Ensimmäinen kuukausi Nemon kanssa

Siitä on kohta kuukausi, kun Nemo kotiutui meille. Aika on mennyt hurjaa vauhtia! Eikä hetkeäkään vaihdettaisi pois  Ajattelin nyt hieman kertoa, miten meidän koira-arki on sujunut, kuinka Nemolla on mennyt ja loppuun liitin koosteen yleisimmistä tulleista kysymyksistä.

idkuva

Muistan ikuisesti sen päivän, kun laitoin Nemosta kasvattajalle viestiä. Olin täysin varma, että kyseinen pentu on jo mennyt… Mutta ei ollut. Joku perhe oli peruuttanut varauksensa, jonka ansiosta me saatiin hänet. Selvästi kohtalo liittyi peliin, vai mitä? Käytiin katsomassa Nemoa ja koska pentu oli peruutuksen vuoksi jo luovutusikäinen niin oltaisiin saatu se heti mukaan. Ei kuitenkaan oltu vielä valmistauduttu pennun tuloon ja haluttiin varata töiltä aikaa hänelle 100%:sesti. Joten käytiin hakemassa hänet kotiin siitä parin päivän päästä.

Ensimmäiset viikot olivat hassuja. Sitä vaan saattoi tuijottaa pitkiäkin aikoja nukkuvaa pientä. Jotenkin en voinut uskoa, että nyt vihdoin meillä on ikioma koira. Käveltiin asunnossa todella varovasti, koska ikinä ei voinut tietää mistä pieni hyökkää. Vaikka pentu sai sataprosenttisen huomion niin aloitettiin jo muutaman päivän päästä yksinoloharjoitukset pienillä määrillä. Ensin 5 min (mentiin vaan toiselle puolelle ovea), sitten 10min, 20min, 40min, 1h jne. Nemo oppi älyttömän hyvin olemaan yksin. Joka kerta se meni ja menee edelleen suoraan omaan petiin nukkumaan.

chihut

Nemo on saanut nähdä paljon vieraita, osan kaveri se on heti ja osan kohdalla se hetken miettii, että kukas tuo nyt on. Yleensä Nemo näyttää vieraille sen rauhallisemman puolen. Nukkuu joko meidän sylissä tai jalan päällä, leikkii ja tekee tuttavuutta uusiin tyyppeihin. Nemo osaa kuitenkin olla todella villi. Kerran tai kaksi päivässä se saa turbokohtauksia, jolloin se juoksee ympäri kämppää ja heittelee leluja. Ensimmäinen pentulelu, ankka ja pieni possu (näkyy kuvissa) ovat sen ehdottomia lemppareita. Nukkumaan mennessä se kantaa vähintään yhden niistä omaan petiin unikaveriksi. Joskus sieltä löytyy kaikki kolme :D

Nemo oli alusta asti melko sisäsiisti. Paperille se osasi tehdä asiat heti eikä mennyt kauaa, kun myös pihalle. Käydään sen kanssa illalla myöhään pihalla ja aamulla aikaisin sen kanssa käy se, kumpiko meistä herää ensin. Tällä hetkellä on menossa harjoitukset lenkillä kulkemiseen. Käytiin aluksi vain tienpäässä ja siitä pikkuhiljaa vähän pidempää matkaa. Nemo ei ole vielä täysin hoksannut, että lenkin aikana voi tehdä myös asiat, jos on hätä. Eli tätä täytyy harjoittaa päivittäin! Yllättävintä oli se, että Nemo osasi melkein heti mennä oikeaa puolta tietä. Ehkä tähän vaikuttaa se, että Nemo haluaa aina seurata sinne suuntaan, mihin itsekin oot menossa.

chihu-pennut

Koiran ottaminen on muuttanut elämää yllättävän paljon, mutta vain ja ainoastaan hyvällä tavalla  Sitä ajattelee asiat aina Nemon kannalta. Pyritään olemaan sille parhaat mahdolliset vanhemmat :) Tässä muutamia yleisiä kysymyksiä, joita oon saanut eri puolille somea:

Kuinka kauan suunnittelitte koiran ottamista ennen kuin Nemo muutti teille? Ollaan molemmat haaveiltu omasta koirasta jo vuosia, mutta kunnolla ajatus tuli esille alkuvuodesta. Ja siitä lähtien asiaa mietittiin lähes päivittäin. Sitten, kun ostettiin tämä asunto niin päätös vahvistui entisestään.

Mitä kautta etsitte sopivia koiria? Tarkoitatkohan rotuja vai pentuja? Me selattiin paljon erilaisia sivustoja, osa oli hyviä ja osa huonoja. Suoraan kennelien kautta, Apulasta jne. 

Mikä on parasta Nemossa? Voisin luetella näitä juttuja loputtomiin! Mutta ehdottomasti sen aito välittäminen sua kohtaan ja iloinen vastaanotto aina kotiin tullessa. Sekä pakko vielä mainita, että kiltti luonne.

Tykkääkö Nemo muista koirista? Muutamasta vastaantulleesta koirasta se on pitänyt, mutta naapurin iso koira on sen mielestä hieman pelottava.

chihuahua-pennut

Miten päädyitte nimeen Nemo? Haluttiin helppo, ytimekäs ja suloinen nimi. Käytiin netin koirakalenterista läpi eri nimiä ja Nemo oli sellainen, joka sai molemmille heti hymyn huulille.

Ootko ajatellut aloittaa harrastusta Nemon kanssa, esim agilityä? Ei olla yhtään ajateltu asiaa, joten saa nähdä jos innostuttaisiin. Tosin en tiedä, miten paljon sitä harrastetaan täällä Seinäjoella.

Onko Nemo vielä tuhonnut mitään? Ei ole (koputan puuta). Ainoastaan seinän listaa se on yrittänyt maistaa, mutta onneksi huonoin tuloksin. Sukkia se tykkää varastella, mutta niitä se ei ole koskaan kuitenkaan rikkonut.

Osaako Nemo jotain käskyjä tai temppuja? Perus istu + paikka sujuu todella hyvin ja tassua harjoitellaan. Erikoisinta on, kun se saattaa joskus antaa sulle ”yläfemman”. Toki alempaa, mutta kuitenkin :D

chihuahua

♥♥♥♥

(Yritettiin ottaa kivoja kuvia karvataljan päällä, mutta possun haisteleminen oli mielenkiintoisempaa :D)


17 Responses to “Ensimmäinen kuukausi Nemon kanssa”

 1. Avatar Essi sanoo:

  Voi ihana Nemo! Oonkin jo vähän odotellut että milloin kirjoitat taas jotain Nemo-juttuja :)

  Oon ite haaveillu jostain isommasta koirasta, tyyliin kultainennoutaja tai berninpaimenkoira, mutta kyllä näissä pikkukoirissa on kans aivan oma ihanuutensa ja voisin niin kuvitella tällaisen Nemon meidänkin perheeseen :)

  • Saija Saija sanoo:

   Se on kyllä niin valloittava tyyppi <3 Jee! Kiva tietää, että postaukset Nemosta ovat tervetulleita. Voi kultaisetnoutajat ovat myös ihania, meidän lähipiirissä on yksi pentu tällä hetkellä. Mä tykkään niin isoista koirista kuin pienistä, mutta meidän asuntoon soveltuu parhaiten pieni. Voihan sitä joskus ottaa sitten molemmat, jos haaveilet niistä :p

 2. Avatar H sanoo:

  Seinäjoella on hyvät agilitymahdollisuudet! Alkeiskursseille tosin on enemmän halukkaita kuin resursseja, joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Googlettamalla lagu ry löytyy seura :)

  • Saija Saija sanoo:

   Onko? Voi miten kiva tietää :) Jos innostutaan niin täytyy kyllä olla ajoissa liikkeellä. Mä käyn googlettelemassa tuon nimen – kiitti sulle H :>

 3. Avatar Saara sanoo:

  Haha ihana koira! Meillä koirat (1v & 4v) just antaa enemmän yläfemmaa kun normitassua.. :D Toivottavasti pennun kanssa arki jatkuu hyvin!

 4. Avatar Anni sanoo:

  Jos tosiaan käytte vain aikaisin aamulla ja myöhään illalla lenkillä, niin aika vähän koira ulkoilua saa ja pitkään saa pidätellä tarpeitaan.

  • Saija Saija sanoo:

   Apua ymmärsitkö sen noin! Tarkoitin sitä, että Nemo odottaa kiltisti ja sisäsiististi yön nukkuen aamuun saakka. Aluksi Nemo teki ”hätätarpeita” myös yöllä, joten edistystä on tapahtunut :)!

 5. Avatar Inka sanoo:

  On kyllä niin suloinen ja kiltti luonteinen koira! Mukavia hetkiä teille Nemon kanssa♥:)

 6. Avatar Pirita sanoo:

  Toi koiruli on niin suloinen!! Voi kun ei olisi itsellä allergiaa, niin hyvinkin alkaisin haaveilla myös tällaisesta karvaisesta koiravauvasta <3

  • Saija Saija sanoo:

   Voi Nemo kiittää <3 Eikä! Harmi kuulla, että sulla on allergiaa :/ Ootko miettinyt allergiaystävällisiä rotuja :)?

   • Avatar Pirita sanoo:

    Olen miettinyt :) Tädilläni oli aikanaan Bishon Frisee (miten ikinä muuten kirjoitetaankaan) ja se oli kyllä tosi suloinen – ja käsittääkseni ei allergisoi. Ehkä joskus ;) Keväällä kun muutamme kerrostalosta rivitaloon, niin olisi helppoa myös ulkoilut ja voisi olla omalla pihalla ihan itsekseenkin :)

    • Saija Saija sanoo:

     Mä oon kans ymmärtänyt, että se ei allergisoi. Ne ovat kyllä suloisia :) Oi totta! Se onkin hyvä. Rivitalo on niin paljon helpompi sisäsiistiksikin opettaessa :)

 7. […] kuun aikana tuli fiilisteltyä upeaa syksyistä luontoa, opeteltua arkea Nemon kanssa, takuttua verkkokaupan kanssa, joka ei toimittanut maksamaani tuotetta sekä vietettyä pidennetty […]

Kommentoi