Verkossa turvallisesti + arvonta

Yhteistyössä Indiedays ja F-Secure

Apple laitteetTiedättekin jo varmasti, että mä oon tunnetusti innokas nettishopppailija. Melkein viikottain tulee tilattua jotain! Netistä saa nykypäivänä nimittäin aivan kaiken ja välillä tuntuu, että tarjonta on huomattavasti laajempi kuin normiliikkeissä. Klikkailen kotiin niin vaatteita, kenkiä, kosmetiikkaa, sisustusjuttuja kuin myös jopa superfoodeja. Netissä shoppaillessa ja ylipäätänsä selaillessa on niin hyvät kuin huonot puolensa.

Ja sen vuoksi halusin lähteä mukaan Indiedaysin ja F-Securen yhteistyökampanjaan. Ootteko koskaan miettineet, että verkossa voi tapahtua pankkitietojen kaappauksia, indentiteettivarkauksia tai virushyökkäyksiä? Allekirjoittaneella on yksi kokemus jälkimmäisestä…

Edellinen kone nimittäin joutui kaappauksen uhriksi. Latasin kerran ohjelmaa koneelle ja valitsin tietysti Googlesta väärän paikan. Ei mennyt kuin sekunti klikkauksen jälkeen niin koneella alkoi pyörimään kymmeniä, jos ei jopa satoja linkkejä. Virus oli kaapannut koneeni!! Mikään näppäin ei toiminut vaan kone kirjaimellisesti sekosi. Onneksi tästä selvittiin erään tutun ammattilaisen voimin, mutta siitä lähtien koneen suojaaminen on ollut tärkeämpää.
saijisTiesittekö, että suurin osa pankkitietojen varkauksista tapahtuu siinä vaiheessa, kun siirryt verkkokaupasta nettipankkiin maksamaan? Tämä tarkoittaa sitä, että luotettavasta ja tutusta verkkokaupasta saattaa tiedot levitä jopa toiselle puolelle maapalloa. Viruksia leviää niin myös Facebookissa kuin Instagramissa. Viimeksi eilen näin erään kaverini profiilissa viruksen, kun hän oli kokeillut sovellusta, minkä kautta näkee ketkä vierailee Instagram-profiilissa. Tämä ei ole Instagramin puolelta mahdollista eli sovellus oli liian hyvää ollakseen totta. Tästä päästäänkin siihen, että myös puhelin tulisi olla suojattuna.

f-secure safe

Ja siihen ratkaisu löytyy F-Secure SAFEsta. Kyseessä on palvelu, jonka kautta saat suojauksen kaikkiin laitteisiin. Niin tietokoneelle, tabletille kuin puhelimelle! Palveluun kuuluu virustentorjunta, verkkosuojaus, perheensuojaus sekä selaus-ja verkkopankkisuojaus. Lisäksi sieltä löytyy huippu paikannuspalvelu, jonka kautta pystyt paikantamaan esimerkiksi kadonneen/varastetun puhelimen. Anroid-sovelluksista on myös mahdollista pyyhkiä pois kaikki tiedostot ja tätä kautta lukita puhelin kotoa käsin. Aika kätevää, vai mitä? Kyllä siinä putoaa suuri kivi sydämeltä, kun saa varastetusta puhelimesta kaikki tärkeät ja salaiset tiedot pois!

F-secure

Vaikka vietän päivät pitkät koneella ja erilaisten tekniikkalaitteiden parissa niin en silti ymmärrä mistään asennuksista. Tämän vuoksi ehdin jo pelätä, että virustorjunnan asentaminen on kauhean vaikeaa… Väärässä olin! Yksi koodi ja that’s it. Se vain syötettiin F-Securen sivuille, josta pystyi suojaamaan eri laitteita.

F-secure blogi1

Meidän taloudesta löytyy niin puhelimia, tietokoneita kuin tabletteja ja nyt oon suojannut ne kaikki! Enää ei tarvitse pelätä päätyvänsä väärille sivuille tai menettävänsä pankkitiedot.

F-Secure haluaa nyt tarjota teille mahdollisuuden testata SAFE-palvelua ilmaiseksi 4kk:n ajan!! Palvelun pääsee lunastamaan suoraan kampanjasivuilta.

ARVONTA PÄÄTTYNYT

Eikä siinä vielä kaikki vaan vuorossa on vielä lukijakilpailu, jossa onnekas voittaa itselleen palvelun vuodeksi kotiin, täysin veloituksetta. Säännöt on yksinkertaiset:

1. Kerro kommentissa, että miksi juuri sinä tarvitset F-Secure SAFEn?

Lisää kommenttiisi myös toimiva sähköpostiosoite! Tsemppiä skabailuun 


66 Responses to “Verkossa turvallisesti + arvonta”

 1. Johanna sanoo:

  F-Securen turva tulisi tarpeeseen, sillä olemme poikaystävän kanssa muuttamassa uuteen halvempaan asuntoon ja säästö minkä tulemme tekemään ajattelumme sijoittaa uuteen tietokoneeseen, joka tietenkin tarvitsisi suojauksen. Lisäksi ostin juuri uuden puhelimen itselleni ja niin paljon kuin silläkin netissä hoidan asioita olisi puhelimeenkin suojaus tarpeellinen. Lisäksi kun olen lukenut ntr liikaa juttuja miten ihmisiltä on kadonnut rahat tililtä kun virukset ovat vallanneet laitteen :)

  johku991@hotmail.com

 2. Pinski sanoo:

  Mulla on aiemmin ollut tuollainen vuoden mittainen paketti ja se loppui juuri viime viikolla. Olen ollut tosi tyytyväinen F-Secureen, joten tämä tulisi todella hyvään saumaan!

 3. Anja A. sanoo:

  Jee, tosi hyödyllinen arvonta, ehdottomasti mukana! Mulla on(oli) koneella vain joku ilmaisversio virustorjuntaohjelmasta, joka kokoajan herjaa ”suojauksesi on päättynyt, tietokoneesi on vaarassa…”. Puhelimella ja ipadilla ei myöskään löydy mitään viruksentorjuntaohjelmia, olisi todellakin tarpeen! :)

 4. Aino sanoo:

  Jotten joutuisi nettirikoksien uhriksi.

 5. Saana sanoo:

  Tuommoinen olisi kyllä tosi hyödyllinen,sillä mun tulee shoppailtua paljon verkossa.Ja muutenkin oon aika ahkera netin käyttäjä.Eikä mulla oo minkäänlaista suojaa. Hups!

 6. ansku k sanoo:

  Tulisi tarpeen, koska en oikein ymmärrä mitään nuista virusten torjuntaohjelmista ja tuo vaikuttaa hyvältä ja helpolta
  ja olisi hyvä olla tollanen puhelimessakin!
  Lisäksi ois kiva jos edes kerran voittasin arvonnasta, ku en koskaan voita mitään vaikka osalistun jatkuvasti moniin näköjään on niin huono tuuri:D

 7. Linda sanoo:

  Oi että! Haluan osallistua koska meijän taloudessa on lähes kymmenen kännykkää , kaks tablettia ja läppäri joka on jatkuvasti viruksista sekaisin. Tämä tulis todellakin tässä taloudessa tarpeeseen! :-)

 8. Salla sanoo:

  Mulla on koneella ollut jokin F-Securen suojaus, mutta käyttöaika on jo loppunut, joten tää tulis tarpeeseen!

 9. Sinituulii sanoo:

  Tulisi kyllä niin tarpeeseen, kun netissä tulee puhelimella ja koneella vietettyä niin paljon aikaa!

 10. Tiia sanoo:

  Todellakin tulisi tarpeeseen!! Pyörin koneella päivät pitkät, mun koko elämä on periaatteessa mun puhelimessa ja läppärissä: opiskelumateriaalia, lukion hallituksen asiakirjoja ja satoja kuvia. Ja todellakin huolettaa ajatus siitä, että joku murtautuisi mun pankkitunnuksille!
  Tää F-Securen SAFE -palvelu kelpais kyllä tosi paljon, koska oon vähän laiska pitämään huolta viruksentorjunnasta ja muusta, niin en kyllä valittaisi yhtään.. :D
  Nyt kyllä lähtee toi 4kk kokeilu testiin!

 11. Saija sanoo:

  Kun konetta käytetään päivittäin ja sen uumenis on kymmeniä tärkeitä asioita ja rakkaita muistoja esim kuvien muodossa, hirvittää ajatus että viruksen kaapattu koneen kaikki katoaisi! Puhelimeenkaan ei olisi tuommoinen suojaus yhtään pahitteeksi. Koneelta jonkinlainen torjunta ohjelma taitaa löytyä, mutta puhelin vaikla suojausta!

 12. Jere sanoo:

  Voin kyllä niin samaistua siihen fiilikseen, kun tajuaa että virus jyllää koneella! Itse latailin tässä pari kuukautta sitten matkalla ollessani koneelleeni erästä sovellusta (yllärri ylläri, koneella ei silloin ollut minkäälaista suojausta). Noh, lautaulsen jälkeen kone alkokin ruksuttelemaan aikamoisella tahdilla ja pikku hiljaa alkoi työpöytä täytty mitä erikoisimmista sovelluksista ja vaikka kuinka niitä yritti poistella ni koko ajan tuli uusia ohjelmia… Tähän ei sitte auttanut mikään muu ku koko koneen alasajo, eli heipat kaikille kuville ja muille tiedostoille

 13. Emilia sanoo:

  Meillä on molemmilla koneilla joku netistä ladattu ilmainen virusturva, niin tää vois olla vähän turvallisempi :)

 14. Julia sanoo:

  Tarvitsisin F-Securen ehdottomasti, sillä tietokoneessani vanheni juuri kokeiluvirustorjuntaohjelma :/ tämä olisi siis aivan loistava!

 15. rebe sanoo:

  Tää tulisi meidän perheelle niin tarpeeseen! Taloudessamme on useita kännyköitä, viisi läppäriä ja tabletti. Kaikissa taitaa olla eri virustentorjuntaohjelma- joissakin ei välttämättä mitään. Mielikuvani virustentorjuntaohjelmista on sekava, sillä tuntuu, että niitä on hirveän vaikea käyttää…Vuoronperään jostakin läppäristä loppuu suojaus ja vuoronperään pitää etsiä jokin uusi ohjelma suojaamaan konetta. Tän avulla ainakin vuodeksi helpottuis, ettei tarvitsisi kokoajan pelätä, milloin suojaus loppuu mistäkin koneesta.

 16. soniaa sanoo:

  Puhelinta varten. Tietokoneen käyttö on itselläni vähentynyt radikaalisti viimesien vuosien aikana, oikeastaan kaikissa tietokoneella ennen hoidettavissa asioissa tulee käytettyä puhelinta. Puhelin kun ei silti ole sen turvallisempi, ja yhtä helposti virusten yms. saatavilla, eli puhelin ois helpottavaa saada turvattua! Tosi hyvä arvonta ja lähtee kyllä kokeiluun kun ilmaseksi saa nyt tuon hetkeks:)

 17. Jenni sanoo:

  F-Secure olisi kätevä, kun itsellänikin on virus pari kertaa koneeseen iskenyt, tosin onneksi vain pieniä.

 18. Elina sanoo:

  Tarvitsisin F-secure Safen siksi, että vietän mielettömästi aikaa koneen/pädin/kännyn kanssa jo ihan blogin takia puhumattakaan tilisiirroista, shoppailusta jne. Saisi hyvin mielin käyttää nettiä ilman pelkoa viruksista tai kaappauksista!

 19. Susanna sanoo:

  Todellakin tulisi tarpeeseen. Äskettäin tuli hankittua Samsungin uusin lippulaiva puhelin sekä erittäin kallis läppäri… Olis kyllä kauheeta ajatella, että tää kaikki ilo voisi muuttua suruksi silmän räpäyksessä. :D

 20. Sara sanoo:

  Oi, kyllä tuli arvonta hyvään saumaan! isäni juuri valitteli ääneen, että perheen koneille asennettuilla virustorjuntaohjelmilla alkaa käyttöaika loppua. Olisi mukavaa yllättää hänet uudella ohjelmalla!

 21. Kadri sanoo:

  Läppäri on suojattu f- secure ohjelmalla, mutta puhelin ei vielä ole. Niinpä tulisi todellakin tarpeseen :)

 22. S sanoo:

  F-Secure olisi aivan huippujuttu, erityisesti puhelimeen koska sillä tulee mm. maksettua laskuja eniten:)

 23. Noora sanoo:

  tää tulis kyllä tarpeeseen! mun koneelta just ihan vasta loppui joku virustentorjunta juttu ja puhelimessakaan ei oo mitään suojausta :o lisäksi unohtelen tosi helposti mun puhelimen joka paikkaan, joten paikannus ja tuo lukitseminen ois tosi hyödyllisiä.

 24. Laura sanoo:

  Voi tää tulis tarpeeseen! Oon aina ollut huono näissä tietokoneiden suojausjutuissa…

 25. Sofia sanoo:

  Mun kännykässä ei oo mitään suojausta, enkä oikeestaan oo tajunnut että tähänkin kannattaisi ottaa. Kännykässä on kuitenkin niin paljon tärkeitä juttuja tallessa että hyödyllinen olisi! F-secure mulla on joskus ollukkin ja tykkäsin :)

 26. Janina sanoo:

  Apua tää on vähän noloa, mutta oon jotenkin ajatellut, että iPhonessa ja Macbookissa on valmiina omat turvat…:D oon siis vedellyt reilusti yli vuoden päivät netissä ilman minkäänlaista turvaa. Tulisi niin tarpeeseen sekä Macbookille että iPhonelle :)

  Otin ton 4kk tarjouksen jo käyttöön ja oon todennut tän todella helppokäyttöiseksi ja käteväksi!

 27. Roosa sanoo:

  Voi, melkeen hävettää myöntää, ettei mun koneella ole ollut minkäänlaista viruksentorjuntaohjelmaa varmaan viimeiseen kolmeen vuoteen! Jotenkin olen vain ajatellut, ettei sellaista mihinkään tarvitse, kun ei ole mitään ongelmia ollut ilman sitä. Kiitos tän tekstin, niin mun silmät avautu aivan uudella tavalla :)

 28. Kellen sanoo:

  Mä oon niin sählä näiden torjuntajuttujen kanssa että todellakin tarvisin! Ties mitä viruksia mullakin koneella ollut! Taloudesta tosiaan löytyy läppäriä, pöytäkonetta, tablettia ja älypuhelinta :)

 29. Emilia sanoo:

  Oon hiljattain saanut uuden koneen lahjaksi ja oon tosi huono hankkimaan mitään viruksentorjuntaohjelmia, joten tollanen olis aivan älyttömän hyvä.

 30. Moonika sanoo:

  Ihan viikko sitten joku oli saanut hakkeroitua paypal tilini ja ostellut sillä sitten kaikkea kivaa ebaysta. Olen ihan onneton tälläisten asioiden kanssa ja haluaisin mahdollisimman huolettoman mutts hyvän suojauksen tietokoneelleni!

 31. Anniina sanoo:

  Mulla on ollut se f-securen kokeiluversio koneessa ja puhelimessa ja olen kyllä ollut tyytyväinen! Kuitenkaan en sitä ole ostanut missään vaiheessa vaikka kovasti oon asiaa miettiny..

 32. rebekka sanoo:

  Poikaystäväni uusi tietokone tarvitsisi kyseisen suojan !

 33. Erika sanoo:

  Itsekin menin typeränä kokeilemaan sitä sovellusta ja ig-tilini hakkeroitiin… Estin sovellusta mainostaneen henkilön profiilin, poistin kuvan ja vaihdoin salasanan. Salasanani oli tietysti saatu selville sovelluksen kautta, kun siinä piti kirjautua instagramiin sisälle… Useat ystävistäni joutuivat myös lähiaikoina hakkerin kohteiksi. Tälläisen tapauksen jälkeen ymmärrän entistä paremmin, miksi suojaus on niin tärkeää.

 34. Iida sanoo:

  oon niin käsi koneiden ja tietotekniikan kanssa, joten helppo ja vaivaton suojaus tulisi todellisesti tarpeeseen! oon kanssa sen verran vainoharhainen, että pelottaa että käy verkkopankkien jne kanssa vahinkoja :D opiskelijana on budjetti tiukalla, joten vierähtäisi yksi kivi sydämeltä!

 35. Nea sanoo:

  Tarvitsisin ehdottomasti F-Secure SAFEn, koska meidän perheessä on niin monta puhelinta, tietokonetta ja tablettia, joten ne sais suojattua kaikelta ylimääräiseltä mm. niiltä viruksilta. Ja tilaillaan aikas paljon netistä tavaraa, niin tavallaan pankkitiedot yms. ois turvassa. + se että ei tarvitsisi koko ajan pelätä, että meneekö jonnekkin väärille sivuille, että tulee viruksia tai puhelimet, tietokoneet tai tabletit alkaisi hidastella ja sekoa.

 36. Hilja sanoo:

  Meillä oli vähän aikaa sitten koulussa puhetta koneen suojaamisesta. Se herätti ajatuksia, varsinkin kun kaikki koulujutut on tehtävä koneella. Mä tarvitsen F-Securea, jotta mun kouluaineet, muistiinpanot säilyy ylppäreihin asti turvassa, ja onhan se yksityisetkin tiedostot kiva pitää turvassa!

 37. jenni K sanoo:

  Voivitsi mikä arvonta! Tarvisin virusohjelman juurikin tietokoneelle ja uudelle puhelimelle. Vanhalle koneelleni kävi kans niin että kone vain täyttyi monenmonesta viruksesta,pilasi kuvat (niitä ei saanu avattua tai siirettyä tikulle),pilasi musiikki kansion ym. Kyllä harmitti kun monen monet kuvat meni:/ uusi puhelin olisi kans kiva turvata sillä käytän puhelinta usein pankkijuttuihi:)

 38. neam sanoo:

  Nykyään tulee ostettua paljon erilaisista verkkokaupoista vaatteita yms. ja kuten postauksessasi totesit, aina niiden luotettavuudesta ei ole takuuta. Olisi kiva ettei tarvitsisi pelätä tietojen joutumista vääriin käsiin!

 39. Julia sanoo:

  Ostimme avopuolisoni kanssa helmikuussa läppärin ja emme ole vielä siihen kerinneet virustorjuntoja laittaa niin virustorjunta ohjelma tulisi todellakin tarpeeseen :)

 40. Tiia sanoo:

  Käytän päivittäin niin puhelinta, padia kuin läppäriäkin. Tähän mennessä olen suojannut ainoastaan läppärin, josta on siitäkin pian loppumassa F-Securen tilaus. Tulisi siis tarpeeseen, jotta saisin vihdoin suojattua muutkin laitteet ja uusittua tuon läppärin suojauksen! :)

 41. Tanja Lindholm sanoo:

  Tarvitsisin F-securen virustorjunnan tietokoneeseeni, tabletille ja puhelimeen, sillä kandidaatintutkielmaa tehdessänni vierailen monilla ulkomaalaisilla ja välillä varsin kyseenalaisilla sivuilla kun kiviä käännellen koitan löytää pätevää lähdemateriaalia tuottaakseni hyvää, ajankohtaista ja asiantutevaa tieteellistä tekstiä. Opiskelijabudjetilla virustorjuntoinen miettiminenkin on jäänyt kaukaiseksi. Yhden virustorjunnan latasin netistä, ja tajusin myöhemmin että se oli virus itsessään koko ohjelma, enkä tiedä olenko vieläkään päässyt siitä kokonaan eroon.

 42. Maria sanoo:

  Virustorjunta tulisi todella tarpeeseen. En itse ymmärrä pahemmin virusturvaohjelmien päälle mitään ja tällä hetkellä koneessa onkin vain jokin ilmaisversio. Olisi mahtavaa saada oikea ja turvallinen ohjelma koneelle sekä puhelimelle ! :)

 43. Rr sanoo:

  Voisitko tehdä asuntopostauksen :)

  • saijis saijis sanoo:

   Joo voisin tehdä heti, kun asunto on täysin valmis :) Toki enää ei puutu kuin muutama lamppu, taulujulisteet seinältä sekä pari tyynynpäällisiä niin alkaa olla valmis. Eli voisin toteuttaa sen jo varmasti ensi kuun aikana. Kiitos toiveesta :’)

 44. Anna sanoo:

  Shoppailen aika usein netissä, joten kaiken varalle tälläinen suoja olisi hyvä. :)

 45. Hemppe sanoo:

  Tulisi kyllä tarpeeseen, shoppailen niin usein netissä että en yhtään ihmettelis vaikka yhtäkkiä mullekin kävis köpelösti vielä… Lisäksi ollaan muuttamassa yhteen poikkiksen kanssa, ja mä en edes tiedä onko mulla mikään laite suojattu saatika sillä… (jep, oon vähän huono näissä asioissa. :D). Nää vaan pakkaa unohtumaan, vaikka ois just se tärkein ohjelma koko koneessa/luurissa/tabletissa.

 46. Elisa J sanoo:

  Tarvitsisin tämän en takia etten joutuisi nettirikollisen uhriksi :)

 47. Mirva sanoo:

  Minulla ei ole virustorjuntaohjelmaa puhelimessa eikä tabletissa. Avopuolisoni laitteet tarvitsisivat myös suojausta. Nettishoppailua tulee harrastettua ja välillä oikeasti pelottaa, että entä jos joku kerta koneeseen hyökkää virus tai pankkitiedot häviää. Virustorjuntaohjelman myötä tiedot säilyisi tallella ja voisi olla rauhallisin mielin :)

 48. Salla-Mari sanoo:

  Tulisi ehdottomasti tuollainen tarpeeseen sillä käytän itsekin aktiivisesti niin kännykkää kuin läppäriä ja kesän alla olisi uuden läppärin hankintakin ajankohtainen. Varsinkin puhelimeen haluaisin kunnon suojauksser sillä käytän mobiilipankkia ja en oo täysin varma minkäasteinen suojaus mun nykyisestä läppäristäkään löytyy. Näissä olisi siis ehdottomasti parantamisen varaa ja f-securesta mulla on ollu hyvät kokemukset kaikin puolin :)

 49. Jenni sanoo:

  Shoppailen nykyään melkein kaikki tuotteeni netistä ja pelkään aina, että nettitunnukseni kaapataan ja käytetään hyväksi. Päivittäin kun avaan koneen, tulee näyttöön ilmoitus että pitäisi päivittää virustorjunta, mutta en ole uskaltanut koska pelkään siitäkin tulevan virus.

 50. Veera sanoo:

  Jouduin juuri tuon instagramin viruksen uhriksi joten tuollainen tulisi todella tarpeeseen!

 51. Verna Mannila sanoo:

  Tarvitsisin F-secure SAFE:n, koska seikkailen useasti netin ihmeellisessä maailmassa ja joskus joillain vieraammilla sivuilla.. En käytä tällä hetkellä mitään suojausta puhelimessani. Käytän paljon puhelinta ja tietokonetta ja ne olisi hyvä suojata.

  Sulla on aivan ihana blogi Saija! :) Luen aina jokaisen postauksen tarkoin ja odotan innolla uusia postauksia! Ihmettelen että miten sait näinkin ”tavallisesta” aiheesta näinkin mielenkiintoisen postauksen!

  • saijis saijis sanoo:

   Vaude, kiitos!! Mun viikko starttasi entistä paremmin tämän kommentin myötä :) Ette tiedäkään, kuinka tällainen palaute piristää. Mä haluan aina paneutua mun postauksien aiheeseen täysillä, koska tykkään siitä mitä teen. Ja niin paneuduin myös tähän, vaikka olikin tavallinen aihe. Mahtavaa, että sä pidit tästä! Kiitos vielä :’)

 52. Minja sanoo:

  Käytän kännykällä melkein päivittäin opn sovellusta jolla näkee tilin saldon nopsaan ja myös Ebaytilauksia teen välillä puhelimitse läppärin sijasta. F-secure varmasti toisi turvallisuuden tunteen ettei tarvitse miettiä josko omat tiedot ovatkin jollain muulla tiedossa. Läppärilläkin alkaa olla jo ikää niin varmasti siirryn tekemään nettitilauksia enemmän puhelimen kautta. :)

 53. Emilia sanoo:

  Mulla on aina ollut ilmaisohjelmia konetta suojaamassa ja luettuani tämän postauksen tajusin, että pakko hommata kunnon ohjelma konetta ja puhelimia suojaamaan!!

 54. Ida sanoo:

  Ihan supersiisti skaba, harvoin törmää ns. aidosti tarpeellisiin palkintoihin! :D Viime vuoden puolella investoin uuden läppärin kouluhommia varten enkä älynnyt varata rahaa kunnon suojausohjelmaa varten. Muutama viikko sitten, yllätys yllätys, kone alkoikin ohjailemaan vieraille sivuille ja mainoksia tunki joka suunnasta. Tilanne onneksi saatiin kondikseen tutun avustuksella, mutta turvallisuuden tunnetta parantaisi huomattavasti asiallinen suojaus. Koko ajan tuntuu, että täytyy olla hieman varpaillaan, ettei vahingossakaan erehdy klikkaamaan mitä sattuu. Päähuoli on nimenomaan koulutöissä ja siinä, että koneelle saattaisi sattua jotain astetta vakavampaa, jota ei helposti voisi hoitaa pois alta.

 55. Johhhu sanoo:

  Mies tykkää usein pelata netissä, joten joka kerta pelkään että sieltä tulee jokin viirus! Ennen f-secure oli ihan arkipäivää, mutta tablettien ja iPhonen tultua kaikki suojaus on jäänyt! :(

 56. Elina sanoo:

  Vanha suojaus on umpeutumassa piakkoin niin tulisi kyllä tarpeeseen!

 57. Sara sanoo:

  Tää tulis kyllä niin tarpeeseen meillä! Oon kuullut, että nykyään myös applen koneisiin on olemassa viruksia eli hieman on alkanut pelottamaan, että kohta omassakin koneessa on sellanen… Meiltä löytyy myös tabletti ja molemmilta puhelimet, joten suojattavaakin olisi. :D Mulla ei siis tosiaan oo koskaan ollut mitään virusturvaa ja jos toi on tosiaan noin helppo asentaa niin kiitos, tänne suuntaan yks tuollainen! :’D

 58. Jenni sanoo:

  Tulisi kyllä tarpeeseen, koska myös mm. asioin nettikaupoissa usein :)

 59. karo sanoo:

  Minulla ei ole mitään suojauksia puhelimessa ja tietokoneessa, joten ehdottomasti tulisi tarpeeseen!

 60. essi sanoo:

  Nykyään, kun kaikki raha-asiani hoidan netissä niin tälläine tulisi todellakin tarpeeseen!! Tavallaan mietin aina, että miksi kukaan juuri mun koneen tai puhelimen tiedoista olis kiinnostunut. Tää on kuitenkin tyhmä ajattelutapa, ja tän postauksen jälkeen oon yhä enemmän sitä mieltä että elektroniikkavempaimet todella kannattaisi suojata, varsinkin jos se on kerran noin helppoa. :)

 61. Airiina sanoo:

  Läppäriäni ei ole suojattu ollenkaan, Soneralta kun vanha suojaus meni umpeen niin uuden laittaminen ei onnistunut kun yhteys oli poikki. Tarpeeseen tulisi.

 62. NooraS sanoo:

  F-Secure Safe tulisi todella tarpeeseen sillä tabletissani ja puhelimessani ei ole kunnollisia virustorjuntaohjelmia!:)

 63. Sara sanoo:

  Ounouu, mulla ei oo kännykässä eikä tabletissa minkäänlaista suojausta, joten virustentorjuntaohjelma tulisi todella tarpeeseen.

 64. Henna sanoo:

  Tällä hetkellä ei ole puhelimessa suojausta, ja tietokoneessa huono, F-secureen voisi paremmin luottaa.

Kommentoi