tämä melko edulliseen hintaan, säästyttiin uudelta muutolta jne. Ei nähty kaksiolla ja kolmiolla suurta eroa, koska kumpikaan ei ole loppuelämän ”the koti”. Ja tästä voi sitten halutessaan muuttaa suoraan omakotitaloon tai mihin ikinä tie viekään.

Ootko enemmän laukku- vai kenkäfriikki? Vai kenties joku muu friikki? Tämä on vaihdellut mulla vuosien myötä :D Mutta oon vähän kaikkia, eniten kuitenkin laukkufriikki. Mutta rakastan myös kenkiä, meikkejä yms. Mulla on kuitenkin menossa laukkukokoelman päivitysprojekti, joten se vaikuttaa tähän valintaan.

Mitkä asiat ovat vieneet sinua eniten eteenpäin elämässäsi? Muiden ihmisten mielipiteiden jättäminen omaan arvoon, itsensä kuunteleminen ja se ajatusmaailma, että unelmien eteen täytyy tehdä töitä. Oli kyse sitten pienestä tai suuresta unelmasta.

Missä maissa haluaisit käydä, joissa et ole vielä ollut? Kaikkialla maailmassa! Nojoo realistisesti haaveilen vierailusta Espanjassa, Vietnamissa, Ranskassa, Amerikassa ja niin edelleen.

Millainen ruokailurytmisi on ja ylipäätään ruokavaliosi? Oon kesän jälkeen alkanut kiinnittämään entistä enemmän huomiota ruokavalioon. Pyrin syömään terveellisesti, lautasmallin mukaan. Ja syön noin 3-4 tunnin välein, silloin koen voivani kaikista parhaiten.

Käytkö paljon juhlimassa? Melko harvoin. Itse asiassa viimeisin kerta on tainnut olla kesällä festareilla.

Oletko taikauskoinen, uskotko esim niihin että joku juttu tuo huonoa onnea ja joku hyvää? Uskon tiettyjen numeroiden tuovan onnea. Ja joskus ajattelen niin, että jos teen tämän näin ja näin, niin kohta tapahtuu jotain hyvää. Haha kuulostan niin oudolta :D

Millainen oli sun ensisuudelmasi? Täytyy sanoa, että ei mitään hajua. Taisi tapahtua ala-asteella koulun jälkeen, koulun pihalla. Haha!

kysymyspostaus

Oliko sulla skootteri kun olit 15-vuotias? Joo oli, tai hankin sen 16-vuotiaana. Ajattelin aluksi, että en tarvitse sitä… Mutta hyvin pian huomasin siitä olevan enemmän hyötyä kuin haittaa, joten hankin sellaisen. Ja oikeassa olin – mua ei tarvinnut enää heittää kavereille, kun pääsin ihan omalla kulkuneuvolla :D

Suosikki tv-sarjasi? Kautta aikojen on Täydelliset Naiset, mutta tällä hetkellä ei ole mitään erityistä lempparia.

Kenen keikalle haluaisit mennä? Jos nyt pääsisin ihan kenen vaan niin todennäköisesti valitsisin Beyoncén. Tämän naisen oon aina halunnut nähdä livenä!

Onko Tatu romanttinen mies? Miten se näkyy? Sopivasti! Se näkyy useimmiten esimerkiksi siivotulla kodilla, valmiiksi tehdyllä ruualla, yllätyslahjoilla tai hieronnalla.

Millaisia luonteenpiirteitä sulla on säilynyt lapsuudesta asti? Määrätietoisuus. Oon pienestä saakka tiennyt mitä haluan ja tehnyt töitä niiden toteuttamiseksi. Lapsena tämä näkyi esimerkiksi oman rahan säästämisellä.

Huonon hiuspäivän luottokampauksesi? Kuivashampoota tyveen kohottamaan hiuksia, jonka jälkeen kiharran ne. Toimii a-i-n-a!

Onko sulla tatuointeja? On kolme. Yksi 15 senttinen kuva selässä, kolme sanaa sisäranteessa ja yksi sana kämmenen ulkopuolella poikittain. Tarkoitus olisi ottaa pian lisää!

Omistatko yhtään h&m nyöripaitaa? Jos kyllä niin minkä värisinä? En omista yhtäkään H&M:n omaa. Mutta nyöripaitoja yleisesti valkoisena, mustana ja harmaana.

Mitä kieliä osaat ja kuinka hyvin? Suomen lisäksi Englantia ja Ruotsia. Suomea luonnollisesti todella hyvin, mutta Englantia ja Ruotsia myös melko hyvin. Jälkimmäistä vaan jännitän käyttää, Englanti tuntuu luontevammalta.

Miten oot rakentanut itsevarmuutesi/rakennatko sitä yhä edelleen? Uskon, että se kehittyy koko ajan lisää. Mutta päättämällä, että vain mä itse voin vaikuttaa omaan elämääni ja tehdä siitä sellaisen kuin haluan. Tietysti myös tämä blogi on ollut yksi suuri osa itsevarmuuden kasvattamista.

kysy blogipostaus

Ootko haaveillut muista eläimistä kuin koirasta? En ole. Meillä oli mun nuoruudessa kotikotona kissoja. Ne olivat kyllä kivoja, mutta oon enemmän kuitenkin koiraihminen.

Tulevan syksyn suunnitelmia? Rentoutumista, töitä, paljon blogijuttuja, reissuja eri kaupunkeihin, tapahtumia, messuja, kaverin synttärit, laatuaikaa Tatun kanssa ja tietysti joulun odotusta, wippii

Mitkä jutut ovat tyylisi peruspilareita? Kaikki asut ja niiden luominen lähtee mulla aina alaosista. Eli hyvin istuvat farkut, hame yms. Klassinen simppeli takki, musta ajaton laukku sekä palmikkoneuleet.

Luetko paljon kirjoja? Mulle tulee aina välillä kausia, jolloin ahmin kirjoja kannesta kanteen parissa illassa. Kesällä pidin taukoa lukemisesta, mutta nyt taas syksyllä mun sisäinen lukutoukka on heräämässä henkiin.

Ootteko Tatun kanssa enemmän sellaisia, että osoitetta hellyyttä julkisillakin paikoilla vai vain kahdenkesken? Saatetaan pitää kädestä tai Tatu voi pitää kättä mun selällä, mutta muuten pääsääntöisesti meidän ollessa kahden.

Mitkä on sun top 3 kampausta arkeen? Kiharat hiukset, korkea ponnari ja kampaus, jossa on osa hiuksista ylhäällä ponnarilla.

Kuinka tärkeää ulkonäöstä huolehtiminen on sulle? (Voitko mennä ihmisten ilmoille ilman meikkiä tai silmälasit päässä jne). Silmälaseja en omista tai edes tarvitse, mutta kyllä voin mennä ihmisten ilmoille ilman mitään meikkiä. Usein myös käyn, varsinkin lähikaupassa aivan räjähtäneen näköisenä. Tykkään laittautua, mutta teen sitä vaan pari kertaa viikossa.

Noloin asumokasi, esim teiniajoilta? Varmaankin joku pussimainen mekko + ”tissivyö”. Hyh.

Asutko mielummin maalla vai kaupungissa? Kyllä mä viihdyn kaupungissa. Vaikka Seinäjoki on vielä melko pieni paikka Helsinkiin verrattuna niin kuvittelen tämän silti enemmän kaupungiksi kuin lähialueet. Toki paras olisi joku näiden väliltä!

Mitä haluaisit sanoa itseäsi kuusi vuotta nuoremmalle Saijalle? Koe, elä ja nauti. Lähde vaikka vaihtoon tai reissuun, tuhlaa vähemmän – säästä enemmän, älä stressaa liikaa tulevaisuutta. 


10 Comments
 • Milla - Sukhimatot
  Posted at 13:24h, 24 syyskuun Vastaa

  Nämä Q&A-postaukset ja listat ovat aina hauskoja. Ja kuvassa on ihana vihko, heti iski paperihullun silmään :).
  Aurinkoista viikonloppua!

  • Saija
   Posted at 13:34h, 24 syyskuun Vastaa

   Ilo kuulla, että sä oot tuota mieltä :) Mä oon kans ihan koukussa suloisiin vihkoihin. Varsinkin tuollaisiin pieniin! Kiitoksia ja samoin sulle (:

 • Anni
  Posted at 20:16h, 24 syyskuun Vastaa

  Tosi kiva postaus! Mielenkiintosia kysymyksiä (vaikka oonkin lukenut jo monta vuotta sun blogia niin tästä sai paljon irti) ja kaikki kuvat on niin hienoja :) tuleeko näille vielä jatkoa?

  • Saija
   Posted at 08:07h, 25 syyskuun Vastaa

   Kiitos kovasti :) Super kiva kuulla, että vaikka oot lukenut blogia niin sait tästä irti! Tästä tuli mullekin niin hyvä fiilis <3 Ja joo jatkoa on tulossa :p

 • Ansku k
  Posted at 22:02h, 24 syyskuun Vastaa

  Hyvä postaus!, vastauksetki sopivan pituisia ja muutenki hyviä:)♡

  • Saija
   Posted at 08:06h, 25 syyskuun Vastaa

   Mikä ihana kommentti, tämä on hyvä tietää <3 Osaan toteuttaa nämä jatkossa samalla tyylillä! Kiitos hirmuisesti Ansku :)

 • Oona
  Posted at 11:06h, 25 syyskuun Vastaa

  Hei, mua kiinnostaisi sellainen, että ootko ikinä miettiny et alkaisit kirjottaa instagramin kuvatekstejä tai blogia englanniksi? Ainakin toi ensimmäinen vaihtoehto avaisi uusia mahdollisuuksia eri yhteistyöhön ulkomaalaisten brändien kanssa :)

  • Saija
   Posted at 19:42h, 25 syyskuun Vastaa

   Heippa :) En ole miettinyt, mutta nyt kun sanoit niin ei hassumpi idea! Osaa Instagramin teksteistä oon alkanut kirjoittamaan Englanniksi, mutta voisin kyllä vaihtaa kaikki. Se olisi varmasti kivempi myös ulkomaalaisille seuraajille. Kiitos sulle vinkistä, tällaiset ovat hyödyllisiä :’)

 • Saaraa
  Posted at 16:23h, 25 syyskuun Vastaa

  Voi apua ne ”tissivyö” ajat. Muistan kuinka mihin tahansa asuun se piti yhistää XD !!!

  Ihanaa sunnuntaita sulle ♥

  • Saija
   Posted at 19:41h, 25 syyskuun Vastaa

   ÄLÄ!! Hyh, niin ”ihania” muistoja :D Mä kans, sitä ilman vaan ei voinut olla päivääkään… Voi kiitos ja kivaa sunnuntaita myös sulle ♥ xx

Post A Comment