Asuntomessujen -/+

Kyselin teiltä Asuntomessujen ensimmäisessä postauksessa, että mitä haluaisitte messuista kuulla? Eräs lukija ehdotti, että listaisin mun messujen IN ja OUT-jutut. Eli mitkä miellytti mun silmää ja mitkä taas ei. Mitkä herätti kiinnostuksen ja mitkä puolestansa skippaisin omassa kodissa. Mun mielestä tämä oli kivan erilainen idea, joten se pääsi toteutukseen  En ole erikseen kuvaillut niitä miellyttäviä ja ei miellyttäviä juttuja, joten tässä tulee sekalaisesti kaikenlaisia kuvia. Toivottavasti tykkäätte!

IDKUVA

seinäjoen asuntomessut

2016 asuntomessut

pihakivet

juustolajitelma

seinäkoristeet

poreallas

villa tango

marimekko tyynynpäälliset

by malene birger

– Liian lähekkäin olevat tontit. Täysin mustat saunat. Vaatekaapittomat makuuhuoneet. Pölyä keräävät keittiöntasot. Kokolattiamatot. Tapetit, jotka eivät kestänyt koskemista. Mustat väliovet, mustassa sisustuksessa. Matkalaukuista tehty pöytä. Lähes olemattomat terassit. Myrkynvihreät tekstiilit. Keskenään riitelevät kuosit.

poikien huoneet

keittiöremontti

kattokruunu

lasimuki pillillä

valkoiset ruusut

kattolamppu

kukkia

lastenhuone sisustus

kelluva skumppateline

balmuir

+ Kelluva skumppateline porealtaaseen. Musta metalli. Aamiaiskaapit, joiden taakse saa kätevästi piiloon jopa kahvinkeittimen. Kirjaintyynyt. Nahkaiset penkit. Valkoisen + mustan + keltaisen väriset lastenhuoneet. Puutarhan valkoiset kivet ja kohdevalaisimet. Näyttävät kukkakimput. Riippuvat yksittäiset valaisimet. Lämmitetyt ulkoterassit. Valkoiset saunan kiukaat. Ulkokuntosali. Betoniset sohvapöydät. Talon sisäiset ikkunat (esim. näkymä työhuoneesta olohuoneeseen).

Kuten huomaatte niin plussia oli enemmän kuin miinuksia! Eli miellyttävät ja inspiraation täytteiset messut 

Miltäs tällainen postaus vaikutti? Entä ootteko te kenties vieraillut messuilla?


20 Responses to “Asuntomessujen -/+”

 1. Avatar Nimetön sanoo:

  Toi aamiaiskaappi jäi mietyttään että millainen se oli!! :D Ja samoin toi ikkuna talonsisällä, haluisin niin nähä mutta sulla ei varmaan ole kuvaa niistä :(

  • Saija Saija sanoo:

   Ei valitettavasti ole kuvaa :/ Mutta kannattaa googlettaa Asuntomessut kohde 33 Lumiance. Siellä oli nimittäin niin aamiaiskaappi kuin tuo ikkuna :)

 2. Niin kaunista, rakastan tuota mustan ja valkoisen välistä kontrastia, joka näkyi aika vahvasti tämän vuoden messuilla. Nuo valkoiset täydelliset ruusut ovat piste ii:n päälle ;) <3

  • Saija Saija sanoo:

   Sama täällä :) Se toimi kyllä todella hyvin tuolla! Varsinkin kohteessa Cubo. Niin ihanasti mustaa Marimekkoa esillä valkoisia huonekaluja vasten. Sanos muuta, noita ruusuja ei voinut olla ihailematta <3 :p

 3. Avatar Essi sanoo:

  Ei vitsit, toi kelluva skumppateline on huippu keksintö! :D Haluun ehdottomasti itellekin tuommosen!

  • Saija Saija sanoo:

   Eikö :D Mieletön! Ja tuo vielä liikkui koko ajan poreiden mukana, vaikka teline toimii myös uima-altaassakin :p

 4. Avatar Aino sanoo:

  Ihania ja inspiroivia kuvia taas kerran! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiitos suuresti sulle Aino! On hienoa kuulla, että kuvat inspiroivat :’)

 5. Avatar Cami sanoo:

  En käynyt tämän vuoden messuilla, mutta viime vuonna kävin kylläkin. Sielläkin talot oli rakennettu aivan liian lähekkäin ja miinuksena muistan liian rahimaiset sohvat osassa olohuoneista. Miten pelkällä rahilla voi elää olkkarissa, kun ei voi nojata mihinkään? :D

  • Saija Saija sanoo:

   Joo mikähän siinä on :o Ymmärrän, että messualue kyseessä, mutta oikeaa asumista ajatellen huono ratkaisu… Inhottavaa, kun kaikki näkee kaikkien pihoihin :s Häh! Kylläpäs on outoa, tuollakin oli muutama outo ratkaisu, jota ei voi käsittää :D

 6. Avatar Tiia sanoo:

  Aikalailla samanlaiset mielipiteet itselläkin! Mitä muuten meinasit tuolla pölyä keräävät keittiötasot? :’)

  • Saija Saija sanoo:

   Oi kuinka mukava kuulla meidän mielipiteiden menevän yhteen :) En muista kohteen nimeä, mutta yhdessä oli keittiössä tumma taso, joka oli jo pölyinen… Sitten kokeilin hipaista sitä niin pöly tarttui takaisin :o

 7. Avatar Nimetön sanoo:

  Mua myös ihmetytti siellä messuilla se, että joissain vessoissa oli ikkuna :D

  • Saija Saija sanoo:

   Oliko! Sitä mä en huomannut :D Mutta se on siellä melko turha… En tiedä onko ajatuksena ollut esimerkiksi saada luonnonvaloa esille vai mitä :)

 8. Avatar Essi sanoo:

  Aamiaiskaappi?!? Apua, haluan!! :-D Näyttäispä mun koti tollaselta vielä joskus ja ah – tarvitsen noita mustanahkaisia säilytys”boxeja”!

  essi-bltn.blogspot.fi

  • Saija Saija sanoo:

   Sellainen olisi täydellinen :D Keittiö olisi aina siisti, kun leivät yms. saisi tehdä kaapin ”sisällä”. Tuolla oli kyllä upeita kotia ja mä kans katsoin, että nuo boksit ovat niin kauniita. En vain yhtään tiedä mistä ne on :/

 9. Avatar Nimetön sanoo:

  Itsekin kävin Seinäjoen asuntomessuilla, aikaisemmin olen käynyt Kuopion sekä Kokkolan messuilla ja tulihan sieltä runsaasti inspiraatiota jälleen mukaan. Tosin petyin monen talon pohjaratkaisuihin kovasti. Ulkoa niin hienot talot saattoivat olla erittäin epäkäytännöllisiä sisältä katsoessa.
  Kävitkö Saija Kannustalon Pohjanmaa-talossa? Kyseisestä talosta tuli lempparini messuilta juuri niiden oikeiden pohjaratkaisujen ja jälleen kerran edelläkäymisen takia. Tummia värejähän talossa on käytetty mutta silti se oli niin valoisa kiitos isojen ikkunoiden. :)
  Mutta täytyy kyllä kehua myös monen muun talon sisustustyylejä ja isoja terasseja! :)

  • Saija Saija sanoo:

   Kiva, että sait inspiraatiota mukaasi :) Mulla on ensimmäinen kerta kyseisillä messuilla, joten en tiedä yhtään millaiset pohjaratkaisut yleensä ovat, mutta ihmettelin samaa. Jotkut olivat todella epäkäytännöllisiä ja epäloogisia :/ Kyllä kävin siellä talossa ja se oli mun mielestä toimiva. Isot ikkunat ovat nimittäin iso plussa – rakastan niitä :D <3

Kommentoi