MY RHODES GUIDE

Aina uuteen kohteeseen matkatessa sitä haluaa saada kaikki mahdolliset tiedot ja vinkit selville, jotta reissu onnistuisi entistä paremmin. Kun päätettiin lähteä Kreikkaan Rodokselle niin suuntasin välittömästi googlettelemaan lisää matkasivustojen kertomuksia ja kyselemään teidän omia kokemuksia. Teiltä tulikin mielettömän paljon hyviä vinkkejä, joiden avulla saatiin meidän reissusta enemmän irti. Kiitos siis niistä  Vaihtoehtoisesti mä haluan laittaa hyvän kiertämään, nimittäin kerron nyt kaikki omat vinkkini Rodoksesta. Eiköhän siis aloiteta!

IDKUVA

lindos rodos

lindos kreikka

LINDOS

Koko Rodoksen kaunein ja ehdottomin nähtävyys on Lindos. Sen jälkeen, kun saavuttiin sinne niin en enää hetkeäkään ihmetellyt, että miksi. Ihan mielettömän kaunis paikka! Se sijaitsee n0in 50 kilometrin päässä Rodoksen kaupungista ja sinne pääsee kätevästi niin bussilla kuin veneellä. Me hypättiin lauantaina aamulla bussiin, joka maksoi 5,50€/per suunta. Matka kesti noin tunnin, mutta hyvin ilmastoidussa bussissa se aika meni yllättävän nopeasti.

Lindos on tunnettu kauniin valkoisista taloista, kirkkaasta vedestä, ostosmahdollisuuksista ja historiallisista nähtävyyksistä. Kukkulan huipulle pääsee niin kävellen kuin aasin selässä. Tuolloin oli koko viikon kuumin päivä (ilma tuntuu vuorien keskellä vielä lämpöisemmältä), joten voin vaan kuvitella miten raskasta liikkuminen oli aaseille. Me ei siis haluttu heillä matkustaa vaan tyydyttiin puolestamme vain silittelemään näitä karvakamuja.

kana caesarsalaatti

burger baari

cairo burger rodos

RUOKA

Ah kreikkalainen ruoka oli niiiin hyvää! Käytiin lähes joka päivä uudessa paikassa syömässä, maistelemassa eri ruokia, eri juomilla. Otettiin usein alkupaloiksi pitaleipää ja tsatsikia – tätä suosittelen kaikille. Tuo yhdistelmä oli ehkä reissun paras makuelämys 😀 Maisteltiin myös souvlakia (kanalla), joka saa täältä myös kymmenen pistettä. Sen lisukkeet vaihtelivat vähän ravintoloittain, mutta kaikinpuolin hyvää. Kreikkalaisen ruuan lisäksi testattiin pasta carbonaraa, pizzaa, Tatu burgeria ja mä suosikkiruokaani eli kana caesarsalaattia.

Meidän lempipaikaksi pääsi kuvissa näkyvä Cairo Burger, joka oli hieman Suomen Amarillon tyyppinen. Menu oli niin herkullinen, että olisin voinut tilata sieltä kaiken. Käytiin täällä kaksi kertaa ja ensimmäisellä kerralla söin sen salaatin sekä toisella vuorostansa kanawrapit, joista näkyi kuva edellisessä Rodos-postauksessa. Tämä oli paras, mutta myös edullisin paikka. Meidän kahden ruuat ja juomat kustansi edullisimmillaan vain 16.50€. Suomessa tällä hinnalla saa ravintolassa yhden burgerin… Eli ruoka oli halpaa!

Toista sijaa lempparipaikoissa pitää Island Restaurant. Siellä oli huumorintajuinen henkilökunta, joka kyllä huolehti että kaikki on hyvin. Paikan ulkonäkö oli ihanan kreikkalaistyyppinen; paljon sinistä ja valkoista sekä merihenkisyyttä. Käytiin myös täällä kaksi kertaa ja viimeisellä kerralla saatiin kiitoksena vierailusta yllätysjälkkäriksi vesimelonilautanen.

sephora kreikka

zara rodos

tally weijl

SHOPPAILU

Rodoksella riitti mahdollisuuksia shoppailla. Meillä kävi vielä niin hyvä tuuri, että satuttiin paikalle parhaimpien alennusmyyntien ollessa käynnissä! Meidän hotelli sijaitsi aivan keskustassa eli nurkan takana oli Sephora ja siitä, kun lähti alaspäin niin löytyi muut liikkeet. Eli löytyy Pull & Bear, H&M, Bershka, Zara, Tally Weijl, Stradivarius, Mango jne. Näiden lisäksi löytyy eri merkkiliikkeitä, kuten Nike, Lacoste, Tommy Hilfiger… Sekä keskustan läheisyyteen oli juuri rakentumassa Adidaksen oma liike.

waterpark kreikka rodos

vesipuisto faliraki

vesipuisto

WATERPARK

Kuten aikaisemmin mainitsin niin koko reissun kohokohta oli päivä Falirakin vesipuistossa. Haha mä niin rakastan hurjia liukumäkiä! Tuo vesipuisto oli todella iso ja sinne mentäessä käteen annettiin aina kartta, jonka avulla oli helpompi suunnistaa. Puistossa laskettiin niin selälleen, laudalla kuin renkaalla. Joistain liukumäistä sai mennä kahdenistuttavalla renkaalla. Nuo korkeimmat liukumäet (jotka näkyvät keskimmäisessä kuvassa) olivat hurjimmat. Huh, laskin tuota oikeanpuoleista ”helpointa” ja vitsit, että tuo matka tuntui pitkältä! Vesipuistosta löytyi omat alueet lapsille, joissa oli merirosvolaivoja, pieniä altaita ja liukumäkiä. Eri puolilta löytyy myös ravintoloita ja kioskeja, joista sai juotavaa sekä kunnon ruokaa. Puisto on sijoitettu keskelle vuoria, joten näkymät olivat melkoiset ♥ Kannattaa ehdottomasti kierrellä siellä ympäriinsä! Yhden rannekkeen hinta vesipuistoon oli 24€.

rodoksen vanhakaupunki

kreikka

kreikan saari

VANHA KAUPUNKI

Tänne suunnattiin heti ensimmäisenä päivänä, auringonlaskun aikaan. Vanha kaupunki sijaitsee keskustan läheisyydessä muurien sisällä. Sinne on oma sisäänkäynti, josta pääsee seikkailemaan paikan eri puolille. Muurien päälle saa kiivetä ja varsinkin illalla tuolla on paljon turisteja kuvailemassa niin itse rakenteita kuin näkymää merelle. Vanhassa kaupungissa on myös pienempiä kojuja sekä paljon katukauppiaita. Osa heistä oli melko päällekäyviä ja ilkeitä (silloin, jos ei osta heiltä mitään) turisteja kohtaan. Toisella kerralla siellä käydessä osattiin jo vähän väistellä näitä, mutta kannattaa siis olla varovainen.

rodos yökerho

gelato jäätelö

9D teatteri

MUUT

Random vinkkeinä voin antaa sen, että kannattaa ehdottomasti testata Mangon vieressä sijaitseva gelato-jätskibaari. Siellä on kymmeniä makuja, kuten pistaasi, kiivi (!), Nutella, pähkinä, kookos jne. Lähellä satamaa sijaitsee Starbucks, joka on hieman Suomen hintatasoa edullisempi. Ja sen vieressä taas on 9D-teatteri. Me ei tätä testattu, koska pätkä joka pyöri ei ollut houkutteleva. Mutta jos vain vähänkin kiinnostaa tällainen niin kannattaa käydä kokeilemassa – 9D teatteria ei heidän mainosten mukaan ilmeisesti muualta löydy. Kaduilla on myös pienen näköisiä baareja, mutta sisään astuessa saattaa avautua kaksikerroksinen iso paikka. Esimerkiksi tämän kohdan ensimmäisen kuvan paikasta löytyi sisältä oma merirosvolaiva.

Toivottavasti tästä oli apua (jos ei muuten niin matkakuumeen nostattamisessa ainakin, heh). Ja laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin mielipiteitä postauksesta tai jos teille heräsi lisää kysyttävää niin vastailen niihin mielelläni.


No Comments
 • Ansku k
  Posted at 17:23h, 23 heinäkuun Vastaa

  Tosi hyvä postaus!:)

  • Saija
   Posted at 20:54h, 23 heinäkuun Vastaa

   Jei kiva kuulla sun pitävän! Kiitos kovasti :>

 • Laura
  Posted at 18:01h, 23 heinäkuun Vastaa

  Ihana postaus! Nostatti kyllä matkakuumetta vaikka oon jo lomalla 😀 Ihania kuvia ja näyttää että on ollut kivaa 🙂 Me ollaan Albaniassa nyt ja täällä on myös tosi paljon erilaisia jäätelömakuja. Kiivikin löytyy ja oli hyvää. Muutenki paljon parempaa jätskiä kuin Suomessa ja halvempaa. Maksoin yhessä kylässä 20 senttiä kahdesta pallosta… 😀 Täällä olis 12D elokuvateatteri ja kiinnostais nähdä millainen se on. Ei tosin taida olla 1-vuotiaalle matkaseuralaiselle sopiva paikka. Parin viikon kuluttua jatketaan matkaa Kreikkaan ja oon päättänyt että haluan mennä saarelle kun en oo koskaan ollu kreikkalaisella saarella.

  • Saija
   Posted at 21:15h, 23 heinäkuun Vastaa

   Kiitos kovasti 🙂 Eikä! Mutta jos yhtään lohduttaa niin matkakuume nousi täälläkin uudelleen :’D Häh? 20 senttiä 😮 Apua sinne täytyy kyllä lähteä jo pelkästänsä jätskin takia 😀 Me ei maistettu kiiviä, mutta hyvä tietää – täytyy ensi kerralla testata. Voisin testata niitä kaikkia :p Oih 12D teatteri kuulostaa vielä mielenkiintoisemmalta. Millaisia pätkiä siellä tuli? Tuolla pyöri vaan joku historiallinen toiminta. Kreikka on kyllä upea maa, kivaa loppureissua teille. Nauttikaa :)!

   • Laura
    Posted at 19:30h, 24 heinäkuun Vastaa

    Haha, kannattaa mennä jätskiä takia ja muutenkin. On aivan upea maa. Lämmintä, tosi kaunista ja halpaa. Ainoa miinus vain että ihmiset ei puhu paljon englantia mutta sen kanssa varmasti pärjää. En käyny kattomassa ollenkaan mitä siellä pyöri kun en kuitenkaan voi mennä sinne. Hah tai sitten jätän tytön miehen hoitoon ja meen ite leffaan 😀 Ehkä parin vuoden kuluttua vois mennä katsomaan jotain lastenelokuvaa sitten. 😀 Ja kiitos! 🙂

 • Mia
  Posted at 18:30h, 23 heinäkuun Vastaa

  Nää sun viimeaikaset postaukset saa aikaan hirveen matkakuumeen, näyttää aivan ihanalle 🙂

  • Saija
   Posted at 20:53h, 23 heinäkuun Vastaa

   Voi ei, se on kyllä näissä postauksissa niin vaarallista 😀 Matkakuume nousee nimittäin täälläkin! Rodos oli kyllä aivan ihana 🙂

 • Ansku
  Posted at 20:34h, 23 heinäkuun Vastaa

  Moikka! Anteeksi, nyt tulee ihan aiheeseen liittymätön kysymys.. 🙂 mutta kyselisin niistä calvin kleinin mustista collegehousuista, jotka esittelit pari kuukautta takaperin. Nimittäin ootko miten pitkä ja minkä koon niistä otit, jos vain haluat kertoa? 🙂 itellä näissä kokojutuissa on aina ongelmia kun en ole mikään super pitkä (168cm) niin mietin että osaatko arvioida oisko tän pituselle parempi xs vai s koko?
  Ihania kuvia tässä postauksessa!

  • Saija
   Posted at 21:03h, 23 heinäkuun Vastaa

   Moikka 🙂 Ei haittaa yhtään! Aina saa kysyä, autan mielelläni. Mä oon 162cm pitkä ja koko on xs. Eli suosittelen sullekin tätä samaa kokoa. Siinä on vielä resorit, joten se vähän ”tasaa” pituutta. Toivottavasti tästä oli apua ja kiitos sulle hirmuisesti :’)

   • Ansku
    Posted at 21:27h, 23 heinäkuun Vastaa

    Hei kiitos tosi paljon! 🙂 se piti vielä kysyä että onko niiden housujen kangas kuinka venyvää vai onko se enemmän semmoista jäykähköä?

    • Saija
     Posted at 21:34h, 23 heinäkuun Vastaa

     Ei mitään 🙂 Joo on enemmänkin venyvää, todella pehmeää!

 • Anni
  Posted at 20:53h, 23 heinäkuun Vastaa

  Wau niin ihania kuvia! Todella kattava postaus, näkee että on nähty vaivaa! 🙂 niin sulosta kun kutsuit aaseja ”he” eikä ”ne” :D<3 Houkuttelis kyllä lähteä tuonne ihan vaan tän postauksen pohjalta!!

  • Saija
   Posted at 21:01h, 23 heinäkuun Vastaa

   Hihi, kiitos paljon Anni:) Ihana kuulla, että panostus näkyy! Kyllä tähän joku kolme tuntia vierähti, mutta mielelläni toteutan tällaisen. Toivotaan, että tästä on mahdollisimman monelle apua. Haha mä mietin, että millä nimellä niitä kutsun, mutta he oli sopiva 😀 Oli ne niin raukkoja <3 Voi ehdottomasti siitä seuraava kohde, on se Rodos vaan niin ihana 🙂

 • camilla
  Posted at 21:09h, 23 heinäkuun Vastaa

  Tää ei liity tähän postaukseen millään lailla, mutta näin sut tänään asuntomessuilla. Meinasin tulla moikkaamaan, mutta olitkin todella nyrpeän ja ylimielisen näköinen :/ toivottavasti olit kuitenkin vain keskittynyt kiertelyyn! 🙂

  • Saija
   Posted at 21:12h, 23 heinäkuun Vastaa

   Hei voi eikä 🙁 Harmi kuulla, että sulle tuli tuollainen mielikuva. Ei ollut tarkoitus olla nyrpeän näköinen, mutta olin niin keskittynyt kuvailuun ja loppuvaiheessa tuskissani kuumuuden kanssa, kun mulla oli pitkähihainen paita päällä 😀 Mutta olisit ihmeessä tullut moikkaamaan niin mielikuvasi olisi varmasti muuttunut. Mutta ensi kerralla sitten tuut :)!

 • Hemppe
  Posted at 11:05h, 24 heinäkuun Vastaa

  Iiihana ihana postaus, matkakuume kyllä iski uudemman kerran ! 😀 Rodos on kyllä niin kiva, oltiin perheen kanssa siellä kun olin todella nuori. En oikeastaan muista muuta kuin sen, että liukastuin uima-altaan reunalle ja sain mielettömän mustelman tuohon takareiteen. Kokemus sekin. 😀 Lindos oli upea, ihanaa oli uiskennella siellä. Oih muistot vaan tulvii mieleen kun tätä postausta lueskelin. 😀 Pakko päästä uudemman kerran visiitille ! Etenkin noiden jäätelöiden takia… 😛

  • Saija
   Posted at 10:52h, 25 heinäkuun Vastaa

   Kiitos tuhannesti 🙂 Voi ei, se on näissä postauksissa niin vaarallista. Eikä 😀 Voin vaan kuvitella, kuinka tuollaisessa tilanteessa säikähtää, mutta kuten sanoit niin muisto sekin 😀 Kannattaa lähteä käymään uudestaan, koska tuohon jätskiin rakastuu <3 Liian paljon eri makuja, joita tekisi mieli testata :p

 • Viki
  Posted at 11:49h, 24 heinäkuun Vastaa

  Moikka!

  Huippu postaus ja tosi kauniita kuvia! Ollaan lähdössä poikaystävän kanssa myös elokuussa Rodokselle, ja meinattiin käydä vesipuistossa. Ajattelin kysyä pari kysymystä siitä siis, mistä bussit lähtee sinne? Ja kulkeeko niitä hyvin, minta kertaa päivässä? Kauan viihdyittr itse tuolla? Kiitos jo valmiiksi!

  • Saija
   Posted at 12:54h, 24 heinäkuun Vastaa

   Heippa 🙂 Kiitti kovasti! Oih kuulostaa kivalta, mukavaa reissua jo etukäteen. Bussi vesipuistoon lähtee keskutan bussipysäkiltä (ylhäältä katua lasketaan kohti rantaa, se on siinä molemmin puolin keskellä). Busseja menee ehkä hieman alle 10 päivässä. Me päädyttiin mennä vesipuistoon taksilla, koska ei jaksettu kuumuudessa odottaa seuraavaa ja taksit lähti kätevästi omalta pysäkiltä. Hinta oli per suunta 17€ eli ei periaatteessa paha, koska siinä matkan aikana nähtiin Falirakia ja ihana taksikuski kertoi meille nähtävyyksistä 😀 Mutta bussi on myös hyvä vaihtoehto, kannattaa käydä vaikka edellisenä päivänä katsomassa lähtöajat niin ei tarvitse pysäkillä odotella. Me viihdyttiin vesipuistossa noin 4,5-5h. Ja kysy ihmeessä, jos tulee vielä mieleen jotain :)!

   • Milla / Life as I know it
    Posted at 16:06h, 24 heinäkuun Vastaa

    Skootterin vuokraus on myös hyvä vaihtoehto! 🙂 Me oltiin Rodoksella neljä vuotta sitten ja mulle jäi ainakin sellanen mielikuva, että liikenteen seassa pärjäsi hyvin ja tuonne vesipuistoon oli helppo löytää ja ajaa (en tosin itse ollut kuskina, haha) 🙂

 • Lillia
  Posted at 13:49h, 24 heinäkuun Vastaa

  Ihania kuvia ja heti syksyn reissuksi houkuttelisi lähteä Roodokselle… 🙂 kysyisinkin minkä hintainen teidän lennot ja hotelli oli? Oliko teillä pakettimatka vai lennot ja hotelli erikseen? Kauanko lensi, millä yhtiöllä lensitte? Kiitos vastauksista jo etukäteen 🙂

  • Saija
   Posted at 10:45h, 25 heinäkuun Vastaa

   Kiitos paljon :> Oi kiva! Meillä oli omatoiminen pakettimatka eli varattiin Aurinkomatkojen kautta lennot + hotelli + lentokenttäkyyditys. Lennettiin Finnairilla ja lennot oli noin 3,5h/per suunta. Hintaa yhden ihmisen matkalle tuli noin 650€. Kysy vaan, jos tulee vielä jotain muuta mieleen 🙂

 • Jenni
  Posted at 19:37h, 24 heinäkuun Vastaa

  Vähän ihania kuvia! Me ollaan tällä hetkellä Malagassa ja täälläkin on kunnon alennusmyynnit menossa! Zara koitui kyllä lompakolle kohtaloksi 😀

  • Saija
   Posted at 10:49h, 25 heinäkuun Vastaa

   Super iso kiitos Jenni:) Ei! Voin vaan kuvitella, ah. Rodoksen Zarassa oli myös alet ja ne oli niin hullut, että mielelläni lähtisin muuallekin. Ihanaa reissun jatkoa sinne :p

 • Aino
  Posted at 22:46h, 24 heinäkuun Vastaa

  Matkakuume nousi täälläkin! Ihania kuvia ja hyvännäköisiä ruokaa

  • Saija
   Posted at 10:43h, 25 heinäkuun Vastaa

   Voi vitsit kiitos paljon Aino! Ruoka oli kyllä erittäin hyvää lähes jokaisessa Rodoksen ravintolassa 🙂

 • Ilona
  Posted at 23:46h, 24 heinäkuun Vastaa

  Moikka!

  Missä paikassa söitte niitä syötävän hyvännäköisiä vohveleita tuolla Rodoksella?

  • Saija
   Posted at 08:40h, 25 heinäkuun Vastaa

   Heippa! Se oli Ice Creamp Spot-niminen jätskibaari, josta sai jätskiä vohveleilla, letuilla yms. 🙂

 • Nea
  Posted at 07:36h, 25 heinäkuun Vastaa

  Ensinnäkin tää postaus kasvatti nälkää ja toisena matkakuumetta 😀 oon käynyt kahdesti Kreikassa, Kreetalla ja oon vähän sellanen matkailija että haluaisin vaan aina uuteen maahan enkä ”jumittua” samaan maahan. Tää postaus kyllä aukaisi silmiä Rodoksellekin! Näyttää tosiaan sellaselta paikalta missä erittäin hyvin saa kyllä viikon kulumaan 🙂

  • Saija
   Posted at 10:53h, 25 heinäkuun Vastaa

   Haha ihana 😀 Täällä vähän sama, ikävöin jo nyt tuota ruokaa… Mulla on sama, haluaisin nähdä aina eri paikan. Toisaalta Rodos oli niin upea, että ajattelin heti palaavani sinne vielä jonain päivänä. Ehdottomasti, tuolla olisi viihtynyt jopa yli viikon :’)

 • Mun vinkit Kyprokselle Limassoliin matkustaville - Saijis
  Posted at 11:33h, 04 heinäkuun Vastaa

  […] Tänään olisi jälleen aika avata reissukansiot, nimittäin tulin jakamaan teille oman vinkkikokoelmani Limassoliin. Ennen reissua luin monia eri blogeja, matkasivustoja ja keskustelupalstoja muiden kokemuksista, koska niiden perusteella saa omasta matkasta enemmän irti. Ja koska haluan laittaa hyvän kiertämään niin tässä tulisi mun tipsit! Toivottavasti näistä on mahdollisimman monelle hyötyä. Tein viime vuonna samanlaisen Rodoksesta, joten jos ootte matkaamassa sinne niin kannattaa lukaista tämä postaus. […]

Post A Comment